Есен е навън сега, и тръгва Май-чето към яслата!

• 24 267
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Не мога да не се включа по темата за детенце. Peace
Менина,задавам въпроса,на каква възраст е това дете?
Понякога и един месец,разлика е от голямо значение.
Аз не мога да приема факта,че девет часа ще се реве постоянно.
Може да е опитало дадената храна,но да се отрича,че не яде,също не мога да го приема.
Доколкото имам наблюдения,точно такива по особени деца,не са болни.
По скоро искат повече внимание,и съм напълно сигурна,че малко се преувеличава.
Имах същият проблем,с Ивана в предишната ясла.

........Постоянно имах психо-атака защото не издържах,от страна на обслужващият персонал,няма да влизам в детайли,че едва ли не-аз не се виждам с детето и пр.
Че тя постоянно ревала и не знам си кво.
И затова,реших,че детето ми няма да ходи повече в тая ясла.
Сега ходи с желание,не ми се оплакват от нея,напротив постоянно ми я хвалят.
Та мисълта ми беше,подхода има значение,не само при най малките,ами със всички хора е така.
По скоро е период,който ще отшуми,така мисля аз.
Нин,адмирации,към това,което правиш с Мира,разбирам те напълно.
Че в игрите си с малката,намираш обща тема,но точно за това бебе,се грижех аз.
Преди пет год.,го купихме на Йони,спец.от Метро,щото ги имаше само там.
Мой-те уважение към детската мечта и игра,но сега стои зафърлено в панера с играчки. Embarassed
Аз пък се сетих за Рени,че не писала от доста време! newsm78

Честит празник на всички Именници и от мен,много да са щастливи,здрави!!!!....  bouquet

# 661
  • Варна
Добро утро!

Дано се разреши проблема с това детенце, че не звучи никак приятно ни за други деца, ни за персонал.
Аз мога да кажа, че вече приключихме с мръсната и цапаща част на един ремонт и вече съм на вълна почистване. А дали тумбака тежи, о да, тежи и още как, но никой няма да свърши работата вместо мен Heart Eyes
Смяната на часа се отрази добре на Мирелка и дано се запази така, вчера такъв режим му удари, че й се очудих- спа на обед и при това 3 часа, изяде си всичко от кухнята (3 вида манджи) и то само на обед на едно ядене, абе беше супер добро дете. Crazy
Питах я дали ще пишем писмо на Дядо Коледа, след като ви четох вчера, но нашата май и хабер си няма, тя веднага го свърза с дядо Коледа на едно филмче Mr. Green И я питам "колко подаръка искаш", а Тя "8" Mr. Green Mr. Green Та това, ще мислим по въпроса още Heart Eyes

# 662
  • На морето!
Симеон също е на Коледна вълна от няколко седмици. До скоро всеки ден си променяше желанията за подаръци, но вече е категоричен и се спря "Само конче искам, голям кон"  Mr. Green.
Рени наистина не се е появявала от доста време.
Много се смях с идеята на Калоян за изхранване с шоколад на евентуална сестричка.
Оставям ви, че имам доста работа- всеки път е през последните дни от месеца Rolling Eyes

# 663
добро утро!

чудя се дали да пускам тема по въпроса, но реших първо да си сверя часовника с вас.
иван не иска да се храни сам, има ли и други деца които отказват ?
може, но не иска. с ръка пипа само хляб, сухар, банан необелен, кроасан. с лъжица яде чай в купичка  ooooh! с вилица понякога си боцка. и това е. дори ябълката да е нарязана и да му я държи някой. ... спестявам и други капризи на масата. на моменти го приемам спокойно, но има и такива като снощи, в които много се дразня и стават едни разправии по въпроса ...
ще се радвам да споделите и дали е нормално според вас ?
според мен на моменти е приемливо, понеже гледа че храня и спас, тогава го приемам. но в други, глезенето е на преден план, тогава става проблема  Whistling
в градината също много трудно го карат да се храни сам, но успяват и зная, че може.

# 664
А ми аз много често все още храня Мила. Може да си се храни и сама, прави го добре, но има моменти, в които и аз самата предпочитам да й давам. Не мисля, че е проблем, още повече, че при вас е нормално да иска същото внимание и грижа, които полагате за Спас. Изобщо не се притеснявай, ако можеш да имаш повече търпение и да не му се ядосваш, вероятно по-скоро ще започне да е самостоятелен в храненето. Въпроса е да не го приеме, като отказ на грижа и обич от твоя страна, а като лично негово си желание.  Peace

# 665
Калоян е много изобретателен и много ме радва. Светле, страхотно дете си имаш Hug
Писмо до дядо Коледа ще пишем - ние всяка година си пишем, дори Ники като беше бебе Лори го включваше в писмото си Simple Smile Нин, не се притеснявай- децата винаги се радват като си получат подаръците от списъка. Аз обаче по традиция включвам и малки подаръци изненадки.
Данче, и Ники е така Peace Имаше един период когато не даваше друг освен него да му пипне приборите и да го храни - какво мазане падаше тогава Mr. Green. Но сега го храня изцяло аз. Сам яде филийка с нещо, плодове, сухи неща. Манджите му ги давам аз. За момента ситуацията не ме притеснява. Отдавам го на ревност, защото следобяд се занимавам много с Лора и той започва да си търси внимание по всякакви начини, нищо, че по цяла сутрин съм Сали, а той Маккуин  Crazy

# 666
  • Варна
Здравейте!
Ние през почивните дни се разходихме до Котел с приятели. Събрахме една банда дечурлига и си изкарахме страхотно. На връщане минахме и през Мадара да видим Морското конче, както каза Преско (Мадарският Конник, в превод). Само дето Габи се разкашля и разсополиви в неделя и тази седмица ги оставих вкъщи и двамата. Та сега си се гледаме.
Лошото е, че със свикването с яслата ще дръпнем назад. Тъкмо бяха решили да я оставяме да спи там от тази седмица. Но не можех да я пусна в това състояние.
Данче, Габи е в период, в който всичко иска да прави "ма", т.е. сама. И се храни сама. Но според мен не е кой знае какъв проблем, че Иван иска ти да го храниш. Период някакъв, проява на ревност сигурно.  Само дето ти трови нервите, ама то това не е нещо ново за дечурлигата. Tired
Ето снимки, ако на някой му се разглеждат.
Писма до Дядо Коледа още не сме писали, но скоро ще го направим.  Peace

# 667
Ясен също мина през такъв период с храненето-не искаше сам да яде с лъжица,нито да пие от чаша(млякото и досега си го пие в шише,но вече поне други течности пие от чаша).
Даже в яслата ме караха да съм го учела сам да се храни,защото и там искал да му дават в устата Laughing
Едва ли е било заради бебетата,защото още бях бременна тогава.
Мина,сега е тъкмо обратното-настоява сам да яде и дори посвикна и не се маже толкова.Но пък каква игра пада с яденето....ама аз му разрешавам да си играе.Нека за него храненето да бъде нещо приятно и забавно,а не досадно задължение Heart Eyes
Katia_N,сладури са станали малките.Много яко се оказа да има човек породени дечица,а едно време как ги мислех за голяма трудност и исках поне 3-4 години разлика..
Менина,мъчно ми стана за детенцето,а и за другите,на които влияе.Ти поговорила ли си с някого от другите родители по въпроса,да обмените мнения?

# 668
аз пък предпочитах аз да храня мира Crazy важното е да яде, що му се нервиш, все ще си почне и сам,ИЗОБЩО не виджам проблем Hug

птица,не разбрах какво искаш да кажеш Blush Mr. Green поне мира тя си се грижи за него,аз питам,щото искам да я забавлявам Heart Eyes но и то не е грижа, а игра, играем си двете, като може сама - и сама ще му дава вода и каша, ако иска, аз ще я науча,като може,иначе съвсем сама си го изкъпа,полива го 10мин Crazy разхожда го в количка,с кенгуруто много ще го размъква,акто го донесе дядо коледа Heart Eyes естествено,че може и да и омръзне,тя по пирцип й омръзват играчки след време,после ги позабравя и в някакъв момент пак ги харесва и си играя с тях много Heart Eyes

точно то бг пощи отговаряли, с много красива хартия - аз сигурно също бих се зарадвала повече от мира Joy кси, на вас от пощите ли ви отговаряха или ти правеше отговори Mr. Green

# 669
  • Перник
аз пък предпочитах аз да храня мира Crazy важното е да яде, що му се нервиш, все ще си почне и сам,ИЗОБЩО не виджам проблем Hug

И аз предпочитам да храня Калоян, иначе ще се омаже целия и ще изяде 5 лъжици супа макс. Сухи неща си папа сам, както и с виличка, много обича да си боцка. Даже напира да яде с нож и вилица напоследък - снощи и в неделя рязахме пържоли  Mr. Green

Кате, разгледах снимките. Страхотно места сте посетили, а ние само минахме покрай тех на път за/от морето и си говорехме колко неща има за виждане. Но вече съм направила план за догодина  Mr. Green Преси и Габи са много сладки и порастнали  Heart Eyes

# 670
кси, на вас от пощите ли ви отговаряха или ти правеше отговори Mr. Green
Въобще не съм се сещала за отговор  EmbarassedТе отговорите са после под елхата:  Gift Gift Gift
Но пък от 2 години правя нещо, което прочетох някъде във форума - със спрей за сняг правя стъпки от терасата до елхата Grinning Вземам едни обувки на мъжа ми и ги очертавам със спрея. Става много ефектно. Но според мен трябва и навън да има сняг за да се "вържат" децата Peace

# 671
в детството ми ние пишеме писма до дядо мраз и после лично си ги пускахме в пощенската кутия. по онуй време не ми се струваше нелогично и затова въведох тая мода и у дома. тая година също ще го направим, както беше и миналата, и както ще бъде и следващата. а относно кога - ще бъде на 1ви декември. тогава открай време отваряме кашоните с играчки и урасяваме къщата. същия ден, или в първата събота след 1ви, купуваме елха от бриколажа, и я кичим. на тоя ден пишем и писма, окачаме чорапите на камината и изобщо вършим всички ония западняшки традиции, които са тооолкова хубави ипоради това не виждам причини да не си ги усвоим и по тукашните бг ширини  Peace

# 672
  • България
За някои храни /като супи и други течни ястия/, разбира се че предпочитам аз да храня Коко, то ако чакам той сам да стро итова, първо от чинията - до устичката му ще стигне едва капчица от съдържанието , което е гребнал, второ - всичко около него ще е в супа.....
Проблема при Коко е, че започва много интензивноот начало да се прани и скоро след това забравя, какво прави и започва да играе или да блее някъде и аз ходя с хапките в ръка да го гона.я из цялата стая, никога не отказва обаче храната, което означава, че е станала от масата не защото се е нахранил, а защото в главичката му се е зародила някоя нова идейка за шуротия....
В тази връзка - като го вземе баща му от ясла - Коко е обезумял от глад.... което ме навява на мисълта, че също там започва да се храни сам, лелките виждато това и си викат, че детето е голямо и може да се храни само и не му обръщат повече внимание и той си остава гладен....

# 673
абе майче какво слагаш в чорапите,моите подаръци са големи newsm78 ааа или ти май всеки ден слагаше по нещо Laughing иакк го оябсняваш,той дядо коелда идва само веднъж Mr. Green

кси, това със стъпките е супер, напомни ми го пак Hug

# 674
  • Варна
Оле колко хубаво ми стана като ви чета за предстоящите коледни празници, отделно Мирела тук яде портокал и съвсем се върнах назад в годините Heart Eyes Майче, всичко описано от теб  го правя и аз, а за стъпките от дядо Коледа, първо си викам еее, то трябва и някой да го чисти после, понеже ми писна днес от това занимание, но иначе за децата е страхотна идея. Peace
 Но хубаво си мисля аз, но по Коледа имаме и други чудеса у нас тази година, мисля, че Мири там ще е позаинтригувана Crazy
И накрая щях да пиша за храненето, мина периода в който искаше сама да се храни иначе нищо не ядеше, а сега явно  огладнява много и ме кара аз да я храня , че по-бързо става Grinning

Общи условия

Активация на акаунт