КУХНИТЕ - 27та тема

• 88 246
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
Вече цял месец мисля и премислям разпределението на бъдещата ми кухня-мечта, но в крайна сметка се загубих сред собствените си идеи и реших да потърся вашите съвети.
На снимката съм отбелязала размерите на кухнята, но не мога да намеря място на хладилника.
http://www.snimka.bg/?album;aid=232205
Въртях го във всички възможни стени, но или ще ми затвори прозорец, или няма да успея да побера всички електроуреди, или ще ми пречи на 32" телевизор.
Възможно е да зазидаме малка част от прозорците и за това преди да поръчаме дограмата трябва да решим как ще е разпределението, дали ще се зида и колко.
Предварително ви благодаря за съветите. Надявам се, че не съм пропуснала нещо да отбележа.

# 601
Винаги съм си мечтала за голяма кухня с остров  Simple Smile
gergana S мисля  че изборът кои уреди трябва да сложиш на острова  трябва да се определи от това дали можеш да монтираш аспиратор над острова и какъв аспиратор искаш ,защото ако не може по някаква причина да сложиш или пък ти запушва и схлупва кухнята , по добре да си сложиш мивка  Simple Smile прати някакво чертежче да видим какво ще изровя от архивите  Simple Smile

# 602
  • у дома
 Здравейте и от мен!..споделете опит и идеи - какво е най-удачно да се разположи на остров в кухнята-мивка и съдомиялна или котлон и фурна?

опит нямам, но замисляйки се според мен по-удачния вариант е мивката и съдомиялната да са разположени на остров, стига да има начин да се прокарат тръбите   newsm78  наистина е добре да покажеш скица на помещението  Peace

# 603
  • София
Здравейте!
Ето проекта на моята кухня и как ще изглежда точно.

Тука са 3-те проекта на кухнята,но се спряхме на горният.
http://kazama.snimka.bg/other/proekt-i-snimki-na-novata-kuhnya.436262.15621560
В албумите ми може да видете и банята ми-тя също е нова.
Тия дни ще пусна снимки и на самата кухня,която стана страхотна и не излизам от нея -само и се радвам. PeaceОстават да се купят столове,маса ,диванче и полюлей.
Ако знаета м-ни за столове около 60-80лв. и полюлей до 100лв.-ще ви бъда благодарна за информацията.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 12:54 от stefina

# 604
  • София
Something_new само не ми е много ясно къде е вратата.Няма страшно ще помагаме

# 605
 ...и аз се обърках...хубавото/лошото при мен е ,че в нищо не съм ограничена-не се съобразявам с вик,ел,пространство,всичко все още може да се пипа...и немаловажния момент идеите ми не са финансово ограничени..но да си призная цена от 37 000 лв.без плот и уреди ме стресна...а имам още толкова неща да премисля-детска,спалня/и,бани и бижуто на нашия дом - вътрешно басейнче...и до Коледа да е готово...ще се нуждая от съветите Ви..

# 606
gergana S не се притеснявай ще поматаме  Grinning
вътрешен басейн  Party

# 607
...и аз се обърках...хубавото/лошото при мен е ,че в нищо не съм ограничена-не се съобразявам с вик,ел,пространство,всичко все още може да се пипа...и немаловажния момент идеите ми не са финансово ограничени..но да си призная цена от 37 000 лв.без плот и уреди ме стресна...а имам още толкова неща да премисля-детска,спалня/и,бани и бижуто на нашия дом - вътрешно басейнче...и до Коледа да е готово...ще се нуждая от съветите Ви..

Мила,това ,че не те притеснява финансовата страна ,не трябва да те кара да пълниш джоба на някой измислен майстор! ooooh!
И моята фирма е за мебели и сме правили какви ли не кухни,но такава за 37000 до сега/вече 10год. съм в бранша/ не съм виждала...
Проучи добре пазара и не си давай парите нахалост... Peace
Успех!  bouquet

# 608
Something_new  , не бих зазидала прозорец макар и част от него за нищо на света.

# 609

gergana S, постнала съм линка на моята къхня, остров 120/320, разгледай я, има 2 мивки, 4-ка котлони-абсорбера над котлоните, миална, всичко останало е чекмеджета. Зависи какво има да монтираш под плота, варианти много.
ще помагаме и на теб.........вече помагам на 2-3 момичета на ЛС  Hug

# 610

Мила,това ,че не те притеснява финансовата страна ,не трябва да те кара да пълниш джоба на някой измислен майстор! ooooh!
И моята фирма е за мебели и сме правили какви ли не кухни,но такава за 37000 до сега/вече 10год. съм в бранша/ не съм виждала...
Успех!  bouquet

ама момичето пише + уредите......
ако си е харесала хладилник от 5000 лева , пералня, сушилня,абсорбатор....  и плот от камък и т.н ...нищо чудно да й стъпи на 30-40 хил.  лева, да не забравяме най-скъпите меанизми....и прочие...зависи колко държи на качеството, аз поне не направих компромис с това, нито за МДФ-а, нито за уредите, нито за механизмите....

# 611
цитат на gergana S:  да си призная цена от 37 000 лв.без плот и уреди ме стресна... Cry Sad ooooh!

# 612

Успех!  bouquet

ама момичето пише + уредите......
ако си е харесала хладилник от 5000 лева , пералня, сушилня,абсорбатор....  и плот от камък и т.н ...нищо чудно да й стъпи на 30-40 хил.  лева, да не забравяме най-скъпите меанизми....и прочие...зависи колко държи на качеството, аз поне не направих компромис с това, нито за МДФ-а, нито за уредите, нито за механизмите....
Не мисля,че измислен  майстор би дал такава цена.
Съвета ми към Гергана С е да потърси професионален дизайнер.Тук също има такива,но друго е да се отиде на място  да се види и да и направи проект.Ако е цялостен проект то ще бъде и на ВиК,ел.инсталация,на осветление което за мен е едно от най-важните неща.Дизайнерът ще наблюдава как се изпълнява проекта и работи с фирми които са изпитани от него.Няма да се чудиш кое от къде да търсиш.
Даже малко се учудвам защо не го е направила при наличието на голяма къща и известна финансова неограниченост.

# 613
tani_4_ka, вратата е в дясно  отбелязана с дъга и е с ширина 1м.
Ще съм много благодарна за съветите, че съм в един омагьосан кръг.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 16:17 от Something_new

# 614
  • София
абе аз сега като се замисля,ако имаш възможност по-добре премести вратата,отколкото да зидаш прозорци.Иначе-ако миялната ти е 45 см ти предлагам да наредиш(започваш от вратата)–миялна,пералня,мивка с шкаф който продължава до ъгъла(глух шкаф) и на другата стена вече фурната с котлоните над нея и хладилник.Но това е при положение ,че се зазидат 80 см от прозореца.Кухнята ти изглежда голяма,ама всъщност да я подредиш наитина не е лесно.Между другото много е важно къде ти е комина,защото предполагам че ще имаш абсорбатор,а от това зависи и мястото на котлоните

Общи условия

Активация на акаунт