2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 765
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Lusesita ,ще ти изплатят сумата за периода от момента,в който ставаш редовно до първия рожден ден на детето

Аз доколкото разбрах документи се приемат преди детето да навърши 6 месеца. Така, че ако ще се прави нещо трябва да е възможно най-скоро.

# 631
Много Ви благодаря за отговорите  Hug
Само ми е странно защо така се изплаща - за период. нали е уж еднократна помощта.

А и една моя приятелка е родила март 2009, октомври започва студентка 1 курс, редовно, подава си молбата и и превеждат цялата сума, а детето и реално тогава е било на 7м. Защо на нея са и превели цялата сума, а на мен би трябвало да ми преведат само за периода.  ooooh!

# 632
Някой ще каже ли къде в закона пише, че парите се приспадат и при кои случаи. Според мен този закон си го интерпретират както си искат. Аз никъде в текста не намерих да пише нещо за преизчисляване на сумата.

Искайте черно на бяло - къде го пише това нещо и защо е така. Иначе всеки може да си прави каквото си поиска Crossing Arms

# 633
"Еднократна парична помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение  - 2880 лв.

Отпуска се когато майката (осиновителка) е студентка, учеща в редовна форма на обучение. Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката. Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето, като изплащането и започва от месеца на подаване на молбата.
Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес на майката. "

Аз никъде не виждам да пише, каквото и да било, за срок от 6 месеца..?? Rolling Eyes
Даже напротив, написано е: "Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето," Thinking

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 21:19 от poulini

# 634
  • София
"Еднократна парична помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение  - 2880 лв.

Отпуска се когато майката (осиновителка) е студентка, учеща в редовна форма на обучение. Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката. Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето, като изплащането и започва от месеца на подаване на молбата.
Молба декларация заедно с необходимите документи сие подава в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес на майката. "

Аз никъде не виждам да пише, каквото и да било, за срок от 6 месеца..?? Rolling Eyes
Даже напротив, написано е: "Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето," Thinking

Тук преди време се разискваше това. Документи се приемали до навършване на 6 месеца на детето и че на някои са им отказали помощта, защото примерно детето вече е на 8 или 9 месеца. Може да са се коригирали и дано е така.

# 635
Ако си семестриално завършила студентка имаш ли право на това обезщетение или вече не те водят студентка?

# 636
  • Пловдив
Ако си семестриално завършила студентка имаш ли право на това обезщетение или вече не те водят студентка?

зависи от университета , в който учиш.

# 637
  • София
По напред в темата се е споменавало доста за това! Аз съм семестриално завършила, но не дипломирана и успях да получа помоща! Зависи какво ще пише в уверението от университета - на мойто пишеше дипломантка и имаше печат редовна форма на обучение/държавна поръчка! Важното е да подадеш документите, пък каквото стане!!! Успех  Peace

# 638
  • Sofia
Честита баба Марта на всички.

Искам да попитам - аз имам детенце на 2 месеца. Дали ако сега запиша магистратура - редовно, ще ми се полага тази еднократна помощ. До колкото разбрах от писаното по напред би трябвало, ама не съм сигурна дали съм разбрала правилно.
Благодаря предварително за вклщчването.

# 639
ако запишеш сега магистратура , че почнеш Септември, и вече ако бебето няма година ще ти платят само за тези месеци след Септември до навършване на година

# 640
  • Sofia
Благодаря. Значи малко съм поизпуснала. Ние декември ще направим година.

# 641
е жалко , живи и здрави

# 642
Здравейте и от мен мами!
Моето положение е следното;В момента съм студентка редовно обучение в Пловдивски университет ,,Паисий Хилендарски''.
Бременна съм в 6 месец,термина ми е на 25 юни,а през юни вече ще е държавния изпит,който ще отложа разбира се...въпроса ми е щом съм завършила семестриално,но имам отложен държавен изпит ще имам ли право на тази еднократна помощ? Thinking
Благодаря предварително!!! Simple Smile

# 643
  • Пловдив
Анитка87 , аз също учех в ПУ.Но там ми казаха, че щом съм завършила семестриално нямам студентски права и не могат да ми издадат такова удостоверение.По-добре си остави един изпит , за да не си завършила семестриално.

# 644
Анитка87 , аз също учех в ПУ.Но там ми казаха, че щом съм завършила семестриално нямам студентски права и не могат да ми издадат такова удостоверение.По-добре си остави един изпит , за да не си завършила семестриално.

А ако си оставя един изпит,догодина ли трябжа да се явя за да го взема?
И как трябва да се запиша наново и да платя пак семсестриална такса ли?Моля те Анели,обясни ми по подробно...Благодаря все пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт