маймунската тема

• 133 732
  • 974
  •   1
Отговори
# 750
Мег, може ли да запитам?От написаното от теб, като полезни ефекти от малиновия чай, следва ли ,че е хубаво да се пие не само преди раждане, но и преди и по време на бременност?
Дали случайно няма тема за това какво е редно и хубаво да прави, яде, пие  бременната жена, за която да не зная?
Аз съм веганка и си търся инфо чрез интернет и книги.
Благодаря Hug

# 751
Дора, виждам че си намерила веганската ни тема Simple Smile Изобщо, в Алтернативния има няколко теми по поставения от теб въпрос Wink

# 752
 GrinningА може ли линкове, все още трудно се оправям в този огромен форум?

# 753
Meg!, чудесна си! Много добро впечатление ми направи! За тези неща трябва да се говори спокойно и леко, както ти направи!

# 754
Здравейте, някой може ли да ме ориентира кога е желателно да започне да се пие чай от листа на малини и/или чай от босилек? Аз в момента съм 10 дни преди термин, имам ежедневно подготвителни конкракции.

Ако искаш да раждаш вече, можеш да ги пиеш.
Иначе ако чакаш бебето да тръгне само, можеш да си ги направиш, когато ти започнат контракциите, и докато се моташ още у дома.

Не бързам и не бих желала да предизвиквам по някакъв начин раждането, за мен най-добре е то да започне  когато бебчето е готово. Просто се чудех дали мога дали мога да пия сега чай от листа от малини или босилен от в малки количества, ако това ще спомогне за поддържане на добрия тонус на мускулатурата на матката?

# 755
Аз започнах седмица преди да родя с чай от босилек. Първо разбрала-недоразбрала направих половин литър чай от 2 ч.л. босилек и го изпих почти на екс. После прочетох, че бил токсичен в големи дози и здравата се уплаших. Започнах да правя една щипка босилек в 200 мл вода по няколко глътки в течение на целия ден. Родих бързо и лесно, но честно казано не съм убедена, че е било заради босилека- и първият път си родих лесно, а не съм пила. Но не пречи да пробваш- 1 щипка е горе-долу количеството , което има в соса за спагети, например.

# 756
  • ул. "Мечтание"
Меги, благодаря за инфото за чая!   bouquet

# 757
Аз пиех чай от малини от 35 г.с нататък до деня на раждането 10 дни след термин.
Малини имам на двора, берях си всеки ден пресни листа и си запарвах чай. Много нежен лек аромат и вкус има.
Пиех го без подсладител, защото си има ествествен такъв в листата. Поне на мен ми сладнеше леко и ненатрапчиво.
Добре си свърши работата чая, защото от 38 г.с си имах непрекъснато подготвителни контракции, тапата ми падна рано (10 дни преди раждането) и 2-3 дни преди да се роди бях с много дълги и продуктивни контракции (пак подготвителни). Родих сравнително бързо и лесно и нямах никакви усложнения, дори кървенето (лохиите) спря много бързо (3 седмица след раждането).

# 758
Мег, сега те гледах - поздравления! Много добре говориш  Grinning Само дето водещата много те прекъсваше и ме дразнеше   Close
Обаче има нещо което не е обсъдено - как стои въпроса с имунизациите? Тези след раждането. На мен ми обясняваха, че по закон били длъжни да наблюдават бебето 72 часа след имунизация, въпреки че бях убедена че ме държат за да вземат цялата клинична пътека по ЗК. Исках да си ходя по-рано, но не ме огря....  Close
Имам още една молба - може ли и на мен да ми пратиш книгата за билките на лични? Благодаря предварително  Hug

# 759
Обаче има нещо което не е обсъдено - как стои въпроса с имунизациите? Тези след раждането. На мен ми обясняваха, че по закон били длъжни да наблюдават бебето 72 часа след имунизация, въпреки че бях убедена че ме държат за да вземат цялата клинична пътека по ЗК. Исках да си ходя по-рано, но не ме огря....  Close
Имам още една молба - може ли и на мен да ми пратиш книгата за билките на лични?

Имунизациите са съвсем отделна тема. Аз съм направила своя информиран избор за тях. При раждане вкъщи обаче няма никакъв проблем да се слагат имунизации според валидната за страната схема. Просто ги прави педиатъра на детето и той го наблюдава. Иначе за болницата си абсолютно права - държали са те, защото не могат да си вземат парите, ако не седиш там поне 72 часа! Но пък един приятели си бяха издействали да си трагнат веднага - уредили като "домашен отпуск" Simple Smile

Към книгата съм дала линк по-горе - тя е сама на хартия  Peace

# 760
А как издаваш акт за раждане на детето? В общината ли  подаваш документи?

# 761
Брит, да, в общината. Мисля че е същата процедура както ако бебето е родено в чужбина Simple Smile
Просто вместо от болницата да изпратят документите ти отиваш и ги носиш Simple Smile

# 762
  • София
А как издаваш акт за раждане на детето? В общината ли  подаваш документи?

подаваш ги при лицето отговарящо за гражданското състояние, което обикновено е в обредния дом

# 763
  • София
Здравейте, някой може ли да ме ориентира кога е желателно да започне да се пие чай от листа на малини и/или чай от босилек? Аз в момента съм 10 дни преди термин, имам ежедневно подготвителни конкракции.

Ако искаш да раждаш вече, можеш да ги пиеш.
Иначе ако чакаш бебето да тръгне само, можеш да си ги направиш, когато ти започнат контракциите, и докато се моташ още у дома.

Не бързам и не бих желала да предизвиквам по някакъв начин раждането, за мен най-добре е то да започне  когато бебчето е готово. Просто се чудех дали мога дали мога да пия сега чай от листа от малини или босилен от в малки количества, ако това ще спомогне за поддържане на добрия тонус на мускулатурата на матката?

Цвете Simple Smile, можеш, да и даже е препоръчително Simple Smile.  В съвсем малки количества няма особен смисъл. Виж горе рецептата на Мег.
Сюзън Уиид (авторката на книгата) е всепризнат експерт в областта и книгата й е основната такава, ползвана от акушерките.

Аз също ползвах през целия 9. месец с двете ми бременности. Ражданията ми са от бързите (макар че не твърдя, че е заради малината:))

# 764
Имам още една молба - може ли и на мен да ми пратиш книгата за билките на лични?

Имунизациите са съвсем отделна тема. Аз съм направила своя информиран избор за тях. При раждане вкъщи обаче няма никакъв проблем да се слагат имунизации според валидната за страната схема. Просто ги прави педиатъра на детето и той го наблюдава. Иначе за болницата си абсолютно права - държали са те, защото не могат да си вземат парите, ако не седиш там поне 72 часа! Но пък един приятели си бяха издействали да си трагнат веднага - уредили като "домашен отпуск" Simple Smile

Към книгата съм дала линк по-горе - тя е сама на хартия  Peace

Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт