Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 077
  • 689
  •   1
Отговори
# 495
Red Devil,спокойно,нищо не е сигурно,потвърдени ,нито пък е страшно да имаш ПАП 3а.И аз като теб си ходех редоно на цитонамазки и прегледи ,и аз като теб развих от ПАП 2 до ПАП 3 за няколко месеца,но важното е,че е хванато навреме това изменение,а дано пък да е възпаление,макар,че от гъбички не знам дали ще се вдигне толкова групата и то на канала.По принцип цитото не може да изолира вирус,а само може да намекне за промени,причинени евентуално от ЧПВ.Затова се правят тестовете и типизацията.Лечението е субективно,спрямо диагнозата.Ако измененията са повърхностни може би лазер ,LEEP.Ако пък има нужда може да се прибегне до скалпелна конизация.При всички положения ПАП 3 А засега не значи нищо повече от това,че трябва да се направят нови задълбочени изследвания и преглед,за да се установи причинителят.Горе главата и не се плаши,нещата са под контрол.Simple Smile
Аз за 2 години претърпях две ДТК и една конизация с LEEP.От ПАП 3а-д,и 3 рецидива,минах на ПАП 2 ,родих и всичко засега е наред,а се оказа,че си нося тип 16.Confused Ама хич и не му се връзвам на този тип 16,само ходя да го плаша с цитонамазки и колпоскопи много честичко!:)

# 496
 ДХ3, благодаря ти, много си отзивчива   bouquet То не ми е за първи път ІІІ А - преди 10-тина години пак бях така, но се оказа напразна паника. Сега поне има къде да попитам и да прочета, защото тогава беше пълно информационно затъмнение. Аз поне съм раждала и вече имам едно ДТК, та знам какво ме очаква, ако се наложи. Само ми остава да си чакам и се успокоявам, че съм в ръцете на добри специалисти, които няма да ме оставят без необходимите изследвания.
Весели празници на всички и само добри резултати   bouquet

# 497
  • Благоевград
Здравейте момичета!
Аз пак се включвам, защото май раничката пак започна да ми създава ядове. Последните ми изследвания са от май месец, тогава ми взеха цитонамазка, биопсия, също и колпоскопия. Генов ми каза, че раничката трябва да се гори, но друг гинеколог ми каза, че той не вижда проблем. Обаче онзи ден, влагалището ме болеше много, както преди да ми открият раничката. След биопсията не правих нищо около 5 месеца, от 2 месеца пак правим любов с приятеля ми и до сега никакви оплаквания. Не знам защо така, болеше си ме, независимо, че бях много ентусиезирана и ползвахме лубрикант.
Вече мисля да се ориентирам към Карагьозови. Бихте ли ми дали някакви координати на ЛС и ако може да ми кажете дали работят със здравната каса?
Благодаря и Весели празници на всички!!!

# 498
ТинаСТар,след Коледа ще ми разкажеш какви ти бяха резултатите от изследванията,че вече съм забравила,дори да сме го обсъждали.Мисля,че Карагьозов не работи със ЗК,но може да греша.Звънни в Токуда и разпитай най-добре.

Искам на всички ви да пожелая Весела Коледа ,много здраве,щастие и любов!!!!  bouquet

# 499
  • Благоевград
Благодаря ти ДХЗ  Hug

# 500
Да, д-р Карагьозов не работи по каса. А ако мислиш да ходиш трябва още от сега да си запишеш час, защото се чака близо два месеца.Записването става на регистратурата на Токуда.

# 501
Аз като ходих при д-р Карагьозов, в интерес на истината нямаше пациенти пред вратата и той се разхождаше. А иначе за час чаках около два месеца. Беше през юни или юли някъде...Мисля си, че и без час да бях отишла щеше да ме прегледа. Ако е много спешно и е удобно можеш да отидеш направо и да питаш има ли възможност без час да те прегледа  Peace А иначе прегледа беше около 40 лева и 20 допълнително за колпоскопския преглед...цитонамазка тогава не правих, защото имах от предишен преглед. Тя не знам колко струва.

# 502
  • София
Здравейте момичета! Преди 6 месеца ми откриха раничка /ПАП 2/ и ендоцирвицит. Лекувахме второто и преди 3 месеца ми изгориха раничката с ток. Уж всичко е наред, лекарката казва, че зараства много добре и всичко е ок, но аз се притеснявам, че пак се появява от време на време слуз /понякога белезникава, жълтеникава без цвят и мирис/. Всъщност това ми беше единствения симптом, че нещо не беше наред преди да ми я открият и сега ми е едно притеснено...Освен това така и не ми направиха колоскопия, само цитонамазка...Нормално ли е все още да има слуз?

# 503
  • Благоевград
Аз като ходих при д-р Карагьозов, в интерес на истината нямаше пациенти пред вратата и той се разхождаше. А иначе за час чаках около два месеца. Беше през юни или юли някъде...Мисля си, че и без час да бях отишла щеше да ме прегледа. Ако е много спешно и е удобно можеш да отидеш направо и да питаш има ли възможност без час да те прегледа  Peace А иначе прегледа беше около 40 лева и 20 допълнително за колпоскопския преглед...цитонамазка тогава не правих, защото имах от предишен преглед. Тя не знам колко струва.

Благодаря ти за отговора  Hug Не ми се рискува да ходя така направо в Сф, защото си е далече. Скоро ще звънна да попитам кога има свободни часове и да се ориентирам. Дано само не ми дойде цикъла до тогава, че ще се пукна от яд  Confused

# 504
Здравейте момичета! Преди 6 месеца ми откриха раничка /ПАП 2/ и ендоцирвицит. Лекувахме второто и преди 3 месеца ми изгориха раничката с ток. Уж всичко е наред, лекарката казва, че зараства много добре и всичко е ок, но аз се притеснявам, че пак се появява от време на време слуз /понякога белезникава, жълтеникава без цвят и мирис/. Всъщност това ми беше единствения симптом, че нещо не беше наред преди да ми я открият и сега ми е едно притеснено...Освен това така и не ми направиха колоскопия, само цитонамазка...Нормално ли е все още да има слуз?
А ще споделиш ли как точно си лекувала ендоцервицит-а? Защото аз получих тази диагноза точно след ДТК-то и сега съм още по-зле. Тогава ми обясняваха, че е възпаление и било често срещано след въпросната манипулация. Лекарката ми предписа Бетадин, ама изобщо не ми се подобри положението. Все съм си с течение от тогава, то не бяха гъби, то не бяха колибактерии...та сега ІІІ група цитонамазка точно от канала  Sad Яд ме е, че се доверих толкова на лекарите и не настоях за повече изследвания...Освен за хламидия, микоплазма и уреаплазма за друго не ме посъветваха да направя изследване...Тоест си остана неясна причината за ендоцервицит-а.....

# 505
  • София

А ще споделиш ли как точно си лекувала ендоцервицит-а?

При мен откриха причината за възпалението при микробиологията. Някакъв бета хемолитичен стрептокок, който причинявал и скарлатината. Пих антибиотик, някакви глобули слагах и накрая Лактажин. Мога да открия рецептата, да видя какви са били лекарствата, но няма да ти свършат работа. Много кофти е да не могат да открият причината....

# 506
Благодаря ти, че сподели   bouquet Няма нужда от рецептата, не бих се лекувала по този начин  Simple Smile Всеки случай разбира се е индивидуален  Peace За това си има лекари. Просто ми беше интересно дали има вероятност такова състояние да се лекува медикаментозно. Аз бактерии нямам, само от време на време несигнификационно количество кандида. Но то си е  по-скоро придружаващо възпалението.  Tired

# 507
Здравейте. И аз имам раничка,казват че е малка.Бихте ли ми препоръчли специалист в София, който да ми помогне адекватно?

# 508
Здравейте. И аз имам раничка,казват че е малка.Бихте ли ми препоръчли специалист в София, който да ми помогне адекватно?
д-р Илия Карагьозов.Болница-Токуда.

# 509
Аз си пуснах типизиране на високо-рисковите ЧПВ, обаче...чудя се, дори и да ми ги типизират, това с какво ще ми помогне, като така и така лечение на вируса няма....лекарката ми каза, че това с Изопринозина почти няма резултат  Tired

Общи условия

Активация на акаунт