Отговори
# 75
maria_ilieva, да, видях го в текста и това. "Епистомия" като термин на английски не намирам изобщо. Навсякъде, където се появява е мисспелинг за "епизиотомия".
iveto_, и аз не разбирам какво общо има. Освен ако "епистомия" някакво супер ново и модерно нещо (което се прави и на тийнейджъри!), в което се съмнявам.  Thinking

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 20:58 от Кюбит

# 76
  • София
maria_ilieva ,много полезна информация!До сега я четох.  bouquet

Иве, и аз това си мисля.И ще се допитам и до трети лекар Simple Smile
Оказа се,че д-рът ,която ми каза,че съм зле -едва ли ще умирам-ме ползваше като касичка.

# 77
  • София
maria_ilieva, да, видях го в текста и това. "Епистомия" като термин на английски не намирам изобщо. Навсякъде, където се появява е мисспелинг за "епизиотомия".
iveto_, и аз не разбирам какво общо има. Освен ако "епистомия" някакво супер ново и модерно нещо (което се прави и на тийнейджъри!), в което се съмнявам.  Thinking

Аз ще разпитам доктора за епистомията и ще запиша всичко тук. Sunglasses

# 78
maria_ilieva, stefa, пак отидох да чета пдф-ката:

Цитат
  7. РАЖДАНЕТО / ДАВАНЕТО НА НОВ ЖИВОТ
I. Приемане в болница. Акушерска помощ и техники.
... 7. За да предотвратим евентуални разкъсвания на перинеума, ще ви направим
   епистомия (с локална анестезия), която се състои в разрязване на долната част на
   стената, която разделя вагината и мускулът, който се намира отдолу. ...
9. СЛЕД ИЗПИСВАНЕТО ОТ БОЛИЦАТА
8. Ако са ви направили еписиотомия, правете специални упражнения за да се въстанивят
   мускулите. Поддържайте мястото на шева сухо и го мийте често, всеки път когато
   уринирате или ходите по голяма нужда, с варена вода със сол със стайна температура.

За епизиотомия става дума, повече от ясно е. И двата пъти е написано различно, но става дума за една и съща процедура. Преводаческа грешка е, случва се когато преводачът не е наясно с терминологията.

Само не разбирам в каква връзка го е казал лекарят на stefa? Та чак и на тийнейджъри да се прави...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 21:26 от Кюбит

# 79
  • София
и аз я изчетох от-до.
Според мен това не е същото.Тъй като аз не съм бременна Sad .
Той няма как да ми прави епизотомия.

# 80
maria_ilieva, stefa, пак отидох да чета пдф-ката:

Цитат
  7. РАЖДАНЕТО / ДАВАНЕТО НА НОВ ЖИВОТ
I. Приемане в болница. Акушерска помощ и техники.
... 7. За да предотвратим евентуални разкъсвания на перинеума, ще ви направим
   епистомия (с локална анестезия), която се състои в разрязване на долната част на
   стената, която разделя вагината и мускулът, който се намира отдолу. ...
9. СЛЕД ИЗПИСВАНЕТО ОТ БОЛИЦАТА
8. Ако са ви направили еписиотомия, правете специални упражнения за да се въстанивят
   мускулите. Поддържайте мястото на шева сухо и го мийте често, всеки път когато
   уринирате или ходите по голяма нужда, с варена вода със сол със стайна температура.

За епизиотомия става дума, повече от ясно е. И двата пъти е написано различно, но става дума за една и съща процедура. Преводаческа грешка е, случва се когато преводачът не е наясно с терминологията.

Само не разбирам в каква връзка го е казал лекарят на stefa? Та чак и на тийнейджъри да се прави...
Според това което е обяснено и аз мисля, че е същото. На мен не ми е правена, но доколкото знам този разрез се прави за да излезе плодът когато се налага. Освен това някъде четох, че се прави понякога и при гинекологични операции при нужда.

# 81
...но доколкото знам този разрез се прави за да излезе плодът когато се налага. Освен това някъде четох, че се прави понякога и при гинекологични операции при нужда.

Peace

# 82
...но доколкото знам този разрез се прави за да излезе плодът когато се налага. Освен това някъде четох, че се прави понякога и при гинекологични операции при нужда.

Не знаех аз, че се прави и при операции. На мен ми правиха при раждането, тъй като родих 4 кг слонче  Laughing Но при Стефа съм убедена /колкото и да съм невежа по въпроса/, че няма как да става дума за епизиотомия. Ще стане ясно.

# 83
Здравейте,  момичета вчера си правих цитонамазка и резултатът е II група по ПАП. Това добре ли е, защото лаборантката ми каза, че е ОК, а на първа страница на темата прочетох, че е налице възпаление някакво. Благодаря   bouquet

# 84
Kamence много ти е добър резултата  Peace само така

# 85
  • София
Здравейте момичета!   bouquet
В предната тема ви бях писала,че на микробилогията ми пише Възпаление,вероятно вследствие на цервицит и цитонамазка 1-2 гр. и вие ме посъветвахте да отида на преглед с колпоскоп.И тъй като имам горена раничка преди година смятах че тя е причина за това възпаление и за течението което имам понякога.Ходих при д-р Ралчева на преглед(тя ми гори раничката) и останах разочарована,а до преди това бях много доволна от нея.И влизам аз в кабинета,показвам и изследванията и тя ми казва и каква е причинита поради която си дошла и аз-ами заради това възпаление,което пише и да погледнете раничката да не се е възобновила и от нея да е това.И тя без малко да ми се развика,че никъде не пише,че имам цервицит ами само се предполага и че там където е изследван материла били мошенници и нарочно така пишат та да си правят жените пак излс. и да им взимат парите,а и за течението което и споменах,че забелязвам понякога че го имам-било нормално.И накрая каза ми хайде да те прегледам щом толкова настояваш и понеже аз толкова се бях шашардисала,че  неможах да си спомня после дали ме гледа с колпоскопа но думите и бяха след прегледа-раничката е идеална,всичко е наред  не мисли повече разни глупости и това беше.
Според вас има ли място за притеснение,защото аз си мисля че все пак има нещо след като ми е написано това заключение на МБ но според нея,всичко е ок и тъй като целя забременяване ми се иска да съм спокойна за тези работи.
Извинете ме за дългия постинг.

# 86
Kamence много ти е добър резултата  Peace само така
Мнооого благодаря    bouquet

# 87
димана, погледни този линк:

http://www.aloeikrasota.com/product-aloe_vera_gel.html

моя колежка стана дистрибутор и така си го набавям.

# 88
Нинка споко, не се притеснявай, щом е казала че всичко е ок, значи е така. Успокой се и си свиркай.

Serein  Hug да ни снабдява и нас твойта колежка, а?  Mr. Green

и оооооооо на всички   bouquet Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 89
  • София
Моми4ета привет и от мен в новата тема.Не ми остава време да пиша но ви 4ета редовно.Искам да би питам 02.мес ми беше първото цито. 04.мес биопсия:08.мес второ цито може ли да си пусна 10.мес още едно newsm78 дали не е вредно толкова 4есто.

Общи условия

Активация на акаунт