маймунската тема

• 133 723
  • 974
  •   1
Отговори
# 765
Имам и аз въпросче за малиновия чай. Понеже Iva_D пише, че в съвсем малки количества няма особен смисъл. Какво количество пиете на ден newsm78. Този литър чай от рецептата как се разпределя?

# 766
Запарката НЕ Е чай!!! Чай се прави с кратко, до 10 мин. престояване на билките в гореща вода, запрките са между 2 и 8 часа според растението, най-често 4 часа. В случая с малиновите листа, се пият по 1-2 чаши на ден.
Иве, ти по колко пиеше?

И един въпрос, който е по-скоро към модовете: Тази тема не е ли за "Майки (настоящи и бъдещи)"??? или само в този подфорум намира разбиране?!

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 14:27 от Meg!

# 767
  • София
Иве, ти по колко пиеше?
2 чаши

# 768
благодаря
ще се възползвам в деветия месец Laughing

# 769
Иве, megs, благодаря и аз за рецептата и препоръките за чайчето   bouquet., вече си отпивам от него, има много лек и приятен вкус.

След като направих тур из аптеките в квартала и ме гледаха много странно като питах за въпросния чай, стигнах до Билкова аптека, там има чай от малинови листа в изобилие,  цената за 100 гр. е само 1,20 лв. Simple Smile

# 770
Извинявам се, ама пак да напомня, че не говорим за чай от малинови листа! Прави се запарка от малинови листа по рецептта, която поснах на предната страница  Peace

# 771
Ей, още едно нещо, за което да се ядосвам на моето раждане - да стоя 4 нощи (защото съм отишла в 0.30 часа, а не преди 0.00ч.) в болницата и да чувам или да се чудя дали не плаче моето бебче! Close Чак сега разбрах защо се правело. Толкова много никога не бях искала да се прибера вкъщи. Ама виж тези хора как го измислили - "домашен отпуск". Хм, човек като има желание (но и информация, в случая, че престоят е абсолютно излишен, само да си вземе парите болницата) и подкрепа от съпруга, е още едно доказателство, че всичко е възможно.

# 772
  • Pb
Най-после откраднах малко време за любимата ми тема.
Момичета, заради вас вече виждам моето следващо раждане като реално осъществимо в домашни условия, а не просто мечта. Имам обаче много да чета и да се подготвям. Жадно чакам вашите нови истории, линкове към статии, клипове, литература и пр.

# 773
  • ул. "Мечтание"
На 52-ра страница сме! Дали не е време за нова тема?  newsm78

# 774
е, май не Simple Smile тя не е отчетна!

# 775
Искам да попитам някой събрал ли е пусканите в тази тема линкове?
За филми,книги, сайтове и тн
Искам да се подготвя за раждане в болнични условия, максимално близко да естественото, искам да обсъдя с лекаря си какво е важно за мен, но знам, че има неща, които не знам, че биха били в моя полза, няма кой да ми ги каже  и не знам къде да прочета за тях - затова ви моля за съдействие, ако пазите линковете накуп

По време на второто си раждане осъзнах, че болката наистина е в главата и успях да имам безболезнени контракции, най-вече накрая. Сама стигнах до извода и как най-малко боли - когато ни е страх несъзнателно свиваме мускулите си, стискаме се, спираме да дишаме - така спираме  и нужният кислород към мястото. Усетих, че ако отпусна мускулите си и дишам дълбоко - без разни броенета, а просто дълбоко релаксиращо дишане - контракцията минава лесно и бързо, по едно време даже ми стана интересно да го проверявам дали действа. Друго, което успях да постигна беше да се споразумея да не ми слагат окситоцин, но накрая самата лекарка не издържа- имах пълно разкритие и главичка заседнала между краката /аз мислех, че акушерката е бръкнала и това са и ръцете и и се скарах, а тя ми се изсмя, че това било главата  hahaha / - та тръгнаха да ми вливат, защото имам разкритие, а нямам напъни и не усещам нещо да иска да излиза, то пък взе, че излезе преди системата да е подействала, добре че  и количеството беше малко. И така имам две коренно различни болнични раждания - и заради лекарите - първият път бях вързана, легнала за мерене на тоновете, с хапчета за разкритие, епизиотомия и всички екстри, включително аритмия, която си докарах сама от страх, повръщане, скачане на акушерка върху корема ми и тн. В последствие две мъчителни седмици, в които само лежах от едната кълка на другатаи не можех да седна.
При второто раждане на вторият час отидох, изкъпах се и исках да си ходя. Лекарката и акушерката дорими предложиха метода на клечането - така правели ескимоските - изкопавали си дупки и клечали над тях - наистина невероятно бързо започваш да усещаш прорязването, но и от това ме беше страх, аз съм голяма паника. Никой не ме върза, слушаха ме с една малка слушалка и тоновете до последно бяха перфектни, можех да излизам при мъжа ми, а той да ми масажира гърба, успях да усетя и как получавам облекчение по време на контракции - като се наведа и подпра на стената и започна да въртя таза си ту на едната, ту на другата страна.
Чувствах се толкова горда от себе си, че участвам в целият процес, че го контролирам доколкото мога
Разбира се в самото начало помрънках не може ли да ми сложат упойка, но докторката ме разубеди.

И така - ако смятате, че има още подробности, които ще са ми от полза за подготовка на трето болнично раждане - кажете къде да прочета   Praynig Както и по време на самата бременност, ако мога а правя нещо. Чудя се дали да не уговоря час с иглотерапевт, който е и гинеколог - прави 4-5 процедури преди раждането - миналият път не стигнах до него, защото родих 3 седмици по-рано.

# 776
Дещовиди, второто ти раждане в българска болница ли е било?

В темата за раждане вкъщи има много полезни линкове и информация за това как да се подготви жената, защото така или иначе вкъщи нещата зависят най-вече от теб. Хубаво четиво е и книгата на Василена Близо до бебето.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 18:49 от Milush

# 777
И двете ми раждания бяха в плевенското родилно - съответно 2004 и 2008г, но вторият път проучих кой лекар би се съгласил да не се меси толкова. Общо взето и казах, че искам да няма медикаменти за разкритието и нещата да се стекат ако може по-естествено, не сме говорили особено много, а и тя не ми следеше бремеността, не ме познаваше, само имах уговорка да и звънна като взема да раждам. Тогава случих и на акушерки обаче.  Peace

Пропуснах да кажа, че вторият път не ме резнаха профилактично, лекарката прецени, че ще се справя без разкъсвания и прочие и в действителност само леко се цепнах - колкото за един шеф, но можех май да мина и без него. А първият път зарази бързо провокираното разкритие - за 4 часа от 2 на 10см и другите неща - имах вътрешен шеф, на мястото на който сега имам раничка на шийката, както и няколко външни, заради, които две седмици не можех да сядам.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 18:25 от ДеЩоВиди

# 778
ДеЩоВиди, сподели, ако намериш нещо ново  Peace ...аз сега пак отварям архивите за подготовка  Wink
Аз през бременността не съм правела кой знае какво специално, но все пак мисля, че си имаше значение; то е просто, показаха ми го на йога - клекнала, колената встрани на корема (то иначе не може и да клекнеш Mr. Green) стабилно стъпила с цяло стъпало, хващаш си ръцете, слагаш лактите на колената и леко започваш да ги разтягаш... да се радалечават колената;  в това положение може и да се правят упражнения на кегел; Омотано го обясних, но е много лесно, и удобно, аз така си клечах докато гледах филми; тренират се мускулите на таза, разтягат се връзките; Лично моето убеждение си е, че тези упражнения ми помогнаха освен за раждането, и да си запазя обиколката на таза след това - няма и см разширение Simple Smile
Другото е масажа на перинеума, той е в последните седмици, има го в темата за подготовка, ако искаш ще ти го пратя на лични  Peace

# 779
А къде имаше инфо за страните,в които не ти правят секцио при миопия(висок диоптър късогледство)?Спомням си,че я бяхме обсъждали тази тема.И май някоя мама беше родила естественоо... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт