Отново тема за спонтанен аборт :( Извинете

• 1 854
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,
прочетох темите, в които пише за спонтанен аборт, но все пак искам да попитам нещо.
Първата ми бременност ....чаках 10 дни да ми дойде цикъла, имах силни болки и си мислех, че всеки момент ще дойде. Накрая направих тест - положителен. След това прокървих леко. Отидох в болницата и се оказа, че съм бременна в 4 седмица, нормална не извънматочна. Лежах за задържане в болницата на но шпа и инжекции.  По-късно в 8 седмица пак имах контракции и пак пих но шпа, в 6-тия пак имах и излязох в болнични. СЛАВА на БОГА успяхме да задържим прекрасното детенце. Той ми е утеха!
Сега забременях пак с голяма радост и желание. КАзвах си, еехей втора бременност, вече матката е подготвена не е като първия път. Никакви болки, никакви проблеми нямах, докато не прокървих леко. Казах си е, то леко не е страшно, нямам никакви болки, утре на гинеколог. Отидох той ми назначи консултация за след 3 дни и ми изписа хапчета за кървенето (дуфа...нещо си - заместител на прогестерона май беше). Тръгнах си оттам и после бяхме на разходка - аз прокървих много, обадих се на личния и той ми каза, че такава ранна бременност (4 седмица) не може да се спаси....спонтанен аборт.
Все още го преживявам, осмислям, обвинявам се, че не съм реагирала по-рано и осъзнавам КОЛКО ГОЛЯМА МИЛОСТ е било това, че сме успяли да запазим Влади въпреки късната реакция и болките.
Но...сега накъде? Още нямам епикризи и никой нищо не ми каза.
Вие споменавате пиене на антиб. след кюртажа - никой не ми каза това.
Инжекции след спонтанен аборт за да предотврати бъдещ такъв - никой не ми каза нищо за това!
споменавате гинетични изследвания, имунни, на щитовидната жлеза, хормонални - това важи ли за толкова ранна бременост? Какво да правя оттук насетне? И дали следващия път не мога да ги почна тия лекарства (за задържане) още в началото...?
Странното е, че и с Влади в 4-та седмица влязох за задържане, сега аборта стана пак в 4-та.
Дали и третия път няма да имам проблем точно тогава?
Значи ли всичко това, че имам проблем със задържането....
Аз ви питам все едно сте лекари, но лекарите особено по болниците не ти казват никога нищо (че за какво ли, нали сме си глупави българи, клъцни срежи и айде кой откъде е...сякаш не сме хора)

# 1
Съжалявам мило майче, че ти се е наложило да преживееш подобно нещо.  Hug Hug Hug
Единственият съвет, който мога да ти дам е, когато се поуспокоиш мъничко да потърсиш информация за свестен лекар, който да се запознае със случая ти и да те преведе през пътя на така желаната ти бременност. Да направи каквото е необходимо като изследвания и/или лечение и да те наблюдава от първия ден закъснение
Желая ти бързо възстановяване и успех в борбата ти за бебче Peace

# 2
Мамо Ежке, силна мечешка прегръдка и от мен (солидарност по животински).

От собствен опит знам, че минава много време докато спреш да се самообвиняваш толкова силно, но за две конкретни работи се надявам да мога да ти намаля притесненията.

Не ми назначиха антибиотик след кюртажа (живеем в чужбина, тук обичат актове на естествен подбор).

Инжекцията Анти-Д глобулин се поставя само ако си с отрицателен резус фактор - ти най-вероятно не си.

Много мъчно ми стана, че се извиняваш в заглавието на темата си. На теб трябва да се извиняват - съдбата или каквото там има, че ти се налага да преживееш такова нещо.

Да нагушкаш Влади  Heart Eyes.

# 3
Миличка силна прегръдка и от мен.
Няма за какво да се извиняваш и най вече запомни , ЧЕ НЕ СИ ВИНОВНА ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ.
Моите два аборта бяха в една и съща седмица -8 ,и след първия и на мен никой и нищо не ми обясни, дори съм ходила по нощите с връзки да си вземам епикризата от АГ отделението . И накрая се оказа и че хистология не са ми направили.
И моят съвет е да си намериш някой добър лекар (опитай се да си вземеш епикризата защото ще иска да я види), който да ти назначи всички необходими изследвания , и да следи бременноста ти от самото начало.
След абортите ми даваха да пия само Метергин , не са ми слагали никакви инжекций.
Не съм лекар и едва ли мога да съм ти от голяма помощ , но ще ти кажа аз през какви изследвания минах:
хормонални , микробиология, имунни и генетични.Оказа се ,че имам имунологично заболяване-анти фосфо липиден синдром или с две думи казано кръвта ми се съсирва и недостига до плода.
Още веднъж те прегръщам и стискам палци след няколко месеца да се похвалиш с лека и безпроблемна бременост.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 23:27 от TONITA 6

# 4
Съжалявам,мила мамо Ежке, за това, което си преживяла. Sad

И аз не съм много компетентна относно ранните аборти, макар че имам един такъв още преди да родя големия си син. Вземи епикризата,виж хистологията,макар че от повечето случаи тук знам, че те обикновено нищо не показнат. Момичетата вече са го казали ,но ще си позволя и аз да повторя - много важно е да намериш свестен и отговорен лекар, който ще приеме присърце случилото си и ще назначи изследвания, каквито са нужни според него. Но какви точно той ще прецени. Знам че при така ранен аборт не е нужно да се чака много дълго за следваща бременност. Но това лекарят ти ще прецени отново. Просто искам да ти вдъхна кураж.  Hug

И да, Анти-Д се слага само ако си нулева кръвна група.
Вярвам,че следващия път всичко ще е наред.

# 5
Здравейте на всички във форума и най-вече на тези включили се по темата за спонтанните аборти.Аз бях започнала тази тема преди няколко седмици,  като преживяла два такива последователно.Искам  да помогна на  лутащите се . Използвам думата лутащи се , защото ако не попаднеш на добър лекар си като пате в Кълчища.Аз направих и все още правя поредица от изследвания: генетични / структура на хромозомите /, имунологични, хормонални....................Оказа се че някои не е трябвало да ги правя.Например спермограма на съпруга ми.Обяснението е , че очевидно действат сперматозоидите за да има бременност.Трябва да се наблегне на антифосфолипиден синдром , НК клетки, Rh несъвместимост и куп други .Жалко е , че няма кой да ти обясни всичко от край до край и четеш по форуми и действаш.После някой ти казва , че това било излишно , че еди ди кое не давало отговор на проблема.Но явно с търпение ще се стигне до желаната бременност.Успех и търпение на всички мамички и на себе си го желая.

# 6
Здравейте на всички Simple Smile
Моят случай е сходен с този на авторката на темата Sad Имам едно момченце на 2години и един месец и наскоро преди седмица загубих второто си детеце Cry Cry Cry Бях бременна в началото на 4 седмица,когато получих кръвоизлив и малкото ми бебче падна в ръцете ми Cry Cry Cry Не мога още да проумея защо се случи  Cryтова ,единствено себе си обвинявам и бащата  Cry на бебенцето Cry Cry Cry Cry Не знам как ще го преyдoлея Rolling Eyes newsm78

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 21:07 от sadra80

# 7
Садра Hug силно гуш от мен мила, знам че е много трудно , но спри да се обвиняваш по този начин с нищо не си помагаш.Казвам ти го от горчивия опит на 2 такива аборта.Ако бременноста не се е развивала добре ти или мъжа ти с нищо не бихте променили това.
В момента трябва да сте силни с мъжът ти и да се подкрепяре взаймно, защото тази болка не я носиш само ти.
Както може би и всички след мен ще те посъветват , отиди при някой добър гинеколог, за да ти се направят всички необходими изследвания .Пожелавам ти от цялото си сърце след няколко месеца да пишеш в някоя от отчетните теми.

# 8
Тонита,благодаря ти за подкрепата  bouquet
С бащата сме вече разделени,беше връзка само за два месеца,но те бяха едни от най-красивите в моя живот Flutter
Едва ли скоро ще присъствам в някоя отчетна темичка Confused Колкото и да го искам Mr. Green На генеколог не ми се иска скоро да ходя,за мен е горе-долу ясно защо го загубих....прекалено много нервите ми бяха разтегнати #2gunfire
Искам само да се науча да живея някак с болката си Sad
Защото знам,че моето малко ангелче ме гледа от някъде и искам да знае,че ще съм силна и че много искам все някога пак да се срещем с него и да мога поне да го гушна,а не само да го държа в ръцете си ........ Cry Cry Cry
Моля се само за малко утеха .....
 Flowers Rose

# 9
Здравей миличка! На мен също ми се случи това,което и на теб и за жалост на много други жени.Точно преди седмица ми се случи това,както и на теб.Аз бях в 3 месец.Голяма мъка ми беше.Това ми се случва за втори път,но първия път бях в 7 месец.Пропуснах да отбележа,че аз си имам един палав сладур на почти 7 годинки,който днес стана първолаче  Simple Smile. След него беше загубата на бебето,сега щеше да е на 3 годинки. Трудно го преживях,сега пак се върнах към това и като лежах миналата седмица в болницата се замислих колко е нечестно за всички нас,които с радост чакаме и желаем да станем майки.Прегръщам всички преживяли това и дано няма други пострадали,стига толкова мъка.Искам нещо хубаво да се пише тук! Hug

# 10
# 11
кураж момичета.Аз загубих рано близнаци,но пък сега се радвам на породени братя(като близнаци!)

# 12
Деси,благодаря за топлите думи  bouquet
Аз за момента не искам и да си помислям за друго дете,мисля си,че още е много рано Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт