Любима лична снимка! - 2 тема.

• 35 309
  • 441
  •   1
Отговори
# 180
И тук ще покажа снимките, и въпреки че не са ми лЮбими, силно съм развълнувана ...   Cry

Днес един 15 метров син кит се заблудил и навлязал от Северно море до пристанището на Антверпен, където съответно умрял. С кораби го довлякоха до плажа, където ще бъде разфасован и извозен, навярно за някой природо-научен музей...
Тове нещо се вижда веднъж в живота, всички у дома сме тъжни   Sad ....

И малко инфо:
Ивичестите китове (Balaenopteridae) са семейство беззъби (баленови) китове (Mysticeti) с характерни надлъжни бразди по шията, които подобно гънките на акордеон способствуват устната кухина да се разтваря много широко.

Тези китове се славят като едни от най-големите животни живели някога на Земята, съперничещи по размер дори на динозаврите. Синият кит например достига на дължина до 30-33 м. и тегло до 160 тона.

# 181
MariaF - много тъжно!!! Китовете са ми любимци..............

# 182
# 183
  • Русе
Гости на терасата ми преди да си тръгна от морето / Св. Влас/
        http://media.snimka.bg/4222/014699036.jpg

# 184
MariaF , това наистина е гледка, която оставя буца в гърлото...
Ето няколко пресни снимчици от мен - Роженски манастир:

# 185
  • Пловдив
Ето една от моите любими снимки... http://store.picbg.net/pubpic/A6/4A/28838c66c3eaa64a.JPG

# 186
Къде е правена тази снимка, Passion_G?

# 187
Снимката с китовете много ме разстрои..Май са единствените животни, които се самоубиват..  Sad
И аз бих искала да питам Passion_G от къде е снимката? Страшно е интересна..
Хера-разкошна е! А защо се нарича БезБог?

# 188
  • Стара Загора

Незнам точно но една жена там ни каза, че се казвала така защото три пъти подред от лавини е събаряна хижата. Така каза жената...дали наистина е така незнам.
МНого е красиво там.

# 189
Passion_G, това Памук кале ли е?

# 190
Passion_G, това Памук кале ли е?
не съм Passion_G, но това със сигурност си е Памук кале

# 191
  • Стара Загора
Незнам точно но една жена там ни каза, че се казвала така защото три пъти подред от лавини е събаряна хижата. Така каза жената...дали наистина е така незнам.

Нищо като подобно, относно историята за името... Хижата е построена на такова място, че никаква лавина не може да я стигне... Просто е абсурд... Историята е друга...
"На върха е оформена голяма каменна камара, с която е свързана легендата за името Безбог. Бог Перун имал хубава дъщеря, която живеела край Самодивските езера, но в съседния циркус живеел бог Бес, който решил да грабне хубавицата. Брат ѝ Дженгал научил за намеренията му и го подгонил, докато накрая не го настигнал на връх Безбог. Там го убил и го затрупал с камъни - камарата създава точно такова впечатление.
Има и друго обяснение за името на върха - по турско време тук било устроено "безбожно клане" на моми, които прали платната си в езерото."

А ето и едни мои снимки от Безбог, ама правени през зимата на 2000 година... Кадрите са от лента, копирани на фотохартия и сканирани... Затова и цветопредаването е близо до реалното, а не самото то...

А ето това се случва, когато не управляваш добре ските, а се въргаляш над сто метра в снега... Пак там, на пистата между хижа Безбог и хижа Гоце Делчев...

# 192
  • Пловдив
Да, момичета.... това е точно Памуккале! Тази година като бяхме в Кушадасъ и го посетихме. Уникално нещо е - ако имате възможност някога не пропускайте да го видите!  Simple Smile

# 193
# 194
Нова Зеландия е прекрасна! Имам чувството, че което и парченце от нея да снимаш все ще е безумно красиво!
Благодаря ти, Дион   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт