Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 146
  • 689
  •   1
Отговори
# 315
Eli как се чувстваш няколко дни по- късно?Нещо ме хвана шубето.Разбрахме се с лекарката другия месец да ме гори с ток.Пък на мен все лазер ми е в главата-нали е по-щадящо.Уж все чета по темите,образовам се един вид.А иначе утре съм на колпоскоп и ехограф,щото на мен само цитонамазка ми взеха.Абе ще я питам и за лазер-не може да нямат в Майчин дом. Rolling Eyes
На всички вас  Hug

Чувствам се прекрасно,даже по-добре от преди,преди от раната имах някакво постоянно бяло течение,сега го няма има си белезникаво прозрачно но е оскъдно,чакам уж да прокърви да видим,нищо по различно не чувствам,нямаше болка при самото горене Peace,ако искаш на лични ще ти разкажа но споко нищо не  е! Peace

# 316
  • Варна
Момичета,здравейте.Току що се прибирам от преглед-правиха ми колпоскопия и вагинален ехограф.От цялата информация запомних само че нямам ракови изменения.Малко си отдъхнах.Обаче според този лекар ,раничката ми  не е ерозио, а си е баш ектопия Доста големичка и това мнение се припокри с мнението на първия лекар-досега съм ходила на трима лекари.Та съвета беше,първо лекуваме това и после бебе,защото мога да имам проблеми по време на бременността.Затова съм имала и контактно кървене.И сега следва промивки с тантум роза и след това лазер.
Малко се поуспокоих.А иначе след няколко дни ще правя типизация за рисковите папилома вируси.
Прегръщам ви Hug Hug Hug

# 317
Kikaha1,стискам палци тестът за ЧПВ да е отрицателен.

# 318
Имам няколко въпроса каква е разликата между ерозио и екотопия? Какъв е този препарат, за промивките''тантум роза''? И тази тапизаця за рисковите папилома вируси, какво представлява и задължително ли е да го направя?

# 319
предлагам ти да прочетеш темата, всичко вече е разнищено и обяснено.

# 320
  • Варна
Denito 2,няма да пратя линкове,а ще се опитам да обясня това което аз разбрах.Тантум роза е лекарство във вид на прахчета, с което трябва да се правят вагинални промивки.Ектопията е вид "раничка",която се получава вследствие на разрастване на тъканите от маточната шийка и обикновени се дължи на хормонални проблеми .Води се за "псевдоерозио'.Гинекологът каза че съм се родила така newsm78 newsm78 newsm78.Ерозио е нарушение на епитела на маточната шийка.А типизация за папилома вирусите се прави,за да знаем ако сме с "раничка",дали имаме от проблемните видове вируси,които са причина за рака на маточната шийка.
 Hug Hug Hug Hug Hug

# 321
момичета, от опит мога да кажа, че предписано на око лечение с тантум роза не работи. тантум се използва за профилактика.
ерозиото се изследва и ако е диспразия (т.е. съдържа атипични клетки) се изгаря, а типизация се прави няколко месеца след това (примерно 3), за да се види ако след махането на заразената тъкан е останал вирус в тялото. ако има вирус, има голяма вероятност да се образува нова дисплазия и пак ше следва същата процедура. ако типизация се направи преди или около изгарянето, е безсмислена - само знаем от кои вируси имаме, ама какво от това, естествено, че ако имаме дисплазия, имаме вируси.... това се опитах да го обесня поне 3 пъти в темата.

ако ерозиото не покаже папиломи и атипични клетки, значи няма страшно.

# 322
редактирам си мнението и ще ви напиша другата седмица какъв е случая, може и да е излишна паника.... ще видим...

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 15:48 от becky bloomwood

# 323
  • София
becky bloomwood ,   Hug мила  разбирам те  напълно , защото и  аз  повече  от  4 г. обикалям по  лекари  със същите  проблеми . В Токуда  ходих само  на  един преглед през март 2009г. и не  останах никак очарована освен от апаратурата и чистата обстановка . Там ми  изкараха резултат РАР  І гр.  Всичко  от идеално  по  идеално ......... Mr. Green  Но аз си  знам ,че  не  е така и не се  доверих .......   Какво ти  излиза  от биопсията  -коя степен  е ЦИН?

# 324
becky bloomwood  Сигурно ли е другото мнение?Отивай с писмения резултат и им дръж сметка,не може да си оставят работа" за след време" недопустимо е ако е наистина така,възможно ли е да е грешка недовидяно? ooooh!ох притесних се,на мен много бързо ми я изгори раната! Close

# 325
Не знам дали е сигурно другото мнение - отидох на профилактика леко произволно в един от медицинските центрове и там попаднах на някакво величие от Майчин дом. Напаравих грешка (или пък не) да си взема целия набор от хартийки откакто ми откриха ЦИН и той просто се разрови из старите хартийки и ми предложи и той да ме прегледа (частично ме прие присърце май и заради някакво професионално его, защото видя кой ме е лекувал и изпита нужда от съревнование). Та не си хареса нещо около цервикалния канал, взе му биопсия, тя излезе с папиломи и койлоцити и аз в паника се обадих в Токуда да ги питам какво става, защото преди 2 месеца бях с цитонамазка 1ва група и по двата показателя, плюс колпоскоп и всичко беше идеално. Този лекар от Майчин дом ми каза, че евентуално имам необгорени пространства, обаче аз гледах, че Карагьозов много внимателно и съсредоточено си вършеше работата тогава. Сега говорихме с Карагьозов и каза, че е нормално да има все още мъртъв (необновен) слой на мястото особено там където цервикалния канал почва и се засичат 2 вида тъкани и не е задължително да е жива дисплазия, но за да е сигурен ще отида на един контролен преглед следващата седмица, болницата държи да няма недоволни и недоизлекувани клиенти и така. Определено обаче много бързо реагираха, звучаха много разумно и засега отново им гласувам доверие. Може би паниката ми е била неоснователна.... де да знам вече. То май не е хубаво да се втеляваме толкова и да ходим по много доктори, макар че преди мислех друго. ... обаче изпитвам жив ужас от тези гадни дисплазии  Sick

# 326
BECKY,2 МЕСЕЦА Е малко време за нов преглед,тъканта още не е възстановена напълно и може затова да излизат така резултатите.Стискам палци всичко да  е наред! Praynig Hug

# 327
не, не, март 2009 ми е правен лазера, от тогава имам 4 контроли, последната от които беше март и всеки път всичко беше наред. другата седмица ще видим дали наистина е наред или не е изобщо...

# 328
  • Варна
Здравейте момичета, извинявам се, ако питам вече обсъждани неща, но нямам време да чета цялата тема. Имах контактно кървене, което при гинекологичен преглед се оказа раничка на шийката. Взеха ми цитонамазка и след излизането на резултата ще я горят. Въпросът ми е тази цитонамазка достатъчна ли е като изследване, преди да се пристъпи към интервенция? По принцип имам доверие на гинеколожката си, но тъй като ме преглежда по здравната каса, не съм убедена, че би направила изчерпателни изследвания по моя случай. Благодаря предварително Hug

# 329
Гери,отиди на колпоскоп да погледнат "раничката".

Общи условия

Активация на акаунт