"Вече съм на две!" - казва СЕПТЕМВРИйското дете !

• 30 458
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
за отпуските - някъде назад има пост на Снежана, тя е най актуална, КЗО и КТ са й едни от настолните книги  Mr. Green

а иначе влизам, за да кажа на Кали Мей, че видях убийствено детско легло!!!! През витрината, разбира се, но ми изглеждаше много фешън  Wink - под формата на кола, материята за целта май беше пластмаса  Thinking /гледах снощи по късни доби през витрината  Mr. Green/, отпред фаровете светят, а бе уголемен макет на кола си е, не е като тези от пдч-материала ... е, и цената му е убийствена, де  Embarassed къмто хилядО и двеста и някой лев + матрак към двеста и някой, обаче е супееер  Mr. Green Магазините са от веригата "Наш дом", но предполагам, че и другаде ги има

# 61
  • София
За отпуските да ви се похваля, сега съм си взела полагаемия платен отпуск, който се е натрупал през 2-те години майчински и после си пуска неплатен за гледане на дете до 3 години, така че не знам за какви 6 месеца говорите ама по закон ако родителят иска може да е в неплатен до навършване 3 години на детето.

След втората годинка на детето наистина се полага неплатен отпуск, но той е 6м. за майката и 6м. за бащата, без право на прехвърляне.
Дано се включи Snejana_G да каже най-точно, но аз съм сигурна, че беше така.

Ооо, Веси, ние приключихме драмата с леглото, т.е. решихме проблема - мъжо го прави в момента  Mr. Green ! И не, че е моят, ама го прави страхотно, направо не е за вярване колко хубаво става  Crazy ! Със сигурност ще го снимам като стане готово, за да го видите. И досега с матрЯли и нарязване по поръчка на плоскостите излезна 130лв. - нищо общо с 300 лири или тия цифри, за които пишеш  Money !
Благодарско все пак   bouquet !
А за анкетата - така се разбрахме в предишната тема, затова сега я пуснах. Ама който не е чел  Wink!

на
ЯНА, СТИЛЯНА, Емма, Дезире, Стефан и Ники!

newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67

# 62
Еееех, някои напредват с гърнето, ние назадваме... Rolling Eyes А уж бяхме напред, ама ето днес пак пишна малко в гащите докато стигнем до ВЦ-то на барчето  Tired И хем я предупредих и й обясних да каже мама, ако има ако или пиш. И детето си каза, ама пак не съвсем навреме. Иначе имаше голям пиш и още по-голямо "ЯКО", както тя му казва  hahaha, но мокрите гащи са си факт  Rolling Eyes Лекси, благодаря ти за успокоението  Hug, дано да мине бързо тоя период, че никак не ми харесва, а вече тия три седмици отдавна сме ги минали.

Вансконаси, много са ви хубави снимките! Много целувки за сладкия ти рожденик!  Hug Hug Hug Hug

За 6-те месеца неплатен и аз знам като Кали Мей и съм сигурна, че няма право на прехвърляне!

Честит Рожден Ден на Стилянка, Яна, Емма, Дезире, Стефан и Ники! Пожелавам им да растат здрави, весели и щастливи деца за радост на всички около тях!

# 63
  • гр.Варна
Честит рожден ден на всички които са празнували и днес празнуват своя рожден ден!  bdbaloni
Да е жив и здрав и таткото на Мари!
newsm51

Мунка, радвам се,че Валето започва да се отпуска и си пее в яслата! Hug Искрено се надявам да е все така! Peace

Веси, добре дошла отново! Липсваше на компанията! Hug Hug Hug

По темата за напишкването-и ние сме в такъв период, пиша и то здраво! ooooh! В месеца имаме по два-три такива дни ,в които сухи гащи не му остават.дори онзи ден в яслата вече беше само по панталонки, без бельо. Embarassed Вечер също се случва (но рядко) да се напиша и въобще не се събужда при това.
Явно всички минават през този период и затова не се тревожа много, ще мине и този тормоз, така че заредете се с търпение  и спокойствие. Naughty

Относно отпуска за гледане на дете до 8-годишна възраст- може да се прехвърля.
Ето текста от Наредбата за работното време, почивките и отпуските: чл.49 (4) Когато един от родителите (осиновителите) желае да ползва изцяло отпуска за отглеждане на дете до 8-годишна възраст по чл. 167а, ал. 1 КТ в размер 12 месеца, към заявлението по ал. 1 се прилага писменото съгласие на другия родител. 
За повече информация-в понеделник като отида на работа,че на нормативните актове в нета много вяра им нямам. Дано и Снежито се включи,за да потвърди това, което в момента прочетох.

Целуки на всички!  love001

# 64
  • Бургас
Привет,
Честит рожден ден на многобройните ни рожденици днес! Весел празник!
Аз нямям време много да пиша, че Алекс нещо го боли корем и вие като пребито куче. Направо ми се къса сърцето, дадох му еспумизан и сега чакам да се успокои!
Лека вечер

# 65
  • София

на
ДЕСИ, ИВАНИНА и СОФИЯ !!!
С пожелания да им е много сладък живота,
да са здравички и винаги усмихнати!

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 66
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕСКАТА, СОФИЯ И ИВАНИНА! С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!
Вчера от празници не ми остана време за компютъра  Embarassed затова със закъснение ви черпя за здравето на порасналото ми момиченце Simple Smile

Благодаря на всички за хубавите пожелания  Hug
Рожденият ден мина нормално - с много гости и олелия, както си му е редът Simple Smile Децата много се забавляваха, а ние успяхме да се видим с позабравени приятели Simple Smile Понеже сутринта бяхме на друг рожден ден, а следобяд Яна не пожела да спи, когато си тръгнахме беше вече толкова уморена, че заспа за секунди в колата. Като се събуди днес веднага започна да говори за рождения ден, за тортата и беше много приятно изненадана като си видя подаръците Simple Smile Сега се забавлява с тях  и остави малко време на мама, за да ви пише Simple Smile Снимков материал от събитието ще се постарая да поместя в най-скоро време.
Аз се опитах и онзи ден да ви пиша, но госпожицата се намеси много решително и почти готовият ми пост изчезна.
От утре пак ще пускаме Яна в яслата(тя си беше 2 седмици вкъщи с кашлица и хрема). Ще носим торта и там, надявам се да ни пуснат да снимаме  Praynig Снимките от клубчето нещо не ми харесват много, днес ще ги гледам пак на спокойствие като заспи малката, дано успея да избера някоя прилична за албума тук.
Надявам се тези дни да имам повече свободно време, за да почета и да пиша на спокойствие.
Желая на всички приятен и усмихнат ден, въпреки лошото време навън   bouquet  

Мейче, огромно благодаря за новата снимка на Яна на първа страничка  Hug

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 12:48 от adi_san

# 67
  • Асеновград
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕСИ,СОФИЯ,ИВАНИНА!
Да са много здравички,щастливи,послушни и да радват всички около себе си!!!Весел празник!

Честит рожден ден и на всички,които пропуснах тези дни.Специални поздрави и много целувки за Яна и мама Ади Heart Eyes

# 68
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕСИ,СОФИЯ,ИВАНИНА! Много здраве и безгрижно детство
Еск, да е много здравичка Деската, много щастлива и много да ви радва!

Благодаря ви момичета за инфото,ще чакам утре и Люси да се включи да видим Hug

Лекси, дано не е нещо сериозно и бързо да му мине коремчето на Алекс
Ади,чакаме снимки мила
Кали Мей,благодаря за новата снимчица на 1стр Hug
Лек ден на всички

# 69
Днес Деси става да две годинки и с голямо удоволствие ви черпя за нейно здраве скромно, но от сърце!

Благодаря на всички, които са се сетили за нас днес и са имали време да пишат  Hug

Специални поздравления и за другите ни рожденици днес - Иванина и София! Нека растат здрави, весели и щастливи дечица за радост на всички около тях! bouquet  nbirthday newsm67 newsm59

Ние току-що прилкючихме с празничния обяд. Деси много се радва на всичко - на надписа, балоните, подаръците, как мама прави баница  Blush, яденето, тортата, свещичките. Даже накрая беше благосклонна и дори позира за снимки, т.е. стоя мирно поне за малко Wink Снимки ще има по-късно.

Лекси, дано на Алекс му е минало вече стомахчето и да е забравил, че много жално ми стана като прожетох. Аз давам Гастрокинд, ако Деси я боли стомах.  Peace

Ади, страхотна почерпка и чакаме снимките на Яни  Heart Eyes Дано да нямате проблем с яслата пак като тръгнете.  Praynig Hug

Лек ден на всички!

# 70
  • София
Честит рожден ден на красавицата Деси! Да бъде все така лъчезарна, да радва мама и тати и днес да получи много подаръци!

Честито и на вчера празнувалите Стилиянка и Яна, много здраве и щастие им желая!

Лекси, дано ви се е успокоило кремчето.

На мен пък Дани ми повръща през нощта и днес също се случи и не знам какво да давам, нямам изобщо под ръка лекарства за повръщане. Не стига това а днес Пепи направи такова изпълнение, че сърцето ми спря за момент. Оправяхме се да излизаме и той се въртеше около шкафа за обувки. Отворил долния рафт и явно се е подпрял на вратичката. В един момент само виждам как целия шкаф пада върху него, той е тесен и висок. Захлупи го целия, вдигнах шкафа, той не се вижда, защото вратичката се откачила и беше върху него. Измъкнах го и изпаднах в ужас. Толква бях уплашена, че действах автоматично. Не знам от къде тоя късмет, но нямаше нито драскотина, дали го е боляло нещо или се уплаши от мен, не знам, но после и той и брат му реваха. Абе чудо, направо си изкарах акъла.   

# 71
  • София
Кали, голям ужас направо  #Crazy ! Добре, че нищо фатално не е станало! Много да го нагушкаш Пепи  Hug !
А дано баткото да се оправи и да е нещо инцидентно  Praynig !

Ески, много весело празнуване днес  Hug !

Ади, чакаме снимки!

А ето ги и нашите снимки - последните нащракани + тези от РД.

# 72
  • Бургас
Привет,
Честит рожден ден на днешните рожденици и специално на нашата любимка Деси! Много здраве, късмет, безгрижни детски игри и много да радват семействата си!
Ескаринче, Весел празник Ви желая! Благодаря за гастрокинда, не се бях сещала. Много се притесних снощи и веднага дадох еспумизан.
Днес вече е добре, но има запек и явно от това са болките. Днес само две малки топченца изходи!
Кали, ужасна случка си имала! Добре, че на Пепи нищо му няма! Много прегръдки. А при повръщане можеш да даваш ампулка Деган. Веднага помага. От лекар ни е изписана.
Страхотни снимки на Тони!

# 73
честит рожден ден на Деси , Стилянка и Яна
                            много , много здраве и късмет
Честито и на вчерашните рожденници

# 74
  • Варна
Честит рожден ден на ДЕСИ! Да расте усмихнато и все такова лъчезарно сладурче!
Честито и на Стилянка и Яна!

Кали, ужасна случка Shocked Добре че е бил малкия дявол...

Общи условия

Активация на акаунт