скорошно раждане в Шейново?

• 361 075
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 160
Може да идеш без час при Папукчиев, да кажеш че сиза регистриране на бременност, ще почакаш поне час в най лошия случай но няма да те върне и ще ти каже в коя седмица да идеш с направление за проследяване на бременност

# 2 161
  • София - Варна
14-та седмица не е чак толкова късно. Не е фатално. Аз тогава се регистрирах.

# 2 162
Здравейте и за много години! Искам да ви питам ако нямам избор на екип, акушерка и т.н., а си отида да родя нормално в Шейново ще пуснат ли таткото при мен? Или ако не какви са условията за това?

# 2 163
  • София
Не, няма да го пуснат. Поне за раждането. След това, може да слизате до долу, за да се виждате и да ви дават разни нужни неща.Бебето не може да се сваля.Неофициално, през едни стъклени врати може да го види по време на престоя(освен веднъж до 2 часа след раждането).
За да влиза в стаята ви и да бъдете тримата с бебето, трябва да сте във вип стая.За да присъства на раждането трябва да платите присъствието на таткото и евентуално избор на акушерка(ако нямате някакъв проблем препоръчвам да си изберете акушерка, не лекар).

# 2 164
Ако избирате екип присъствието на таткото струва 250 лв, ако сте без избор на екип е 300 лв. За него си има 1 столче в родилната зала  Wink
Иначе Ирайн е обяснила.  Flutter

# 2 165
Благодаря за изчерпателните отговори момичета. Аз сякаш мисля да съм без екип или акушерка, защото така или иначе нямам никакви наблюдения и коментари от познати лица. Тоест като започне раждането можем да си отидем направо и ще ни поемат? А бланка за предварително съгласие дали ще успея да си издействам допълнително по някакъв начин, защото с контракциите надали ще ми се попълва каквото и да било.

# 2 166
  • София - Варна
Аз бях във ВИП стая, таткото можеше да седи с мен и по цял ден.

Първото ми раждане беше в края на 2013-та, второто - юли 2016-та - и двете секцио. Направи ми впечатление, че в реанимация грижите през 2013 бяха по-добри. Тогава идваха за тоалет по няколко пъти през нощта, сега - нито 1. Отделно сутрин имаше рехабилитатор за раздвижване. Същият този рехабилитатор го имаше и през април 2015-та, когато преминах през операция пак в Шейново.
През 2016-та нямаше, но сега се замислям, че аз родих в петък, и в събота сутритна трябваше да ме раздвижват, но нямаше рехабилитатор, направо станах от леглото. Дали е било заради почивния ден?!? newsm78

# 2 167
  • София
Да, може и заради графика да е.
Аз раждах секцио Декември 2014-а, имаше рехабилитатор, но беше вторник сутринта.
Значи да знам, ако пак се наложи секцио някой ден, да отида в петък да ме оперират .За да си се раздвижа сама по-рано, а не да ме карат да чакам някой  Laughing

# 2 168
Тоест като започне раждането можем да си отидем направо и ще ни поемат? А бланка за предварително съгласие дали ще успея да си издействам допълнително по някакъв начин, защото с контракциите надали ще ми се попълва каквото и да било.
Да, спокойно когато ти запознат по-регулярни контракции можеш да си вземеш сакчето и да отидеш да те приемат. Както каза един от лекарите там - раждането е спешно състояние и няма болница, която да ни върне - дори и частна (но разбира се после частната ще си поиска заплащане).
За предварително съгласие не знам... Там има практика 1 месец преди термин да се отиде на преглед при завеждащия родилно отделение (мисля, че струва 30 лв). Преглеждат те, проверяват дали е ОК да е нормално раждане, не знам още какво правят и се разбирате за раждането. Сигурно там можеш да зададеш всички тези въпроси. На мен ми предстои този месец. Но пак да повторя - и да отидеш направо при започнало раждане няма да те върнат.  Wink

И на мен ми предстои секцио другия месец. Забранено ли е да се раздвижваш по-рано сама?  newsm78

# 2 169
  • София
Не мисля, че е забанено, казват ти да се мърджаш краката, да се въртиш от по гръб настрани. НО има болници и в България, в които раздвижват 6-7-8 часа след операцията, а не висиш 24 часа  Crazy  Аз щях да изсъхна, умрях от глад.
Аз мърдах още като ме пусна упойката-сгънах си краката в коленете, после си понадигнах гърба.Цяла нощ се въртях и се понадигах. Мисля, че никой не е влизал през нощта, поне не помня  newsm78

# 2 170
  • София - Варна

Цитат
начи да знам, ако пак се наложи секцио някой ден, да отида в петък да ме оперират .За да си се раздвижа сама по-рано, а не да ме карат да чакам някой
GrinningVery Happy:DD:

В края на 2013-та влизаха 2 пъти за тоалет май, отделно да ни проверяват как сме, да гледат показателите.
Моят лекар беше от закъсняващите, доста пословичен, и секциото ми винаги се случваше следобяда, в реанимация завършвах след 17 часа, така че съм лежала винаги с поне 8 часа по-малко.  Joy

# 2 171
  • София
Аз бях без избор и ме оперираха в 11 без нещо преди обяд. Имаше една жена, с избор на екип и планирано секцио.Лекарят и явно беше забравил, защото го нямаше.Чака го гладна цял ден, накрая на деня вече и били дали да яде, на другата сутрин я оперирал.
Не, че всичко мина гладко, доста ме боля по време на секциото, обаче най-гадния ми спомен е огромния глад, който изпитвах  Crazy Сутрешната филия със шпек салам ми се стори много гурме.

# 2 172
  • София - Варна
Ха-ха, това е бил моят лекар 100%. Joy
И мен ме боля по време на първото секцио, тъй като не ме хвана добре упойката.

# 2 173
  • София
И мен така. Не ме хвана в горната част на корема, на нивото на ребрата и малко под тях. В началото нямаше проблем, но после като натискаха да извадят бебето и като чистеха плацентата, кръстосах очите  Laughing  Но, явно, като при естественото-забравя се.Само гладът още помня.
При второто не си имала проблем с това, така ли? А боля ли те след операцията повече?
Мен въобще не ме е боляло след операцията, но казват, че след второ секцио е по-тежко.
Макар, че имам големи мераци да родя по естествен начин при следваща бременност  Flutter Ама все пак...да подпитам  Laughing

# 2 174
Момичета, моля ви споделете кои са са тези разсеяни лекари. Предстои ми секцио там и още не съм финализирала избора на лекар.  Whistling
Леле и това с нехващането на упойката. Направо не е за вярване  Shocked Много ме е страх да не ми се случи. Явно се преживява, ама все пак...

Общи условия

Активация на акаунт