КУХНИТЕ - 27та тема

• 88 267
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
оп и аз тук най на края и аз да се похваля ето и моята кухня-всекидневна 
http://picasaweb.google.bg/bratoto/NoviyatNiDomIliChastOtNego#

# 226
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig

1) С какви кантове са ви кухните? Сега ходя за оферти и майстора, с който се срещнах вчера прави мебелите с по-тънки кантове, каза че се лепяли с лепило. Аз си мисля, че е добре да са с тези по-дебелите 2мм-вите.  Убеждава ме, че разлика нямало.  Rolling Eyes

2)Врати МДФ лак, само в Турция ли се правят ( става въпрос за готовите вратички, със заоблените краища). Добре ли ще станат вратите ако ги изреже от лакиран МДФ или от лъскавото ПДЧ и да се кантира?

3) Височина на плота 92-93 см. много ли е? Нормата била до 90.  Shocked

4) Как да си разпределя горните шкафове с височина 90 см.? Дали 2*45 см. шкафчета с горно отваряне , но пък горния шкаф става доста труден за употреба  newsm78 и 1-2 шкафчета с 90 см. вратичка височина.

5) На каква височина да се монтира аспиратора? На 60 см. от плота, или по-високо да не се удрям?

6) Чудя се и каква мивка да си купя - дали от тези на ФАТ, или от неръждаема стомана на Пирамис, Лексгруп или Тека.
http://www.fat-bg.com/
http://anmil.hit.bg/spase%20plus.html

7) Колко вата осветление имате в кухнята? Аз послушах мъже и сега ме е яд.  Close Оставихме само един извод за осветление на тавана, на трегера между усвоената тераса и кухнята и 2 извода за под шкафовете. И така или иначе направих окачен таван и защо не си сложих луни да ме пита някой.  ooooh! Сега се чудя дали да не поразкъртим малко пак и да пусна 2 кабела над самите шкафове. Ето така, като на жълтата кухня. 
http://fantasticomebel.com/product/view/37

Майстора ми вече ме мрази, той шпаклова, аз след него измислям да къртим.  Twisted Evil

Отговорите ви ще ми бъдат много полезни.   bouquet
Извинете за многото въпроси, обаче в БГ майсторите са такива, че клиента учи тях, а не майстора- клиента. Гледат ме изумено като им кажа нещо и как го искам. Не били виждали такива неща. Сякаш аз правя мебели, а не той. Crossing Arms

1. нашата кухня е правена и с двата вида кант 2 мм(видими части, открити рафтове) и на места от тънкия.вратичките ми са от постформинг и съответно не са  кантирани, но иначе щях да държа на 2мм кант

2.това не знам, но и по начина по който си описала ще стане.виждала съм такива кухни и стои добре

3.височината на плота ти я определяш, спокойно може да е повече от 90см.

4.и по двата начина можеш да си направиш горните шкафове.вярно е че най-горните ще са трудно използваеми, но там можеш да държиш неща които ще ползваш по рядко

5.аспиратора е добре да бъде монтиран с височината за която е предвиден за да е на 100% ефективна работата му

6.вземи тази която ти харесва повече.аз съм с мивка на фат с цвета на плота, имам я от 5/6 години-лесно се поддържа.другите не ми допадат особено визуално

7.имам централно осветление и това на аспиратора. кухнята ми е малка и нямам нужда от допълнителна светлина.имай предвид че осветлението в/у горния ред шкафове е по скоро за визуален ефект и няма да ти осветява под тях където всъщност ще работиш и ти е нужно такова.до колкото разбирам ти си предвидила осветление под горния ред шкафове, което е по добрия вариант за целта.но ако държиш и на такова сега е момента да оставите изводи.не е трудно по горе са ти обяснили как(от контактите на плота)майсторите да си мърморят.в крайна сметка ти си плащаш за да направят това което искаш.в процеса на работа винаги изникват куп непредвидени неща.успех

# 227
  • Пловдив
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig

1) С какви кантове са ви кухните? Сега ходя за оферти и майстора, с който се срещнах вчера прави мебелите с по-тънки кантове, каза че се лепяли с лепило. Аз си мисля, че е добре да са с тези по-дебелите 2мм-вите.  Убеждава ме, че разлика нямало.  Rolling Eyes - при нас навсякъде исках от дебелите - държа си все още на това  Peace

2)Врати МДФ лак, само в Турция ли се правят ( става въпрос за готовите вратички, със заоблените краища). Добре ли ще станат вратите ако ги изреже от лакиран МДФ или от лъскавото ПДЧ и да се кантира? - нашите са турските, много си ги харесвам и не излезе особено скъпо, само се чака малко повече. Сега за детската пак оттам ще поръчам, макар, че няма да са лакирани

3) Височина на плота 92-93 см. много ли е? Нормата била до 90.  Shocked - ти си висока и ще ти е добре  Peace

4) Как да си разпределя горните шкафове с височина 90 см.? Дали 2*45 см. шкафчета с горно отваряне , но пък горния шкаф става доста труден за употреба  newsm78 и 1-2 шкафчета с 90 см. вратичка височина.

5) На каква височина да се монтира аспиратора? На 60 см. от плота, или по-високо да не се удрям? - Нашият е малко под 60 см сложен - така смучел по-добре ли вече не помня защо  Embarassed Ама факт е, че се ударих вече 1-2 пъти

6) Чудя се и каква мивка да си купя - дали от тези на ФАТ, или от неръждаема стомана на Пирамис, Лексгруп или Тека.
http://www.fat-bg.com/
http://anmil.hit.bg/spase%20plus.html - недей на Фат - първо не са толкова добри на външен вид, второ майсторът ни каза, че много се пукали  Rolling Eyes Той ни препоръча едни гръцки само 20-30 лв бяха по-скъпи от Фат - много сме доволни

7) Колко вата осветление имате в кухнята? Аз послушах мъже и сега ме е яд.  Close Оставихме само един извод за осветление на тавана, на трегера между усвоената тераса и кухнята и 2 извода за под шкафовете. И така или иначе направих окачен таван и защо не си сложих луни да ме пита някой.  ooooh! Сега се чудя дали да не поразкъртим малко пак и да пусна 2 кабела над самите шкафове. Ето така, като на жълтата кухня. 
http://fantasticomebel.com/product/view/37 - имаме на тавана лампа 60 вата и 2 пури по не знам колко вата - чудно е

# 228
  • София
kiva, относно аспиратора, трябва да се съобразиш със спецификацията му, за да важи гаранцията най-малкото. Примерно този, който ние сме си харесали, трябва да се монтира на 65 см. над плота с котлоните и за това ние ще слагаме гръб 65 см.
Иначе височината на плота ти си я решаваш каква да е. На майка ми плота и е 96 см. висок, аз мисля моя да го правя 90 см.

Момичета, искам да ви питам, според вас практично ли ще е за гръб на кухнята да сложа бял лак? Четох, че лака много се драскал и за това се чудя. Ще се радвам да споделите мнение.
Уж вече измислихме проекта, след много ходене при дизайнери, накрая седнахме с мъжа ми и си направихме проекта сами Simple Smile Ей, много трудно било да се работи с дизайнер, за пръв път ми е Simple Smile Аз съм дизайнер (но не интериорен) и се замислих дали и моите клиенти виждат такъв зор с мен  Joy

# 229
За височината на първи ред и аз вероятно ще се спра на 90 см. Вярно че колкото по-високо, толкова по-добре, но все пак си мисля че трябва да се остави някаква височина за ръката над плота, когато режеш продукти.

# 230
  • Морска приказка
kiva като гледам момичетат са ти дали отговор на всичко. Аз искам само да вметна за МДФ. Понеже много исках вратичките да са ми от МДФ - лак много време се интересувах от начина, технологията на изработка. Някой бе писал, че скъпо и е прав. За да бъде направено това лаково покритие първо се изрязва детайла /вратичката/ и след това се лакира /пръска, технологията е подобна  с боядисването на кола/, т.е. ако се изреже лакирано  МДф и се кантира ефекта ще е грозен, да не кажа ужасен. При нас проблема е ,че си правим сами кухнята и трудно се намира къде да ми направят само вратичките. Ако работиш с фирма те си имат нужните връзки и координати с фирмите извършващи лакирането. Ходих до Айко и на место видях разликата между  МДФ лак и ПДЧ - гланцирано фолио. Мога да ти кажа , че мострата на МДФ бе много издраскана, а фолиото значително по-запазено. Друго, което ми направи впечатление, че фолиото стои много гланцово и огледално от лака.
lo80 наистина лака се драска много, но реално шпогледнато гръбчето няма от какво толко да се надраска, а и седи доста ефектно.

# 231
3) Височина на плота 92-93 см. много ли е? Нормата била до 90.  Shocked
И ние искахме по-висок плот от нормата. Много ме дразнят с тези норми. Точно заради това, след много обикаляне се спряхме на фирма, която прави абсолютно всичко по твои размери и норми няма Wink. Нашият плот е по-висок от 90см. Не се съобразявай с тези стандартни височини, защото после твоят кръст ще страда с години, а не този на майсторите Peace.
Melodiya, и аз искам по-висок плот по същата причина.
Моля те, дй ми координати на тази фирма , ако е в София.
Ще бъда благодарна и на координати на др. фирми, от които сте останали доволни.
Предстои ми поръчка на кухн. шкафове.

# 232
  • София

Боби, сподели каква марка ти е мивката и колко е дълбока?

# 233
  • I want it all and I want it now.
оп и аз тук най на края и аз да се похваля ето и моята кухня-всекидневна 
http://picasaweb.google.bg/bratoto/NoviyatNiDomIliChastOtNego#

Честито yana78 .Много е хубаво.Би ли ми казала кухнята откъде я взехте? На мене ми трябва точно такъв барплот с печка и отдолу да са шкафове.Мерси.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 15:28 от syn

# 234
Melodiya, и аз искам по-висок плот по същата причина.
Моля те, дй ми координати на тази фирма , ако е в София.

Позволявам си да се самоцитирам Wink
Тук е нашата кухня http://www.perfektmebel.com/index.php?m=320&lang=1&categ … ry=896&pc=896 на 2ра страница, кухня "Orange". Съжалявам, че нямам друга снимка, но все още сме в ремонт (сега сме атакували детската, а кухнята и хола просто не знам кога ще ги довършим Rolling Eyes).

Линка, който съм дала в цитата е към сайта на фирмата, която ни прави кухнята. Хората са млади и отворени към идеи. Фирмата е в София. Дори ни направиха шкафа под мивката по наш проект, защото искахме да не е с вратичка, а изтеглящ се и там да събираме боклука. Такава система за боклук излизаше доста соленко. Сега си ползваме със здраве чекмеджето, като вътре сме сложили за кошчета едни пластмасови от тези дето ги продават в магазините за домашни потреби и тези от типа "1 лев" Party.

# 235
  • София
kiva ....Мога да ти кажа , че мострата на МДФ бе много издраскана, а фолиото значително по-запазено. Друго, което ми направи впечатление, че фолиото стои много гланцово и огледално от лака.
lo80 наистина лака се драска много, но реално шпогледнато гръбчето няма от какво толко да се надраска, а и седи доста ефектно.

Единственият проблем при фолираното ПДЧ е, че кантовете са доста грозни и груби (дали не бяха и черни) и няма особен избор на цветове за самото покритие - май само червено, бяло и черно съм виждала. Една мацка по-напред беше показала страхотна черна кухня от гланцирано ПДЧ и изглеждаше супер, но за бяла, примерно, не знам.

# 236
  • Морска приказка
бях гледала каталог в айко и имаше доста голям избор на цветове, а кантовте не бяха черни.... Белия гланц също стои страхотно.

# 237
  • София
Възможно е в индустриални условия да се постигат по-добри резултати; все пак аз съм си говорила с майстор, който си работи сам и ползва услугите за боядисване на други като него.

# 238
Благодаря, Мелодия!

# 239
оп, и аз да се намеся тук! относно "гланцираните" плоскости мисля, че никое бояджийско покритие не може да се сравнява като здравина и гланц с HPL покритията. ползвайте ги за фронт, и ще останете доволни! вярно е, че цветовете са ограничени, но при добро желание, може да се комбинира успешно. колкото до кантовете, производителят ги предлага в пълната им гама, и не е задължително да ги има във всички работилници, защото не са много евтини /както и самите плоскости/.
 за височината на работният плот - min 90, max 93 см - това е стандартът. стандартите не са празна работа, помислете преди да ги отхвърляте! това, което ще е удобно на един човек, може да е супер неудобно на други използващи същите мебели! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт