10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 035
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Много мили случки, Ena!

Моята свеки (писала съм за нея), много ме дразни като пита за детето: "Ко прай мойта приятелка?". Навремето майка ми (след първата си среща със свекърите) ми каза, че аз никога няма да бъда снаха за тях в онзи смисъл на отношение към мен като на жена на сина им, ще бъда просто една от приятелките му. За съжаление, оказа се права. Сега го осъзнавам, след като виждам как се отнася с детето ни, просто като едно от децата пред блока, една нейна "приятелка". Направо ме втриса!

# 121
  • София
Даже сега се сещам веднъж свеки режеше кромид и очите й се насълзиха, а аз и казах да захапе две кибритени клечки с главите навън, за да не й се насълзяват повече и тя ми беше много благодарна за практичния съвет Wink

А стига бе! Ти ме уби....... ooooh!
Това си е жив бисер free edition от снаха  Joy.

Сега ако кажеш и че не си я снимала, направо няма да ти простя  Joy Joy Joy

# 122
  • пак там
Даже сега се сещам веднъж свеки режеше кромид и очите й се насълзиха, а аз и казах да захапе две кибритени клечки с главите навън, за да не й се насълзяват повече и тя ми беше много благодарна за практичния съвет Wink

А стига бе! Ти ме уби....... ooooh!
Това си е жив бисер free edition от снаха  Joy.

Сега ако кажеш и че не си я снимала, направо няма да ти простя  Joy Joy Joy

Или не ги е палнала...  Mr. Green

# 123
Отиваме на концерт. Започва някаква песен, която представят като " национална френска песен ", но моята мила приятелка, както знаете, е компетентна по всички въпроси и не пропуска всяка възможност да изтъкне беглите си познания по немски. Отсече още след обявяването на песента полувисоко че " туй аз го знам като нЙемска " Joy Деликатно замълчах, но както също знаете, да те не те чуе който и да е не е болка за умиране, но крадлата на синчето ти да те убива с мълчание е рана, която не се преживява, затова след като не реагирах на коментара и се почувства накърнена Joy Започва песента, цялата зала притихнала, обаче за мой ужас с периферията на окото си виждам как един раплетен кошер започва да тактува с глава по посока на стола ми и да приглася на излълнителя: " Апс ! Дюс ! Вонунг- Мюс ! " Joy Mr. Green
Продължавам Mr. Green Въпреки, че не съм любимата и снаха, тя спестява на любимците си всичко и както почти винаги става, когато има и най-малкия проблем се обръща за помощ към нас, непокорните. Долетява вкъщи, аз с 4 месечно бебе на ръце, което тя почти не забелязва и изкарва една дълга и уморителна плеяда за това как я наболвал глезена напоследък. Провокирана от по-важната ми работа да си нахраня детето изведнъж отсича: " може би ще е най-добре да ма погледнеш ", призля ми, но викам си, щом е за глезена, бързо ще мине. Какво бе учудването ми, когато разкопча панталонът си, свлече го до земи и се одупи с цялата си прелест и изящество срещу  двете ни Sick Едно, че глезенът бе засенчен от провиснали гига-мегабайтови красоти и второ, питам се не и ли бе поне малко неудобно. hahaha Joy Вярно, по Коледа стават чудеса, но като си спомня за този случай не мога да не почувствам отново желанието си да я ритна отзад Embarassed

# 124
# 125
Свекърва ми е американка и очаква да се обръщам към нея по име. Но моята майка винаги се обръщаше към баба ми (свекърва й) с "майко" и явно това ми се е набило в главата, защото един ден на чист български се обърнах към моята свекърва с "майко." Тя веднага полюбопитства какво съм казала. Преведох й и й обясних, че в България това е традиция, макар и вече не толкова популярна. И свекърва ми каза: "Ти ми казвай, както искаш, обаче утре съм поканила приятелки на кафе. Може ли, уж случайно да ми кажеш 'майко' пред тях?" Речено-сторено. Пристигат лелите. Свекърва ми слага кафето и казва: "Забравила съм каничката с млякото." Аз отговарям: "Аз ще я донеса, майко" и се изнасям към кухнята. Лелите веднага почват да питат: "Какво? Какво ти каза?" И свекърва ми гордо се изпъчва и отговаря: "'Майко' ми каза. Те европейките така са възпитани." А мъжът ми от кухнята щеше да се срине от беззвучен смях.
Много мило наистина  Heart Eyes Можеш само да се радваш с такава свекърва Simple Smile

# 126
Забавлявах се страхотно със историите ви и реших да ви разкажа за една баба. На селото на моя приятелка сме като ученички и една нейна комшийка разправя възмутено. "Каква е тая безсрамна младеж, натиска се по пейките тя седнала отгоре му. Ние едно време идем с моя не чешмата, па му бръкна у потурите па ма срам, па ма срам." Направо ни събра погледите колко са били срамливи едно време.

# 127
Ние едно време идем с моя не чешмата, па му бръкна у потурите па ма срам, па ма срам."
Точно този лаф и аз го знам, но не вярвам, да е тръгнал от тази въпросна баба.  Laughing По-скоро е виц някакъв.

# 128
Ще следя темата с интерес. Преди време бях писала за моето свеки тук.

# 129
Дъщеря ми беше леко хремава и моята свекърва ми даде съвет да и направя снимка,защото може да е ПЛЕВМОНИЯ.А дъщеря и като беше бременна и на ВИДЕОЗОНАТА и казали момче.Иначе по професия жената е готвачка,но е много компетентна и е пълна с непонятни за никого термини.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 00:28 от mimetooo

# 130
Да се запиша и аз.Аз живея със свикито и свекъра.Преди месец мъжо остава без работа и с горе-долу 400-500 лева в джоба.Отивам един ден до магазина и трябваше да купя тоалетна хартия,олио и захар.Мъжо е за риба.Решавам аз,че ще отида и ще взема тоалетната хартия,а другото ще го вземем с мъжо като се върне,щото ходим в друг магазин с промоции.(все пак няма пари).Купувам аз квото съм си решила и се пребирам.вечерта свекито изтърсила на слънцето-"ами да тя Валя взела само хартия щото вие повечко я ползвате.'Ами колко повече бе жена-два г..а,колкото и вие.

И още една-лятото работих в Гърция,ама тежка работа.Един ден ми става лошо,ама как не пукнах и аз не знам.Пребира се тя и й казвам какво се е случило,а тя ми вика-"няма нищо,бе.След час-два излез на разходка и ще ти мине.(часът е 12 на обяд-а вън е 45 градуса). Дали не и се щеше да пукна по пътя?

# 131
Да се запиша и аз.Аз живея със свикито и свекъра.Преди месец мъжо остава без работа и с горе-долу 400-500 лева в джоба.Отивам един ден до магазина и трябваше да купя тоалетна хартия,олио и захар.Мъжо е за риба.Решавам аз,че ще отида и ще взема тоалетната хартия,а другото ще го вземем с мъжо като се върне,щото ходим в друг магазин с промоции.(все пак няма пари).Купувам аз квото съм си решила и се пребирам.вечерта свекито изтърсила на слънцето-"ами да тя Валя взела само хартия щото вие повечко я ползвате.'Ами колко повече бе жена-два г..а,колкото и вие.

И още една-лятото работих в Гърция,ама тежка работа.Един ден ми става лошо,ама как не пукнах и аз не знам.Пребира се тя и й казвам какво се е случило,а тя ми вика-"няма нищо,бе.След час-два излез на разходка и ще ти мине.(часът е 12 на обяд-а вън е 45 градуса). Дали не и се щеше да пукна по пътя?

Да не е ходила след вас в тоалетната и да проверява колко често я използвате, после е изчислила, сравнявайки вашите резултати с техните, че вие сте по-напред с материала! Wink

# 132
Ами може де да я знам.Тя така и етърва ми ме следеше колко кафе пия,по колко време мета и други такива.Биг Брадър да бях по-малко щяха да ме следят.

# 133
  • Шумен
Темата е върха още не съм я изчела цялата но вече втори ден се спуквам да се хиля на тези бисерчета  Joy Ще включа няколко но не са от моята свеки, тя е много точна и съобразителна много си я обичам а от нейната (бабата на мъжо).
1. Преди две години бях без работа и нащта хубостница решила че тя по-бързо ще ми намери. Попаднала на обява, обадила се че даже и интервю ми записала. Та в уречения ден пристига вкъщи, искала тя да ме заведе нямах особен избор в този момент и тръгнахме. Успях само името да си кажа а колко цвята смених не е истина  Embarassed По едно време бъдещата ми шефка почна да се чуди кой кандидатства за мястото аз или тя  newsm78 е успя да я прекъсне за малко колкото да ми каже да отида сама на следващия ден на интервю вече нямах надежди за това работно място след нейното държание  Tired
2. Аз болна в болница току що ми е потвърдена бременността, мъжо се изпусна пред нея за това. Още на следващия ден тя питала свекъра "Радваш ли се за бебето?", човечеца не знаеше нищо за това искахме аз и мъжо да му кажем лично. После ни беше сърдита няколко месеца че сме криели от сина и  ooooh!
3. Аз вече вкъщи с бебките идва да ги види същия ден. Влизайки в спалнята почна не от децата а от килима (подарък е от другата баба от преди 30-тина години е но не е ползван) "Що не ме питахте аз имам същия но моя е зелен щях да ви го дам " сякаш щях да я питам  Naughty
4. Тя много рядко се весва унас, а малките като и чуят гласа (един дебел и страшен) и почват да плачат. Много се чуди всеки път какво им става на тез деца, а в такъв момент ми казва "то ще поплаче пък ще му мине" не иска да ми даде детето да го успокоя. Ама хич не я слушам аз грабвам си го от ръцете и пък тя да се сърди колкото иска.
5. При последното и гостуване аз за да водя диалог я питах за работата и (работещ пенсионер е) та отговора беше "Който има деца да си ги гледа, аз си имам работа" после 1 час мълчахме. Явно бабето си помисли че искам да ми помага (да ги гледа тя) и се измъкна. Още ми е сърдита  newsm44

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 11:32 от desitoo

# 134
уф  уф тея свекита -имам какво да напиша и аз ,но нека ви поизчета малко .записвам се ,за да следя темата много си ме кефи   Joy

Общи условия

Активация на акаунт