прочетох темите, в които пише за спонтанен аборт, но все пак искам да попитам нещо.
Първата ми бременност ....чаках 10 дни да ми дойде цикъла, имах силни болки и си мислех, че всеки момент ще дойде. Накрая направих тест - положителен. След това прокървих леко. Отидох в болницата и се оказа, че съм бременна в 4 седмица, нормална не извънматочна. Лежах за задържане в болницата на но шпа и инжекции. По-късно в 8 седмица пак имах контракции и пак пих но шпа, в 6-тия пак имах и излязох в болнични. СЛАВА на БОГА успяхме да задържим прекрасното детенце. Той ми е утеха!
Сега забременях пак с голяма радост и желание. КАзвах си, еехей втора бременност, вече матката е подготвена не е като първия път. Никакви болки, никакви проблеми нямах, докато не прокървих леко. Казах си е, то леко не е страшно, нямам никакви болки, утре на гинеколог. Отидох той ми назначи консултация за след 3 дни и ми изписа хапчета за кървенето (дуфа...нещо си - заместител на прогестерона май беше). Тръгнах си оттам и после бяхме на разходка - аз прокървих много, обадих се на личния и той ми каза, че такава ранна бременност (4 седмица) не може да се спаси....спонтанен аборт.
Все още го преживявам, осмислям, обвинявам се, че не съм реагирала по-рано и осъзнавам КОЛКО ГОЛЯМА МИЛОСТ е било това, че сме успяли да запазим Влади въпреки късната реакция и болките.
Но...сега накъде? Още нямам епикризи и никой нищо не ми каза.
Вие споменавате пиене на антиб. след кюртажа - никой не ми каза това.
Инжекции след спонтанен аборт за да предотврати бъдещ такъв - никой не ми каза нищо за това!
споменавате гинетични изследвания, имунни, на щитовидната жлеза, хормонални - това важи ли за толкова ранна бременост? Какво да правя оттук насетне? И дали следващия път не мога да ги почна тия лекарства (за задържане) още в началото...?
Странното е, че и с Влади в 4-та седмица влязох за задържане, сега аборта стана пак в 4-та.
Дали и третия път няма да имам проблем точно тогава?
Значи ли всичко това, че имам проблем със задържането....
Аз ви питам все едно сте лекари, но лекарите особено по болниците не ти казват никога нищо (че за какво ли, нали сме си глупави българи, клъцни срежи и айде кой откъде е...сякаш не сме хора)
.