Срещата дойде и мина - хубава е ФЕВРУАРСКАТА дружина :)

• 13 164
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Моите дойдоха и дори половината ги изхарчих за текущи разходи,а и на беба имах да връщам парички,че от време на време крада от нейните  Mr. Green

# 151
  • София
Здравейтеее Simple Smile

НИе пак се отчетохме с падане Simple Smile)))))) Сутринта малката се размрънка и я взехме при нас - да яде и да спи... обаяе за разлика от друг път не заспа, а продължи да мрънка... и аз й обърнах гръб за да не ме души и да иска още да яде Simple Smile) И тукмо заспивам когато се чува ДРЪЪЪЪН.. Скачаме двамата с милото - няма я Белка... А тя се дръпнала надолу и паднала между леглото и стената... С чувала заедно  newsm78 Беше си права де /щото то е тясно/ и веднага проплака, но като я гушнах спря моментално и даже се захили.. сигурно си е казала "Еее най сетне ги събудих тия" И така...

После се разхождахме и сега сме си тук... Привечер имам една среща в центъра аз, но дотогава - вкъщи Simple Smile

Много ми се ходи и на мен в чужбина... но само на гости... аз от БГ не мога да мръдна... всичко ми е тук... а милот все ме кара да заминаваме...  Naughty
Та хубавото е че много приятели вече се пръснаха, та поне имаме къде на гости да ходим Simple Smile))

Ами друго интересно няма при нас... още сме до картофа... тая седмица ми остава да й дам пащърнак с картоф и морков с картоф. После тиква 5 дни и тиква с картоф 2 дни...
След това вече започвам и аз по-честичко да обновявам... 4 дни - тиквичка с картоф..
и тука ми е въпроса...
следващото пюре е картоф, морков, карфиол и грах... за Белка и карфиола и граха ще са нови... ама няма пюре само с едното  newsm78 Вие как процедирахте?

А от коя седмица започнахте плодовите пюрета?

Мога ли да ги започна едновременно /с няколко дни разлика, а не с месец/ с кашата? Ох тая каша ми е много странна...
Имам много замразена кърма, но ако я бъркам с нея, какво да правя с кърменето? И без това нощната пауза ни е над 8 часа  newsm78

Хайде стига ви тормозих Simple Smile))

# 152
Мале,  мн слабичко днес...май всички станаха фермерки във face book newsm12

# 153
Карбо, не че съм много компетентна/напротив/, ама и аз кърмя и да ти кажа как го докарах дотук съсзахранването.
Пюретата започнах :
1. Картоф;
2. Тиква с картоф;
3.морков с картоф;
4. Тиквичка с картоф;
5.Карфиол с картоф - комбинация картоф, морков и карфиол няма, ама защо ти е да даваш трикомпонентно пюре, ако има двукомпонентно с карфиол? Ако избереш двукомпонентно с карфиол, избягваш граха.
6. Пащърнак с картоф;
7. Днес въведох и лук, храних Яна с една супичка на Хип Моркови с ориз.

По въпрос 2 - каша и кърмене: Аз без да искам въведох и ориз, като давах тиквичка с картоф на Хип. Оказа се, че в тъпото пюре има и ориз и аз съм дала без да прочета, а уж преди това изгризах от начало до край съдържанието по етикетите. Когато стигнеш до тиквата, има едно пюре на Сънвал Тиква с ориз и може така да въведеш ориза. След като го въведеш - директно дерзай с кашите, ако решиш.
Аз си купих оризова безмлечна, като преди яденето й се цедя и смесвам с кърма. Ако ме мързи или сме навън, правя я с водичка.

Преди да започна с кашата, въведох ябълка. Така след 5-6 дни даване на ябълка, започнах да смесвам по 1/2 пюренце в кашата, независимо дали има и кърма вътре. Предимство за мен е, че ако сме навън следобед, кашата с вода и пюре ябълка е по-вкусна от каша с вода само.

Май попрекалих с описанието, дано съм била полезна.

# 154
  Аз,честно и без бой да си призная,че не съм въвеждала всеки плод или зеленчук по повече от 3 дни...А сега даже и не въвеждам.Пилешкото и пуешкото и ги дадох директно по цяло малко бурканче още от първия път.На практика все още изчаквам и не давам само попарата и киселото мляко,но няма и да е скоро.Сега въведох глутена от 3-4 дни-правя й безглутенова каша,в която всеки ден добавям нарастващ брой лъжици от глутенова каша.

Мама Пети,нямаме бойлер,но утре мъжо ще сложи,че досега не ни тежеше по 10-ина дни годишно,но вече сме четирима...Мен най-ме мъчат чиниите.. Laughing
А що се отнася до Катарино-хубаво е.Не ходим често.Май месец бяхме и сега(защото не ни хрумна друго подобно място,където да има повече забавления за баткото,а и да е в планината).То си зависи от нагласата.В друг момент от живота сигурно би ми било скучно там,но сега с бебе не се скучае.. Laughing

Виви,твоята принцеска прави номера с кокошето дупе,а моята практикува още по-подъл номер... hahaha Отваря устата,поема пюрето,ноооо...после не затваря и не гълта,а държи всичко докато се разводни тотално от слюнката и не започне да изтича отстрани!  Laughing Даже ми се усмихва същевременно!

# 155
Толо, аз също предпочитам места за по-активна почивка, но май трябва да кажа предпочитах, а не предпочитам. С бебе е по-сложно, то е в центъра на внимание и се търсят удобства за бебето, а не за нас.
Ние през зимата мислим и на ски почивка да отскочим до Банско, ама как точно ще стане, не ми е ясно. Ще вземем бабата и дядото с нас, като мъжете ще карат ски, а аз и свекърва ми ще се занимаваме с Яна, ще я водим на пързалка... Дано да стане. Даже водим и някаква тиха битка дали да купуваме раница за бебе за планина, с която да спуснат 1-2 пъти Яна по пистата на гърба на мъжа ми или дядо й. Мен, честно казано, доста ме е страх и си мисля, че все още ще е малка.

В този ред на мисли, Яна, дали догодина можеш да помогнеш с  идеи за място за спане в Банско, което е подходящо за дете и не е хотел, а по-скоро нещо тип апартамент?

# 156
  • София
Mama Pettty, благодаря Simple Smile))
Аз пък нещо не съм го открила това пюре само карфиол и картоф  newsm78 Явно не съм търсила достатъчно активно..
Нашата каша е с ЕЛДА, та ще си я въвеждам самостоятелно...

А пък аз забравих да ви кажа, че се боядисах Simple Smile)) Сетих се Мимето като каза че кичурите са демоде Simple Smile)))))) Аз баш на кичури се направих Simple Smile Но червени върху тъмната коса... От години ми се ще да видя как ми стои и сега се наканих Simple Smile)) Ама ми се изми за отрицателно време и вече рижавее, другата седмица ще си е откровен лайн*н цвят Simple Smile)

Ох... а пък на нашата мома още 2 зъба й избиха /едновременно/ - ама много я болят, предполагам че затова се и буди през нощта... Става въпрос за същите вампирски зъби като на Таничка на Елфи...
Сега гледам се готвят предните горни два и долу вторите два

# 157
  • sofia
Наде ,аз съм доста смела с храненето,но бих те посъветвала да изчакаш с грахта и карфиола щом вървите толкова бавно с захранването,и двете водят до газове(в случая колики).Както казах Вики яде всичко,и въпреки това рядко взимам пюре в състава на което има една от двете съставки.
И сега един въпрос,защо давате безмлечни каши ,като в тях слагат адапирано мляко,а не просто сухо такова? newsm78
Наде с кърмата кашата няма да ти се сгъсти достатъчно.

# 158
Мама Пети, и Реденка е сграда с апартаменти, както и четирите хотела, които ние с мъжа ми управляваме и повечето от другите, които са качени на :
www.apartmentsbulgaria.com
www.propertymanagement.bg

Гея, много красиво място!

За захранването- ако бебоците са здрави, наддават добре и сучат/пият мляко няма какво да се тревожите че не искат пщрета. Много бебета до годинката си карат основно на мляко- Алекс беше от тоя сорт- ядеше по 3-4 чаени лъжички твърда храна на ден, останалото само сукане, но на годинката беше 10-11 кг, здрав и енергичен. За мен този период е много облекчаващ- особено за кърмените деца, защото при кърменетомайката не знае колко изяжда бебето. Така, като кърми на поискване между храненията майката може да е спокойна че детето е нахранено и да го остави само да определя дали и колко твърда храна да яде. аз се възползвах да въведа правилата за хранене- сяда се на масата и се яде, без да се хвърля и маже (е, поне да е в умерени греаници Grinning ), без песни и танци, без убеждаване. Като се нахрани (или спре да яде, или започне да се лигави) ставаме от масата.

# 159
Мами,пак си разгледах фейсбука... newsm78 Ама то там е голяма лудница! Значи кой каквото с когото и да било си бил казал все се вижда от всички ли?Струва ми се пълна анархия там...Успях само да оценя по достойнство поетичната дарба на Ламтурника що се отнася до фермерските и увлечения!  hahaha

# 160
Карбо, на Хип е. Ние колики никакви нямахме от него, Яна не го хареса много обаче.
ЯнаСт, много ти благодаря за инфото, ще поразгледам, но май скиорите избират , все пак. Поне идеи даде доста.
Толо, за Фейсбука един приятел каза наскоро следното, когато приятелката му го попита какво все пак представлява този Фейсбук : "мило, какво да ти кажа, голям клюкарник. Намират те някакви хора, които не си виждал от 10 и повече години и ти казват: Хайде утре да пием бира някъде."
Сребърна, кашата си става перфектна като консистенция , когато я правя с кърма. Просто не е прекалено лепкава.

# 161
  • sofia
Мама Пети така съм чувала,даже мисля ,че и тук се коментираше.Мисля,че Яна беше обяснила защо се получава така.Вики е кърмен само 1 месец,така че по тези въпроси не споря.
Момичета нещо ми се загуби Янита,дано всичко с детенце е добре,че нали имаше някакви съмнения за епилепсия(ако не бъркам).
Ама съм много зле ,тя е писала края на юли.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 15:31 от sreburna

# 162
  • София
Влязох във фейсбук.Това с фермата е зарибявка.Излизам, че хич няма да имам свободно време.

# 163
Мама Пети така съм чувала,даже мисля ,че и тук се коментираше.Мисля,че Яна беше обяснила защо се получава така.Вики е кърмен само 1 месец,така че по тези въпроси не споря.
Момичета нещо ми се загуби Янита,дано всичко с детенце е добре,че нали имаше някакви съмнения за епилепсия(ако не бъркам).
Ама съм много зле ,тя е писала края на юли.

Янита
беше писала, че детенцето им е добре, но просто нямала мн време за писане Flutter

# 164
Карбо,на Хип е пюрето - голяма отврат е!Аз кашата си я въведох отдавна,като преди следобедното пюре давах по 2-3 л.,после повече и така.Сега давам каша всеки ден - в момента елда с ябълка.Много хубаво мирише,аз не смея да ги опитвам нито каши,нито пюрета.Давам или цялата доза с половин плодово пюре,или чиста.Както дойде.Ние лично не наддаваме от нея.200 гр за месец,а каша ядем всеки ден.Днес въведох и пуйката  LaughingМоето дете е месоядно  Mr. GreenС такъв апетит яде заешкото и пилето  LaughingАма и мама и тате са така,но на свинското.
Банан суров също давам и аз.Промяна в акото нямаме.

Янита,беше писала че са добре с детенце  Peace

Общи условия

Активация на акаунт