Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 835
  • 689
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за поправката и информацията!

# 271
bluebel начин да минеш експресно при карагьозов, но мога да кажа на лични.
препоръчвам чистосърдечно д-р стомнароска - работи в пантелеймон и токуда.
не съм фен на неформалните плащания на прехвалени лекари и предпочитам места където има апаратура и сметките се оправят официално на рецепция.

# 272
bluebel,аз снощи се върнах от София от преглед при д-р Илия Карагьозов в Токуда. Невероятен лекар, болницата е на ниво, отношението също. Изгори ми раничката с лазер. Не се усеща болка при самата манипулация ,но трябва да си най-късно 3 дни след цикъл .Преди 5 години имах раничка и в Бургас ми я мазаха със Солкожин. В резултат от това лекарство раничката  отново рецидивира, защото Солкожина изгаря горния слой а отдолу тя продължава да се развива в резултат от което ми се бяха запушили неразбрах точно каналчета или какво и вътре се е събирала слуз в резултат на което аз имах постоянно бяло течение и всичките  лекарства които изгълтах са били излишни. Отпуши ми ги пак с лазера .Юни месец съм на контролен преглед. Дано всичко е ок, че ми писна да ходя по лекари.А за чакането часа си записах края на февруари.

# 273
Здрасти Рени:)
  И аз вчера се върнах от Токуда доволна,д-р Карагьозов ми обърна нужното внимание,прегледа ме,взе ми всички нужнио изследвания цитонамазка,цервикален,гледа ме с колпоскоп, леко шеговито и много любезно отношение.Никой друг не ме е преглеждал така обстойно и всичко да запише и отчете и предишни "неща" Изсмя се на лекарите ни в Плд които ме наплашиха че след горене няма бебе-каза-" Някои ги мажат,някои ги горят с ток,ние тук ги изпаряваме с лазер"!
 Заслужаваше си чакането за часа 2 месеца близо,макар да видях с очите си че идват "жени" без час връщат ги до регистратурата да си запишат че са тук и си минават без да са чакали 2 месеца, също и наши хора но така е в живота Rolling Eyes

както и да е заслужава си чакането

Искам да те питам Рени, ти като отиде на прегледа веднага са ти я горили така ли?На мен ми казаха да си запиша час като ми дойде и да определя кога ми свършва да ми запишат тогава:)
 А с упойка ли е самата манипулация и колко време продължава остава ли се там? newsm78 Мисля след 20 май да ходя,сумата е 250 лв нали?Отделно от тях плати ли за прегледа пак 40 или е само това? newsm78

Благодаря предварително за отговора?

# 274
само 250 се плаща при интервенцията с лазер, което вкл лекар и използване на апаратура, реално преглед няма.
не се слага упойка, но болката не е никак страшна - просто като тъпа менструална болка, нищо друго. за мен биопсията, при все че лекарката беше много внимателна, беше далеч по-болезнена. манипулацията трае малко, 15-20 мин, може би половин час, нещо такова..  и след това ставаш и си ходиш. няма абсолютно нищо страшно, за което да се настройваш.

# 275
Благодаря ти:)

# 276

.  За хламидия, микоплазма и уреаплазма правихме ДНК тест.

Искам да попитам дали преди горене на раничка е хубаво да направя тези изследвания поне за хламидии, така прочетох някъде назад newsm78Доктора не каза ама и аз не попитах?

# 277

.  За хламидия, микоплазма и уреаплазма правихме ДНК тест.

Искам да попитам дали преди горене на раничка е хубаво да направя тези изследвания поне за хламидии, така прочетох някъде назад newsm78Доктора не каза ама и аз не попитах?

единствения кусур, който съм открила на Карагьозов е, че ако на око всичко му изглежда наред, не пуска изследвания и така понякога може да пропусне някоя прикрита инфекция. Да, задължително е да ти е наред всичко, а все пак изследванията са най-добрия начин да знаеш, че микробиологията ти е наред и нямаш хламиди, така че по-добре си ги направи.

# 278
Eli83, на мен ми я изгори веднага на прегледа, защото бях 3-ти ден след цикъл ,а той каза че раничката се гори веднага след цикъл най-късно до 3-тия ден. И понеже съм  на 500км от София за да не ме разкарва направи манипулацията. Относно заплащането отивайки преди да вляза платих 40 лв за преглед. След като излязох от кабинета платих 250 лв за лазера, 25 лв -колпоскопия ,15 лв цитономазка и 5 лв за вземане на секрет .Не боли от време на време може да  усетиш леко затопляне, но той ти казва предварително да му кажеш и спира.Наистина д-ра е много внимателен ,обяснява много подробно верно е, и на мен ми направи впечатления че се записва всичко .Юни месец съм отново на контролен преглед .
Аз си имах цитономазка и микробиология от Бургас ,но той отново ми взе цитономазка ,а и аз си исках  де.

# 279
 Rolling EyesУфф знаех си аз,сега къде да ги правя тез изследвания, то за хламидии не е ли кръвен newsm78 и микробиология значи Thinking Thinking освен през личната и в нашата си поликлиника,ми да Crossing Arms  ooooh! ooooh! ooooh!

Благодаря за съветите и за инфото  HugРени и Беки   bouquet

# 280
да, хламидия е кръвен, така или иначе трябва да си го платиш.

reni _805, не знам защо би ти била нужна тази цитонамазка преди горене, но явно си има причина...

# 281

reni _805, не знам защо би ти била нужна тази цитонамазка преди горене, но явно си има причина...

Да, има .Причината е че вече нямам вяра на бургаските светила .За една седмица 2 цитономазки правих в Бургас в различни лаборатории с различни резултати.А и не ми беше взет секрет от цервикса,  да не бъркам пак нещо ама мисля че така ми каза .

# 282
И на мен ми взеха цитонамазка,цервикален секрет,цитонамазка(незнам различно ли е) ужас,и колпоскопия,само не питах за тези хламидии трябва ли но според мен щяха да кажат че трябва Рени ти беше ли правила за хламидии? newsm78

# 283
цитонамазката се взима от две места, да - от входа на шийката и от гладката повърхност. според мен резултатите са различни заради мястото от където е взето изслдването.
не знаех, че в токуда не правят биопсии, а само на цитонамазка карат... Карагьозов наистина не обича изследванията.. добре, значи стратегията ми за сегментиране на докторите тематично не е много безсмислена.

# 284
Eli,аз си бях правила за хламидия -отрицателни .
becky bloomwood,в Токуда правят биопсия ,ако д-ра предцени че е нужно след преглед с колпоскоп. Защо мислиш че д-р Карагьозов не обича изследвания?На мен ми прегледа всички, назначи ми и нужните след това и тогава пристъпи към горенето.Не ми направи впечатление на повърхностен лекар. Може би  ти  не си толкова доволна от него .

Общи условия

Активация на акаунт