Уют и топлина са сбрани, в наш´те ПЛЕТИВА отбрани - 47

• 87 035
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Beborana, как плете козирката? Аз я правя отделно и я пришивам към шапката после. Освен това първите две ги плетох и слагах дебела част за уплътняване вътре. А иначе последните, които плетох ги правя като джоб, но ги оставям празни. Плета от двойна нишка на преждата.
Аз също видях по магазините интересни плетива - като елечета, асиметрични, много интересни модели имаше наистина.

# 91
# 92
  • София
Освен това съм много доволна, защото вчера най-накрая открих безплатна схема на ето този шал:
http://photos1.blogger.com/blogger/4484/1934/320/IMG_0001.jpg
и снощи го заплетох на една мостра от 33 бр, получава се. нямам търпението да изплета пуловерчето, за да си започна шала, въпреки че засега се двуомя между него и този:
http://farm4.static.flickr.com/3235/2937983262_abc08f6a23_b.jpg
вие какво ще кажете?

Втория ми харесва повече.

Моля само някой да ми обясни как се ползва брояча на бримки.

Нанизваш го на куката и въртиш цифрите. Като го видиш ще разбереш веднага...

# 93
  • София
.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 17:18 от katiABV

# 94
А къде се продават тези броячи?

# 95
 EmbarassedЗдравейте момичета!Всяко нещо ново е вълнуващо и едновременно с това объркващо.Може би след дълго лутане намерих връзка с вас.Много ви моля да ми помогнете да скъся ръкави,че нещо много дълги излязоха.вече са изплетени,мисля,че можеше отдолу по някакъв начин да се скъсят.Не ми се разплитат!! Praynig

# 96
Ако са плетени на 2 игли ръкавите, ще можеш с разплитане отдолу. Но няма ли пък да станат твърде широки в долната част след разплитането? Можеш да си нанижеш бримките и да плетеш ластик в обратната посока за прибиране.
Говоря наизуст без да знам каква е плетката и на колко игли са плетени........Успех!

# 97
 SadБлузата е на две игли,но отдолу ръкавите не искат да се разплитат?Ех,веднъж да ги нанижа тия бримки само как бързо ще ги завърша!

# 98
Аз съм разплитала така. Беше отдавна, но смътно си спомням, че не беше толкова лесно като да дръпнеш конеца отгоре, но е възможно. Не може да не искат, повече търпение е нужно. Grinning

# 99
Как плета козирката ли - ами както ми дойде на ум  Laughing От единичен конец с ниски пълнежи Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 21:51 от Beborana

# 100
Manzhelka, Дидка, благодаря ви!  bouquet

# 101
Шапката, жилетката и шаловете направо ги искам за мен  Mr. Green, много са хубави! Аз се отказах от онзи правоъгълник. Нямам никакво време  Sad

# 102
galia_mon ,аз ще ти дам идея,разбира се ако стане.Изрежи ръкава много внимателно,докъдето искаш да ти е ,като следиш бримките.След това разчисти излишните кончета ,като достигнеш до цял ред с бримки.Нанижи ги и си изплети ластик.Незнам дали ме разбра.Аз съм го правила,но ми е трудно да го обесня,инъче е лесно.Успех newsm78

И аз имам неща за показване,но не ни е дошла музата за снимки Laughing

# 103
galia_mon ,аз ще ти дам идея,разбира се ако стане.Изрежи ръкава много внимателно,докъдето искаш да ти е ,като следиш бримките.След това разчисти излишните кончета ,като достигнеш до цял ред с бримки.Нанижи ги и си изплети ластик.Незнам дали ме разбра.Аз съм го правила,но ми е трудно да го обесня,инъче е лесно.Успех newsm78

И аз имам неща за показване,но не ни е дошла музата за снимки Laughing

може и първо да нанижеш бримките на обръч, после отрязваш конеца под нанизания ред и започваш да го вадиш с кука, останалото се разплита лесно

# 104
 PartyБлагодаря за идеите ,момичета!Аз съм готова-работих под девиза"Няма начин да няма начин" и го измислих.Опънах силно конеца,докъдето ми трябваше дължината и внимателно го изтеглих.плетката се раздели на две и нанизах бримките.Ще се науча да качвам снимки и ще ви покажа и мои работи.Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт