маймунската тема

• 133 747
  • 974
  •   1
Отговори
# 735
Да сте чели някъде в литературата за босилека? Аз пиех чай от босилек от средата на 8-мия месец- щипла/стрък босилек в 200 мл гореща вода, по не повече от 3-4 глътки на ден. Не знам дали има отношение, че получих 6 см разкритие за о/о 2 часа, разбира се през тия два часа, се редих на опашка в банката, готвих, говорих по телефона с офиса Simple Smile, т.е. не съм стояла някъде вързана.

Аз си мисля, че е и до натура. Аз получих пълно разкритие за 3 часа (от начални 3 см) и двата пъти - без системи или таблетки.

Да, И до натура е.
Но босилекът помага, както и чаят от малинови листа.
Аз така и не знам какво щеше да се случи, защото извадиха М. 10 дни преди термин (беше си обаче абсолютно доносена), а аз не бях имала нито една подготвителна контракция до този момент. Просто не знаех какво е това.

# 736
  • ул. "Мечтание"
А чая от малинови листа знаете ли как се приготвя и как се приема?

И още нещо, защото не съм сигурна, кой от двата чая беше при гадене в ранна бременност - от малинови или къпинови листа?

# 737
.. не бях имала нито една подготвителна контракция до този момент. Просто не знаех какво е това.
И аз така. Разбрах какво е контракция часове преди да родя. Докторът две седмици преди великото събитие каза, че е доносена и когато си иска може да се ражда Simple Smile. Аз две седмици си въобразявах какво ли не, ама като дойде момента, той ми вика няма да е днес, а аз твърдях, че си раждам Simple Smile

# 738
А чая от малинови листа знаете ли как се приготвя и как се приема?

И още нещо, защото не съм сигурна, кой от двата чая беше при гадене в ранна бременност - от малинови или къпинови листа?

Ще ти пратя рецептите на лични, има цяла книга с билки и отвари за бременност и раждане  Simple Smile

# 739
  • ул. "Мечтание"
Оу, супер, Мег! Много ти благодаря! Аз имам билков рецептурник, но почти няма за "женски проблеми" в него!

# 740
  • на село
Здравейте Simple Smile
Отдавна чета форума, но отскоро пиша.
Преди 2 седмици открих случайно тази тема и малко по-малко я четях. Чак сега стигнах до края и не мога да се въздържа от коментар.
Уникални сте Simple Smile Радвам се, че има хора като вас.
Някой ден, когато ми дойде времето и аз да бременея и да раждам, ще съм подготвена за това което искам благодарение на хора като вас.
Още ми е много емоционално от прочитането, нямам думи. Благодаря ви.

П.П. Мег, страхотна си   bouquet

# 741
Мег, на български ли е тази книга за билките? Иска ми се да си я купя, имам чувството, че скоро ще ми трябва Wink

# 742
  • Overijse, Belgie
Мег, а как приеха вашето решение близките ви и приятелите ви? А лекарите?

# 743
книгата е тази http://www.amazon.com/Wise-Woman-Herbal-Childbearing-Year/dp/0961462000
(бах голям фен на билките, преди да открия хомеопатията...)

Не съм обсъждала със семейството си решението ни; нямах нужда от негативни емоции и коментари, нито да губя енерегия в (напразни) доказателства. След като всичко беше факт, тогава сами започнаха да се интересуват и вече всички знаят, че не всичко предлагано в болниците е за доброто на пациента...

# 744
Отказах се да пускам информацията за листата от червена малина на лични, защото се използват за много неща през бременността и раждането и предполагам повече хора тук ще се интересуват. Ето:
- повишава фертилността както на жени, така и на мъже
- предотвратява помятане и кръвоизливи
- помага за сутрешно гадене
- намалява болката по време и след раждане
- осигуравя безопасно и бързо напредване (на раждането) - не усилва контракциите, а помага на матката да бъде по-ефективна
- помага за раждането на задържана плацента
- подпомага лактацията
Счита се за една от най-безопасните билки за бременност; от групата на тонизиращите.
Може да се свари като чай или да се направи запарка. За запарка - две шепи нарязани или три шепи цели листа се слага в еднолитров (1,14л) буркан. Бурканът се пълни догоре с вряла вода, затваря се плътно и се оставя на стана температура за 4 часа. Дългото престояване в гореща вода помага за по-доброто извличане на хлорофила, минарелите и елементите от листата, а плътното затваряне пречи на витамите да илзязат с парата.
Източник: книгата от предния ми пост  Peace

# 745
  Meg,чета темата малко бавно и отзад напред и всъщност чак сега стигнах до твоето участие в предаването.
  Прекрасна беше във всеки своя детайл:мисълта,излъчването,красотата,непосредственноста......Това че бебето беше с теб. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
  Безстрашна жена си!Това е толкова ценно!
  Най-искренни поздравления! Hug

# 746
Здравейте, някой може ли да ме ориентира кога е желателно да започне да се пие чай от листа на малини и/или чай от босилек? Аз в момента съм 10 дни преди термин, имам ежедневно подготвителни конкракции.

# 747
Здравейте, някой може ли да ме ориентира кога е желателно да започне да се пие чай от листа на малини и/или чай от босилек? Аз в момента съм 10 дни преди термин, имам ежедневно подготвителни конкракции.

Ако искаш да раждаш вече, можеш да ги пиеш.
Иначе ако чакаш бебето да тръгне само, можеш да си ги направиш, когато ти започнат контракциите, и докато се моташ още у дома.

# 748
Мег, отново много благодаря! Този чай продава ли се по аптеките или да търся да бера от някъде?

# 749
Мег, отново много благодаря! Този чай продава ли се по аптеките или да търся да бера от някъде?
Ако питаш вещите в билкарството, щи ти кажат, че е най-добре сама да си посадила и поливала малините в собствената си градина. Следващото е поне сама да си брала листата, от някой малинак далеко от пътища и други отрови. В крайна сметка и листа от малини от билкова аптека ще свършат работа - поне се надяваме, че не са брани край пътя...

Общи условия

Активация на акаунт