скорошно раждане в Шейново?

• 361 066
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 145
  • София
Има в ценоразписа им секцио по желание.1400лв е, в други услуги го пише http://www.sheynovo-ag.eu/ceni.html
Предполагам, че в цената влиза конкретен лекар  newsm78
Аз съм много доволна от това, че не избирах лекар.Доктор Панайотова вече не работи там, но си свърши работата перфектно. За второ секцио вече бих я избрала, но при първото не смятах за нужно да избирам лекар, при положение, че нямам лични впечатления.Всеки хвали своя, ако всичко е минало ОК.
Бих родила естествено там, вече с избор на вип стая(предния път си бях в общите), за да може бебето да е непрекъснато при мен.
Секцио бих родила в частна, за да ме раздвижат по-бързо и да ми помогнат да сложа бебето на гърда, още докато ме зашиват.

# 2 146
- ето го.

Ирайн, аз сега съм на ЖК в частна болница и хич не съм очарована особено от отзивите за операции и отношение там. Но това което ме отказа беше неонатологията. Там е все едно само за здрави бебчета - при проблем - линейка и ... даже не разбрах къде ги карат. Затова се спрях сега на Шейново. Там се надявам да е по-добре.

# 2 147
  • София
Да, наистина тук го пише, аз бях намерила само информация за избор на екип. Даже се обаждах там и ги питах за раждане секцио по желание, без избор на екип, защото нямам впечатление от лекарите там и съответно ми казаха, че такова няма. Оказва се, че не е така. А тази точка от ценоразписа XI. Платен престой за един леглоден за български гражданин, какво означава, че независимо от стаите се заплаща минимум по 40 лв на ден за еднодневен престой в болницата ли newsm78

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 19:24 от mia1

# 2 148
Престой се плаща само ако искаш ВИП стая. Иначе не. Поне така казаха на "Отворените врати"  Wink
Но действително го има в ценоразписа... ОБаче в предвид, че е дължавна болница не би трябвало да се плаща  нищо освен ако няма екстри, избор, и т.н.

# 2 149
  • София
Престой се плаща само ако искаш ВИП стая. Иначе не. Поне така казаха на "Отворените врати"  Wink
Но действително го има в ценоразписа... ОБаче в предвид, че е дължавна болница не би трябвало да се плаща  нищо освен ако няма екстри, избор, и т.н.
Шейново не е държавна болница. Общинска е. А това е съвсем различно.

# 2 150
  • София
Леглоден може би се заплаща от неосигурени или чужденци.Освен ВИП стаята, която по спомвни от споделено от други жени, е 70лв на леглоден  newsm78
Но всяка жена(българска гражданка) има право набезплатно раждане...не знам дали самият престой се включва към това

# 2 151
Veseto* възможно е.  Peace До колкото си спомням е възникнала като държавна болница. Но така или иначе не знам какви са разликите. Мерси за бележката  Wink

# 2 152
  • София
Осигурени лица  раждат и лежат след раждане в обикновени стаи съвсем безплатно в Шейново.

# 2 153
Здравейте, дами,

Изчетох последните 50+ страници, както и от другите теми за болници и за препоръчани гинеколози, но въпросите в главата ми все още си стоят - намерих само единични отговори. Ще се радвам ако някоя може да сподели опит, мнение или съвет.

Бременна съм в 9 г.с. и предстои да регистрирам бременността си. Ходих вече на 2 прегледа при д-р Костова в Дженерали и възнамерявах при нея да се следя, тъй като е на удобно за мен място, но не съм доволна, защото ѝ вадя обясненията с ченгел от устата, и като я питам нещо, все едно я подсещам да ми каже  каквото е нужно - пък аз очаквам да ми обяснява без да я питам (знам ли дали ще се сетя да я питам каквото трябва?). Това ми е първа бременност, не съм имала бременни жени в обкръжението си и всичко това ми е много ново. Не знам дали ви е познато чувството да питаш "скромно", защото се притесняваш да не би да зададеш някой изключително тъп въпрос. Grinning Пък и си мислех, че важните неща би следвало да ги разбера от гинеколога, а не от Интернет.

След седмица четене на отзиви реших, че (живот и здраве) ще раждам в Шейново. И сега се чудя: дали да се следя пак там? Дали да ида в частния кабинет на някой от лекарите в Шейново (за доста от тях прочетох много добри отзиви - д-р Гагова, д-р Фаикова, д-р Стивасарска, но пък кабинетите им в МЦ Феникс87 са ми далече)? Дали да ходя на ЖК на някое удобно за мен място (в Младост съм, така че д-р Папукчиев в 25 ДКЦ ми е близо)? Всъщност, важно ли е лекарят за ЖК да ми е наблизо, или е напълно ОК и да е в другия край на София? Важно ли е да е същият, който ще ме изражда (за момента не съм планирала избор на екип)? Важно ли е да е много добър специалист по ФМ?
Ако се следя на частно, има ли смисъл да ходя и на ЖК по ЗК? Ако пък съм само по ЗК и съм доволна от лекаря, нужно ли е да ходя и на частно?

Ще се радвам ако някоя е проследявала бременността си в Шейново, да сподели впечатления. Пък ако ли не, да даде препоръки за добър обясняващ гинеколог за ЖК.  Wink

Благодаря ви предварително!

# 2 154
windgirl здравей и честито бебче!
И на мен ми е първо бебче и не съм имала бременни приятелки до сега, така че те разбирам. Ако имаш въпроси е хубаво лекаря да ти отговори, но има мнооого лекции за бременни, които са сцел да те информират и където можеш да получиш отговори на въпросите си също. В Шейново също имат училище за родители и всеки месец можеш да говориш с психолог, гинеколог, анастезиолог, неонатолог и акушерка. Всички са много мили и могеш да зададеш колкото искаш въпроси. В други болници също има, така че не се притеснявай - има от къде да набавиш знания. Разбира се, че е хубаво лекаря от ЖК да може да ти отговори на конкретни въпросчета.
Къде ще се следиш трябва да си избереш - можеш и в частен кабинет, можеш и там. Въпрос на избор. Важното е да си харесаш лекар - можеш да отидеш и при повече от 1 да видиш кой ще ти допадне като човек и специалист. На ЖК се ходи 1 път месечно (приблизително) така че ти си прецени - за мен си реших, че ми е ОК да пътувам около 20 до 30 минути. Но реално разстоянието не е толкова съществено. По-важен е лекаря. Аз когато се записах за ЖК изобщо не се бях ориентирала още къде ще раждам, така че в крайна сметка реших да раждам на друго място. Няма проблем да са различни, но когато се спреш на някого за раждане е хубаво да отидеш на 2-3 прегледа при него (към края на бременността - от 7-8 месец), за да добиете взаимни впечатления, все пак и той да те прегледа, да е запознат. Разбира се ако от сега се спреш на някого за раждане е съвсем идеално да ходиш при него на ЖК (просто не е задължително). За ФМ - ако е специалист можеш да ходиш при него, ако не - просто ходиш на друго място. Не мисля, че има значение. Аз даже предпочитам на друго място, за да имам и "второ мнение".
Хубаво е да имаш лекар по ЗК, тъй  като само той може да ти дава направления за изследванията, полагащи ти се безплатно по ЗК. Освен това той ти издава 45 дневния болничен преди термин (мисля че само лекар по ЗК може, но не съм сигурна). Ако си доволна от лекаря по ЗК няма нужда да ходиш на частно - но ЗК покрива малко неща (само 3 ехографа за бременността) и вече е въпрос на уговорка - ако решиш, че е достатъчно ОК, ако исаш да те гледат всеки път трябва да се разберете. Някъде не го правят, някъде те гледат и безплатно всеки път, някъде си плащаш да всеки допълнителен. Различно е.
Надявам се някой друг да ти даде препоръка - аз най-много отговори получих на лекциите за мамчета в Шейново. Успех!  Hug

# 2 155
Момичета, аз също бях като Вас, още повече , че интимното ми здраве се следеше от лекар извън София. Та, когато разбрах, че съм бременна реших да се следя в Шейново, тъй като реших там да раждам. Бях без избор на екип,( а с избор на акушерка ), нормално раждане. При самите посещение там, ти се опознаваш с лекарите и лично мен ме направи по-сигурна. За ФМ ходих на частно при една жена, която е голям специалист, но през цялото друго време бях следена там. Но не съм от хората, които пита, не чета в нета и т.н., правя това което ми се каже. Разбира се, когато имах някакви притеснения съм ги споделяла. Реално обаче личните ти срещи с гинеколог ( доктор ) са редки по време на следенето на бременността.

# 2 156
maginka7 сподели кои лекари ти направиха добро впечатление. От кои остана доволна?  Flutter

# 2 157
Аз се следя при д-р Папукчиев, при положение че живея в Княжево. Изключително съм доволна от него и не ми е проблем да пътувам до 25-а поликлиника за ЖК. Иначе съм решила да раждам в Шейново

# 2 158
И аз съм при Папукчиев, уж щях да съм само за да минават там документи но той е страхотен и си върши работата прекрасно. За съжаление не изражда иначе бих му се доверила и сега се лутам между Шейново и Токуда за раждането

# 2 159
Здравейте, момичета,
Благодаря ви за споделените мнения и впечатления!
Реших да си запазя час при Папукчев, но се оказа, че най-ранната възможност е след 20 януари. Тогава ще съм в 14 г.с. и се чудя дали няма да е твърде късно за регистрация на бременността? Знаете ли дали мога все пак тогава да се регистрирам, пък междувременно ще ида в Шейново на частно и на ФМ в 12 г.с.?

Общи условия

Активация на акаунт