2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Цитат
Това и аз не го разбрах   Не се ли изплаща накуп тази помощ. Ако съм семестриално завършила и ми остава държавен изпит, още се водя редовна студентка и това ще пише на удостоверението. Няма ли да ми изплатят цялата сума?

На уверението ти трябва да пише със студентски права до ... (септември 2011 примерно, ако тогава е последният срок да си положиш държавния изпит). От социалното ще смятат колко месеца има от ноември 2010 примерно (ако тогава е родено детето) и ще ти изплатят сумата за този брой месеци (в случая 10), т.е. 240*10 вместо 240*12 (което е 2880лв.).

Цитат
Момичета ,аз пък искам да попитам дали документите се подават в Социално подпомагане-главен клон или трябва да е този по местоживеене?

По местоживеене, затова има толкова различни тълкувания на закона - зависи на какъв служител и къде попаднеш.

Tommelise, няма връзка и нищо такова не пише в закона. На повечето не им е искана такава бележка, че не получават стипендия (на мен също), но пак зависи къде ще попаднеш. Ако ти искат, си в правото си да им теглиш една и да им обясниш, че си чела закона явно за разлика от тях.

# 616
  • Бургас
Iri , благодаря ти !   bouquet

# 617
  • у нас
_Iri_  Joy Joy Joy мерси за отговора Peace снощи след като си легнах и се замислих да не би да искат бележка за стипендия- майчинство (необвързана с успех) и да приспадат от там пари newsm78

# 618
  • София
Tommelise, те не приспадат, ами изобщо не приемат документите, ако ти искат такава бележка, а ти не можеш да им дадеш. От опита на другите мами стигнах до извода, че приемат ли ти веднъж документите, е много малко вероятно след това да ти откажат помощта, затова и толкова много се заяждат служителите. Така или иначе тази бележка е само в техните глави, не ви трябва! Ако ви я искат, си спорете с тях или просто си тръгнете и се върнете, когато друг е на смяна Wink

# 619
  • у нас
то за мен е още рано, но се информирам за да съм подготвена Peace имам човек в социалното, но в София- ще поразпитам  и за подробности Peace

# 620
_Iri_  Joy Joy Joy мерси за отговора Peace снощи след като си легнах и се замислих да не би да искат бележка за стипендия- майчинство (необвързана с успех) и да приспадат от там пари newsm78

Стипендията за майки с малко дете няма нищо общо с помощта!
Нямат право да искат такава бележка, не им влиза в работата...

# 621
_Iri_,   bouquet Благодаря за отговора!

# 622
  • София

Стипендията за майки с малко дете няма нищо общо с помощта!
Нямат право да искат такава бележка, не им влиза в работата...

Точно така е Peace На мен не са ми искали никакви бележки. Аз така или иначе не получавам стипендия, защото уча в НБУ. А и едното няма нищо общо с другото. Това е еднократна помощ и ви се полага по закон. Изискването е само майката да е редовна студентка и в момента на подаването на молба за помощта да е със студентски права. Аз се водя в община Искър. Служителката ми каза само на бележката изрично да пише, че съм записана за есенно-зимния семестър и това беше.

# 623
много благодаря сега ми се изясни всичко Hug Hug Hug

# 624
Здравейте,
в момента съм студентка редовно обучение в РУ "Ангел Кънчев". Водя се на работа на 8 часа. Въпроса ми е такъв имам ли право на тази помощ. Моля, ако някой е запознат да ми отговори. Да не стане така че да ги взема и после да ги връщам.. Благодаря Ви предварително!

# 625
Здравейте,
в момента съм студентка редовно обучение в РУ "Ангел Кънчев". Водя се на работа на 8 часа. Въпроса ми е такъв имам ли право на тази помощ. Моля, ако някой е запознат да ми отговори. Да не стане така че да ги взема и после да ги връщам.. Благодаря Ви предварително!

А,бременна ли си?

# 626
  • Пловдив
Kaloma ,да,имаш право независимо,че работиш на ТД.Важното е да си редовна студентка,а и да си бременна.Но то се подразбира,щом питаш в тази тема

# 627
  • Варна
Аз само идвам да вметна, че тая помощ така или иначе ви се полага но ви се полагат и майчински 1год по 100лв, НОИ-то първо ми казаха че нямам право на майчински, но Социалните ме убедиха че и майчински ще вземам. За еднократната помощ преди раждане тъй като студентка не се водя на работа ми се полагат 150лв ми искаха и бележка от университета че не съм вземала стипендии 1год- назад Simple Smile

# 628
Здравейте, разбрах скоро за тази еднократна помощ, четох темата, но искам да попитам конкретно за моя случай, за да знам дали правилно съм разбрала.
В момента съм магистратура задочно, първи семестър. Мога да се прехвърля в редовно обучение за 2рия семестър, който е април, дъщеря ми навършва 1г на 27.08.2010г., цялата сума ли ще ми я дадат като помощ или само за периода от април до август включително - т.е. 5 x 240лв?
Благодаря предварително  Hug

# 629
  • Пловдив
Lusesita ,ще ти изплатят сумата за периода от момента,в който ставаш редовно до първия рожден ден на детето

Общи условия

Активация на акаунт