маймунската тема

• 133 907
  • 974
  •   1
Отговори
# 675
Все се стремеше да нападне жената, която е родила в къщи........
Ами, Цоци, нали ще му вземе хляба? Много са изгладнели нещо тез лекари, че вече и на що-годе нормално мислещите жени държат сметка как ще дадат живот на детето, което са носили 9 месеца. ooooh!

# 676
Добре, че не съм гледала значи...
Може би единственият вариант за сносно предаване в БГ ефира би било разговор между двама лекари, един нашенски и един от по-друга държава, който има опит с активно раждане... така поне авторитетът на говорещите ще е балансиран;
Хората в повечето случаи слушат лекарите, акушерките, хората с престилки, колкото и нелогични неща да им се говорят; наскоро пак се убедих в това, и много се разочаровах. Най-лошото е, че дори и веднъж препатили, не си вземат поука... Нооо, "всеки е длъжен да бъде умен", както казваше мой доцент, и колкото и информация да им дадеш, не можеш на сила да им отвориш очите.

# 677
  • София
Един от проблемите е, че естествено са майки доброволки, които имат деца и е трудно да правят агресивна кампания.

има две направления за политика и представяне - пасивно и агресивно.
При пасивното - показват се, организират срещи, представят се, говорят за естественото активно раждане, обсъждат възможностите за организиране на РОДИЛЕН ДОМ - тотално различен от псевдо-българските такива БОЛНИЦИ. ако има т.нар. компетентни лица - не приемат участие и т.н. НЕ ПРИЕМАТ УЧАСТИЕТО В СПОРОВЕ И ДИСПУТИ, защото хората срещу тях са агресивни, а ако си от добрите,.... тия които си дават и другата буза, нямат място на ринга.

При агресивното - тогава вече показваме факти, скрити камери в болници, аз самата бях на такъв ден на отворените врати и то точно в майчин дом, та там ми казаха, че бебето само` не можело да излезе, разбира се, че ще му помогнем  ooooh! ooooh! ooooh! И показване на сериозни филми и кадри, не комедийни такива, да стане ясно реалното положение, как веднага бебо отива под струята чешмяна вода!

Но това е само мое мнение, а това е сериозна тема, трябва да си подготвен оратор - работата на лекаря е да всява страх и респект, те са обучени да говорят. Този, който е срещу него, се занимава всъщност с политика! т.е. нужен е PR!!!!  Когато някой строи къща, вика архитект, когато се прави организация, имидж, промяна на обществено мнение, нагласа и ПРОМЯНА НА ЗАКОН, е нужен специалист за връзки с обществеността.

Защото е грехота цялата работа, която вършат жените от естествено(а тя никак не е малка) да изглежда сектантска - няк`ви жени дето рискуват живота на децата си...

# 678
Били-сан, в десетката си!!!
Естествено имат специалист по ПР, въпросът обаче е принципен - дали искат да са агресивни или не. И двата подхода имат плюсове и минуси и е настина въпрос на избор. Те направиха не малко вече, подготвяйки петицията и курсове, давайки информация на сайта и на срещи! Но ще дойде момента, когато ще трябва да се борим по-открито....

# 679
Били-сан, в десетката си!!!
Естествено имат специалист по ПР, въпросът обаче е принципен - дали искат да са агресивни или не. И двата подхода имат плюсове и минуси и е настина въпрос на избор. Те направиха не малко вече, подготвяйки петицията и курсове, давайки информация на сайта и на срещи! Но ще дойде момента, когато ще трябва да се борим по-открито....

Ми аз не мога да съм агресивна, не ми е в същността. Може би някои от другите момичета могат да са една идея по-настъпателни, но не и в този смисъл "агресивни".
Иначе аз отдавна пледирам да събираме всички оплаквания, които идват на пощата на Естествено, да молим жените да ни ги изпращат разпечатани и подписани и в една папка, за да можем да показваме какво се прави реално.
Понеже аз знам как в МД държат майката 2 часа в коридора пред родилна зала след раждането, а бебето - отделено от нея на няколко метра в псевдокувьоз и тя го чува през цялото време как плаче, но не може да си го вземе.

Много ми се искаше днес да им разкажа как е в Германия, но не би...

# 680
Оф, гледах го това предаване най-сетне и да ви кажа честно ме напуши смях  Joy Седнал някакъв си мъж, па бил той и доктор да обяснява какво било и какво не било раждането  Joy Като роди едно детете, да дойде да ми каже! Ама сега.... да беше започнал и закърменето да говори каква точно била връзката и как се правело  Joy Пък аз ще се запиша следващият път в едно предаване да обсъждаме мъжкия оргазъм и съм сигурна, че няма мъж който да го познава по-добре от мен  Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha

# 681
Да бе , всезнайко!И аз се възмутих.Като стана дума , че по естествена поза за раждане е на 4 крака или клечаща,а не легнала, доФтора каза :"Това си е ваше мнение!".Демек , не е вярно!
Манталитета и познанията на много Българи  в почти всички сфери на живота са ужасно посредствени и назадничеви #2gunfire

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 23:12 от dora7511

# 682
Meg!, така мислиш ти, така мисля и аз, предполагам и останалите "наоколо"... който мисли така си има едно на ум за докторските приказки; повечето жени обаче са толкова занемели от страх, че дори не им идва на ум да подложат на съмнение някой доктор, дори и да е мъж и да не е бил бременен и да не е раждал. Жалко че е така. Вероятно най-големия двигател на промяната ще е все по-голямото количество майки (и бащи) които са живели в чужбина и които ще донесат опит тук. Но това е неизбежно и ще се случи   bouquet

ПП:, ами да, ако някой мъж ми каже "това си е ваше мнение", наистина трябва да го попитам той как е раждал  Joy Нооо, не на всеки му идва това на ум Simple Smile

# 683
  • ул. "Мечтание"
Аз съм доста озадачена защо при такива теми канят мъже гинеколози (които може би дори нямат деца) при това са ужасно агресивни още с "влизането си".  newsm78
Всъщност се сещам защо... всяват "респект" чрез страх (за живота, за детето ти и т.н.), няма по-успешна стратегия за манипулация...
Оф!  ooooh!

# 684
  • Overijse, Belgie
Абе вие гинеколога го оставете, той е ясен. На мен ми направи впечатление ококорената Гала и приятелката й, които изтъкнаха, че са раждали секцио по тяхно желание и се тюхкаха как може така да се рискува живота на детето!

# 685
Аз съм доста озадачена защо при такива теми канят мъже гинеколози (които може би дори нямат деца)

ДоФтора беше Методи Янков, бивш директор на Тина Киркова и настоящ директор на Майчин дом. Има дъщеря, също гинеколожка (не знам дали има 30 г.); работеше в Тина Киркова преди, може да се е преместила с баща си... През месец ходи на специализации в чужбината.

# 686
  • ул. "Мечтание"
Оу, извинете, обидила съм дъ биг доктор...

# 687
Аз съм доста озадачена защо при такива теми канят мъже гинеколози (които може би дори нямат деца)

През месец ходи на специализации в чужбината.
Е поне от дъщерята нещо да чуе или тя спи на тия специализации..

# 688
Гледах и аз предаването. Все пак е хубаво, че се говори за тези неща извън интернет-телевизията е най-масовата медия и така има шанс информацията да стигне до повече хора  Peace

# 689
Гледах и аз предаването. Все пак е хубаво, че се говори за тези неща извън интернет-телевизията е най-масовата медия и така има шанс информацията да стигне до повече хора  Peace

Въпросът е коя информация  Joy

Общи условия

Активация на акаунт