Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 115
  • 689
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,

преди една година ми откриха раничка на шийката на матката (но може да я имам от доста време), цитонамазката ми беше I-II група. Декември ходи при гинеколог и ми каза, че няма нужда да се гори и много нераждали жени имат. Март ходих при друг лекар и той ми каза, че няма нужда от обработка на раничката, тъй като сама заздравява. Миналата седмица бях на преглед при 3-ти лекар и тя ме наплаши, че ако родя преди да изгоря раничка, то рискът от рак е много голям. Раничката според нея е около сантиметър. Чакам си сега резултата от цитонамазката.
Бихте ли ми препоръчали къде да отида. Откриха ми и две нови бучки в гърдите, а една от старите е към 2 см вече  Confused  Confused  Confused

# 421
Фантичка,не е редно да имаш никакви промени по шийката на матката и никак не е добре да си ги държиш.Дано цитонамазката е добра,но аз те съветвам да си намериш лекар,който да те погледне с колпоскоп и ако е нужно да направи биопсия.

# 422
На мен днес ми изгориха въпросната раничка...Корема ме боли все едно съм в цикъл. А самата процедура беше супер неприятна> Хубавото беше, че е за 5 минути, който на мен ми се сториха цяла вечност. И така, моя доктор ме посъветва една вечер да си слагам Лактажин и една тампон с мед. Въпроса ми е вие какви грижи сте полагали за себе си след горенето?
Аз знам, че на третирана шийка нищо не се слага. След като ми прави ДТК моя лекар ми даде листовка какво НЕ трябва да правя поне месец - секс, промивки, къпане в басейн, дълго пътуване и т.н.т.  А това с меда е не само несериозно, а дори опасно. Меда може да ти докара гъбична инфекция, защото гъбите точно в сладко виреят. А и при наличието на "рана" от горенето...не знам....Има доста препарати, които се препоръчват след коагулация - Флоражин-сребро и Cikatridina и т.н., ама мед.... #Crazy

# 423
И на мен ми гориха раничка,появила се след раждането. И аз имам същата листовка за нещата които не трябва да се правят,но гинеколожката ми каза че трябва да се пазя един месец да не вдигам тежко. На вас казаха ли ви такова нещо? Много ми е трудно да го спазвам,защото през деня съм сама с детето.

# 424
гинеколожката ми каза че трябва да се пазя един месец да не вдигам тежко. На вас казаха ли ви такова нещо? Много ми е трудно да го спазвам,защото през деня съм сама с детето.
Да, на мен също ми го каза гинеколога и е много важно.Ако не се пазиш е възможно да получиш кръвоизлив.

# 425
Не вдигай тежко,ако не е минал 1 месец,аз си докарах страшен кръвоизлив ooooh!

# 426
Фантичка,трябва да отидеш на колпосколоп да те видят.Аз имах и ми казаха,че трябва да се изгори,защото това е предпоставка за рак.Мен ме гори Д-р Станков Шейново.

# 427
Здравейте! Наскоро и на мен ми откриха раничка. Отидох на преглед ей така без някакви специфични оплаквания и доктора още щом ме погледна я забеляза. По време на прегледа даже прокървя. Направи ми цитонамазка и каза, че резултатите били много добри и нямало никакви видоизменени клетки, но каза, че раничката трябва да се обгори. Четох какви ли не неща и малко се притеснявам. Не знам какво да правя - да го послушам ли или да търся друго мнение.

# 428
Здравейте! Наскоро и на мен ми откриха раничка. Отидох на преглед ей така без някакви специфични оплаквания и доктора още щом ме погледна я забеляза. По време на прегледа даже прокървя. Направи ми цитонамазка и каза, че резултатите били много добри и нямало никакви видоизменени клетки, но каза, че раничката трябва да се обгори. Четох какви ли не неща и малко се притеснявам. Не знам какво да правя - да го послушам ли или да търся друго мнение.
Преди да изгориш раничката задължително трябва да минеш през колпоскоп.

# 429
Преди да изгориш раничката задължително трябва да минеш през колпоскоп.

Много ми е странно, че лекарят ми даже не спомена за това. А иначе се притеснявам за обгарянето  - дали наистина трябва или не . Прочетох толкова много противоречиви мнения в темите, че се обърках страшно много.

# 430
Ами те много неща ни спестяват докторите и ние явно трябва сами да се информираме за това. Раничката не е хубаво да стои .Трябва да се третира. Най-добрия начин е лазер .

# 431
Благодаря ти! За утре съм си записала час отново и ще поговоря доста сериозно с него.

# 432
От доста време имам раничка на шийката на матката, която беше голяма, третираха ми я мисля с мазане със солкожин след което намаля по-размер, ПАП 2-А. Скоро ходих пак на гинеколог понеже имам някаква странна зърниста структура на епителя във влагалището, която при допир ми причинява ужасна болка и дикомфотрт. Уви неможах да намеря отговора на моя проблем, но това което ми откриха при прегледа с колпоскопа бяха 2 папиломчета колкото срънца в непосредствена близост до шийката на матката. Сега пускам нова цитонамазка и изследване на увредения участък, лекаря ми предложи изгаряне на папиломчетата с ток. Въпроса ми е дали тока няма да навреди по някакъв начин на шийката на матката от гледна точка на намаляване на еластичността и има ли по-добри начини за третитане и успешни разбира се /не съм раждала/.

# 433
От доста време имам раничка на шийката на матката, която беше голяма, третираха ми я мисля с мазане със солкожин след което намаля по-размер, ПАП 2-А. Скоро ходих пак на гинеколог понеже имам някаква странна зърниста структура на епителя във влагалището, която при допир ми причинява ужасна болка и дикомфотрт. Уви неможах да намеря отговора на моя проблем, но това което ми откриха при прегледа с колпоскопа бяха 2 папиломчета колкото срънца в непосредствена близост до шийката на матката. Сега пускам нова цитонамазка и изследване на увредения участък, лекаря ми предложи изгаряне на папиломчетата с ток. Въпроса ми е дали тока няма да навреди по някакъв начин на шийката на матката от гледна точка на намаляване на еластичността и има ли по-добри начини за третитане и успешни разбира се /не съм раждала/.
Лазер.Казват, че най-добрият метод засега. Минах през тази процедура на пролет. Не боли.

# 434
А какво всъщност значи да имаш раничка? Задължително ли е примерно, когато сме ПАП 3 да имаме раничка или ако сме ПАП2 да нямаме, или това няма общо?

Общи условия

Активация на акаунт