Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 134
  • 689
  •   1
Отговори
# 390
здравейте, бях при поредното светило в пловдив и ми отказа колпоскопия, защото нещото наречено "раничка" било малко и на моите години (21) било нормално и нямало от какво да се притеснявам след като цитонамазката ми е 2-ра група и теста за високорисковите щамове на чпв са отрицателни. лечение щяло да има след години ако не се оправи сама до тогава. как ви звучи поредната ми диагноза?

Не знам при кое светило си ходила, но определено не си отишла при правилния човек. Аз ти препоръчвам Емил Заимов - наистина специалист! Аз съм една година по-голяма от теб, от Сливен съм, но ми откриха раничката в Стара Загора - > въпреки всичко се преместих при него -  при всеки преглед ме глада с колпоскоп, дори вече ми третира раничката и въпреки голямото разстояние, смятам това да си остане моя гинеколог. Така че, тичай при него и не му мисли - не си губи времето с псевдо лекари, защото това се отнася за здравето ти Simple Smile

# 391
  • София
здравейте,
ще копирам поста си от друга тема със същото име, но в друг под форум, защото там не успяха да отговорят на въпроса ми.
''установиха ми ерозио на шийката на матката още 2007 година. тогава доктора ми ме посъветва да изчакам да родя / бяхме в началото на бебеправещ процес/ и след това да предприема лечение - изгаряне. по същото време след ДНК анализ за папилома вирус се ваксинирах и срещу рак на маточната шийка. след ваксината ''заработихме'' за детето, като редовно си пусках цитонамазки. преминахме през лечения разни и от 2 група, последно преди да забременея бях я докарала до 1. на последния ми преглед, обаче, настоящия ми лекар каза, че ерозиото е много голямо и трябва вече да го махнем. резултата от цитонамазката ми е 2 група. това което ме посъветва тя е да ида да ми го изгори след като спра да кърмя. въпроса ми е каква е връзката между двете? първо защото за сега не съм решила да спирам да кърмя и защото все пак ми се иска да реша този проблем преди евентуална нова бременност, от която не се пазим  Rolling Eyes''
благодаря ви предварително за отделеното време  bouquet

# 392
Ако имаш някакви съмнения и искаш по-експертни отговори, по-добре отиди на консултация при друг гинеколог. Не е задължително да сменяш настоящия си, а просто да чуеш и друго мнение - не е излишно, даже помага повече Simple Smile

# 393
Атадарче, връзката е в хормоните.Хормоналните промени влияят на влагалищните тъкани.Хормоните променят и моделират шийката на матката през целия месечен цикъл.Много често хормоните са причина за наличие на ерозио,ектопион и др. и затова по време на бременност и кърмене може резултатите да не са съвсем акуратни.Правилно е като се уталожат хормоните след кърмене,тогава да се третират проблемите по маточната шийка.Въпреки,че тогава ДНК тестът е бил отрицателен,аз мисля,че трябва да те погледнат на колпоскоп преди каквото и да е лечение.

# 394
  • София
Десенце  Hug Hug Hug да си жива и здрава
има логика в обяснението ти, много благодаря Hug Hug Hug гледаха ме с колпоскоп на последния преглед, при взимането на цитонамазката. хъмммм значи няма да бързам и ще изчакам още малко, макар че нямам план за спиране на кърменето, явно трябва вече да си го поставя на дневен ред за мислене Rolling Eyes Embarassed Blush
благодаря още веднъж  bouquet

# 395
Не бързай да го спираш. Simple Smile Следи си нещата .Биопсия правена ли ти е?

# 396
  • София
Thinking  като се замисля май ми е правена, но преди 4 или повечко години. сега нищо не ми спомена по въпроса Rolling Eyes

# 397
Thinking  като се замисля май ми е правена, но преди 4 или повечко години. сега нищо не ми спомена по въпроса Rolling Eyes
Е,не,много време е минало,не важи.При всички положения трябва да се махне ерозиото,просто изберете удобен момент и в никакъв случай не чакай да забременееш отново и да отложиш.След манипулацията трябва да минат поне 2м., за да пробвате за нова бременност.

# 398
Момичета, днес съм на колпоскоп. Моля, успокойте ме. Simple Smile Болезнено ли е, има ли кърене после, задължително ли се прави биопсия или само по преценка?

# 399
  • Варна
brillante Blumen,няма болка при преглед с колпоскоп.Спокойно.Няма и кървене после.Мажат ти шийката с разтвори и гледат с микроскоп.Ако се установят съмнителни участъци,тогава следва биопсия.Дано всичко да е наред Hug

# 400
Благодаря, дано да е наред !

# 401
Благодаря, дано да е наред !
Дано! Hug Hug Hug

# 402
Здравейте. Резултата май ми е добър. Цитирам:
Лацерационен ектропион със слаб колпоскопски атипизъм на 3 часа- йод- негативна зона с белези на матурация- не се налага биопсия. За контролна цитонамазка след 3 месеца. Препоръчителна пластика на маточната шийка.Публикувах го и в другата тема, дано се вклучат повече хора с коментари. Какво ще кажете и за пластиката?

# 403
Здравейте. Резултата май ми е добър. Цитирам:
Лацерационен ектропион със слаб колпоскопски атипизъм на 3 часа- йод- негативна зона с белези на матурация- не се налага биопсия. За контролна цитонамазка след 3 месеца. Препоръчителна пластика на маточната шийка.Публикувах го и в другата тема, дано се вклучат повече хора с коментари. Какво ще кажете и за пластиката?
А доктора какво казва?

# 404
  • София
  Как  се  прави  пластика  на   мат.  шийка   и  с каква цел ?  Rolling Eyes   Чувала съм  за  пластика  на  шийката и  влагалището  , която  се  прави  след   големи разкъсвания  при  раждане  ,  но  при   такива  състояния   не  бях  чувала  ,че  това  се   практикува  ..........

Общи условия

Активация на акаунт