маймунската тема

• 133 900
  • 974
  •   1
Отговори
# 225
Хей, Деси!

Следих тази тема с голям интерес в началото на бременността си през септември и бях решил аподробно да си я припомня в края на бременността си, за да знам за какво да се боря като стане време да раждам.

Просто чета и не мога да се спра, копирала съм всичките ти постинги и ще ги пратя на майка ми, която... (като твоята в началото) е много шашната от подобни истории. Мъжът ми и той чете със зяпнала уста...  ooooh!

И то наближи, но се чудя дали изобщо е възможно в Майчин дом да предявявам някакви претенции и все по-често се чудя, дали да не тръгна към болницата толкова късно, че да нямат много възможност да ме пипат...

Да са ти живи и здрави юнаците и ти, че ни отваряш очите....

thumbsup Аз така направих и никак ,ама никак не съжалявам!
Благодарение на разказите на Деси ,знаех какво да искам и го изисках! Wink (Благодаря ти ,Деска!  Heart Eyes )
Е,прецакаха ме с Епизиотомията ,ама ... това да ми е проблемът(а може пък и да се е наложило-предпочитам да вярвам ,че е така). Иначе отказах системата с окситоцин ,отказах упойките ,мъжът ми беше с мен ,смяхме се с докторите на глупостите дето ги дрънках по по време на контракциите.Мъжът ми по някое време се изцепи: "Айде следващата пауза(говори за паузата между контр.) да те водя да ударим по едно кайве."  Laughing Купон!
Като пристигнах в болницата бях с 8 см. разкритие. Час след това родих.
Не са ме пипали ,пуснаха ме (по мое нареждане) да се разхождам като муха без глава из стаите ,и ми даваха да гледам всичко което искам.Например исках да си видя зелените води  Mr. Green ,плацентата ,да си пипна бебето както е на пъпната връв...
Абе искай си ги тези неща! Твое право е.Дори и да ти се изрепчат ,вземи мъжа си за подкрепа и не се отчайвай ,ами продължавай да "нахалстваш".
Успех ти желая и много весело и леко раждане!   bouquet

# 226
  • София
Амии, аз си мисля, че ако не си с уговорка и платен екип, няма да ти позволят. Предполагам. Rolling Eyes Защото на мен като ми слагаха разните му системи питах (от чисто любопитство) какво е, но любезно ми казаха, че нещо, което ще ми помогне и толкоз. (Мисля, че беше окситоцин, май ми го сложиха след епидуралната  newsm78).

# 227
Амии, аз си мисля, че ако не си с уговорка и платен екип, няма да ти позволят. Предполагам. Rolling Eyes Защото на мен като ми слагаха разните му системи питах (от чисто любопитство) какво е, но любезно ми казаха, че нещо, което ще ми помогне и толкоз. (Мисля, че беше окситоцин, май ми го сложиха след епидуралната  newsm78).
При епидурал ,задължително система с окситоцин по обясними причини.

Но ако си без никаква упойка ,системата с окс. е най-бруталното нещо ,което може да ти се случи.

# 228
  • София
При епидурал ,задължително система с окситоцин по обясними причини.
Но ако си без никаква упойка ,системата с окс. е най-бруталното нещо ,което може да ти се случи.
Да, това ми е ясно. Мисълта ми беше, че ги питах, но не ми обясниха какво точно правят. Имам предвид, че лекарите в БГ май много не обичат да им се месят в работата, да питаш, да ти обясняват...

# 229
Да,права си ,не обичат. Close
Затова трябва да сме "нагли" и да си искаме правата.  Hug

# 230
  • София
А ти имаше ли уговорка с лекар, или познат? И как ги убеди примерно не те да ти казват кога да напъваш, а когато усетиш напъните? Първо раждане ли ти беше? Интересно ми е, защото историите за активно раждане са все май от чужбина.

# 231
И на мен ми сложиха някаква система и нокой не пожела да ми каже какво има в нея.Но много ме е яд че не съм прочела това преди да родя,но за следващото ще знам.Благодаря. Hug

# 232
А ти имаше ли уговорка с лекар, или познат? И как ги убеди примерно не те да ти казват кога да напъваш, а когато усетиш напъните? Първо раждане ли ти беше? Интересно ми е, защото историите за активно раждане са все май от чужбина.
Не,нямах уговорка ,но пък раждах в частната клиника в нашия град. Първо раждане ми беше и бях много притеснена не от раждането ,а от докторите .
Но тъй като имах пълна подкрепа от съпруга си  Heart Eyes , се чувствах достатъчно уверена да нареждам какво искам и какво не. [Той се инсталира точно срещу мястото на действието ,а не до главата ми както е по американските сериали и наблюдаваше всичко което ми правят със завидно любопитство.  Mr. Green  ]
Е ,все пак бях изчела де що има литература по въпроса(включително тази тема ме надъха много).  Grinning  Hug

# 233
За напъните: първите два ги обърках. Хем знаех ,че не се напъва от корем ... smile3555  Трябва да напъваш ,все едно ти се ака и ще си ок.  Mr. Green
Нищо не съм ги убеждавала.Просто когато ми казваха да напъвам ,наистина имах напъни (били сме в синхрон).Накрая обаче се разминахме и акушерката се побърка ,когато започнах да напъвам самоинициативно, но мамка му - не можех да го спра  по никакъв начин ,колкото и да ми казваха " Спри,Спри,Не напъвай".  Аз казвах:"Добре,добре,опитвам се"-и продължавах да напъвам!  ooooh!  Laughing Ей,това природата наистина е страшна сила! Нищо не можеш да направиш срещу волята й. А аз наистина опитах да спра ,но когато разбрах ,че не става ,помогнах на напъна.Следващият беше последен.  Sunglasses

# 234
  • София
Радвам се, че е протекло както ти си искала. Flutter И аз така си мислех, че най-вероятно става въпрос за частна клиника. Wink

# 235
Благодаря на мама Assinka, е даде линк за тази тема. Плаках и се радвах за раждането на Деси, за обичаите и традициите. Деси, ти трябва да станеш акушерка в бг. Всички ще са доволни!Ела момиче и промени системата!

# 236
Прочетох цялата тема на един дъх и направо не мога да повярвам. Все едно гледах филм. Толкова сме далече от всичко, което е описала Деси. На мен ми предстои раждане в близките 10 дни и ти благодаря истински, че по този начин ми вдъхна кураж.  newsm51 Пожелавам ти всичко най-добро на теб и на семейството ти.

# 237
Плаках и се радвах за раждането на Деси, за обичаите и традициите. Деси, ти трябва да станеш акушерка в бг. Всички ще са доволни!Ела момиче и промени системата!

newsm10 smile3521 smile3501

# 238
Страшно се забавлявах. Чак сега открих темата. Голям кеф. Ако бях я прочела преди да родя никога нямаше да се съглася на предизвикано. Но следващия път чакам до последно. И е вярно това, че тука те стресират много в самото родилно.

# 239
Ето едно "маймунско раждане" и в България. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94127.0;topicseen

Общи условия

Активация на акаунт