маймунската тема

• 133 786
  • 974
  •   1
Отговори
# 150
ей тука има как се вързва недоносеното http://www.kangaroomothercare.com/KangaCarrier_brochure.pdf - аз по голямо бебе бързвах и кърпата минаваше и под дупето(явно зависи колко тежи бебето)

Ми ти си изкарала курса по кегуроване със слинга Mr. Green  Simple Smile 

# 151
  • София
Не- при слинга няма нищо между мама и бебе-най- много на мама дрехите, но ако е малко предполагам може и на голо. Аз със слинга изкарах цялото море- макар дъщеря ми да е на година и два месеца и ходи ,но понеже гледах да изкараме на плажа максимално време( разбирай до обяд най- много, че баткото грохваше, ако не спи следобед) и тя сучеше и си заспиваше в Слинга. Малко офф, но по тази причина (че метлосвахме много) кърмих къде ли не. Цяла Албена ми се нагледа на.... Маргаритите Mr. Green Най- готината случка от морското кърмене беше когато Мими омаломощена от водада, а и за сън и беше време- просто прилегна, дръпна ми сутиена на банския, зацока и заспа докато я плискаха вълничките по голото дупе. Като се замисля май само липа не съм брала Wink кърмейки я, но то е защото не и е сезона на цъфтежа. Mr. Green
браво на вас Grinning Sunglasses

# 152
...Като се замисля май само липа не съм брала Wink кърмейки я, но то е защото не и е сезона на цъфтежа. Mr. Green
Може да се пробваш с "чукане на орехи". Сега им е сезона!
шегички Wink

# 153
-
 Като се замисля май само липа не съм брала Wink кърмейки я, но то е защото не и е сезона на цъфтежа. Mr. Green
А това с липата си е патент на Деметра,по идея на Смърфиета. Laughing Laughing LaughingА ако и ти решиш да опиташ,пращай насам снимки! welcome

# 154
  • Bristol
Фиданке, в БГ акушерките са с различни правомощия, не като в западна Европа. Много от процедурите се извършват от лекар, а не от акушерка и ако акушерка ги направи може да я съдят за надвишаване на правомощията или най-малкото да я изгонят.
В Америка наистина ли все още рекламират изкуствените млека?!?! Тук отдавна е забранена подобна реклама. Въпреки това много майки предпочитат формула, а не да кърмят, защото така са по-независими, могат да се върнат рано на работа, а таткото да остане в къщи и да гледа бебето  Laughing Ние вече 4ти месец изцяло се кърмим и всичките ми познати, съседи и наблюдаващата са впечатлени  Wink
А за пийването и хапването в болницата, да ви кажа в БГ не ми дадоха да пия, въпреки че бях жадна. Тук обаче се влошиха тоновете на бебето и за моя изненада ми сервираха кана с вода, която трябвало да изпия. Тоновете се влошавали от обезводняване  newsm78 Тъй като не можах да я изпия и ми прилоша ми сложиха система. В резутат тоновете наистина се оправиха  Shocked
Айде и за емигрирането в ЮАР Wink тъй като мъж ми е фен на Африката и все на там ме дърпа, обаче аз предпочитам Европата. Ако си намериш работодател там, няма проблеми да си извадиш работна виза. Вече Деси ще каже каква е процедурата, за да станеш постоянно пребиваващ.
Деска, късмет с третото раждане. Ужасно ти завиждам!! И аз искам трето, но мъж ми е категоричен че две стигали  Confused

# 155
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Ми ти си изкарала курса по кегуроване със слинга Mr. Green  Simple Smile 
Направо нещо такова се е получило:))Емиа- аз точно на Деметра брането на липа визирах със закачката:))

Снимки имам, но направо не ми се показва какъв слон съм:))Ако се престраша ще ги кача и ще ги покажа задължително:))
край на Офф-а
Деска, както са казали и други- направо друга планета ми показа със тази тема. Много благодаря за което   bouquet

# 156
Снимки имам, но направо не ми се показва какъв слон съм:))Ако се престраша ще ги кача и ще ги покажа задължително:))
край на Офф-а
Пак офф: не е вярно, много сладко си закръглена  smile3534

# 157
  • Германия
Не- при слинга няма нищо между мама и бебе-най- много на мама дрехите, но ако е малко предполагам може и на голо. Аз със слинга изкарах цялото море- макар дъщеря ми да е на година и два месеца и ходи ,но понеже гледах да изкараме на плажа максимално време( разбирай до обяд най- много, че баткото грохваше, ако не спи следобед) и тя сучеше и си заспиваше в Слинга. Малко офф, но по тази причина (че метлосвахме много) кърмих къде ли не. Цяла Албена ми се нагледа на.... Маргаритите Mr. Green ......
Хайде при тебе Албена, ами аз като бях в Сф на Славейков, там на пейката до двамцата се наредих и кърмих, после на фонтаните пред Народен театър, в Монтана, на някаква бензиностанция насред Белград..а в колата отвреме на време бях като онези сревногръцките богини с една гърда навън  Mr. Green (но там бях закрепила пеленки на прозорците, за да пазят от слънце хищника, та така и нямаше опастност някой от околните шофьори да направи ПТП Blush )

# 158
Страхотна тема, Деси, благодаря за отделеното време! Дано последват примера ти и да научим повече за тенденциите на връщане към природата и в други страни, било от третия, било от първия свят...
И тъй, чета, чета, и все повече се замислям колко ли ще ми излезе да родя в ЮАР? Айде емигрирането по-трудно, ама едно раждане ако си плащаш всичко, колко ли струва, а? Като знам тука колко се набутах първия път и какво изживях.......
И още нещо се сещам да питам - там задължителни ли са имунизациите, и ако да, кои? Също - дали се дава вит. Д (за рахит)?
И друго ми стана интересно - някой знае ли дали в Бг се слага вит. К?

Ииии, знаех си, че трябва да си записвам въпросите! Още един: какво смятат/правят там по въпросите за пролапса и всичките други "хубави" ефекти на бременността и раждането върху тазовото дъно?

Последна редакция: ср, 14 сеп 2005, 16:01 от Maria.St

# 159
Страхотна тема, Деси, благодаря за отделеното време! Дано последват примера ти и да научим повече за тенденциите на връщане към природата и в други страни, било от третия, било от първия свят...

Ей, майче, welcome back! Загубихте се това лято и от онлайн и от офлайн пространството... Виж с каква свежа тема те посрещаме във форума Simple Smile

# 160
  • Overijse, Belgie
И друго ми стана интересно - някой знае ли дали в Бг се слага вит. К?

Мисля, че не!

# 161
Загубихте се това лято и от онлайн и от офлайн пространството... Виж с каква свежа тема те посрещаме във форума Simple Smile

Бях с дечковците на село, съвсем близко до морето, малко да укрепнат за зимата... Хубаво беше, ама свърши, но затова пък посрещането наистина беше страхотно. Аз отдавна съм фенка на разказите на Деси (май вече съм казвала, че главно благодарение на тях се навих след форцепса да раждам нормално, а не секцио), демек наистина се зарадвах на темата.
Иначе скоро планирам една по-дълга визита в моя роден квартал, та сигурно ще се видим и офф лайн, ако сте там още.

# 162
Идея нямам сега колко ще струва, но активното раждане преди 3 години ми излезе нещо като 350-400$. Това с кафетата след раждането Wink това не включва упойки и доктори обаче - само активното необезболено раждане, наема на центъра за активно раждане, акушерката и медикаментите. Прегледите по време на бременност също са отделно. Иначе раждането може да стигне и до 10000$ ако искаш секцио по желание в скъпа луксозна частна болница.
Ако родиш в държавна болница е безплатно, дори и да не си здравно осугурен(но там раждането е активно и секциото е само по медицински причини). В отношението на акушерките в частните и държавните болници няма разлика- разликата ще в в това,че на едното място пердетата са от сатен на другото са памучни. И не във всички държавни болници има джакузита Wink в повечето са обикновенни вани, макар и по-големички.

За и мунизациите- не са задължителни. Но ако детето ти ги няма незнам как ще го запишеш първи клас, защото едно от изискванията са ваксините за Туберкулоза, хепатит, полио и ДТК-то. Преди да тръгнат първи клас децата ги реваксинират всичките отново и се носи бележка в училището за да ги запишат.

А за хубавите ефекти идея си нямам  - то нали знаеш като не ти е идвало на главата....

# 163
А витамин Д не се дава. Никакви витамини не дават.
Ама какъв е тоя въпрос за страна където целогодишно грее слънце и има всякакви пресни плодове и зеленчуци Mr. Green

# 164
Ама какъв е тоя въпрос за страна където целогодишно грее слънце и има всякакви пресни плодове и зеленчуци Mr. Green
Бе то и тук в Бг е доста слънчево, ама кой му пука  Mr. Green Дават си вит Д на поразия, и не само това, ами и основното съмнение за всяко по-плачливо бебе е "начална форма на рахит"  Mr. Green Всъщност, не, най-първо е "недостиг на кърма"....

Цитат
активното раждане преди 3 години ми излезе нещо като 350-400$. Това с кафетата след раждането
Ауууууууууу, е как да не ти завижда човек после... Не стига, че хубаво, ами и евтино. Аз за мойто първо раждане платих повече преди две години. Вярно, че самолетният билет идва отгоре, ама пък като се има предвид, че ще си направиш и една чудна екскурзия  Thinking Размечтах се....

Цитат
А за хубавите ефекти идея си нямам  - то нали знаеш като не ти е идвало на главата....
А това си е направо късмет, значи тези дето са ти прилагали форцепса и са те шили след това, явно са доста по-кадърни от моя тъй наречен доктор...

Хайде, пожелавам ти още по-прекрасно трето раждане, а после да ни зарадваш с нови разкази и интересни факти! Може пък този път да стигнеш до джакузито  Wink Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт