Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 744
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
Добре дошли в родени.Нека бебетата ви растат засмени  bouquet
мама февруарка Heart Eyes

# 46
Здравейте и от мен  Hug
Aila, за кърменето - не тече кръв от зърната ми, малкия добре захапва, но едното е разранено от самото начало, когато се опитваще още да захапе. Сега като мажа с кърма и с Бочко почти вече е зарастнало и не ме боли.
Днес бяхме на доктор, за една седмица сме наддали 470 гр. и сме пораснали с 3 см (вече сме 53 см).
Много е послушен малкия и много папка.
И ние сме с колики, но точно като Цвети не са някакви зверски, само мрънка и свива крачетата, иначе не му се чува гласчето, само като иска да папа тогава може човек да го чуе, че плаче.
Цвети, мерси за темичката  Hug

Аз да ви се похваля, започвам работа от вкъщи, време имам достатъчно и днес бях да говоря с шефа и каза, че мога да продължа да работя от вкъщи, което мен ме устойва идеално.

Дю, снимката е страхотна, иска ми се и на мен някой да ни направи фотосесия, но сме много далеч.

Янче, за кавгите вкъщи - не, ние не се караме. Ама ние и преди не сме се карали, мъжото е страшно разбран и спокоен човек и никога не се стига до кавги. Понякога аз малко се нервирам и му повиквам, ама той само ме гледа и ми се усмихва и така никога не се стига до кавга  Mr. Green

# 47
Данче: мерси много за разказа! И аз горе-долу точно така го знам - от 40те на детето на братовчед ми. За виждането в парка: еми аз съм много ЗА! А ако искаш направо може да нас да те остави таксито, после с моята кола ще идем или в Южния или в нашия парк тук (много е хубав, има и кафенце, макар да работи само следобед!) Помисли си и само ми свирни! И аз съм съвсем сериозна, че така ми е домъчняло вече за теб, а за зетчето да не говорим как горя от нетърпение да си го видя! Предполагам Анди също, макар още да не го осъзнава!!!  hahaha Joy Ауу то значи на 7ми и ние трябва да ходим да ни четат молитва...  Thinking

Биберон–Ко: мерси много, ей сега ще го прочета  Hug

Цвети: мила, повярвай ми, вижда се! Sad  Ма кво да се прави, и аз като МЪНИК ще показвам цомби и тва си е Joy

Ивушке, Биа: ех да можех да ви дам малко от моите 2 големи  bombs

Дю: абе чета миналата седмица нещо за детенцето ти и си викам 'кога пък роди таз жена', а то ти си била анонимната мама Simple Smile Да ти е жив и здрав Косето Simple Smile

# 48
  • София
  tracy_t браво за наддаването. Радвам се че и проблема с гърдите отшумява  Simple Smile

# 49
Днес ми пратиха Инфакола - гръцкият кажете ми как го давате - преди след или по време на ядене?

# 50
Днес ми пратиха Инфакола - гръцкият кажете ми как го давате - преди след или по време на ядене?

Преди хранене, по 1 пипетка директно в устата. Аз започвам с храненето в 19часа и преди следващите 2-3 хранения.
Ауу то значи на 7ми и ние трябва да ходим да ни четат молитва...  Thinking

Е, защо на 7ми?  Laughing Нали заедно ги раждахме на 30ти?! Я, сметни  Thinking Crossing Arms На 8ми се пада 40 дни.

# 51
  • София
Забележката на Гери е съвсем уместна, може би все пак трябва да добавим мамите в очакване. Силви, Геринелка, коя още?
Ако не сте ги добавили вече де...
А с люлякова какво става? Сигурно и тя е родила? За да се сетя за други мами май трябва да погледна първа страничка на очакващи.

Цвети, ще ме умориш с тия перални. Направо приз за гладене ти връчвам. И браво за темичката.

Специално за Данчето - искат паспорт, ще трябва някакси да го снимате бебока. Но на границата най-вероятно ще искат и акт за раждане, не може ли да си го вземеш от социалните? Това, че нямаш брак не е от значение. Попълва се заявление за паспорт, като се подписват и двамата родители. Никъде не пишете имате ли, нямате ли брак. Различните районни обаче ги вадят по различен начин. В нашето например има бърза поръчка за 2 дни и струва 16 лева, но в някои няма. За ден вадят на Мария Луиза, но е 60 лева.

Януш, уби ма с тия цици, не дочетох старата тема, но мернах за цицомеренето. Голям кикот падна като си ви представих ти на кантара, а Миро как ти държи циците. Яко.

Биа, пет минути, ама като не съм чела ми е тъпо да пиша само да се отчитам. С Вили и аз говорих един ден, вече беше при него, кърмеха се, тя се и цеди, той много заспива. Имаше разни притеснения, обещах и да и пратя телефона на кабинета в МД, че той нейния случай си е по-особен. Дано детенце го изпишат скоро и да си се гушкат в къщи всички.

Айла, мернах нещо за наддаването на най-малката ти щерка. Моята е същата, изкарахме почти 6 месеца само на кърма (иначе я кърмих почти до две), тя беше като по часовник на 3 часа, но никога не ми е наддавала много. В момента е 13 килограма и половина, клечо и половина (както тя казва колкото една диня), а е на четири години. Нашето педи никога не ми е казвала - детето не наддава достатъчно. Винаги ми казваше - ти си слаба, мъжо ти е слаб какво искаш повече. За което съм и много благодарна, защото докторите са склонни да шашкат майките, че видиш ли като не е наддало заветните грамове не е добре.
Пожелавам ти и твоята докторка да не ти ги говори такива, но ти си печена, така че и да го прави не ми се вярва много да и се впечатлиш. След като малката е щастлива и доволна всичко ще е наред.

Отивам да боря три ципури.

# 52
Пуууу, знаех си, че ида ли да гладя ще ревне звяра. Така и стана, изгладих няколко кърпи и рееееев. Дадох цица, наяде се и заспа. Успях да доизгладя, ура. После реших да пусна прахосмукачка, докато минавах в детската беше кротък, после един рев, ама си изчистих къщата. Но така се дереше...каката чак така не ми е ревала. Щом дойдох и почнах да му говоря млъкна. Егати човечето на 15 дена и иска мама да е до него, глезльо ще бъде, то е ясно.
Сънчо, споко, имам пране за още 2 перални, та ще гладя и утре, а ако пусна само 1 днес (щото простора ми горе-долу толкова събира, понеже на каката са мънички и доста дрешки се събират, та само заема простор), то и другиден ще гладя. Само дано успея да го правя като спят и 2-мата, че иначе е лудница. Ако единия спи, другия ще го събуди, бе мани мани Simple Smile Сега да го приспя и обирам праха. А пода- може и утре, или зълва ми като си дойде от работа след малко, ще видим.
А за 1-ва страничка - ами гледах, че доста има чакащи мами, а не пишат, дори не ги знам. А тези дето си пишат редовно, разбира се, че могат да пишат, а като родят ще ги добавим, никакъв проблем. Пък и дето се вика, до 10-тина дена ще са родили, все пак никой не преносва месец Wink

# 53
  • София
Цвети, те не питат дали да пишат, а дали може да ги впишем. Един вид да не са изтрити, дори и за 10 дни, поне аз така го разбирам.

Иначе и аз съм по даването на цица. Дори и да не е гладен ще се успокои. Не виждам как може да се прехрани или да му се увеличи стомахчето. Ако толкова се набозае спира да суче.

Чудя ви се с дундуркането, това пък е нещото, което аз избягвам. Ивайла си я успокоявах и приспивах на гърда, беше много спокойно бебе. Само нощното приспиване на шестия месец спрях да го правя на цица - оставях я в стаята и излизах и тя си заспиваше самичка.

За погачата се сетих, че трябва питката да се разчупи от 2 момичета или жени, чиито родители са живи. Нямам представа защо. Колкото до кърпата и според мен само железни левчета, защото хората така и така са донесли подаръци. Хем подарък, хем пари, малко множко ми се види.

Някоя от вас ползва ли ги тия многократни пелени или там както им се вика? Може ли на две на три да обясни минусите, че много памперси харчим и направо ми е съвестно за природата.

# 54
link=topic=424724.msg12314058#msg12314058 date=1251728807]
 Ауу то значи на 7ми и ние трябва да ходим да ни четат молитва...  Thinking

Е, защо на 7ми?  Laughing Нали заедно ги раждахме на 30ти?! Я, сметни  Thinking Crossing Arms На 8ми се пада 40 дни.
[/quote]

Как бе мила ако си родила на 30 - ти 40 ден е точно 7 септември
смятай 30 и 31 юли стават 2 дни + 31 от август + 7 от септември и ето ти ги 40 дни  Hug Hug Hug

А и Мерси за инфото

# 55
 tracy_t браво за наддаването. Радвам се че и проблема с гърдите отшумява  Simple Smile
Айла, не е ли много за една седмица  newsm78 Аз много се радвам де, ама се чудя само ...

Аз за корема - никакъв не ми остана, в момента съм 2 кг + от теглото си преди раждането

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 20:16 от tracy_t

# 56
link=topic=424724.msg12314058#msg12314058 date=1251728807]
 Ауу то значи на 7ми и ние трябва да ходим да ни четат молитва...  Thinking

Е, защо на 7ми?  Laughing Нали заедно ги раждахме на 30ти?! Я, сметни  Thinking Crossing Arms На 8ми се пада 40 дни.

Как бе мила ако си родила на 30 - ти 40 ден е точно 7 септември
смятай 30 и 31 юли стават 2 дни + 31 от август + 7 от септември и ето ти ги 40 дни  Hug Hug Hug

А и Мерси за инфото
[/quote]

Ами аз броя 31ви ката първи ден  Laughing Thinking Това е първия навършен ден, нали така? Родил се е на 30ти и един ден прави или навършва на 31ви.... А, може и да не е правирлно, не знам  Thinking Laughing Ще питам и попа  Embarassed Laughing

# 57
  • На плажа
сосми да кажеш после имат ли ефект капките.
айла и аз да попитам,може ли да давам първо само дясната гърда,понеже ми се вижда,че произвежда по-малко мляко,пък малкия суче активно в началото,като е гладен,после поцоква еваш-еваш.Дали ще я стимулирам тъка повече или няма значение  newsm78

# 58
Данче, ама миличка, по твоята логика моят зет все още не е съществувал на 30 юли  hahaha  Joy Ауууу нИдеЙ тЪй  Naughty брои се от деня на раждането Simple Smile  Hug

Сънчо:
радвам се, че съмуспяла и теб да развеселя  Joy Вие как сте с Калоянчо??  Hug

Сосми, да моля те кажи гръцкият Инфакол как е. Аз чакам поръчан от Кипър.

# 59
  • София
Е, най-после да погледам малко бебенца. Ама и мамите - тия дето сте раждали в МД, не знам от фона ли от какво ли, но изглеждате перфектно. Тони, ти печелиш  Wink, изглеждаш супер.

Кажете ми моля защо не мога да качвам снимки - дава ми, че се качва и после влизам в едно меню с всички бебешки снимки и има бутон запаси промените, но снимки, добавени от мен не скивам.
Да не би да са много големи и нещо да не ги харесва?

Янче, пупу, добре сме, основно си спинка, ака и суче, мрънчи най-вече като му се спи, снощи го къпахме за първи път, че нали пъпа се забави. И сега кърти, а при мен тръгнаха течовете. Много съм доволна от Ивка, страхотна помощница е, мрън не е казала. А и си спи сама с него в стаята. Сега отиде с баща си на плуване, да видим какви ще са резултатите.
При вас поотшумяха ли коликите? Много ми препоръчаха тоя Инфакол, гледам, че много от вас го дават.
Как беше Мадона!? Писала ли си в предишната тема да ходя да търся? Андреа добре ли е понесла отсъствието ви?

Общи условия

Активация на акаунт