КУХНИТЕ - 27та тема

• 88 279
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
itnina какъв е  точно гърбът на кухнята ти ,много е интересен ?

# 211
  • софия
itnina, малко си показала, но е  newsm10.

# 212
  • Варна
Добре де, има и още, обаче е малко недовършено още
Ето: http://itnina.snimka.bg/architecture/mebeli.425815

# 213
  • Варна
А що се отнася до гърба - "Вестаг и Геталит', гръб за плот си е

# 214
itnina много интересно се е получило, ще дадеш ли малко повече инфо за този гръб

# 215
  • Варна
Вносител е Салекс, цената е около 300 лв за 2,96/1,30

# 216
  • София
Кухнята е прекрасна и ни е искахме кухня с този цвят,но не стана защото се различаваха размерите и остана друга,но още я чакаме да дойде.  Tired

# 217
  • Варна
Е, моята поне не е по поръчка и я  направих както си искам  Grinning

# 218
  • Шумен
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig

1) С какви кантове са ви кухните? Сега ходя за оферти и майстора, с който се срещнах вчера прави мебелите с по-тънки кантове, каза че се лепяли с лепило. Аз си мисля, че е добре да са с тези по-дебелите 2мм-вите.  Убеждава ме, че разлика нямало.  Rolling Eyes

2)Врати МДФ лак, само в Турция ли се правят ( става въпрос за готовите вратички, със заоблените краища). Добре ли ще станат вратите ако ги изреже от лакиран МДФ или от лъскавото ПДЧ и да се кантира?

3) Височина на плота 92-93 см. много ли е? Нормата била до 90.  Shocked

4) Как да си разпределя горните шкафове с височина 90 см.? Дали 2*45 см. шкафчета с горно отваряне , но пък горния шкаф става доста труден за употреба  newsm78 и 1-2 шкафчета с 90 см. вратичка височина.

5) На каква височина да се монтира аспиратора? На 60 см. от плота, или по-високо да не се удрям?

6) Чудя се и каква мивка да си купя - дали от тези на ФАТ, или от неръждаема стомана на Пирамис, Лексгруп или Тека.
http://www.fat-bg.com/
http://anmil.hit.bg/spase%20plus.html

7) Колко вата осветление имате в кухнята? Аз послушах мъже и сега ме е яд.  Close Оставихме само един извод за осветление на тавана, на трегера между усвоената тераса и кухнята и 2 извода за под шкафовете. И така или иначе направих окачен таван и защо не си сложих луни да ме пита някой.  ooooh! Сега се чудя дали да не поразкъртим малко пак и да пусна 2 кабела над самите шкафове. Ето така, като на жълтата кухня. 
http://fantasticomebel.com/product/view/37

Майстора ми вече ме мрази, той шпаклова, аз след него измислям да къртим.  Twisted Evil

Отговорите ви ще ми бъдат много полезни.   bouquet
Извинете за многото въпроси, обаче в БГ майсторите са такива, че клиента учи тях, а не майстора- клиента. Гледат ме изумено като им кажа нещо и как го искам. Не били виждали такива неща. Сякаш аз правя мебели, а не той. Crossing Arms

# 219
  • Някъде на път....
...............Кухнята е прекрасна и ни е искахме кухня с този цвят,но не стана защото се различаваха размерите и остана друга,но още я чакаме да дойде.  Tired

Ама нали идеята на мебелите по поръчка е да ви ги направят точно както вие искате!!!
Какво значи да се различават размерите?  Rolling Eyes Аз ли нещо не разбрах.....  newsm78

# 220
Itina страхотна кухня  Peace моля те, кажи ми какъв е цвета на долните шкафове - по точно фирма и номерче или име на фладера. И горните ако може  Wink Аз се бях замислила за венге долни шкафове, но тази комбинация също много ми допада ...а и няма да личат толкова пръстчетата  Sunglasses

# 221
  • София

1) С какви кантове са ви кухните? Сега ходя за оферти и майстора, с който се срещнах вчера прави мебелите с по-тънки кантове, каза че се лепяли с лепило. Аз си мисля, че е добре да са с тези по-дебелите 2мм-вите.  Убеждава ме, че разлика нямало.  Rolling Eyes

2)Врати МДФ лак, само в Турция ли се правят ( става въпрос за готовите вратички, със заоблените краища). Добре ли ще станат вратите ако ги изреже от лакиран МДФ или от лъскавото ПДЧ и да се кантира?

4) Как да си разпределя горните шкафове с височина 90 см.? Дали 2*45 см. шкафчета с горно отваряне , но пък горния шкаф става доста труден за употреба  newsm78 и 1-2 шкафчета с 90 см. вратичка височина.

5) На каква височина да се монтира аспиратора? На 60 см. от плота, или по-високо да не се удрям?

6) Чудя се и каква мивка да си купя - дали от тези на ФАТ, или от неръждаема стомана на Пирамис, Лексгруп или Тека.
http://www.fat-bg.com/
http://anmil.hit.bg/spase%20plus.html

7) Колко вата осветление имате в кухнята? Аз послушах мъже и сега ме е яд.  Close Оставихме само един извод за осветление на тавана, на трегера между усвоената тераса и кухнята и 2 извода за под шкафовете. И така или иначе направих окачен таван и защо не си сложих луни да ме пита някой.  ooooh! Сега се чудя дали да не поразкъртим малко пак и да пусна 2 кабела над самите шкафове. Ето така, като на жълтата кухня. 

Майстора ми вече ме мрази, той шпаклова, аз след него измислям да къртим.  Twisted Evil

Отговорите ви ще ми бъдат много полезни.   bouquet
Извинете за многото въпроси, обаче в БГ майсторите са такива, че клиента учи тях, а не майстора- клиента. Гледат ме изумено като им кажа нещо и как го искам. Не били виждали такива неща. Сякаш аз правя мебели, а не той. Crossing Arms

Височината на долния плот може да е и 1 м, стига на теб да ти е удобно и си по-висока. Аз също исках така, но при мен има прозорец и той ме ограничи. За МДФ, доколкото знам, той се продава тук на големи плоскости (платна) и като се разкрои и нареже на парчетата, необходими за вашата кухня, се дава за боядисване. Нашият е правен точно така; мисля, че може да се направята различно обли краищата, защото мен ме питаха дали искам по-прави или заоблени. Аспираторите, мисля, се монтират най-много на 70 см от плота, за да могат да "дърпат", но ако гърбът на кухнята ще е от плоскост (а не от плочки, например) сигурно няма да стане, защото ширината им е стандартна - 60 см. И последно да ти кажа за осветлението - от местата, където има изводи за контакти в кухнята, може да се дръпнат кабели и да си сложиш осветление от долната страна на горните шкафове. Няма какво да се шпаклова особено, защото отгоре ще се закрият; освен това светлината ще ти идва отпред, като готвиш, а не зад гърба ти и ти да правиш сянка.

# 222
...

kiva нашата кухня я правихме преди почти година и много неща съм забравила, но ще ти отговоря на каквото мога Peace.

И ние искахме по-висок плот от нормата. Много ме дразнят с тези норми. Точно заради това, след много обикаляне се спряхме на фирма, която прави абсолютно всичко по твои размери и норми няма Wink. Нашият плот е по-висок от 90см. Не се съобразявай с тези стандартни височини, защото после твоят кръст ще страда с години, а не този на майсторите Peace.

Нашите горни шкафчета ги направихме единични с вратички. Т.е. височината им е равна на едно перпендикулярно с вратичка + едно хоризонтално с горно отваряне, но представляват едно шкафче с вратичка, а вътре е на 3 реда. Правих си упражнения в офиса на фирмата, където си поръчахме кухнята. Та там имат няколко монтирани модела кухни и можеш да изпробваш всичко. Оказа се, че ако най-горните шкафчета са хоризонтални не е особено сложно да ги отворя, но за затварянето ти е необходим волейболист под ръка Joy, дори с много подскачане трудно бих ги стигнала за да ги затворя.

Ние монтирахме 2 продълговати пури в частта над мивката и под горните шкафове сложихме една летва за да не се виждат. Пурите изглеждат точно като луминисцентните, но са си обикновенни електрически крушки с такъв дизайн. Въобще не искам луминисцентно осветление у дома. От другата страна на кухнята, където са котлоните, ползваме осветлението от абсорбатора, което ни е предостатъчно Sunglasses. За над шкафовете по-натам ще сложим от лед-маркучите (не знам как точно се наричат). Имай предвид, че когато шкафовете ти са много високо този тип лампи, които се монтират над тях трябва да са такива, че хем вратичките да се отварят спокойно, хем лампите да не опират в тавана.

Тук е нашата кухня http://www.perfektmebel.com/index.php?m=320&lang=1&categ … ry=896&pc=896 на 2ра страница, кухня "Orange". Съжалявам, че нямам друга снимка, но все още сме в ремонт (сега сме атакували детската, а кухнята и хола просто не знам кога ще ги довършим Rolling Eyes). Но поне да добиеш обща представа от обясненията ми Peace

# 223
  • Варна
Първо да отговоря на Кива:
1. Кантовете са 22/0.45(тънък) и 22/2(дебел). Тънкият се използва за корпусът на мебелите, а дебелият - за вратичките. Изключения винаги има, но това е правилото. И двата се лепят с кантослепваща (кантираща) машина. Може да се използва и меламинов кант (тънък), който се лепи на ръка, по-скоро с ютия Simple Smile, но залепването не е толкова трайно и след време се разлепя.
2.Мдф пръскат на много места, само че цената е по-височка- 60-100лв на брой, и то само пръскането, отделно МДФ-а.Хубавото е поне, че от МДФ се правят само вратичките, останалото - от ЛПДЧ.Добър вариант е и лакираното ПДЧ, което съшо доста се използва, а и цената му е по- ниска.Скоро имаше една такава кухня във форума, доста ефектна.
3.Това зависи единствено от твоята височина и предпочитанията ти. Ако на т.еб така ти е удобно не виждам причина да не ти го направят така.
4. Ако ще е на височина 90 см винаги трябва да се качваш на стол Simple Smile, така височината на кухнята ще стане 240.
5. Има и телескопични аспиратори на 30 см дълбочина, така че няма опасност за главата. Стандартът за височина е 60 см, за газовите плотове - до 70 см.
6.Фат са красиви и сравнително евтини, но съм чувала отзиви, че с времето се издрасквали по дъното. Не че и другите не се издраскват, ама въпрос на предпочитаня. Аз съм с Пирамис и съм много доволна.
7. За мен е важно да има светлина над мивката (заради миенето на чинии) и над плота на който работя, когато приготвям храната. Намерих решението във луминисцентните тела -  просто е , и доста ефектно.

# 224
  • Варна
Irim,за плоскостите: горе Егер Н1424  St22, долу H3005 ST22

Общи условия

Активация на акаунт