"Вече съм на две!" - казва СЕПТЕМВРИйското дете !

• 30 465
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Добре де, а вие защо имате зор да вадите децата от кошарите в големи легла?  newsm78
Моят мисля да спи в кошарата докато му омалее, че ми е много удобно да не може да излиза от там и да пада, докато спи. Тя е дълга 1,40, така че поне още година би трябвало да му е комфортно вътре.

# 646
Добре де, а вие защо имате зор да вадите децата от кошарите в големи легла?  newsm78

и аз все се каня да питам, ама като не я ползваме нашата, та не смея  Mr. Green а иначе ако е 140 на 70 и е дълбока, колкото моята, децата са си супер сигурни вътре, моята си става и легло като се махнат от двете страни решетките  Peace поне няма да щъкат нагоре-надолу като хлебарчици  Mr. Green

а за тези, дето ден и нощ си мислят за бебета и държат много на разликата, от опит мога да кажа, че 4 години е една перфектна разлика  Simple Smile Пак си играят заедно, в последствие имат различни компании, което разширява кръга от приятели, и доста други плюсове  Laughing

Превенара се слага до 5 год., но според мен идеята е защитата да се даде доста по-рано, така че който е решил да слага, да си взима дозата  Peace

Мейче,   май е по-добре, че не са го лепили ... ще видиш, че до няколко дни ще е зараснало  Hug

Лекси, ако не работиш, по-добре е да го оставяш по-късно и взимаш по-рано ... Нека свикне детето, дай му време, все пак е от 1 месец и това си е голям стрес за тях  Hug

# 647
  • София
Хайде от мен закуска рано сутрин. Flutter

Аз не мога да спя (Дани ме събуди в 2:30, че бил гладен  Crazy, напишка се докато го заведа в банята, изяде 1 бисквита и 1 банан и заспа, ама аз  Rolling Eyes). Та тъкмо ще наготвя и изчистя, че с тази смяна на времето вечер ми е много изморено и тази седмица все към 9ч. се прибираме вечерта и направо лягаме. Tired

# 648
Добро утро и от мен.

Пебси, пиши по-често, макар и да няма нищо ново при вас  Hug Стискаме палци вече, то направо не останало  Wink
Целувки за кукличката Лизи  Heart Eyes

Мейче, много неприятна случка... Целувки за Тони  Heart Eyes

Ески, бързо оздравяване и на двечките  Hug

Аз рано-рано, преди да е станала малката да ви прочета, че нещо нямам време.  Въобще не мога да се организирам  Blush
За отделянето- ние сме си тримцата в една стая (аз и да имам желание , няма къде да я отделя  Rolling Eyes), ама Криси ми се буди по 4-5 пъти на нощ и то заради бибата. Постоянно я изпуска някъде в съня си и после мрънка, до като не я получи.... Как ще я махаме не ми е ясно  ooooh!
От известно време я забелязвам моята буба, че се мъчи да каже "Р" и почти го докарва, но като я накарам да повтори и казва "ИЪ"   Mr. Green На яслата е добре, ходи с желание, слуша лелите, нямат оплаквания. В къщи учим само песнички и стихчета, като чуе нещо, хареса го и докато не го научи не ме оставя  Crazy Кара ме да повтарям и накрая двете трябва да можем да го кажем.  Само ме е яд за фотото- не дава да я снимам. Като види апарата и започнва да вика "Аз Аз", взима го и започва да щрака наред  ooooh! Не мога една снимка да й направя напоследък.....
Приятен ден на всички от нас, Аня ти да си починеш, че след този среднощен маратон  Simple Smile Hug

# 649
  • у дома с любимите си хора
Добре де, а вие защо имате зор да вадите децата от кошарите в големи легла?  newsm78

Веднага отговарям-защото ревеше от кошарата,ама рев до откат.Дори си мислех,че ще имаме проблем в яслата,защото там спят в кошари.Оказа се,че понеже там всички спят в кошари-няма проблем за нея да спи в кошара.Но вкъщи баткото спи на легло-следователно и тя на легло.Абе адаптивно ми е детето. Mr. GreenБлизо 5 месеца държах кошарата -ха дано се излъже да поиска да си легне в нея,ама не пожела и накрая я разглобихме.

Това като за добро утро!

Аня,благодаря за кафенцето!

На Рал и расте горен кътник и от тази сутрин е кисела до неузнаваемост.Предупредих ги в яслата дано да устискат с нея.Иначе бърбори много и си казва че е  "Раличка".Много се сърди ако я наричат Рали.Това е от мен.

Редактирам се,защото сега ви изчетох.Мейче,ужасна случка с Тонито.Да го нацелуваш от нас юначето! Heart Eyes

Краси,ами децата са различни,макар и от едни и същи родители.Рлака беше спокойно бебче,ама сега е фурия-разказва ми играта.Вико точно обратното.Колкото до подходящата разлика-ами няма подходяща такава според мен.Всяка си има плюсове и минуси.Познавам хора,чийто деца са с 10 месеца разлика и такива с 10-15 години разлика.На всички им е трудно,но по различен начин.
Аз пък искам трето дете,че дори близнаци-момче и момиче.Сега ще ме помислите за откачена/мъжът ми поне смята така-за близнаците,не за третото/ Mr. Green,но за мен децата са богатството ми,моето щастие,моята младост,любовта ми.....

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 08:43 от Вилиан

# 650
  • София
Добро утро!
Нощта ни мина абсолютно спокойно. Събуди се в прекрасно настроение и тръгна за яслата нахилен.
Вчера май го болеше раната от време на време, защото искаше да си чопли лепенката и викаше "Маха, маха!", т.е. като я махне, ще спре да го боли  Sad !Благодаря на всички, които ни мислехте и за хубавите думи  Hug !

Веси, и аз мисля, че е по-добре без лепенето - моята глава е лепена и ми остана белег на челото. Със сигурност ще мине и замине, както случката, така и раната.
За второ дете - споделям мнението, че 4-5 години разлика е супер, (и аз от собствен опит  Peace ).
По-голямото дете вече напълно е очовечено и съвсем съзнателно може да бъде приобщено към новата ситуация в семейството. Някакси по-лесно ми се вижда, отколкото ако е на 2-3 годинки. Пък ние със сестра ми (5г. разлика) винаги сме си играли заедно. После и в училище - беше ми много добре, че имам по-голяма сестра в по-горен клас  Mr. Green ! Сигурно и по-малката разлика си има предимства, но засега ще почакам за второ поне още една година.

За отделянето- ние сме си тримцата в една стая (аз и да имам желание , няма къде да я отделя  Rolling Eyes)

При нас е същото. Колкото и да ми се иска Тони да си има отделна стая, просто за момента няма как да стане. Освен ако не бликне петролен извор в задния двор  Rolling Eyes !

Моето не е зор, а преценка. Още като гледахме онова легло с Томас в английския сайт, тогава писах защо съм решила да купим на Тони легло за РД. Мисля, че не сбърках, определено. Детето вече трета нощ си спи там без никакви проблеми, а е и толкова щастлив, че си го има. За мен двете чекмеджета отдолу вършат перфектна работа, особено при ограниченото пространство вкъщи.

Днес съм се "обещала" на ютията, та да видим кой кого  hahaha !
Хубав ден на всички   bouquet !

# 651
  • Гърция
iliqna, аз също се чудех как ще я махаме тази биберона, въпреки че Стела от май месец само спеше с нея. В началото на октомври отидохме в София и един следобед като се събуди я сложих на тоалетната за голяма нужда, но бибата и беше останала в устата. Госпожицата реши да я пусне в тоалетната, за да видела как прави "цоп", както се сещаш това беше края на епохата на залъгалката Wink. За мен беше добре дошло, защото вечерта като си легна и я поиска, я попитах "Къде е бибито, Стеле?", тя ми отговори "В канала при акото, правят компания". Беше наясно, че тя си я е хвърлила и нямахме драми. Плака един след обед и две нощи се събуди, поплака 10мин, имахме същия разговор за канала и компаниите Laughing и се свърши.

Гледам за втори и трети деца говорите. Ние също сме се замислили. За мен най-добрата разлика е две, три години. Моята разлика със сестра ми е 4г и почти през цялото ни детство и тийнейджърство се разминавахме. Станахме наистина близки когато аз станах на 17-18г. При мен има и друг момент, не си представям да се занимавам с памперси на 38-40г, така че или скоро или никога Wink.

Лек ден на всички!

# 652
Кали, даже белег няма да му остане на малкия герой! Гуш от нас с Дани.

При нас махането на решетката на кошарата и преобразяването и в "голямо" легло бе наложено от страха ми, че Даниел ще си разбие главата както правеше опити да се преобърне, но сега смятам да изнамеря отнякъде такава допълнителна решетка, че съвсем да го барикадирам вътре, иначе не е работа - докато ние сме на крак и той с нас. Ми аз пък не искам да си лягам толкова рано, никакво спокойствие нямаме така ooooh!

За второ (трето или четвърто) дете хич и не мислете чак толкова, в смисъл кога и каква разлика е най-добра - плановете и сметките обикновено водят до обратен ефект! Всяко бебе си има и ревливите и спокойните моменти, а трудностите винаги са налице! Сега например се сблъсквам с последните зъби на Дани и първите такива на Борянка, главата ми е камбана! ТА ако планирате поне гледайте зъбите на каките и батковците да са изцяло поникнали, преди да започнете наново!   Joy Joy

П.С КАли, благодаря ти за снимката в албумчето, и затова, че си се погрижила да го направиш за нас   bouquet  bouquet

# 653
Наистина все едни и същи неща ни интересуват Simple Smile
Аз също искам второ за да имат малка разлика. С брат ми ни е 6 г. разликата и аз страшно много ревнувах когато той се роди. Станахме близки чак когато той стана на 16-18 г. От друга страна нещо ми харесва да ходя на работа, да общувам с хора, да си нося тесни дрехи, да си пия, пуша и да не се съобразявам какво ям и т.н. хихихихихихи и аз съм човек Embarassed
Много се радвам на Пебс и на другите майки, които са бременни или вече родиха - тези моменти цена нямат. Това е най - голямото вълшебство.
Кали , кофти случка сте имали. А за закуските - давам му чист корнфлейкс, като червения на нестле, в шепичка да си ги гризка. Минава номера. Ще се възползвам и от твоята идея за пюретата.
За превенара - и моята педка каза да го бием. Тя всъщност за какво беше?

# 654
  • София
Аз пък искам трето дете,че дори близнаци-момче и момиче.Сега ще ме помислите за откачена/мъжът ми поне смята така-за близнаците,не за третото/ Mr. Green,но за мен децата са богатството ми,моето щастие,моята младост,любовта ми.....
ей, значи не съм била единствената дето мечтае до 4-ри. Heart Eyes

за леглата и кошарките - и на двамата са им от този модел със чекмеджетата и скрина, който става на легло 170см. дълго. Емко е на варианта като легло (много му е удобно, веднъж искаше да спи при баща си и аз бях на неговото легло, спах като бебе, щото и матракът му е нов, чак понякога му викам да се разменяме  Laughing), а на Дани доста отдавна махнахме няколко пръчки и сам си влиза и излиза (иначе Емко му беше показал как отгоре и ме беше страх), по-натам ще махнем и скрина, но му е добре все още така.

ох, на мен ужасно ми се спииии  Tired

# 655
Ама ,че теми сте подхванали Mr. Green
моето дете спи при нас...от 3-4 нощи заспиването е кошмар-3 часа го приспивам,в които единия час реве,втория го нося и накрая четем приказки.
Направо е ужасно,че и го пошляпнах малко между истериите си.
Сутрин се буди веселяк,хапва и заминаваме на ясла,където пак хапва.
Яко говори,бибата слава богу отдавна я махнахме-Мечо пуук я изяде,а сега с Мечо вече са първи приятели.
Мъжа ми от ч година ме настиак за второ,но аз за сега се дърпам,и аз си правя сметки за 4-5 години разлика,защото искам Косе да порасне малко.
Татко му си идва след 4 дена и дано внесе ред малко.

# 656
  • София
Който му се е приискало второ дете, да приспива довечера рано детето и да се захваща за работа  Wink Аз май съм разказвала как на мъжа ми след операция на херния му казаха, че добре че има дете, защото едва ли ще повтори, той се наплаши и ме юрна да сме правели второ, а то взе, че стана от първия път. Беше точно по същото време на годината и Дани беше в същата възраст както са нашите сега. Не мога да отреча, че беше голям зор, но едва ли щеше да е по-различно в друг момент.

Кали , дано ви мине бързо главичката.

# 657
  • Бургас
Привет,
на всички, които искат второ в момента им пожелавам успех и приятни занимания!
Аз ако се реше на второ ще изчакам още поне 2 години. Сега като си бях в Плевен и видях сестра ми не съм готова да се върна там.
Калимей, бързо възстановяване на Тони! Много прегръдки от нас с Алекс и два пъти пукнатата му глава. Сама си зарасна и двата пъти, а щом е било възможно да се сложи и от безшевните лепенки зараства много бързо и не остава белег.
Ескаринче, бързо оздравяване на двете със сладурчето Деси!
Ето ти няколко бабешки рецепти за кашлицата. На нас много ни помогна тази с орехите, въпреки че беше мисия невъзможна да намеря сухо индрише и сложих 2 листа прясно.
СИРОП ЗА КАШЛИЦА: 250 г бира, 100 г небет шекер (мед, фруктоза), 1 лимон - добре измит, смлян или настърган скорите ( без семките ) се варят 30 мин. на водна баня.Прецежда се. Взема се по 1 суп. лъж. през 15, 30 ,60 мин....., в зависимост от силата на кашлицата.
ЧАЙ- 2-3 ореха, счукани и варени счелурките, примерно в 400 г вода. Сваля се от котлона, добавят се 1 чаена лъж. босилек и 1 чаена лъж. индрише. Още 10 минути запарка. Подслажда се с небет шекер.
КРОМИД ЛУК ( настърган ) и мед в отношение 1 : 2. Взема се 5 - 10 Х дневно по 1 чаена лъж. при суха кашлица.
ВИНО- 200 г кромид лук стърган + 100 г мед + 750 мл бяло вино; кисне 4- 5 дни, цеди се и се доизтисква в тензух. За един курс 4- 6 бутилки.
ЧЕРНА РЯПА- издълбава се пълни се с пудра захар и след няколко часа се образува сок- пие се, пак се зарежда и т.н.
Алекс от почти година спи без решетка в детското си легло, защото я прескачаше нищо че е висока. В началото слагахме стол отпред, за да не падне, но вече и стол няма, той си навикна. Е слиза по колкото си пъти иска, но иначе я прескачаше. От както е на ясла си лежи в леглото и протестира, но поне не слиза да се разхожда. Но и там са му махнали решетката, зощото два пъти е прескачал на земята.
Да ви се оплача, вчера ми го върнаха с незитрито дупе и целите слипчета бяха омазани. Освен това бяха увили в гащите и едно парченце ако. Направо щях да се застрелям като видях в къщи. Не знам как да им направя забележка, без сръдни и оправдания. Няма какво да ми говорят и да се оправдават, защото всеки месец носим пакет мокри кърпи, сапун и тоалетна хартия, а май нищо от тях не ползват. И дупето е мръсно и ръцете са мръсни като го взимам и лицето, абе ужас.
Идруго, тази сутрин ми изкъртиха мивката и счпиха 4 плочки, които трябва да се изкъртят и сменят от някой майстор, не знам кога. Беше ми пукната тръбата и я залепиха, но така както върви ще си седя една седмица без мивка в бланята. А за шума и мръсотията няма да ви говоря, направо....
Хайде до после, че само се оплаквах

# 658
Днес Алекс трябваше да спи за първи път в яслата. Е не е спа. Обадиха се да си го взимаме. Не знам как ще стане този номер със спането там

# 659
  • гр.Варна
Ех,че хубава тема сте подхванали-за второ детенце! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Моето мнение,че не трябва да се чака много, защото винаги ще се намери причина да отложиш още малко изпълнението на това решение.
Аз бях готова веднага след като родих Валя да забременея отново (въпреки,че ми бе трудно раждането), но мъжа ми не искаше. По -късно се наложи да го "изнасиля", за да имаме Мимо.
Успех на всички, които искат и работят за второ (трето) детенце! Peace

Кали Мей, радвам се,че всичко се е минало бързо и без много сълзи от страна на Тони! Hug Предполагам как сте се почувствали като са ви се обадили от яслата. Hug Дано такива изпълнения са рядкост. Ясно е ,че без тях няма да се разминем.

Лекси, нямаха край твоите мъки и терзания покрай тази влага. ooooh! Дано сега като са оправили тръбата да нямате повече проблеми. Стискам палци и мивката бързо да оправят! Praynig
А за омазаното дупе-наистина не би трябвало да имат оправдания. Naughty Много е неприятна случката ти и дано не се повтаря. Praynig

jiji_m , не се тревожи,мила. Hug Все пак е за първи път. Ще свикне Алекс да спи в яслата.Стига да имат доброто желание леличките, могат лесно да го приучат да спинка там.

Пебсче, радвам се,че сте добре и тричките! Hug Hug Hug Много целувки от нас по коремчето и за кака Лизи, разбира се!  love001

За кошарката-Мимо само шест месеца спа с решетка на кошарата. Първо бяхме махнали само едната пръчка, но после и цялата решетка,че да се гушкаме на неговото легло (70/140). Сега лягам до него и след 10-ина минути е заспал. понякога се обръща към мен въпросително "Ам-ам" и сам си отговаря "няма ам-ам", т.е няма да му дам да суче и заспива.

Общи условия

Активация на акаунт