маймунската тема

• 133 883
  • 974
  •   1
Отговори
# 285
  • София, Младост 2
Можеш спокойно да си я замразиш във фризера като всяко друго месо Grinning Тъй като вероятно няма да я ползвате за ядене, можеш да си я съхраняваш така почти безсрочно Grinning

# 286
Всичко много хубаво и споделям хубавите впечатления от медицината тук в ЮАР обаче не разбрах защо пък маймунски и въобще какво общо има с маймуните. Все пак да се има в предвид че ЮАР е доста цивилизована страна и в някои отношения доста по-напреднала от БГ. Иначе и на мен ми предстои раждане тук и ще споделя после как е било.

# 287
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
ООО, не се обиждай за заглавието на темата- то носи точно обратния смисъл и заряд на думите всъщност. Казано е на шега и с ирония към нас и нашите "цивилизовани" прийоми на  раждане- в БГ имам предвид. Hug

# 288
Няма проблем исках само да попитам. Иначе доста успокоително ми подейства казаното защото се бях притеснила все пак раждаш толкова далеч от БГ и близките. Peace

# 289
Bibi2202, моля те да споделиш какво може да се направи, за да си вземеш плацентата - в какво ти я дават?

# 290
Ами аз не бях чувала до сега за това, но другата седмица на прегледа мога да попитам лекаря си за какво става вапрос. Иначе съм чувала и чела само за банките за стволови клетки които се взимат от кръвта от плацентата и се съхраняват в случай че за в бъдеще детето се разболee от тежка болест. Казват че има много по-голям шанс да се спаси детето а и после вече като вазрастен човек, ако се запази тази кръв, при наличие на раково или друго тежко заболяване. Аз съм на преглед на 11-ти и после ще пиша какво е казал док. Grinning Peace

# 291
...дано да не  родя дотогава!... Mr. Green

# 292
Sarra , ти видя, че Биби е в Кейп Таун, нали? В Бг не е разрешено да се изнасят отпадъчни материали от болницата. И аз бях питала за плацентата на малкия, само ти дават да я видиш.
В Южна Африка я дават заради традицията по заравянето ако не се лъжа newsm78

# 293
Естествено, Tanduri, все пак нали не съм в темата от вчера и прочетох всичко от деси с жаден интерес.
Аз пък съм си осигурила да ми я дадат, само дето не знам как ще я съхраня  newsm78

# 294
Естествено, Tanduri, все пак нали не съм в темата от вчера и прочетох всичко от деси с жаден интерес.
Аз пък съм си осигурила да ми я дадат, само дето не знам как ще я съхраня  newsm78

Аз само казах, понеже помислих, че не си видяла  Peace А идеята за фризера е добра, поне според мен.  newsm78

# 295
  • София
в българия е малък ужас ... чудя се дали в новата болница Токуда ще е по-различно...
бях без предварителна уговорка и отидох в блнц. с  контракции, като родих, точно да им кажа че не искам да режат пъпната връв и видях че я режат и то колкото може по-късо!!!  стана ми много мъчно... като знаех, колко е полезно плацентата да е все още с него....
нооо това си го знаем, просто се надявам да имаме избор в обозримото бъдеще...

живи и здрави!!!!!!!!!!!!!!!

# 296
Момичета, аз родих по спешност със секцио и нито пъпната връв си видях, нито плацентата...
Ама дй Боже, моята бебка да си е добре, Господ да ми я пази, да не обръщаме внимание все пак на всички приготволения, животът е чудно нещо...

# 297
Невероятна тема, жалко че чак сега я открих.Толкова увлекателно, полезно и завладяващо е написано.Приходими се в ЮАР, макар че ми се иска и Австралия.И трите ми раждания бяха болезнени, второто и третото със система, но мноогооо ме боля.Надявам се у нас нещата да се променят, но струва ми се че трябва да мине много време.Поздрави за Деси и цялото й семейство.

# 298
Хубаво си четем ние Маймунската тема и си мечтаем за подобно раждане и у нас, но права е Деси, че
Цитат
незнам дали в Бг ще се променят нещата, но определено няма ако майките не искат и не настояват за тези промени.

Така че - добре е да разпечатаме тази тема и да я дадем на акушер-гинеколозите си. Аз вече я обработих в Word-файл (стана 14 стр) - само постингите на Деси, плюс въпроси към нея и нейните отговори - и смятам да я занеса на гинеколожката си. Тя и без това беше доста отворена към тези неща и ми позволи много голяма свобода и се намеси минимално, но бих искала да я запаля още повече и да види какъв интерес има към Активното раждане у нас. Пък дано да се сетят болниците, че и това, както и секциото по желание, е пазарна ниша, която чака да бъдат запълнена. Ако искате да ви пратя текста в Word, пуснете ми едно ЛС с е-мейл адреса си.

# 299

Общи условия

Активация на акаунт