Отговори
# 90
Serein , благодаря ти!
Синеоч, ти с какво разреждаш цвеклото?

# 91
Serein , благодаря ти!
Синеоч, ти с какво разреждаш цвеклото?

Диманка с моркови и чат пат с ябълки, когато имам. Що кво има?

# 92
  • София
Синеоч,благодаря ти.  bouquet
Здраве за всички. Hug

# 93
Здравейте,
Моля за информация от някоя съфорумка, която е имала същия проблем. При ежегодния ми преглед тази година, гинекологът ми установи /и след биопсия и цитонамазка - изследване от патохистолог/ - Ектоцервикс - плоска папилома с умерена койлоцитоза.
Група по Папа - ІІ
Общоевпропейска класификация - ІІ В.
Погледна хистолигичните резултати - и каза - след цикъла от първия до петия ден - обгаряне.
Ама много съм им скъпи думите. На мен и ми е неудобно да разпитвам, то и в първия момент  се вцепених. А от вън - чакащи жени. А освен това не съм по здравна каса - а си плащам, защото този гинеколог е само на частна практика. Сума пари дадох до тук. А миналата година - бях чиста. Та въпросите са ми два:
1. Това обгаряне - какво представлява - болки, усещане, въпреки, че всеки има различен праг на чувствителност. Това обгаряне, да не би да е прословутото "обгаряне на раничка". И колко ще ми струва още.
2. Мъжът ми - какво да го правя - необходимо ли е и при него лечение.
Аз пак ще ги задам въпросите и на гинеколога, ама нямам търпение - още две седмици.
А не може ли лечение чрез лекарства, а не чрез изгаряне.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 19:14 от raza68

# 94
DIVAAA, аз не бих си пускала октомври друга цитонамазка на твое място.  Peace
Колко често да ходя на гинекологичен преглед?

raza68, да, за прословутото "обгаряне на раничка" става дума, най-вероятно. За цената не мога да ти кажа. На мъжът ти няма да има терапия.

ninkata80, съжалявам за неприятното преживяване.  Confused Иди при друг за преглед и микробиология.  Tired Може да се наложи баланс на влагалищната флора, а в твоя случай е важно.

# 95
  • София
Кюбит,ще послушам съвета ти.  bouquet Hug

# 96
Какви са начините за "обгаряне"?
Да считам би, че  конизацията е обгаряне?
Май, май като подминеш 40-те години и те налазват всякакви гадини.
А скоро загубих баща си в битката с рака, който бе открит твърде късно.

# 97
  • София
      raza68q  прочети на първа страница на темата - там е обяснено всичко.

Конизацията не е обгаряне!   Съществува обгаряне с ток - диатермокоагулация , обгаряне с лазер - лазеркоагулация ( такъв е моят случай) , не е болезнено - леко затопляне се усеща.
Не бих казала,че е до възраст - дали си под или над 40 ????  В тази тема има и двадесет и няколко годишни момичета с конизация - така ,че възрастта не е фактор за НРV инфекциите.

Виж СТРЕСА  - СЪС СИГУРНОСТ Е ФАКТОР , КОЙТО ВЛИЯЕ ЛОШО  -  да се опитваме да го намалим доколкото е възможно разбира се!!! Peace

Пожелавам ти успех и после пиши как са протекли нещата при теб.

Хубава вечер на всички!!!

Hug Hug Hug

# 98
Ще пиша задължително, на чакам да дойде и мине МЦ и след това ми каза от 1 до 5 ден ще се прави манипулацията.
Благодаря на всички, които ми отговориха на въпросите.
Хубава вечер

# 99
Raza68, ти да не би да си при д-р Бузалов? Питам те, защото и аз съм негова пациентка и имам поставена същата диагноза, която обаче не се потвърди след преглед при други 2-ма гинеколози / не от Ст.З/. Даже си мисля, че и биопсията ти е правена в същата цитохистологична лаборатория, където е правена и моята.  Моят съвет е преди каквото и да е горене потърси и 2-ро мнение. Пиши ми на лични ако искаш за повече подробности.

# 100
Добро утро МОМИЧЕТА КОКИЧЕТА  Hug Heart Eyes Grinning Ето ме и мен загоряла и почерняла ( от тена не ми се виждат нито стрийте нито целолита  smile3532 ) На Созопол беше супер. Късметлий бяхме и с времето нито един ден не пропуснахме без море. Ходихме до Приморско и на врещане до Поморие - живота все още кипи там. Сдобихме се и с цели 2 печата. Имаме карти за 100-те национални обекта. Общо имаме по 10 печата ЗА СЕГА  newsm47 Ама да ви призная - НАЙ СИ Е УБАВО У ДОМ  Joy

Кюбит благодаря за темата, мн е яка Simple Smile и лелееееееееее момичета мн сте изписали бе за 7дни хубавото е, че поседните страници са все за билки и цвекло и май и аз трябва да взема да пийвам и хапвам от тези вкусотийййййййй Mr. Green 
Димана ти поръча ли си от алоето? От къде и какво си купи?
Синеоч нищо не каза за Боровец  Shocked нали щеше да ходиш? Или пропусна заради Мадона?
Ако знаете колко имам да пера , айде бегам да простирам , до скорооооооооооо  bouquet

# 101
Засега я карам само на цвекло. Страх ме е да пробвам друго, заради Хашимото, че не знам как ще ми се отрази.

# 102
  • София
     Реа нора, добре дошла от морето !!! Hug Hug Hug

Много се радвам ,че си прекарала хубаво и ,че случи на хубаво време!

# 103
Gesika благодаря!!!!
dimana27 днес съм на пазара за цвекло и ще видя някакви нови билки Simple Smile

# 104
Аз се чудя защо го няма цвеклото на пазара, пък то каква била работата  smile3532...И аз бях там.Само че аз за моркови  newsm62, но не си харесах...

Общи условия

Активация на акаунт