Към любимата си ЯСЛА,тръгвам с мама за ръка-ЯСЛА 20

• 16 204
  • 424
  •   1
Отговори
# 30
A защо трябва да са маркирани дрешките?
да,и аз чета,че повечето ги бродират дори....
В яслата,където ходи синът ми има едно шкафче за две деца-и  на двете половинки отвън е залепен стикер с името на детето.

# 31
A защо трябва да са маркирани дрешките?

Да ви кажа в нашия квартал,във всички детски магазини,сергии с дрешки се продават едни и същи неща.Масово наблюдавам,че тукашните деца са с еднакви дрехи,ако не друго един модел различен цвят.....та......купила съм аз 3 кърпи за ръце и лице и ги показвам на една приятелка в градинката при което тя възкликна,че е купила същите на сина си,идва друга и заявява,как снаха й купила същите за племениците..... #Crazy

Незнам там кой с коя кърпа ще бършат,но поне в нас държа да пера нашите си вещи........ Sick

Ами бодита,пижами от Кауфланд.........пааак целия квартал с еднакви

Затова всичко ще надпиша

# 32
  • София
Те дори да не са еднакви дрехите, лекичките няма как да знаят кое на кой е ако обуват или преобличат по няколко деца на веднъж. Малката ми се съблича като реши,че и е топло ако има още като нея.............. после кой с коя дреха е............ Crazy

# 33
да, схванах идеята Wink благодаря Hug
На нас кърпи, пижами, чаршафи и др. подобни не ни искат. Само дрешките евентуално мога да надпиша, но засега май ще се въздържа.

# 34
  • София
oncheto много е хубаво стихчето  bouquet Прегледай обаче списъка има доста деца, които напускат яслата и отиват в градината - на прима виста се сещам за моето, на tini-mini, щурчо, DZ, miss74...

По въпроса за изписването - ако е чисат ясла изписват детето като направи три години, ако е ОДЗ (Митко е в такова) изписват целия набор 2006 и го прехвърлят в І-ва група+новоприети деца не ходили на ясла досега.

За надписването маркера държи доста повече от две пранета, а ако са две деца в гардеробче надпишете и раничката, че в началото лелките хич не знаят кое на кой е.

Букети - две сестри+лелка. Тази година в градината занесох букети (друг не носеше), но миналата в яслата купих кафе, кола, бонбони за персонала да се почерпи, а не цветя. Не е задължително нищо да се носи кой както го чувства, но тези жени ще прекарват повече време с детето ви от вас и аз лично го приемам като проява на уважение към труда, който ще полагат.

Мале пак се отплеснах, а уж вече нямаше да пиша тук, защото сме в градината, но признавам имам слабост към тази тема, така че ще надниквам от време на време Laughing
И да знаете колкото по-спокойни сте вие, толкова по-лесно и бързо ще свикнат и мъниците. Усещат всяко наше настроение дори и да не го показваме.

# 35
Мерси на Ончето, че ми даде линк към темата...Значи ние тръгваме на ясла от 08.09.тъй като изследванията ще са ни готови предишния ден и отсега ме е затресла голяма треска, пък и малката от вчера реве и вечно е кисела заради тия кучешки зъби и не ще да спи и всичко й е накриво и реших така и така реве, направо да махам и бибата...днес беше ден 1 и вече не знам къде се намирам.Дано мине по-бързо истерията при заспиване, че направо не знам  Cry Още не съм купила дрешки и пантофки и ще съм благодарна да споделите от кои дрешки по колко сте купили за яслата.И какво изискват госпожите...аз мислех като нося изследванията да питам, но и вашия опит ще ми е от полза.Само да кажа, че пика и ака на гърнето, не реве, но и не си и казва сама, трябва да следя за "знаци", така че още си е с памперс, че като не си казва не ми се иска да опика целия под в яслата  Embarassed

# 36
  • София
Добро утро на всички!  Coffee
Тази сутрин ни беше трета и имаше много рев! Първият ден беше усмихнат и спокоен, вчера малко се поглези като го оставяхме, но нямаше рев, а днес направо не искаше да влиза в детската градина. Става по- зле, незнам утре как ще е. От вкъщи тръгва уж с желание, весел е, ноооо... добре, че няма много нови деца тази седмица, а другата седмица вече ще остава да спи там, как ще стане не ми го побира акъла.   33uu
Ние имаме самостоятелни шкафчета и никой засега не ни е казвал да си надпишем дрешките и пр. Памперса също го махнахме, но сутрин му го слагам, че не винаги си казва на непознати, първата сутрин се стискал до обяд милия.
Оф, ще гледам да не мисля толкова, че май доста драматизирам!  Hug

# 37
Здравейте.

Знаете ли,случая на сисето не е единствен,чувала съм и други,че ставаточно така.Иот това ме е страх най-много.
Първите 2-3дни им е весело на децата,играят,слушат и като разберат,че ежедневно щебъдат оставяни там..........и се започва.  ooooh!

# 38
Ние не сме носили букети и почерпки.. не съм се сещала..
За мъниците в нашата ясла имаме едно малко момченце и сестрите се стараят повече с него, защото си е бебе все още..нормално е.. децата над 2г са по самостоятелни..
Когато тръгна на ясла Ники не можеше да се храни сам.. на 2г и 4м не искаше да го прави.. за седмица се научи.. аз не успах.. все още го пускам с памперс гащи, защото не си казва сам.. рядко е напишан.. слагат го на гърне..
Дрехи не съм надписвала.. за сега се справят и без да ги объркат

# 39
И ние сме трети ден и положението е същото-рев, тропане с крачета, дърпане. Определено става зле. В групата има още едно ново детенце, а то горкото постоянно плаче. И като ударят един дует с моя-да луднеш. Имам чувството, че вече започва да разбира за какво иде реч, че мама я няма и става зле. И ние ще спим от др. седмица. Още цока биба за да заспи, дано разрешат, че иначе няма заспиване. Опитах да я махна, но беше реване неспане. Не може да се храни добре сам и за това ми направиха забележка, че не съм го научила. Ми, така ми е по-лесно и чисто.
Офф, мн съм притеснена, дано се адаптира по-леко и бърза.

# 40
Хайде да се запиша и да отивам да ви чета отначало,чак сега ви открих  Laughing
Ние почнахме на 17.8,изкарахме една седмица,после боледувахме и сега от вчера пак сме на линия.Успех на всички малки слънчица. Hug
Да допълня за 1стр.от Варна сме и ходим в ОДЗ Делфинче

# 41
  • In someone's dreams
Здравейте,

Да се отчетем - първият ден мина днес, плакал е почти през цялото време малкото мишле. Сутринта го бях нахранила в къщи, защото знаех, че от първия ден няма да поиска да яде в яслата. Храна от непознати хора никога не взима моя мъник, затова ще е трудно с храненето от начало. Преди обед са ги извеждали навън, поспрял е замалко с рева, но друго "новаче" се е разплакало и моичкият веднага след него, да е съпричастен милят. На обед казаха, че нямали практика да пасират храната и мачкали с вилицата, колкото толкова и съответно не е обядвал изобщо. Дадоха му яденето за вкъщи. Но пък веднага се успокои като ме видя, усмихна се до ушите и взе да се закача с персонала и другите майки.

Това е от нас. Мина този първи ден. Утре пак. Успех на всички мъничета   bouquet

# 42
  • София, Младост
Здравейте!
И малчо сутринта порева пак като го пое сестрата, ама аз друго и не очаквам де..На обяд като ме видя пак започна да плаче, че и по пътя към вкъщи подхълцваше, явно доста беше поревал преди това.
Аз да ви питам, като ги вземате обясняват ли какво са правили, дали са яли...
На мен и вчера и днес ми казват че е ял, а той още по пътя започва да ми примлясква и като се приберем яде Thinking, та си мисля дали на всички така казват, да сме спокойни...
Иначе и аз не се бях замисляла за цветя да купувам, аз толкова се бях притеснила,че забравих дори да го снимам първия ден...
Успех на всички мъници, бързо да се адаптират  Hug

# 43
  • София
Взех го на обяд и току що го приспах. Не е плакал много сутринта като го оставих, закусил е самичък, играл е, на обяд не си е изял всичко, но похапнал и на гърнето си свършил "работата". Малко се успокоих, че сутринта като ревна и ме изненада и се бях притеснила много. Сега пък се притеснявам много за спането другата седмица, че не дава друг да го приспива освен мен, досега сам не е заспивал. Пууу... майчините тревоги край нямат... Tired

# 44
Хайде и ние да се отчетем Flutter
Моята дъщеря се държи много добре засега и не плаче за мама. Но все пак днес се разплакала за люлката Mr. Green Откъде да знаят госпожите, че детето като седне на люлка и после не иска да става за нищо на света. Наложило се до края да остане на люлката hahaha. Утре ще бъде от 9,30 до 12 пак с обяд.
На мен ми казват какво е правила и какво е яла в яслата. Днес си е хапнала добре, само тараторът не го е изяла целия, но кюфтето с доматен сос и динята ги е омахала. Пробвах като се върнахме вкъщи да й дам и доматче, но изяде само четвъртинка. Явно добре си е хапнала.
Пожелавам на всички бърза адаптация и от утре никакъв плач Hug

Общи условия

Активация на акаунт