Перла-филмът,който ще остане в сърцата ни-15

• 42 287
  • 441
  •   1
Отговори
# 285
.....Само за пример - кво пият турците? Викат му ракия, ама си е нещо като мастика. ....

...
А ето и още неЩо за TR - TR ракъ(rakı) (не е като БГ ракия (HE e u MacTuka) Mr. Green) -- http://en.wikipedia.org/wiki/Rak%C4%B1 ; интерeсното при турците e, че ракията се пие освен с мезето(http://www.turkiyeninsitesi.com/n/temp_resimleri/raki.jpg), и с едно питие наречено şalgam(шалгам - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e3/Salgam.jpg ), или с айран (като и те са в различни чаши от тези за ракъ --> демек, цял ритуал си е пиенетo на рaкътъ  Mr. Green  Crazy ). (rakı=LION's MILK=(Aslan sütü)=Лъвско мляко  Mr. Green ). ТемаTа стана пиянска  hahaha

...

http://alisveris.guralporselen.com.tr/ProductImages/63281/DSC_0049.jpg  -- това e чашката за ТурскaTa ракийка  Whistling - rakı

***TR имат отделни 4аши за вода (su bardak су бардак - http://img0.bloggum.com/upload/lib/img/13261/o/r_j1q7yzbx3aqix3pwbm0q.jpg )

ps: Надявам се разбирате ,това че преобладаващата религия в TR е Islam, и че хората са мюсюлмани , съвсем не значи, че не се пие, пуши, яде свинско, и прави секс преди брак (разбира се в някои среди това е информция под сурдинка, разбира се)(зависи кой къде и как е израстнал, възпитан, кой и къде е учил, и къде се живее). Има много 'стриктни' мюсюлмани , к/о се молят по 5 пъти и постят по време на Рамазана, но си пийват по една чашка ..а има и такива ,к/о не се молят, но не пият, и още толкова много различни примери ..Не може да се обобщaBa ...(ако ви е интересно да четете, ето малко инфо :  
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377840.msg10441849#msg10441849  Whistling Wink)

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 11:25 от bz

# 286
Мацки, извинявайте, ма някой ще ми метне ли линк към снощните епизоди ?
мерси Simple Smile

# 287
# 288
# 289
Здравейте и от  мене с днешна дата, изчетох ви на един дъх че сте изписали пет страници от снощи досега  Joy сладурки. За съжаление довечера няма да мога да гледам сериала, защото ще имам гости

# 290
Здравейте и от мен, снощи неможах да гледам сериите понеже бяхме на гости, а днес съм на работа и немога и от Вбокса да ги гледам, но от писаното от вас разбирам, че Мехмет пак е сгазил лука. Ако може някой да каже какво е това заминаване за Америка заради Нихан и дали наистина ще замине и как реагира Иджи на това? Благодаря предварително   bouquet Hug

# 291
Момичета, направи ли ви впечатление в снощния епизод - дядото им прави подаръци като за сбогуване newsm78
Да не мислят да го "умират" и ни подготвят за това?
Ще е жалко, много ми е приятен този дядо.

# 292
да тъпия сървайвър ще ми развали удоволствието,
това риалити никога не съм го харесвала, особено пък с този смъртен случай не знам как имат очи да го излъчват и да спират сериала, като дават нещо да е до край никога няма да се научим и БТВ и Нова са един дол дренки, спират сериалите на половината, или пък ги повтарят докато ги наизустим, или променят дни часове, абе изобщо на който както му е удобно... #Cussing out
И аз нямам намерение да гледам сървайвър - първо заради смъртния случай, всеки път като дори чуя за това риалити и се сещам за горкия човек. Второ - заради това, че ще дават по-малко Перла. Искам да ви кажа, че БТВ са доста безочливи ( знам го от личен опит, налагало ми се е да комуникирам с тях) и не се учудвам , че ще излъчват Сървайвър. Какво ще му е развлекателното на този сезон не ми е ясно. Сори - то малко спам стана, защото говорим за ПЕРЛА. Дайте една подписка да не намаляват епизодите на Перла за сметка на Сървайвър.

# 293
Извинявам се за спама, ама кой умрял ?
Какво е станало ?

# 294
Момичета, направи ли ви впечатление в снощния епизод - дядото им прави подаръци като за сбогуване newsm78

ББ Спокойно дядото няма да умре скоро, защото даже ще се ожени  Laughing Laughing Laughing ще докара някъква баба в къщата, че и децата и барабар с нея  Laughing дядовата ръкавичка, поне така разбирам от сериите на турски (които гледам без звук)...

# 295
Какво е станало ?
Никой не е умрял, споко! Само попитах за един детайл.

ББ Спокойно дядото няма да умре скоро, защото даже ще се ожени  Laughing Laughing Laughing ще докара някъква баба в къщата, че и децата и барабар с нея  Laughing дядовата ръкавичка, поне така разбирам от сериите на турски (които гледам без звук)...
Мерси   bouquet
Ще гледам с интерес

# 296
  • София
Здравейте и от мен, снощи неможах да гледам сериите понеже бяхме на гости, а днес съм на работа и немога и от Вбокса да ги гледам, но от писаното от вас разбирам, че Мехмет пак е сгазил лука. Ако може някой да каже какво е това заминаване за Америка заради Нихан и дали наистина ще замине и как реагира Иджи на това? Благодаря предварително   bouquet Hug

абе нашето момче се притесни че Нихан не вдига телефона след операцията и разбира се веднага взе да се тъкми за полет към Америка, ама не замина, Нихан се обади че е жива Mr. Green

Какво е станало ?

тва за сървайвър става дума, един от участниците, в Перла всички са си живи и здрави  Hug

# 297
Морганчето мерси за инфотор, успокоих се   love001  само немога да разбера какво толкова се притеснява за нея, тя нали така или иначе си беше умряла  Laughing

# 298
Аз разбрах, че за сървайвър става дума и за него попитах, но момичето ми отговори на лични, да не правим спам Simple Smile

# 299
  • София
Морганчето мерси за инфотор, успокоих се   love001  само немога да разбера какво толкова се притеснява за нея, тя нали така или иначе си беше умряла  Laughing

и аз това се чудя, само май да дразни Инджито, пък после да и се моли като си събере пак куфарчето  hahaha
иначе не иска тя да се вижда с ония психопат - Енгин, ама за Нихан няма проблем, не че тя е по - малко психопатка от него де ама айде....

Общи условия

Активация на акаунт