Постоянно нощно кърмене - поява на зъбки, или лош навик?

• 7 300
  • 101
  •   1
Отговори
# 30
Не прочетох цялата тема  Embarassed за кяето се извинявам, но нека споделя: И ние до преди месец се хранехме по 100 пъти през нощта. И аз го отдавах на зъбки, неразположение, глад, но в крайна сметка излезе лош навик  Peace Малко по- малко намалих нощните кърмения и сега детето спи по-спокойно и пълноценно. След кърменето преди сън /към 20:30 - 21:00 ч./, давам цоката чак след 5:30 -6:00ч. Ако се спучи да се събуди преди това, приспивам по всякакъв друг начин, но не давам гърдата  Naughty

Успех и при вас. Особено с деца над годинка.Дано децата ви проявят милост  Hug

Уф, те поне да избият първите зъби, ще съм по-настоятелна да не давам гърда, ама сега ми е невъзможно... тя спи по 5 мин. и се размрънква... понякога само се гушкаме, но друг път откровено си иска са суче. ooooh!

# 31
Здравейте мами, рано тази сутрин при поредното кърмене, си мислех, че трябва на всяка цена да пиша за това, но вие сте ме преварили.
И така, при нас е същата история.До онзи ден спеше по цяла вечер от 21-22.00 до 7.00 часа.И изведнъж какво стана.... тя реши че е по-добре да спи на пресекулки и постоянно залепена за мен.Признаци на зъби лекарката каза че няма. Тогава какво е?Утехата ми е ,че моята принцеса няма да е още дълго бебе и и се наслаждавам такава каквато е,защото друго бебе надали ще имам (въпреки,че искам).Търпение и успех на всички мами!

# 32
Здравейте на всички!
Точно преди два дни си купих една кутия АМ.....направо се побърках.Откакто се е родила(вече сме на 4м.)за много кратък период правеше големи паузи между храненията, като цяло вечер сме през 1ч. - 1.30ч.на гърдата.Естествено таткото спи в другата стая защото малката е залепена за мен и така ми е по-удобно.
Реших, че АМ ще я засища повече и поне 4ч.ще спи непробудно(на мен и това ми стига) иначе съм като парцал цял ден.
Сега като чета в темата.. това май си е нещо обичайно за кърмените бебета и се чудя дали да продължа с адаптето.Давам го от два дни в 10.30-11.00 иначе през останалото време си я кърмя.През деня спи като "тъпан"...опитвала съм да я занимавам, но като минат два часа след хранене и не става, приспива му се милото.
Какво ще ме посъветвате да спра ли АМ, дали едно хранене ще повлияе на кърмата ми?
Понеже децата ми са породени и каката също се събужда през нощта и за мен не остава никакво време за спане.Направо ми настръхва косата като чета вашите статии, все се надявах че този ад ще свърши.
Първото си дете кърмих до 4м.(обичайните грешки при първескините), а и тя мнооого спеше и продължава да спи и сега ми идва нагорно.Поне малко се успокоих, че не съм сама:-)))иначе се чувствах като мъченица:-)))

# 33
kamikam, аз никога не съм си и помислила да давам АМ вместо кърма.  Peace Не бих си правила експерименти в тази посока. Пък със спането, че е мъка, мъка е, но поне знам че дори и през нощта давам най-доброто на Рая и като храна и като лекарство, че и за успокоение с кърмата. Peace

# 34
Вместо АМ си кърми бебето. Дали ще ставаш да кърмиш или да даваш мляко от шише, има ли разлика за теб. Така или иначе ще се буди. На всички ни е трудно както виждаш, и не си сама. Щом досега не е пило бебето адаптирано, как мислиш дали няма да му е тежко на коремчето през  нощта. Моето бебе беше  задържано първата седмица в болницата, там естествено го храниха с АМ, имаше колики беше много неспокоен сестрите постоянно го разнасяха, защото много плачеше. Когато се прибра засука и се успокои, коликите се разредиха. Това беше показателно за мен, че няма нищо по хубаво от кърменето. Peace

# 35
Вместо АМ си кърми бебето. Дали ще ставаш да кърмиш или да даваш мляко от шише, има ли разлика за теб. Така или иначе ще се буди. На всички ни е трудно както виждаш, и не си сама.
Кърмех сина си на поискване цели 2,7 год. Така и не успях да му изградя режим. Просто си искаше детето да суче по-често. После започна никненето на зъбките и кърменето му служеше не само за храна, но и за успокоение. А нощем беше като "залепен" за гърдите ми.

# 36
  • София
Същата история е и при нас.До петия месец спеше непробудно,а след това през нощта започна едно ставане на всеки час.Нервна,трудно заспива и от горе на всичко през деня преспива за около половин час.Ад под небето.Толкова съм изморена ooooh! Изпробвах какво ли не:водичка,кис. мляко,изкуствено мляко...без ефект.Направо се удивлявам на твърдения от рода"просто не му дадох повече и това е!".Как става това бе хора?Реших и аз твърда да се показвам една вечер.Не ,няма да и дам!След само час като започна един рев мечи и сълзи крокодилски!Е,хайде де!Не давай!Накрая просто се примирих и сякаш нещата ми се разясниха.При всяко кърмено бебе настъпва моментът когато е готово за това и колкото и да се опитваш да го направиш по - рано не става.Освен това от седем месечна възраст започват да никнат и зъбчетата,което естествено си казва думата.Въоръжете се с  търпение и обич.Спомням си каква болка беше когато ми ничеха мъдреците. Cry....как ли им е на мъниците?
Едно към едно ooooh!Не искам да излезе неприлично, ама се успокоих. То не един и два случая имало като моя. Спеше до сутринта между петия и шестия месец. Оттогава до сега (девети месец вече) се буди по 3-5-7, а понякога и повече пъти. Рядко помага само биберон. От два дена има първо зъбче,. Толкова го чаках с надеждата нещо да се промени Rolling Eyes Rolling EyesДа, ама не #CrazyВода твърдо отказва, изобщо иска да си суче и чак тогава заспива спокойно до следващите примерно 2 часа SunglassesПрез деня сме на разходка. Не мога да спя през деня, най-големия ми сън е сутрин от 5.30 до 8 Rolling Eyes Rolling EyesНапарво не знам, дали това някога ще се промени, взех да се отчайвам и полека да свиквам с мисълта newsm78
Дано някога спят непробудно цяла нощ  bouquetПожелавам го на всички жадни за сън майки и татковци  bouquet

# 37
Тази нощ реших да броя колко пъти ще се размърка и ще иска цица. Ами 14  #Crazy Миналата седмица наведнъж му избиха първите два зъба. Все си мислех, че поне малко ще се успокои през нощта, но не.

# 38
Тази нощ реших да броя колко пъти ще се размърка и ще иска цица. Ами 14  #Crazy Миналата седмица наведнъж му избиха първите два зъба. Все си мислех, че поне малко ще се успокои през нощта, но не.

Споки, имате още мнооого да ни стигнете  Crazy Броила съм ги до 47  Mr. Green - буквално 5-10 мин спи, 10-20 мин суче  Crazy
Най-зле беше периода от 10м. (като започнаха да му никнат зъбите) до 1г6м... е тогава си мислех, че наспиване няма да видя никога..
Започнах да виждам като стана на 3  Laughing Но още я чаам тази нощ, когато няма да се събуди да ме търси поне 1-2 пъти..

# 39
Мили момичета, не се осланяйте на първи, втори и т.н. зъб  Mr. Green Като почнат кътниците, тоя момент ще ви се види песен. Както е тръгнало, аз не си и помислям да отбивам, преди да видя 20 зъба в устата на дъщеря ми.

Обаче честно казано и на мен ми тежи - главно защото не разполагам с време през деня, когато детето да спи, без да е закачено на цица. Хич не е по спането, горкото. Иначе нощите с 3-4 будения ги броя за добро наспиване.

Духи, к'ъв е тоя шумкарски ник, не може да те познае човек...

# 40
 Joy
По недоспиването ще ме познате  Joy

Мда.. много е вярно с кътниците и кучешките  ooooh!

# 41
Мами, нямах търпение да се похваля - днес на обедния сън Рая заспа САМА. Shocked Имам предвид без да суче... и даже си спахме двете на спалнята, но тя си заспа без да суче. Дали не е тръгнала да се отбива сама?! Ама като се сетя, че снощи се буди и тя между 20 и 30 пъти ooooh! едва ли...

# 42
  • София
Ауууууу, аз си мислех, че с появата на първия зъб, нещата ще се оправят, но сега като следя темата, май взех да се отчайвам Rolling Eyes Rolling Eyes
Днес опитах с АМ, не иска и да помирише StopБута ми ръката, иска да суче-и това си е #Crazy Най-голямата ми мечта е да спя поне една цяла нощ, ама май искам твърде много Sunglasses
Желая същото и на вас недоспали красавици Hug

# 43
  • София
тя си заспа без да суче. Дали не е тръгнала да се отбива сама?!

Калин също има няколко случая да заспива сам без да суче...  hahaha но мога да ги преброя на пръстите на ръката на невнимателен дървар  Whistling Whistling Whistling (у дома имам пред вид, в количката го прави доста често)

# 44
Скъпи мами, направих следния експеримент с моята принцеса: една вечер е при мен, в моето легло и какво се получава-час през час отгоре ми,сякаш надушва че съм там и засмуква каквото топло набара #Crazy #Crazy по няколко хиляди пъти на вечер. А през деня е крива колкото си иска,което отдавам на неспокойния сън през нощта(предполагам,че си пречим).На следващата вечер- къпане, кърмене след което я слагам в нейното креватче,тя започва да бърбори на играчките си,аз излизам от стаята и след 30 мин нашата е в станата на чудесата и така до 7 ч сутринта  Simple Smile Simple Smile.
Извода е,че наистина майката е най големия дразнител за детето си и ако аз не съм под носа и цяла нощ няма да се сети дори да суче. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт