маймунската тема

• 133 890
  • 974
  •   1
Отговори
# 315
  • София, България
чакаме още разкази (от офиоли, а след известно време и от албена13  Wink )

подписахме петицията, дано нещо да се промени  Rolling Eyes

# 316
Много се радвам да видя тази тема изровена от активите Simple Smile

# 317
И аз!!!!   bouquet

# 318
  • Mediterraneo
offioly, да не обмисляш раждане вкъщи? Simple Smile

Гледам, че бебето й е на три месеца  Peace

# 319
  • София, България
тарталета, тя каза, че има "големи" планове за следващото раждане, та затова Вери пита, дали не мисли да ражда вкъщи  Joy но все пак Офиоли, щеше да разказваш нещо  Crossing Arms

# 320
Именно. Simple Smile А и пишем в една отчетна тема вече година.

# 321
хубу де, разсеях се малко  Crazy
мммм май много съм се разсеяла. Къде трябваше да го изпратя разказа  newsm78

Ами тук ще го драсна, ако се налага, ще го преместя Wink

До родилното с трамвая, и назад

За да въведа читателя напълно в обстановката, която се бе оформила в моята глава, трябва да кажа, че към шестия месец на бременността ми бях изпаднала в див ужас от предстоящото раждане. И то не по друга причина, а поради прекомерна (зло)употреба с форума на bg-mamma. За щастие попаднах на курс за подготовка за раждането в болницата, която бях избрала. Самият курс не беше нищо изключително, важното е, че успях да се успокоя и да се настроя положително. Разбрах кога какво се случва, защо, как да реагирам, какво да очаквам. В седмия месец започнах упражнения за подготовка.
В един момент се чуствах като спортист преди състезание, обаче не просто като спортист, а като олимпийска надежда!!!
И така, на 15-ти юни вечерта, по време на традиционната ни разходка (не къде да е другаде, а именно в НСА) усетих особена болка в корема. Повтори се след 30 минути, и стана ясно, че нещо ще се случва.
Вечерта на няколко пъти контракциите зачестяваха, почвах си танците и масажите, но контракциите се разреждаха. Моето спокойствие обаче си беше непоклатимо, и си останах в къщи цяла нощ, спах, танцувах си, пак спах, къпах се, пак спах...
На сутринта към 9.30 решихме да се понесем към болницата.
Прегледът показа започнала родова дейност, променливи контракции и малко разкритие. Лекарката ми каза да ида да се разходя няколко часа.
Ние с моя мил съпруг яхнахме трамвая до НДК... що пък не с трамвай да се разходим! Какво като ми е отлепен мехура!  Биричка на площада, разходка н … 89;та, после сладолед в Mc'Donalds... Започнаха да зачестяват контракциите, но пак с променлив "успех". По някое време решихме да се върнем пак в болницата... пак с трамвая!
Разкритието някакви си 3см... от толкоз моткане по трамваите не си бях правила танците и упражненията  Rolling Eyes Взе се решение да остана в болницата, за да не се моткам още по градския транспорт ...
Ами болница като болница. Лекарката беше изключително спокойна жена, бяхме се разбрали, че съм подготвена, и да не ме занимава с "глупости", остави ме в стаята с музиката ми, да се кълчотя както сметна за добре. През 30-40 минути идваше сестрата да ме провери, записваха ми тоновете два пъти, което беше най-тъпо, понеже трябваше да се лежи, но пък аз така се радвах да чувам сърцето на бебето, че хич не ми тежеше лежането. След два часа ме поканиха в родилна зала, аз се помъкнах с все телефони, бутилки с вода, музики... реших че все пак е добре да ми сложат епидурална упойка; струваше ми се много бавна цялата работа, иначе нямаше да я искам. След упойката продължих да скитосвам по коридорите, ама пусто се оказа, че бебето прищипало шийката на матката, а това упойката не го лови. Язък че ме надупчиха за тоз епидурал Simple Smile
Оставиха ме сама в залата, никой не ме тормози за нищо, аз си танцувам доколкото мога, мисля си моите неща, говоря си на бебето, все ми се струва че то аха- да излезе, и ходя като напишкано момиченце;
По едно време идва лекарката да пита как съм "Бебето ще излезе", казвам; тя ми се смее - Няма да излезе, малко ти е разкритието и е много високо още. Накара ме да се разходя пак и да си правя танците по-упорито. Да, ама аз на всяка крачка усещам, че човечето слиза и хич не му се чака. След пет минути аз пак: Ето тоя път ти казвам, че ще излезе!  Тя ми се усмихва "Ей, Гале, много си припряна! Дай да го видим какво толкова му даваш зор!"  Каза да се кача на масата, попогледна, спогледаха се с акушерката, и рече "Знаеш ли как да напъваш?" а аз се пъча "Е, че как да не знам!" и така...
Родих с три напъвания и минимални повърхностни поражения.
Бебето за съжаление трябваше да се отдели за час-два от мен, но пък аз бях като краставичка. Върнаха ме веднага в стаята ми, само пет минути повече да ми бяха оставили и щях да се прибера на собствен ход! Пуснаха таткото в стаята ми, преди това му дали бебето да го разгледа хубаво, а ние доволно се … 93;ме. Малко съжаляваме, че той не присъства, но пък за следващия път е вече твърдо решен!
И така. Толкова малко е нужно; само спокойствие и доверие; до тази лекарка се чуствах толкова сигурна, че не ме беше страх и можах да мисля само за моето бебе, за това, което се случва вътре в мен, а не да се тормозя за това, което става отстрани.

Да. май се поотплеснах. Дано не ви отегчих Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 23:42 от offioly

# 322
  • София, Младост 2
Тука, тукааа Mr. Green
Първо тук, пък после някъде на предната страница май имаше линк - а ако няма, тук ще си му е добре Laughing Темата е класика, така че няма да се затрие Heart Eyes

# 323
Супеееер  Laughing, подновили сте любимата ми тема.  Heart Eyes

# 324
  • София, България
ей офиоли, много хубаво е минало всичко, само не разбрах танците на курса ли ви учиха или ти от някъде другаде се сдоби с ноухау-то. А и още - коя болница е това ?!? много невероятно ми се струва че е в БГ.  newsm78

# 325
Ами "танците" не са нищо особено, на курса ми ги показаха. Но и в интернет се откриват доста техники, които биха имали същия успех, пък може и по-добър! Болницата е на Мазнейкова, но според мен важна беше самата д-р Павлова. За следващо раждане пак бих я потърсила, и тогава смятам, че ще се разберем за още по-малко намеса! Нямам намерение да раждам в къщи за сега Simple Smile

# 326
  • София, Младост 2
Много свежо, спокойно и весело звучи всичкото - дай боже за повече майки да е така Hug

# 327
offioly си е положителен и ведър човек по принцип.  Simple Smile

# 328
Ей, страхотен разказ!!! Направо приказка за БГ реалността  Simple Smile
Поздравления   bouquet
Това е второто много хубаво раждане за което чувам в тази клиника. Има и едно "традиционно" оттам, но при всички лекарят е играл основна роля за спокойното/неспокойното протичане. Т.е. не е само болницата от значение, а най-вече екипа.
Важното е че все пак имаме някакъв избор, дори в БГ  Grinning

# 329
Важното е че все пак имаме някакъв избор, дори в БГ  Grinning
Може би БГ би трябвало да бъде заменено със София, защото във Варна например нещата не стоят точно така. В София има доста по-голям избор определено.

Общи условия

Активация на акаунт