маймунската тема

• 133 662
  • 974
  •   1
Отговори
# 90
и нещо сериозно да питам - как са със захранването маймуните?

Jade, верно че порастна темата, ама много бързо забрави началото й Wink

# 91
  • Стара Загора

Jade, верно че порастна темата, ама много бързо забрави началото й Wink
уфффф doh, ама то покрай тази тема толкова ми се прииска да заживея сред маймуните, че вече започвам да помня колкото тях - къди 3 минути Laughing

# 92
"В Америката в 1вия раждат масово с епидурала и предизвикано, хуманите се бутат още от родилното и т.н....."

Съжалявам , но това с вмъкването на цитата не се получи. Иначе за Америката нещата не изглеждат точно така... Аз родих тук и не е имало никакви торби с пясък,клизми,бръснене и т.н....Когато ми падна т.нар. запушалка и след това започнаха контракциите  се обадих в болницата ме успокоиха и ми казаха да не бързам толкова- да седна да закуся и да съм спокойна.В болницата през цялото време можех да пия вода и ми даваха нещо подобно на сладолед на клечка...за освежаване.Проверките за разкритие ги правеха когато нямях контракции , защото не си спомням да ме е боляло. За епидуралната сам си решаваш- никой не те натиска или иска да заявиш това преди раждането.Следенето на бременноста протече точно както Desi го описва - с един видеозон /моите бяха 3 защото имах ниско разположена плацента/, не правят нищо което да те стресира допълнително... А за раждане секцио доктора не си спомням да ми е предлагал- а тук раждали в БГ българки ме убеждаваха ,че е по добре  при моето положение на плацентата... Около половин час след раждането станах за да ме настанят в друга стая и ми дадоха бебо да го кърмя/ пак ако искаш.../- имаше консултанти по кърменето на разположение непрекъснато, които много помагат и насърчават.

# 93
  • София
Деси, а защо сега ти е "рискова" бременността?

# 94
Деси, пишеш, че след секцио, ако майката е в съзнание също й дават веднага бебето да го кърми.  Не е ли противопоказно поради упойките?

# 95
Деси, пишеш, че след секцио, ако майката е в съзнание също й дават веднага бебето да го кърми.  Не е ли противопоказно поради упойките?

Ами тя упойката е от кръста надолу, минава за 2 часа. Защо да не се кърми.

# 96
Андреа, доколкото знам точно заради бебето се предпочита спиналната упойка. Тя на преминава в кръвта (като пълната, която поставят венозно) и следователно не би трябвало по никакъв начин да влияе на кърмата. Но ако някой има по-научно обяснение..., щото това моето си е доста лаишко Wink
Иначе, Деси, темата е страхотна. Искам и аз да родя така. Убедена съм, че мога да родя нормално, въпреки че сега родих секцио, по "моя вина" Grinning
Цял ден съм в много приповдигнато настроение от тази тема. Дори четох на майка ми по телефона. Между другото тя е педиатрична сестра и е работила 8 години в недоносено отделение и беше просто удивена от това, което й прочетох за недоносените бебета. И разбира се веднага се съгласи, но това, защото от 16 години не е в бранша и след като се разболя и от астма се отказа от всички традиционни методи на лечение, а сега учи хомеопатия Wink Иначе наистина се чудя кога ли и тук ще стане така newsm78 Май ще трябва и нашето поколение да си замине от този свят и чааак децата ни, които ще станат лекари да направят някакви нововъведения за внучките (дай Боже PraynigMr. Green

# 97
  • София, Младост 2
Деси, пишеш, че след секцио, ако майката е в съзнание също й дават веднага бебето да го кърми.  Не е ли противопоказно поради упойките
И аз не съм спец,но каквото от упойките има да премине в бебето,минава още при поставянето,т.е. доста преди самото раждане - а и какво количество упойка реално ще се съдържа в 5мл коластра Grinning

# 98
  • До хладилника, който обичам
Деси, пишеш, че след секцио, ако майката е в съзнание също й дават веднага бебето да го кърми. Не е ли противопоказно поради упойките?
Даже след пълна упойка по света пише, че щом майката се чувства адекватна и готова да държи бебето, не е проблем да кърми. Няма такива 24-48 часови изчаквания.

# 99
  • вляво от асансьора
Абе Деси трябва да обясни, но ЮАР е доста по-цивилизована страна от БГ във всяко едно отношение. Ние си мислим, че като е най-отдолу на Африката е на гъза на географията!!!

Моля моля, ама аз живея в 3тия свят не забравяйте:)
Искаааааам,искаааам да живеея в 3-тия свят newsm45

# 100

Simple Smile тя също казва, че всичко е в главата и прилага един трик на нейните родилки...
Пълни им ваната в предродилното, пали свещички, налива малко лавандула във водата, пуска лека музика и им дава да стискат някакви перлички, като има казва, че са хомеопатични и изсмукват болката... Жените после не искат да излизат оттам:)))))
.......а това, че тук още се лежи два часа с торба пясък на корема и се схващаш като Пинокио...без коментар просто Twisted Evil

еееех то и на мен ми се доражда още веднъж..дори само за да видя може ли да не боли:)))
Деси, извинявай че ти се намесвам в темата, ама не можах да не се удържа.

Цитирам Реза, защото точно както описва майка и, така и аз родих разбойника, но без перличките. Тях ги ползвах за каката.
И раждането при мен протече изцяло в вода до израждането на плацентата.
Имаше малко конфузни моменти (т.к и тук не правят клизми), но акушерката ми ползваше цедка за случая  Mr. Green
И третото пак бих го родила така

# 101
  • usa
В Америката в 1вия раждат масово с епидурала и предизвикано, хуманите се бутат още от родилното и т.н. Сега прочетох, че и една мама в Белгия се е оказала да кърми, щото намаляла кърмата, а бебето е на 17 дена....Ми дорева ми се, ама....и аз се отказах на 4 и половина месеца с големия ми син в БГ...
Абе дано това са изключения.

в америката проблемът е, че правото на избор е свещено и от страх да не ти го ограничат, не ти дават информация, освен ако сам не си я поискаш и най-вече издириш Simple Smile. а и желанието да съберат всяка възможна стотинка(от формули, упойки, реклами и прочие) и страхът да не ги осъдят, ако се опитат да откажат нещо поискано дори да не е необходимо(упойка, шише с формула и т.н.). иначе изобщо не е невъзможно да се роди и да се гледа дете по абсолютно същия начин, който ти си описала Simple Smile.
поздравления за чудесната тема  bouquet!

# 102
А мен ме интересува, как се процедира, ако се открие  преди термина, че тоновете на бебето са лоши. Индуцира ли се раждане? А прави ли се често секцио и при какви показания?

Aми честно идея си нямам. Ако има медицински показания предполагам се прави. Примерно обръщането на бебето се прави след 37ма седмица за да се направи спешно секцио ако се наложи. Седалищните бебета задължително са секцио. За индуцирането знам, че ако не е започнало спонтанно раждане 24 часа след изтичане на водите пак се прави. Също и че се придизвиква по-рано раждане когато майката е примерно с високо кръвно. Абе дай Боже да не ми се налага да знам Praynig

Да не останете с впечатление, че само активно се ражда - това е един вид раждане, което можеш да си избереш.  Може би най-популярното.

# 103
да, да, кажи за правенето... Mr. Green

Ми как ги правим - с БАНАН  Mr. Green Нали сме маймунска държава  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За захранването няма точни схеми - може да се започне педагогически или след 6тия месец да се започне между храненията да се предлага каша, плодово или зеленчуково пщренце и постепенно да се разнообразява. Яйца, пресно мляко, сокове, кашкавали се дават след годинката. Прави ми впечатление, че в градината на сина ми има още 3годишни дето ходят с млякото си там, макар и да се опитват там да ги отучват от шишетата. И махането на памперса е след 2 годинки - когато детето е готово за това - започне само да си казва, не иска памперса и т.н. Има и деца на 4 които махат памперса - няма норми, вземат ги в градините, никой не им се кара или не им се цупи на майките.

напомнете ми утре да ви напиша за това как спят следобед там с дрехите и обувките Mr. Green и за прохождането на децата тук.

# 104
Иначе за Америката нещата не изглеждат точно така...
Съжелявам ако останах погрешно разбрана - исках само да кажа, че съм в третия свят и нещата се различават тук - няма го следенето на монитри, системите и епидурала в общия случай. Поне от това което прочетох тук във форума всичките майчета разказали са раждали с епидурал - останах с грешно впечатление.
СОРИ   bouquet Heart Eyes

Пък ти пиши за вашите маймунски методи. И на мен ми е интересно да научавам нови неща Blush и да обменяме опит.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2005, 02:42 от [desi]

Общи условия

Активация на акаунт