маймунската тема

• 133 794
  • 974
  •   1
Отговори
# 165
Иначе скоро планирам една по-дълга визита в моя роден квартал, та сигурно ще се видим и офф лайн, ако сте там още.

Тук сме и ви чакаме да обсъдим възможностите за естествено раждане на следващите си деца Simple Smile

За витамин К и аз не съм чувала да го дават у нас.

# 166
  • София, Младост 3
Деси, а как стои въпроса с пишоците на бебетата при вас?

То не че ме засяга в момента, но следя този въпрос и се надявам за в бъдеще да ме засегне Mr. Green

# 167
Деси, а как стои въпроса с пишоците на бебетата при вас?

То не че ме засяга в момента, но следя този въпрос и се надявам за в бъдеще да ме засегне Mr. Green

Пишока НЕ СЕ ПИПА. Ама ми е странно ,че ме питате защото толкова много се изписа от докторята във форума. А и още преди 10тина години като си бях в БГ тази практика да се забелва я баха отрекли уролозите....

# 168
  • София, Младост 3
Пишока НЕ СЕ ПИПА. Ама ми е странно ,че ме питате защото толкова много се изписа от докторята във форума. А и още преди 10тина години като си бях в БГ тази практика да се забелва я баха отрекли уролозите....

Ами така е, но очевидно голяма част от нашите педиатри това ОЩЕ не го знаят! Grinning И успяват да всеят смут дори в информираните майчета!

# 169
Деси,Деси! Така ми подпали главата с тази тема,че смятам да си направя "кратък" списък с нещата,които НЕ ИСКАМ да ми правят,когато отида да раждам newsm53 Пък дано успея.
За информация:ще раждам(съвсем скоро) в частна клиника,та имам някакви надежди(те нали уж последни умирали)...
Не знам има ли смисъл да правя уговорки или да им говоря когато отида направо да раждам.А ми се ще да се изпльоскам в последния момент,за да не ме праснат на системи.Абе не знам-стискайте палци да не ми повредят най-съкровения момент.Пък аз ще разправям как е минало.
Но общо взето едно разбрах:Не ме е страх от раждането.
              Страх ме е от докторите!!!!!!!!!  cry Scream Rage

# 170
направи си план на раждането ако всичко протича нормално какво искаш и какво не.
И иди сега и го дискутирай. Ако не са навити - незнам за какво ще си даваш парите... то системи и в държавните болници дават Mr. Green

И да напишеш как гледат на плана

# 171
  • В сърцето на любимите мъже!
От два дни чета тази тема и не мога да се спра - всичко звучи направо страхотно!

И вече реших - ще правя, ще струвам, но план на раждането и точни изисквания ще си напиша и няма да се дам да ме малтретират.

Деси, направо ми се струва, че живееш на друга планета.

# 172
  • София, Младост 2
Един съвет от мен - говори за всичко в плана ПРЕДВАРИТЕЛНО с докторите!!!Едно,че като тръгнеш да раждаш,няма да ти е до приказки - просто дори без да е болезнено,раждането изисква всичките ти сили и концентрация,така че няма да можеш да водиш спорове в този момент.Говори и със съпруга си (придполагам,ще присъства),за да знае какво искаш и какво не искаш и какъв е алтернативния план на действие.
Обсъди с лекарите какво е възможно и какво не на местната ни почва,за да не си разочарована и разстроена на момента - ще има неща,с които ще са абсолютно несъгласни,така че виж какво може да се направи и да постигнете нещо по средата.Няма да е лошо и с акушерката да говориш предварително пак за същите работи.
Казвам ги от опит нещата - аз предварително говорих с докторката,която имах някаква идея да ангажирам за раждането.Бях си набелязала няколко неща - да разбера за епизиотомията на първо място,дали рутинно я правят и дали ако всичко върви нормално ще искат въпреки това да ме включват на системи.По тези въпроси ме успокои - не знам как щеше да е в действителност обаче,понеже си бях в редова болница,но тъй като отидох с 10см и напъни,нямаше за кога системи и т.н.Епизиотимия ми направиха,но само след като действително се наложи (поради лошо срастване от първата) - акушерката се стара и без да съм й казала нищо (не ми беше до говорене в този момент).Но нататък с бебето нещата бяха трагедия - не ми дадоха да я закърмя,отнесоха я и ми я връчиха чак на сутринта,т.е. след 12ч и бях много ядосана,защото докторката ми беше казала друго.Както и да е,въпросната докторка не я ангажирах и си раждах по направление,защото ми изтърси,че не било редно бебетата да са при майките веднага след раждането,понеже майките не били в нормално психическо състояние след раждането,пък и коластрата идвала чак 12ч след раждането,нямало да имам какво да му дам на това бебе Rolling Eyes
Така че затова е добре да използваш няколкото седмици,които имаш,за да подготвиш докторите психически за едно естествено раждане LaughingМного ще им е трудно,та ще имат нужда от това време и от много настояване,за да свикнат с идеята Laughing
Успешно и леко да минава и да е изцяло по твоите желания Grinning

# 173
... не ми дадоха да я закърмя,отнесоха я и ми я връчиха чак на сутринта,т.е. след 12ч и бях много ядосана,защото докторката ми беше казала друго.Както и да е,въпросната докторка не я ангажирах и си раждах по направление,защото ми изтърси,че не било редно бебетата да са при майките веднага след раждането,понеже майките не били в нормално психическо състояние след раждането,пък и коластрата идвала чак 12ч след раждането,нямало да имам какво да му дам на това бебе Rolling Eyes

Леле, Хедра, пък аз бях останала с впечатление, че съвсем скоро са ти я дали бебата. Нали беше казала, че е с девствено стомахче. И как за 12 часа престой в детското не са я нахранили с адаптирано?

А моята стратегия за пропускане стресовия момент в болницата, както и клизмата и бръсненето, е точно тази - да отида с пълно разкритие и напъни Simple Smile

Изказването на лекарката за ненормалното психично състояние на жената след раждането наистина ме впечатли. Мога да го сравня само с едно изказване на една акушерка след беседата й върху кърменето Simple Smile

# 174

Изказването на лекарката за ненормалното психично състояние на жената след раждането наистина ме впечатли. Мога да го сравня само с едно изказване на една акушерка след беседата й върху кърменето Simple Smile
Откъде накъде решават какво е психичното състояние на жената след раждането ама много ми е интересно?
Защо по белия и черния свят може да си идеш 2 ч след раждането у дома и да считат, че родилката си е с всичкия, а в България да е по различно.
Много са ни умни лекарите!

# 175
  • Bristol
Ако родиш в държавна болница е безплатно, дори и да не си здравно осугурен(но там раждането е активно и секциото е само по медицински причини). В отношението на акушерките в частните и държавните болници няма разлика- разликата ще в в това,че на едното място пердетата са от сатен на другото са памучни. И не във всички държавни болници има джакузита Wink в повечето са обикновенни вани, макар и по-големички.
Леле Деска, ама ти съвсем в друга светлина описваш Южна Африка от това което аз съм чувала  newsm78
Или нашите приятели там са прекалено глезени  newsm78 Говоря за няколко поколения израстли там. Корените на едната позната са от Англия, а на другия познат са от Индия. Те освен части мед. застраховки и училища, друго не признават.
Ти в каква болница ражда? Дечковците ти къде ходят на градина и училище?

# 176
  • София, Младост 2
Леле, Хедра, пък аз бях останала с впечатление, че съвсем скоро са ти я дали бебата. Нали беше казала, че е с девствено стомахче. И как за 12 часа престой в детското не са я нахранили с адаптирано?
Ми аз родих късно вечерта - пък нали знаеш,че нощната почивка на стомахчето е есенциално важна hahaha И ми я дадоха на сутринта - та най-много малко подсладена вода да е закачила (то всъщност и това разваля нещата...ама за нашите условия - толкоз).

# 177
та най-много малко подсладена вода да е закачила

не съм много сигурна, че точно така стоят нещата  Sick
в "Тинчето" дават адапте в 1.00 през нощта, а мамите не кърмят, за да почиват /става дума за родените със секцио или за бебетата, които по някаква причина не нощуват с мамите/; знам, че не си раждала там, но вероятността да е по същия начин е доста голяма  newsm78 може и да бъркам

# 178
В частна съм раждала сега в държавна ще родя. Сина ми е в държавно училище. Малкия в частна градина. Избирала съм си ги не по това кое какво е, а по това какво ми предлагат. В държавните болници ако си ги избереш по желание(а не по район) също се плаща - повечето медицински застраховки го покриват раждането.

# 179
Не искам да те разочаровам, ама едва ли е с девствено стомахче... 1 час след раждането, докато родилката "отлежава" след раждането ги хранят с адаптирано мляко.

Общи условия

Активация на акаунт