КУХНИТЕ - 27та тема

• 88 805
  • 762
  •   1
Отговори
# 375

Поръчах ПДЧ гланц, това ли имаш предвид под полирана  ooooh! Много се чудех за ПДЧ мат или там както се казва онова грапавото ПДЧ, но реших че ще се чисти по-трудно от гланца. Казвайте бързо, защото време не остана - мога да променя материала, когато потвърждавам поръчката.

Ако питаш за професионалното ми мнение, бих ти препоръчала шагре (мат, грапавото), по-лесно се почиства ( с препарат за стъкла) всяка домакиня би иска да си улесни работата, а кухнята е мястото,което най-много се цапа.
Но ако питаш за личното ми мнение, бих ти казала да  направиш това, което наи-много ти хареса на теб, все пак ти ще си я ползваш и ще й се наслаждаваш ( макар с цената на много чистене)
Моята е MDF-лак, доста лъскане пада от моя страна, трудно се почиства и винаги си личи (понеже лъщи, и всяко петно се вижда), като зацапана стъклена чаша , след като не е измита както трябва  1dishes

# 376
  • Шумен
Момичета моля пуснете ми линк към кухненски плотове на Егер и Дуропал. Може и други немски ако има. Нещо съм зациклила и не се справям добре с търсенето.  Embarassed Майстора, при който мисля да си правя кухнята не ми дава да си я правя с БГ плот. Искам нещо, което да е като паркет, но не ситния. Помогнете ми да си избера плот за зебрано сахарата. Мислех да го правя с Коко боло, мастора рече, че ги сливам цветовете и няма да е добре. Вече съм в шах.  Confused
Замислих се и за вариант плот  и корпус Коко боло и врати някакви слонови кост, ама човека пък ми забрани гланца(незнам си какви формаалдехиди имало, и били вредни)  Mr. Green, пък нещо другото(мат) много ми простее, въпреки че направено по съвсем друг начин стои.
Много е труден избора ми.  ooooh!

# 377
опитай с това:   http://www.egger.com/pdf/DU_ZOOM-DGP_Dekorkombination_BG.pdf    Simple Smile
и това тук :    http://www.duropal.co.uk/decors/

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 21:44 от raygram

# 378
  • Шумен
raygram благодаря ти отново.
Продължавам да мисля.  Mr. Green

И да си задам поредния въпрос:
Ние направихме ВиК-то и Ел-а за всеки уред зад него.Обърнаха ми внимание, че така не било правилно. Кажете ми моля как да кажа на майстора ми да ги преправи. Или да си чакам мебелиста да каже.  newsm78

# 379
що да не е правилно newsm78 според уреда- може  контактите да са над, под, встрани от..но- при вси4ки положения в близост  Rolling Eyes

# 380
  • Морска приказка
Кой казва, че не е правилно. И ние така си направихме изводите, зад самите уреди и никъд ене съм прочела и не ми е казвано, че не правилно.

# 381
И ние така направихме. Дойде ел. техник, казах му къде какво ще има и той остави изводи за всичко  Peace

# 382

Ние направихме ВиК-то и Ел-а за всеки уред зад него.Обърнаха ми внимание, че така не било правилно.

За миялната знам че не трябва да има зад нея ток и вода - отстрани, за да не се налага да я вадиш, за да спреш нещо.

# 383
  • Шумен
Ами става дума за миялната и пералнята. Изводите сме ги оставили зад самите уреди. Но било забранено да има ток зад такива уреди. И как щяла съм да си спра спирателния кран на пералнята ако стане беля, като той се намира зад самата пералня.  Laughing Трябвало всичко да е под мивката, че да боравя лесно. И отделно, че стърчат напред и ел. уредите се изместват напред.
Оооооооооооххххххххх момичета побеляха ми косите вече с тез майстори.  ooooh!

# 384
Във всеки уред за вграждане има инструкции за монтаж там е показано къде трябва да бъдат изводите няма смисъл да се спори просто ги разгледаите. Има майстори който ги вълнува колко повече парички да щипнат

# 385
  • Морска приказка
Аз разбрах само за ел. частта. За вик-а съм съгласна, и моите са под мивката канал и извода за пералнята, но пералнята е до  нея.

# 386
Ами става дума за миялната и пералнята. Изводите сме ги оставили зад самите уреди. Но било забранено да има ток зад такива уреди. И как щяла съм да си спра спирателния кран на пералнята ако стане беля, като той се намира зад самата пералня.  Laughing Трябвало всичко да е под мивката, че да боравя лесно. И отделно, че стърчат напред и ел. уредите се изместват напред.
аз мисля, че майсторът е прав, горните разсъждения имат логика, аз също работя така! Simple Smile Naughty

# 387
  • Шумен
Благодаря.
Сега остава и да преправим нещата.

# 388
  • София-в сърцата на моите деца
аз мисля, че майсторът е прав, горните разсъждения имат логика, аз също работя така! Simple Smile Naughty
Единственото условие  е водопроводът   да е под ел.инсталацията, т.е. контактът да е над водопроводът, където и да е!Ел.инсталацията трябва да минава над водопроводната, по разбираеми причини!!!

# 389
Тръби и разни кранчета не е желателно да има зад самата пералня,защото заемат място и пералнята не може да влезе плътно назад под плота.Имам впредвид тръби невкопани в стената...
Много дълго го написах дано сте ме разбрали! Peace
А майсторът дърводелец е този ,който трябва да ви каже как е най-удачно да се направят ел. и вик инсталациите,защото е важно за монтажа на самите шкафове.
И там си има стандарти...

Общи условия

Активация на акаунт