Раничка на шийката на матката - тема 4

• 158 570
  • 689
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, опитах се да проследя всичките теми по въпроса, надявам се , че това е последната и актуалната.

И при мен от началото на тази година започнаха проблемите с раничка на маточната шийка (или поне тогава я открихме).

За сега съм на етап - микроскопия - ОК, цитонамазка II група - ОК, междувременно на 2 пъти ми предписаха и разни глобули, както и Фасижин и Флукорин на хапчета, следващия месец ми предстои евентуално колпоскопия, за да се доизяснят нещата.
Нямам никакви оплаквания, освен едно упорито слабо бяло течение... това като цяло нормално ли е според вас? Така и не ми стана ясно нормално ли е изобщо жената да има някакво течение или не... навсякъде противоположни мнения и на хора и на лекари... а аз винаги съм си имала едно слабо течение, особено покрай цикъла.

Все още нямам ясна представа и план за действие как точно да се справя със ситуацията. Още дори не мога да преценя колко е сложно и фатално, но мисля да се опитам да не се паникьосвам,  все пак това не ми е и единствения проблем в ежедневието и живота като цяло и не мисля, че стресът ще помогне. Спокойствието и положителната нагласа , впрочем, я препоръчвам НА ВСИЧКИ ВАС! Simple Smile

Когато един ден съм сигурна, че съм се преборила ще го споделя с удоволствие. При всички положения засега не мисля да прибягвам до горене (на 25г съм, нераждала).

Искам да попитам всички вас , които явно сте се сблъсквали с този проблем и лечението и изследванията и всичко преминава с месеци, ако не дори с години...та въпросът ми е правите ли си спокойно секс през това време? Препоръчително ли е изобщо или има вероятност ако имам възпаление, от секса да се влоши положението? Със или без презерватив е по-добре? Аз съм с постоянен партньор и се чудя дали да се въздържам изцяло ...едно е да не правим секс докато си слагам лекарствата, но дали през цялото време докато всичко не приключи не трябва?А доколкото виждам от споделянето тук въпросното ""приключване на проблема" може и да отнеме месеци, дори  години... Аз все си мисля, че правенето на секс не би трябвало да влияе зле и да е фатално , след като от прочетеното разбирам , че на много жени с ранички им препоръчват дори да си забременяват и чак след раждане да се лекува и третира...

но все пак като цяло ще се радвам на второ мнение?

Благодаря предварително!
Дано всички сме по-здрави и по-добри! Simple Smile

# 616
  • София
deni111,спокойно миличка!Втора група е доста добър резултат,но всичко зависи от колпоскопията,нека те погледне опитен доктор,той ще даде отговор на всичките ти въпроси,защото тези неща са много индивидуални.
 Течението при наличие на раничка е нормално попринцип,но все пак,дай думата на доктора,той може да прецени най-добре Simple Smile Кажи му за всичките си притеснения и въпроси.

Относно секса,няма как да да се влоши нещо при условие че си с постоянен партньор.

# 617
*Bubble*, много благодаря за бързия отговор.
Въпросът е, че и аз не съм сигурна в лекарката на която попаднах. Първо попаднах на една, която ми каза след глобулите ако искам да отида пак на профилактичен преглед, а ако се чувствам добре можело и изобщо да не ходя. Съответно след нейното безразличие реших да не повтарям при нея.

Сега ходих на профилактични прегледи организирани от работното ми място и там въпросната лекарка се отнесе доста добре, изглежда компетентна и спокойна, което ми харесва, но както всички знаем няма как да сме сигурни в 100%-во мнение и компетентност на който и да било лекар.Засега ходя при нея, защото нямам и възможност да давам по 50лв за частен преглед и т.н... 

Ако не се оправят нещата ще търся и ще се поинтересувам за по-известни лекари в София, просто знам , че всичко при тях ще е свързано и с много разходи, но все пак що се отнася за здравето знам , че не е хубаво да правим много компромиси.

Лека вечер! Wink

# 618
  • София
На мен лично камък ми падна от сърцето след като чух мнението на д-р Илия Карагьозов.Е,той каза същите неща,които каза и докторът при когото си ходя за профилактични прегледи в МБАЛ Надежда,но той е акушер-гинеколог,докато Карагьозов си е онкогинеколог.
 Моят съвет е да заделиш парички и да отидеш при наистина добър лекар,вместо да се луташ и да се притесняваш  Peace

# 619

Нямам никакви оплаквания, освен едно упорито слабо бяло течение... това като цяло нормално ли е според вас? Така и не ми стана ясно нормално ли е изобщо жената да има някакво течение или не... навсякъде противоположни мнения и на хора и на лекари... а аз винаги съм си имала едно слабо течение, особено покрай цикъла.

Абсолютно нормално е това течение,което се нарича ЦЕРВИКАЛНА СЛУЗ.Тя се променя в хода на цикъла,минава през кремообразна преди мензис,до белтък на яйце около овулация.Не я мисли изобщо ако микробиологията ти е чиста.
Пишеш микроскопско изследване-правена ли е микробиология в лаборатория?
Изчакай с изследването с колпоскоп и не се притеснявай,секс може да правиш също.Няма нищо тревожно засега. Hug

# 620
  • София
Аз съм на мнение че при раничка трябва да се направи преглед с колпоскоп.

# 621

Здалъжително както и цитонамазка и евентуална биопсия при необходимст!  Simple Smile

# 622

Абсолютно нормално е това течение,което се нарича ЦЕРВИКАЛНА СЛУЗ.Тя се променя в хода на цикъла,минава през кремообразна преди мензис,до белтък на яйце около овулация.Не я мисли изобщо ако микробиологията ти е чиста.
Изчакай с изследването с колпоскоп и не се притеснявай,секс може да правиш също.Няма нищо тревожно засега. Hug

Да правено е микробиология - ОК е , на всичко пишеше "не се изолира". Мисля, че това е добре, нали ?
И аз съм на мнение, че колпоскопия е задължително, ще го направя със сигурност, ще изчакам и ще видя.

# 623

Да правено е микробиология - ОК е , на всичко пишеше "не се изолира". Мисля, че това е добре, нали ?
И аз съм на мнение, че колпоскопия е задължително, ще го направя със сигурност, ще изчакам и ще видя.
Написала съм пълна глупост за колпоскопа,нещо съм се разсеяла и е излязло,че не го препоръчвам,а то т точно обратното,даже задължително да се направи.

# 624
Здравейте, на 21 години съм, не съм раждала. Претърпях антибиотично лечение поради бъбречна инфекция, което доведе до вагинална дисбактериоза а от там и до кандидоза. Бе проведен курс на лечение и гъбичната инфекция бе преборана. В резултат на нея обаче се образува раничка/ерозио. Направи ми цитонамазка  с резултат 2 група.  Гинеколожката, която провеждаше лечението предприе терапия със Солкижин. С едно флаконче ме намаза 2 пъти, за това мисля, че не е слагала много (както разбрах, че е опасно). Преди да приложи лекарството се консултирах с личния си лекар, прочетох малко от тук и от там и говорих със самата гинеколожка. Всички ме успокоиха, че не е страшно, че е по-добре да се третира и че този метод е по-неинвазивен метод от горенето с електричество.
Намаза ме веднъж, след седмица втори път. Каза да отида за последно след следващия ми цикъл. Седмица след второто намазване обаче отидох на отдавна запланувана почивка на морето. Предупредих я и тя ме посъветва да не влизам много във водата, защото все пак е рана и може да се инфектира, но ако го правя да използвам тампон, който да сменям веднага след излизането от водата. Така и направих.

Притесненията ми идват от това, че това не бе моята гинеколожка (нямах възможност да си запиша час и да проведа лечение при тази, която исках). Лечението бе проведено в Пловдив от др Христодулова.

Желая да ми кажете дали съм направила грешка, и ако е така фатална ли е?
В момента съм доста притеснена заради планове, които започнах да правя. Възнамерявам да си взема направление и колкото, и гадно да се получи, да си отида при желаната от мен докторка, да и обясня какво е ставало и просто да ми направи преглед. Става въпрос за др Сърбакова, МЦ Кючук Париж.

Общо взето май пиша не толкова за съвет, защото пред свършен факт вероятно няма как да ми помогнете, но все пак ще се почувствам по-спокойна ако получа и други мнения, на майки и "препатили", не само на лекари.

Благодаря.

# 625
  • София
Здравейте, на 21 години съм, не съм раждала. Претърпях антибиотично лечение поради бъбречна инфекция, което доведе до вагинална дисбактериоза а от там и до кандидоза. Бе проведен курс на лечение и гъбичната инфекция бе преборана. В резултат на нея обаче се образува раничка/ерозио. Направи ми цитонамазка  с резултат 2 група.  Гинеколожката, която провеждаше лечението предприе терапия със Солкижин. С едно флаконче ме намаза 2 пъти, за това мисля, че не е слагала много (както разбрах, че е опасно). Преди да приложи лекарството се консултирах с личния си лекар, прочетох малко от тук и от там и говорих със самата гинеколожка. Всички ме успокоиха, че не е страшно, че е по-добре да се третира и че този метод е по-неинвазивен метод от горенето с електричество.

Сигурна ли е докторката че раничката се е получила следствие гъбичната инфекция?Гледаха ли те с колпоскоп и правихте ли цитонамазка преди да я мажете?

# 626
  • Бургас
И аз съм на мнение, че прегледа с колпоскоп е задължителен. Аз ходя при лекар, който има колпоскоп, лекува ми една раничка, после я маза с някаква киселина след като не се махна с другите лекарства и уж беше изчезнала, но сега пак се е появила. Не била опасна, еритроплакия,имам си и течение, 2 група съм. На 24г съм и не съм раждала още и ми каза че може би като родя ще спре да се образува. И сега лятото ми каза да си правя промивки след цикъл с http://apteka.framar.bg/30006208/%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0% … %B2%D0%BA%D0%B0-1
и есента да отида на преглед. Май си е до имунна система и организъм  Embarassed

# 627

Сигурна ли е докторката че раничката се е получила следствие гъбичната инфекция?Гледаха ли те с колпоскоп и правихте ли цитонамазка преди да я мажете?

Да, както тя така и личната ми лекарак са сигурни че е в следствие на гъбичките. Когато отидох за първи път не каза нищо за раничка а слез изчистването на гъбичните налепи каза, че започвам да правя раничка, която ще лекуваме след като се справим с гъбичките.
Цитонамазката ми е от втора група, колпоскопия не ми е правена, по мнение на гинеколожката не е необходима заради ясния причинител и резултата от цитонамазката.

Ох започвам да се панирам, че съм направила някаква супер ненужна глупост, която ми е навредила и сериозно се плаша.

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 12:38 от aniezina

# 628
Здравейте, бих искала да помоля и тук за препоръка за конкретен специалист във Варна,
при когото да си запиша час за преглед - имам раничка на шийката,
която тези дни ми създава проблеми. Силно желателно е да е по ЗК.

Искам да отида при гинеколог, който ще се занимае сериозно с тази раничка.
Последната лекарка, при която отидох, не ми пусна абсолютно никакви изследвания -
директно ми изписа лечение за гъбички, от което не се повлиях особено.
За раничката каза, че нищо няма да предприемаме. Аз обаче пия противозачатъчни,
заради което съм се примирила, че няма да се отърва скоро от гъбичките.

На предишния преглед отидох, т.к. освен, че имах засилено течение,
забелязах и капчици кръв по бельото си. Гореспоменатата гинеколожка го отдаде на овулация.
Не съм сигурна доколко е възможно това предвид факта, че пия противозачатъчни.
Питах я за това, при което тя каза, че понякога се получава така и не е толкова необичайно.

Това беше преди 9-10месеца. Сега имам абсолютно същите симптоми.
Отдавам го преди всичко на тази раничка. Ще ми се да посетя друг специалист обаче -
предишното лечение ми излезе твърде скъпо, а не съм доволна от ефекта от него.

# 629
  • София
Кървенето наистина може да е от противозачатъчните,случва се и то обикновено около 14-тата таблетка,на мен като ми се случи ми смениха хапчетата.
А за раничката,наистина е добре да се обърнеш към сериозен и отговорен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт