За парфюмите, цените, репликите и доверието!

• 9 727
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Че не разбирам, не разбирам, аз съм икономист, не парфюмер, но разбирам поне дотолкова, че като се пръсна с английския парфюм сутринта, на следващата сутрин след 2 душа се усеща, а с парфюм, купен от БГ от МОЛа, трябва да се пръскам поне 2 пъти... минимум! Дотолкова разбирам Simple Smile
А за това дали в БГ има оригинални парфюми... кажете ми къде са, ама наистина трайни и оригинални! Не се заяждам, питам, че приятелката ми, която живееше в Англия, се прибра тук вече и сега си карам само с каквото се намира из БГ... напишете ми на лично.
А за сайта, дали са ментета и доколко са трайни, ще кажа като си поръчам, така от прима виста нищо не мога да отговоря... Затова искам и Алекс да ми пише лично, ако е поръчвала, да каже - доволна ли е, как е качеството..
Защо не ползваш английските сайтове, които доставят до Бг? Simple Smile

# 16
Мислила съм, но е сложно с плащането... Бтв чакам си личното от Алекс, мисля да взема да пробвам да поръчам от този сайт все пак... после ще пиша как са като качество...

# 17
Няма ли някаква възможност да се ограничава достъпа на "просветители", които да ни обясняват, колко сме проЗти, че не купуваме от техните оригинални сайтове?
Тук повечето, които четем и пишем в парфюмната тема вече сме доста напред с материала и можем да преценим, кое е истинско и кое не.
Ще следя темата, но подозирам, накъде ще замине. Laughing

# 18

Относно т.нар от теб "капка"- става дума за съдържание на екстракт.
И мила, за да разбираш от този бизнес, не е достатъчно да си имала вземане-даване с митниците.
Защото ментета има и в Harrods Hug

Peace

# 19
  • Варна
Мислила съм, но е сложно с плащането... Бтв чакам си личното от Алекс, мисля да взема да пробвам да поръчам от този сайт все пак... после ще пиша как са като качество...

Нищо сложно няма. Щом си икономист, значи си интелигентна жена, ще се справиш. Качеството им е безупречно Peace

# 20
  • София
Да ви просветя аз. Със скромния ми опит от собствени проучвания.

ОФИЦИАЛНИ вносители са:

Нотос внасят Шанел.

Сарантис внасят :

Nina Ricci
Carolina Herrera
Paco Rabanne
La Prairie
Juvena
Gianfranco Ferre
Roberto Cavalli
Ingrid Millet
Mango
DSQUARED2
PRADA

Еверет - почти всичко останало.

Така че оригинални парфюми по магазините ИМА!

# 21
Не знам, аз от бг магазините не съм доволна като качество, и като цени... тези пичове, от онлайн магазина, както пак казах, ще ги пробвам, и ако качеството е добро/лошо/какво да е, ще споделя... А за чуждите сайтове - нямам кредитни карти... ваденето им е дълга и широка, а и предпочитам засега да не си правя.

# 22

ОФИЦИАЛНИ вносители са:
...

хубаво, вносители има, но магазините от къде всъщност зареждат?

# 23
  • Варна
Не знам, аз от бг магазините не съм доволна като качество, и като цени... тези пичове, от онлайн магазина, както пак казах, ще ги пробвам, и ако качеството е добро/лошо/какво да е, ще споделя... А за чуждите сайтове - нямам кредитни карти... ваденето им е дълга и широка, а и предпочитам засега да не си правя.

Aз пазарувам с дебитна Виза Електрон, навсякъде минава  Simple Smile

# 24
  • София

ОФИЦИАЛНИ вносители са:
...

хубаво, вносители има, но магазините от къде всъщност зареждат?

Прити шоп зареждат от Нотос със сигурност/те внасят и други марки де/.
На БЗ не знам каква им е системата, ама и те сигурно са с някои големи.

За малките магазинчета вече - там може да има съмнения.

Но и аз не пазарувам от магазини, заради разутите цени.

# 25
Точно в това е проблемът - откъде зареждат и доколко в бг може да има нещо оригинално...

# 26
 Има, вече има оригинални марки в БГ. Точно затова, няма голям избор в големите вериги - те могат да си внесат и Том Форд, и Виктор и Ролф, и Галиано, и Джуси, и т.н. ,обаче неофициално, ама в ЕС това трудно минава вече. Затова и ментетата са по сайтовете, по-точно БГ сайтовете. Както и да е, въпросът е, че са нагли и безочливи лъжци, пишещи "100 оригинална маркова козметика и парфюми". Иначе да си ги има, всеки сам си решава.
П.С. Кой магазин в Хародс продава парфюми ментета? Откъде имаш това инфо? Въпросът ми е сериозен.

# 27
  • In The Middle Of Nowhere
И аз се заинтригувах от Хародс, че като прочетох, че и там има ментета съвсем се сдухах  Confused Не може ли все пак някъде по света да има има на 100% оригинални стоки???

# 28
Момичета, НОТОС притежават веригата Pretty Shop.
Доколкото зная, доста парфюмерии зареждат от тях. Както и БЗ, специално що се отнася до Chanel Peace
В Прити шоповете са много любезни, има доста неща, но надценката е голяма. 

# 29
И аз се заинтригувах от Хародс, че като прочетох, че и там има ментета съвсем се сдухах  Confused Не може ли все пак някъде по света да има има на 100% оригинални стоки???

Бях в Лондон, и Хародс ми беше любимо място за душене на нови аромати Blush Blush
През 1998 г. се раздуха скандал за фирмата, представител на Dior. Имало неща, давани "под щанда". На доста по-ниска цена, и с доста ниско качество- ако не се лъжа, уволниха управителя на Fragrance&Beauty по онова време.
Но иди обяснявай на закостенелите брит дами, че няколко бройки не променят цялостното реноме на магазина.
Както и да е, от този момент нататък си отварям очите (и душа внимателно, особено след проба върху кожа).
Най-сигурното май си остават парфюмните масла. И новата мода сега- твърдите парфюми Peace

Общи условия

Активация на акаунт