Срещата дойде и мина - хубава е ФЕВРУАРСКАТА дружина :)

• 12 824
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Хайде да минем и ние да се отчетем, че по цял ден мерим улиците, сега я приспах и да взема да оправя малко, че мъжо вече ще ме изгони  Laughing.
За нашия режим хич няма да ви пиша, ядем всичко, без риба и свинско, всички видове каши, и от вчера и попара, а от др.сед.сме на кухня.
фокси ще взема и аз да пробвам Зрънчото, баща й й даде снакс и нещо се мусеше.
Отивам да си видя фермата. Laughing  Hug

# 226
Абе момичета, какви са тези снаксове, злънчовци, чипсове и прочее буклуци ......... те американците си имат и обща дума за това - джънк фууд /Junk Food/, т.е. буклучива храна. Само напишете в Гугъл затлъстяване и снакс и четете, четете .............
В крайна сметка всеки сам решава с какво да храни децата си, но не можах да се въздържа, с риск да ми се обидите. Hug

А за протокола - 7800гр. и 65 см., биха ни противохепатитната ваксина, малко рев и това е.

Хайде до после

# 227
ООО няма какво да се обиждам, при нас става въпрос само да й дадем да го близне, не да го яде, те че са боклуци, таки ва са, но от много малко няма нищо да й стане  Laughing

# 228
Мами, не мисля, че има място за спорене за това коя храна кога да се въвежда, защото всеки си е захранил детето по различно време, т.е. няма място за сравнение при 2 деца, едното от които е захранено на 4 месечна възраст и вече 2-3 месеца приема нови храни и дете което е било захранено след 6-тия месец. Така че следвайте си дадената схема и не се шашкайте и не сравнявайте с това друга майка какво е въвела. Въпросът е да се въвеждат последователно и правилно храните, с достаъчен период на приспособимост на храносмилателната система към тях.
Тук обаче и аз няма да се въздържа да си кажа, че не мисля за подходящо да се дава на 7 месечно бебе Зрънчо. Защо? Защото съдържа оцветители, консерванти, доста сол и т.н. За полза от тях и подобните гризини - не мисля, че им полза. Ако имаше, щяха да се препоръчват от педиатрите, за хранене. Фокси, не го приемай лично, в никакъв случай не искам да те засегна или обидя, просто искам да ти насоча вниманието към този въпрос и да те посъветвам да изчакаш поне още няколко месеца с даването на Зрънчовците. Ако само пробват децата малко обаче не мисля, че има нещо фатално.
М/у другото не е лошо да се замислим върху факта, че това, което е вкусно не винаги е полезно. Или иначе казано за мен не е от първостепенно значение дали на бебето дадено пюре или каша ще му е супер вкусно, важното е дали е полезно и какво съдържа, как е обработено. От друга страна "вкусът се възпитава". Ако научите децата да ядат много солено или много сладко, то така ще им е вкусно, но няма да е много полезно. Ако ги научите да хапват храна с малко захар и сол, то те ще предпочитат храната така. Аз и до сега пия млякото без захар, защото така са ме научили от бебе, ям готвено с много малко сол, защото майка ми така е готвила цял живот. Има хора (познавам такива), които задължително солят яденето още преди да са го опитали, защото така се прави в семейството им. Rolling Eyes
Извинявам се за нравоучителния пост, ако на някого не му допада да не ме чете. Няма да се разсърдя и да ме чуя друго мнение.
Мартеничка, това не е ли всъщност овесена каша? И аз мисля да купя скоро такава, но в момента съм се заредила с 3 други каши и не искам да ги трупам. Но сигурно ще има много добър ефект при деца склонни към запек.

# 229
  И мен ме шашнахте с този Зрънчо... Laughing (Гея,ти предполагам,ще се въздържиш... Laughing)Боян опита такова нещо(а и шоколад също) чак след 2-годишна възраст и то защото майките в парка винаги са заредени с пакети зрънчовци! Той горкия и досега е толкова злояд и консервативен по отношение на храната,че за да опита нещо ново трябва да минат месеци в обсъждане и убеждаване,че аз няма да му дам нещо лошо!  Laughing Ноооо светлина в тунела има!!! Преди 4-5 дни яде за първи път домати и краставици със сирене(демек проста салата) ! newsm18  Това лято имаме и друг "удар"-по една хапка пъпеш и диня... Rolling Eyes

Да ви питам-Ралица от 2 дни "кашля",но някак не изглежда като болестна кашлица.. newsm78 Все едно се закача,но все пак с няколко идеи по-интензивно..Не че можете да я преслушате вместо педито(т.е. маман  Laughing),но дали ви се е случвало?

# 230
Привет мацки, Калина е подстригана какво мислите преди на (аватара)или сега е по добре?

Ето ви и нещо забавно Зуза е оставила бебето за къпане  Laughing

Като гледам режимите та се чудя  newsm78 само ние ли папкаме на 4-часа
8.00 - мляко с бишкота (от днес и попара)
12-00 - зеленчуково пюре
16.00 - каша
20.00 - мляко с бишкота

За нашия режим хич няма да ви пиша, ядем всичко, без риба и свинско, всички видове каши, и от вчера и попара, а от др.сед.сме на кухня.

Peace това важи и за нас. На кухня мисля да се запишем към началато на октомври или към средата зависи какво ще ми скимне до тогава.
Чао от нас за сега.

# 231
  • София
а не сте само вие но ние хапваме сутрин мляко по-раничко и вечер по-късно
Момичета ще купувате ли проходилки и въобще ще ги слагате ли бебоците в такъв уред?Аз евентуално за забавление.Те така или иначе струват колкото една играчка.

# 232
  • sofia
Толо ,Вики кашля така като не му обръщам внимание,Влади правеше същото.Дишай спокойно,това го правят почти всички деца,казвам го защото се бях психиасала покрай Влади,след което сто доктори ме увериха,че е здрав и само ме изпитва.

# 233
 Toло, знаем ги тия мурафети  Sunglasses И Хилендара така "кашляше", когато искаше да привлече внимание, ама като видя, че не лови декиш и престана. Дано това да е и при вас, а не нещо хремаво  Praynig

А като казах хремаво, К.пенкова, как е твоето чеденце? Мислех си за теб и исках да ти споделя опита си в борбата със сополки и кашлица. Знаете, че хич не съм по лекарства и всякакви химии, та след като се убедих, че Хилендара няма никакви белодробни усложнения и т.н., а само сополки и произтичаща от тях кашлица, реших да приложа следните "бабешки" рецепти:

+ инхалации с вода и сода бикарбонат - не е нужно да висите над тенджерата, просто се навъртайте с бебчо покрай изпареничта. Ефект: втечнява сополките и отпушва носоглътката мигновено.

+ ментова тинктура, разтворена в купичка вода и оставена в стаята - освежава и овлажява въздуха. Ефект: детенце диша по-лесно и спинка спокойно.

+ горещи вани с морска сол - стандартна вана преди лягане с една идея по-топла вода в нея, като оставяте денце да беснее в нея поне 15-20 мин (или докато му омръзне). Само отвреме на време доливаш гореща вода. Ефект: затопля, подобрява кръвообръщението, отпуска.

+ Промивки на носле с морска вода - Стеримар, Риномер, Физомер и тем подобни.

+ Витамин Ц - освен пресните плодове давам и по една ампулка на ден

Червеношийка, Мия, напълно ви подкрепям  Peace

# 234
Марте той не кашля и няма хрема само температура 37.1 - 37.2. Имах съмнение че го боли гърло че не искаше да яде пюре и те така...

# 235
Мами,мерси за светкавичните отговори!  Hug Силно се надявам тази кашлица да е "камуфлажна" !

к.пенкова,опитай пак със снимките! Сигурна съм,че си бижу със всякаква прическа,но пък съм и доста любопитна..явно!  Laughing

За овесените ядки-продават в пакети едни много фини овесени ядки(не мюсли),които дори само като се накиснат стават на хомогенна кашица,а ако се и посварят за няколко минути биха били много подходящи за бебета!

# 236

Тук обаче и аз няма да се въздържа да си кажа, че не мисля за подходящо да се дава на 7 месечно бебе Зрънчо. Защо? Защото съдържа оцветители, консерванти, доста сол и т.н. За полза от тях и подобните гризини - не мисля, че им полза. Ако имаше, щяха да се препоръчват от педиатрите, за хранене.

202uu ,  подрепям с 2 ръце. Тея снаксове, зрънчовци са пълни химии и страшно неподходящи за бебета. Не че не се изкушавам Blush Аз ям от тях понякога, но да дам на бебето ни абсурд Peace

Жълтият Ламтурник и аз започнах да давам на обяд зеленчуковото пюре преди кърменето и имам по- голям успех 125 мл newsm68, после и давам да посуче и се опитваме да се преспим Whistling

Сияна също прекашля, ама не е болна. Нови номера учат бебетата просто, ще свикваме с разширяването на програмата Crazy

# 237
4erveno6iika , Миа   202uu
Аз със същата идея да хрупа нещо от време на време чавето му давам по няколко трохи от бисквитите на житен дар с калции и мляко. Те също не са детски, но по-добре тях отколкото бъканите с мазнини, консерванти и оцветители, снаксове. Няма как да ги опазим и от тях, но нека да е поне след година-две   33uu
 Давала съм му и от нашата храна, която ядем. Примерно картофи с пиле, като съм му топвала миниатюрни трохи в соса и по малко от картофа и пилето. Но на принципа на педагогическото захранване. Та нашата храна е с подправки, понякога пикантна, но до сега от малкото количество, което е опитвал не съм видяла да има каквато и да е реакция. Дори доста добре я приема.
 Точно вчера коментирахме с Тони83 докато ядяхме блажено сладолед и забелязахме как жадно и жално ни гледаха Ачо и Криско, че вече май ще трябва скришом от тях да ядем такива неща. Защото аз въпреки , че няма да е зле, няма как да се откажа от шоколада примерно. Но на детето не мисля да давам преди 2 годинки, а ще е жестоко да ям пред него и то да преглъща пощеливо  ooooh!
 Толо и ти вече си в кюпа на манипулираните с "кашлица"  hahaha
 Хич и не и се връзвай на малката дългокоска  Joy. Аз Ачо една вечер без да искам го научих да кашля за 15 мин. Закачах го и не знам и аз защо му кашлях а той се смееше и след малко почна да ме имитира и така вече почти месец. Е напоследак му мина модата на това. Сега се залива от смях ако някой му киха  ooooh!

# 238
Толо, е Руси откакто се  е родил, особено като го оставя малко сам и започва едно ксашляне, едно чудо  ooooh! драма  Mr. Green често се закашля по-силно от лиги или си връща малко храна и пак си я преглъща завалията и се задавя, защото тя вече е леко кисела  Crazy Има случаи, в които определено се закашля, за да го погледна и да видя как ми се хили  Wink
Иначе гледам и вие като нас напредвате със захранването на баткото  Joy hahaha Дарко от тази година прояде чушка  Flutter

Ламтурниче  Hug welcome to the jungle  Whistling и аз съм имала такива дни с преспиването и днешния е такъв, току що ги приспах  ooooh! за тиквата и морковът, аз ги водя сладки зеленчуци и още от захранването на Дарко спрях да се питам какво животно точно са, само се успокоявам, че хората патица с портокали ядат, пиле с аннанас и тн. пък аз съм седнала да умувам  Laughing иначе моята логика е да комбинирам храни, близки до нашата кухня изобщо, която ще давам по-късно и освен това да са балансирани запичащите с другите. Например тиквата с ориз е чудесно балансирана храна. Морковът и ябълката е ккласика и тн. Аз като се замисля морков слагам навсякъде. Въобще плодовете гледам да са всякакви и не се притеснявам, че някой е повече прокарващ или обратното. Плодът си е плод и по-рядкото ако от него не е притеснително.  

иначе сериозно за захранването нека и аз да си споделя:
Зрънчото, ясно е каква здравословна стойност, но аз и по друга причина не бих го дала - това чудо може да залепне на непцето, да предизвика задавяне, а мен от това много ме е страх  Embarassed аз поради тая причина и педагогическото захранване не смея да го предприема, че като попадне по-едра частица в устата на дребния и му изскачат очите направо.

За кашата, въведох я скоро след зеленчуците, защото за мен зърнените храни са важни. Елдата (на Хип май беше) е добра алтернатива, щото стават различни бъркочи - с плод, с мляко, само с вода. Иначе я давам през ден в следобедните часове около 17.30 ч., като заамествам едно от множеството кърмения с нея.

За новите храни, при мен подребдата не е първо цял месец зеленчуци, после плод и така. Плодовете са ми успоредни на всичко. Давам ги когато ми скимне в малки количества. Например сутринта изядох една слива и бутнах половината на малкия. Само че като въвеждам нов плод, не въвеждам друг нов зеленчук и обратно. Днес например се оказа, че има грах в зеленчуковото пюре и затова ще давам само познати плодове - ябълка, сливи, пъпеш, диня, круша.  Утре ще забъркам нещо по-чисто като комбинация - картофче, тиквичка и морков, но пък ще черпя дребния праскова. Плодовите пюрета вече са друга бира. В тях има нишесте, ала бала, така че с тях мога да заместя едно от десетте сутрешни кърмения спокойно или пък да го бутна в кашата следобедно.

Месото и жълтъкът Вече въведох жълтък по съвет на педито. Тя каза, че жълтъкът предлага доста белтъчини като в месото и е добре то да предшества самото месо. Според мен едва ли има значение. Но така или иначе давам жълтък от дъжд на вятър. Месото ще го дам от другия месец.

Попарата някъде от края на осмия месец или по-рано, ако млекопроизводството нещо закуца. Попарата е чудна закуска. До 1 годинка за мен е важно сутрин сиренето. Затова ако не е попара, може да е каша от овесени ядки със сирене и масло или бискивити, ама пак със сирене. Сиренето често го бутам по-късно и в супи и зеленчукови бъркочи.

Извинете за дългия постинг, но рядко ме огрява да се изкажа като хоррата.

Днес благодаря за прекрасната среща пред Народния. Просто се изкефих максимално  Hug

# 239

к.пенкова,опитай пак със снимките! Сигурна съм,че си бижу със всякаква прическа,но пък съм и доста любопитна..явно!  Laughing

Толо аз ги виждам мила я презареди страницата че понякога става така. Аз нали се изложих така като казвах на Фокси че нещо не е на ред с първа страничка преди време  Embarassed

GALL78 аз също изпитвам ужас от задавяне. Имам ужасен спомен с каката. Тогава свекъра питал един негов познат - фелдшер какво се прави в такива случаи ако тупане и тръскане не помогне отговора бил "Нищо, едно детенце така ми умря в ръцете"
Извинете за кофти поста

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 16:34 от k.penkova

Общи условия

Активация на акаунт