маймунската тема

• 133 718
  • 974
  •   1
Отговори
# 780
Дещовиди, чудесно е да се чуе за още един лекар в България, който е готов и си позволява да уважи мъдростта на тялото на жената. Желая ти спокойна и чудесна бременност и прекрасни мигове на подготовка за събитието. Ще чакаме после твоята история.  bouquet

# 781
  • София
А къде имаше инфо за страните,в които не ти правят секцио при миопия(висок диоптър късогледство)?Спомням си,че я бяхме обсъждали тази тема.И май някоя мама беше родила естественоо... newsm78
   Тук също само заради това няма да те резнат, ако просто отидеш преди раждането и си направиш преглед за риск от отлепяне на ретината и такъв няма. Аз бях след секцио и с 10 диоптера късогледство, но с напълно здрава ретина и липса на отлепяне. Оставиха си ме без проблеми да опитам да родя нормално. Е не стана, но стигнах до 9 см разкритие поне  Simple Smile

# 782
  • ул. "Мечтание"
Аз съм с 6 диоптъра. Лекарката ме прати при очен лекар, прегледаха ме, всичко беше наред. Очната ми каза, че проблема с очините дъна може да се прояви и без други проблеми с очите и е добре всички бременни да минават, не само тези с диоптър. Не знам колко е вярно.

# 783
  • София
  Аз също разбрах нещо подобно. Въпреки 10 диоптера нямах никакви дегенерации, а лекарката сподели, за мъж с 1,5 диоптера с много лошо състояние на роговицата. Но чак пък всички на минават. Друга офталмоложка ми каза че няма досега документиран такъв случай, при раждане да се е отлепила роговицата, но предвид сериозността на състоянието и необратимостта след това е хубаво да не се рискува.

# 784
Аз съм само с един диоптър, което не е съществено; пратиха ме да се прегледам, да си взема бележка че съм ок, и това беше.

# 785
Аз съм с минус 7 диоптъра.Пратиха ме на очен."Деструктивни промени в очното дъно на лявото око..."Лекарката се ужаси,пита ме как така съм се решила да имам дете,знаела ли съм,че ако е момче,има голяма вероятност и то да е с такива проблеми като майка си...И всичките тези думи на бременна в 7-мия месец жена!Но това е друга тема,не маймунка,маймуните не носят очила.Поне тези,които познавам.
Гинекологът ми прецени,че ще е по-безопасно за мен и ми подготви документи за секцио.Трябвало ли е,не е ли...

# 786
Здравейте,
Много ме забавлява разказа на Деси.. и ми стана малко тъжно, че тук в БГ след 20 год Демокрация все още нямаш право на избор... толкова са свикнали с методите си с това което са научили, че те гледат странно и те обявяват за сектант когато споменеш, че не искаш система с окситоцин и искаш веднага да си гушнеш "мръсното" бебе....
Моят термин беше преди 3 дни... и непрекъснато ви чета да се вдъхновявам и изпращам такива послания към Вселената.. та дано минат нещата максимално естествено за мен.
Все пак първият път преди 5 год. минаха доста добре.. с малко система, но мисля беше наложителна след като бяха минали 30 часа от изтичане на водата... и до сега се чудя как успях да удържа на агитациите на лекарите за секцио.
Според тях имах много индикации.... изтекли води, високо бебе, стегната шийка, бавно разкритие и слаби контакции, но аз само повтарях "ако не е застрашено бебето или аз ще раждам нормално" . Предполагам всеки има страх от нещо... за мен беше секциото.... рязането... болезнените спомени как се възтанових от коремна операция същата като при секцио само, че не се реже матката, бях преживала такава при спукана киста когато бях на 22 год.
Казвах си е колко може да боли ... ще мине и така и беше. Отказах и упойка не за да се правя на героиня, а защото вярвам, че раждането е естествен процес за жената и природата си знае работата, а и познавам себе си и  физическото страдание е преодолимо за мен...
Вярно е че медицината ни помага не я отричам, но сякаш лекарите са забравили, че има и нормални естествени процеси и не нужна намеса винаги и на/за всяка "цена".... Да може да има вероятност да се случи нещо, но трябва ли да мисля за това... то могат много неща да се случат... едвали могат да се предвидят всички варианти. Пък и до сега все се чува именно за проблеми възникнали в следствие на "компетентана" намесата.

Извинета за дългия пост, но мисля че вие ще ме разберете най-добре... исках да споделя, защото терминът ми мина преди 3 дни и макар че бебето и аз  се чувстваме добре се опитвам да не се поддам на "обработка".

# 787
  • София
  Дори да има изменения на ретината има лека лазерна манипулация с която се заздравяват проблемните места и отново може да се ражда нормално.

# 788
Ева, чудесен пост Simple Smile  Hug
И какво като е минал термина?! Моят мина и замина, а синът ми се роди 6 дни по-късно  Whistling Само гледах да съм по-далеко от лекари през това време, че да не се стресирам излишно. Толкова са неточни тези термини.... Кой може да знае, в крайна сметка?! Когато детете е готово, само ще започне да напира да излезе Simple Smile 10 до 14 дни може само наблюдение да се прави, ако го искаш. Иначе ако се чувстваш добре и това не е нужно. Поговори си с бебето и му кажи, че вече нямаш търпение; хвани се да изчистиш къщата за него и то току-виж се почувствало поканено да се роди Wink Hug

# 789
Ева, поздравявам те за желанието да следваш естествения ход  Hug. Така наистина е най-добре за бебчо и за едно прекрасно раждане. Но напълно те разбирам за отношението ти за "обработката". Първия път аз не издържах и се поддадох. Втория път пак имаше доста обработка, най-вече от страна на лекаря. Въпреки че нямаше реално да ползваме услугите му, трябваше да го изслушвам, за да го запазя като вариант за спешен случай, но не ми се отразяваха добре услужливото му предлагане да предизвика раждането. Но все пак удържах и бях безкрайно щастлива, че този път съм дала шанс на бебето да се появи, когато наистина се почувства готово, а това се оказа, че беше 8 дни след термин.
Пожелавам ти спокойни дни, отдай се на нещата, които са ти приятни, гушкай си баткото, а на бебчо му кажи колко много го чакаш, за да го гушнеш него. Спокойно и прекрасно раждане.

# 790
Ева, поздравления за търпението! Не се притеснявай, терминът е само една дата, определена с плюс-минус 2 седмици. Можеш да се разхождаш и с 3 см разкритие цяла седмица, ако бебето е добре, няма опасност. Последните дни са също подготовка за раждането и са важни. Ситскам палци!

# 791
Мога само да ви благодаря за подкрепата.
Въпреки че ходих на курсовете на Роси не се чувствам толкова тренирана и подготвена да познавам усещанията си, особено когато става въпрос за друго същество...
Ходя на запис всеки ден и така че чувствам спокойна, че бебето е добре. Разбира се усилено ми говорят за прием в болница по "закон" след 7 ден.
Вярвам че всичко ще мине по най-добрия начин....

# 792
Ева, аз преносих 10 дни. Разбрахме се с докторите тогава, че нищо не предприемаме - щом всичко е наред, бебето да си реши кога и как. Бях уверена и това много ми помогна. Ти запази спокойствието си, защото при теб също всичко си е наред Simple Smile

Единственото, което ме ядосваше бяха постоянните проверки от близки и далечни познати и обажданията с въпроса " 'айде бе, не роди ли вече". Ми не съм - ако родя дали пък ще си го пазя в тайна  hahaha

# 793
Единственото, което ме ядосваше бяха постоянните проверки от близки и далечни познати и обажданията с въпроса " 'айде бе, не роди ли вече". Ми не съм - ако родя дали пък ще си го пазя в тайна  hahaha

Ох, това с роднините ми е до болка познато. Последната седмица просто спрях да говоря с тях и мъжа ми поемаше всички обаждания  #2gunfire

# 794
Честно казано аз и 1-вия път преносих .. тогава много ме дразнеха всички наоколо. Този път никак даже... така съм ги тренирала , да не ми досаждат. Опитвам се да се шегувам с цялата работа, но на моменти като мине още един ден леко се отчайвам докато не отида на запис, за да се уверя, че бебо е добре...и си казвам ми той си знае кога да се появи.
Благодаря ви отново Hug

Общи условия

Активация на акаунт