10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 885
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 285
Или е имала съмнения,че детето не е от сина й  newsm78...

Деси, това си е класика.
Съмнения бяха отправяни и към мен многократно Party.

Един ден внезапно се изтърсват моите свекър и свекърва на площадката, на която съм извела детето.
Поздравяваме се и свекърва ми казва на детето "Ела при леля.", а свекърът ми я поправя "Ама ти не си му леля, ти си му баба".
Тя отвръща "А, вярно" Laughing.

# 286
  • София
Ох, не мога да не впиша пак моята Simple Smile Гледа снимки на приятеля на другата си внучка (на девер ми дъщерята), на няколко от тях фигурира и баща му. Естествено, младежът не е одобрен по ред причини, но коментарът към баща му беше: Каква неблагородна физиономия  Crossing Arms Щот ний сме от Париж, ръйш ли. Тя самата е от едно Хасковско село  Crazy

# 287
  • Варна
По повод на това, че "техния" род е по-хубав - след изписването мъжът ми говори със свека на високоговорител, но тя не знае, и и обяснява как изглежда бебето. Казва и,че е с дълги крака, а тя :"А, добре, мамо...Дано да има твойто тяло." Какво му е добре-то момиче да има мъжко тяло - не знам. Свекър ми пък го питал дали си е дал името на детето, сякаш като нямаме брак не е от него...Това много ме вбеси и от тогава съвсем ме е яд на дъртака (ще ме прощавате).

# 288
Дядото на моя приятелка има страшни изцепки. Възрастен човек е - гони 80те, но има страшно чувство за хумор. А и обича да забягва чат пат из града, та доста често ходим да го издирваме. Във връзка с тези забежки има доста бисери. Сещам се за два.
Ходил той из града, падал, ставал. Прибира се с изкълчен крак. Приятелката ми звъни на братовчед си да дойде с колата и да го закарат на чекръкчия. Идва братовчеда и приятелката ми казва: - Хайде, дядо, да ходим на чекръкчия! А той най-спокойно: - Вие отивайте, аз няма да идвам!  Grinning Grinning Grinning Легнахме направо от смях.
Друг случай - решил човека да тръгне към лозето, което е на 10тина километра от града, грабнал си шапката и тръгнал. Разбират, че го няма и се почва обикаляне навред. Среща го познат човек по пътя и предполага, че това е поредното му забягване, затова го връща обратно. Пристига приятелката ми ядосана: - Къде ходиш, бе дядо? Навсякъде обикаляхме да те търсим! А той с усмивка: - Ммм! Ми аз пък ходих вас да търся!  Laughing Laughing Laughing

# 289
Свекърът не е виждал детето близо седмица и все мрънка колко рядко го виждат.Настъпва заветната среща и вместо умилителни думи от дядо към внуче следва "Абее,ейййй,ша фана да та утрепа бе" - Shocked това изречено с някакъв нито радостно - заканителен тон Shocked
Онзи ден идва свеки у нас и на десктопа съм сложила снимка на малкия.Тя се пули нещо половин час и после обидено отсече "Ти на нас  все някакви малки снимки на бебето ни даваш ,а на теб виж каква ЕДРА,ТЛЪСТА снимка си сложила,как хубаво се вижда,а мен ме мъчиш с тези малки снимки ,та трябва всеки път да си вадя очилата,като искам да видя  внучето" Shocked Доста време ми трябваше да осъзная ,че имало разлика между снимките с размер 10 - 13 см и снимката на 17 инчовия ми монитор ooooh!
От днес бисери май няма ,като изключим това ,че даде в ръцете на бебе ,което постоянно си яде ръцете,някакво цвете ,скъса го от саксия и му го намуши в ръцете да се радвал ConfusedВсе някакви такива играчки му намира - я мъхеста китка ,я мръсно найлоново пликче Confused

# 290
От днес бисери май няма ,като изключим това ,че даде в ръцете на бебе ,което постоянно си яде ръцете,някакво цвете ,скъса го от саксия и му го намуши в ръцете да се радвал ConfusedВсе някакви такива играчки му намира - я мъхеста китка ,я мръсно найлоново пликче Confused

голяма откачалка твоята свекърва - цветя и пликчета на бебе да дава  Shocked

# 291
Здравейте на всички.Да се включа и аз по темата.Та втори месец след годежа-зимно време.Прибирам се след нощна смяна-спи ми се и ми е студено.Свеки идва да ме види как съм-вижда,че ми е студено и ми предлага да ми направи греяно вино с черен пипер.От любезност се съгласявам.След малко идва подава ми чашата и ми казва:НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ НЕ СЪМ СЛОЖИЛА ТАТУЛ.Aз  : #Crazy нищо не можах да кажа и пих от виното.Това беше преди 14
години.Друг случай-докато съм на работа да научи баткото- като малък преди да имаме второ живеехме още при тях,че има четвърто име та на другия ден госпожата в градината ме питаше в крайна сметка как са му имената.

# 292
Здравейте на всички.Да се включа и аз по темата.Та втори месец след годежа-зимно време.Прибирам се след нощна смяна-спи ми се и ми е студено.Свеки идва да ме види как съм-вижда,че ми е студено и ми предлага да ми направи греяно вино с черен пипер.От любезност се съгласявам.След малко идва подава ми чашата и ми казва:НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ НЕ СЪМ СЛОЖИЛА ТАТУЛ.Aз  : #Crazy нищо не можах да кажа и пих от виното.Това беше преди 14
години.Друг случай-докато съм на работа да научи баткото- като малък преди да имаме второ живеехме още при тях,че има четвърто име та на другия ден госпожата в градината ме питаше в крайна сметка как са му имената.

Това последното за четвъртото име нещо не го разбрах  newsm78

# 293
Преди време бях писала как по Великден, не купила на детето някакво много хубаво дървено яйце, защото толкова струвала кутия цигари...  Shocked
Днес ПАК с..а на метеното с почти същия лаф - дядото на Калина си дошъл от работа и си извадил монетите от джобовете, а детето като ги видяло и си ги поискало за касичката /не, че това е много възпитано, но все пак е дете/. А тя, като ги видяла, взела ги, преброила ги и казала: "Ха! Да бе, това са 3 лв., я ми дай още 30 ст. и ще си купя 1 кутия цигари!  newsm44"
И това ми се разказва по телефона... на мен, представете си...  #Cussing out

# 294
jane1 според мен сега трябва да накажеш дъщеря си, че е била така нахална.  Може би ти се казва, за да видиш как си я възпитала (правя съпоставка от личен опит).  А тази щедра баба сигурно и си пафка здраво пред детето. #Cussing out Уф, направо не е за вярване, че има такива хора. Sad

# 295
На гости сме им ,а аз съм бременна с второто ни детенце и виждам в кухнята половин кутия с течен шоколад.Взех една лъжичка и си взех,прияде ми се.А свекърва ми ме поглежда и казва:"Аз този шоколад съм го взела за децата,не за тебе,моята свекърва ,като бях бремена,сякаш само с течен шоколад ме е хранила."

# 296
На гости сме им ,а аз съм бременна с второто ни детенце и виждам в кухнята половин кутия с течен шоколад.Взех една лъжичка и си взех,прияде ми се.А свекърва ми ме поглежда и казва:"Аз този шоколад съм го взела за децата,не за тебе,моята свекърва ,като бях бремена,сякаш само с течен шоколад ме е хранила."
На твое място ще й го нахлюпя на главата!!!
Влизам тук,за да заобичам още повече моето свеки!И тя има изцепки,но чувствам,че има добро сърце!Отивам в темата за хвалене на свекита!

# 297
  • Lost in a fairytale ...
И моята (бъдеща) свеки има доста изцепки, но по-скоро по невнимание и в никакъв случай с цел да ме засегне. Много се обичаме с нея  Simple Smile
Сега се сещам за един път, правила тиквеник и ми нлси направо в ръката, без салфетка, без нищо. Е, не е болка за умиране, де, но все пак не е особено приятно Simple Smile
Утре ще пиша още, че ми е развалена клавиатурата и пиша с виртуална ....

# 298
  • Fort Worth, TX
Аз лично я виждам на 2 седмици 1 път, ако може и още по-рядко, ще е по-добре.По телефона не се чуваме.Всеки път ми разправя как искала да бъде приятелка със снаха си.Да, ама аз не искам.Имам си основателна причина, за да държа тази дистанция.Аз не се карам .При мен тактиката е безразличие и мълчание.
Преди време правехме ремонт.В хола сложихме тапети, едната стена е с лилави такива-много тъмна лила.Подбрах пердето в абсл'тно същия цвят, за да има естетичен вид.На пода няма нищо, само ламината.И на този интериор тя всячески се мъчеше да ми пробута Червения килим купен преди 10 год.Жената няма грам вкус и усет .Като и отказах беше втрещена-Как така съм  отказала? и защо не съм искала килима?.Той бил толкова хубав и нов.Любезно и обясних, че килима й не отива на обстановката и никога няма да го постела.

# 299
Хаха, да беше само един килим, да си затворя очите. На мен ми се пробутват непрекъснато неща, купувани през 80-те години на миналия век, обгърнати с изключителна стойност заради това, че са донесени чак от СССР и на всичкото отгоре представяни за свръхмодерни (става дума за домашни потреби, домакинска техника, част от тях употребявани).

И най-гадното от всичко е, че ако си позволя да не харесам нещо, веднага зад гърба ми се правят коментари, че нямам вкус и е нормално да не харесвам такива изискани предмети. Пред мен не се казва, че нямам вкус, а само се изтъква колко е добър вкусът на госпожата. Синът й възприема това 1:1. Тя действа на принципа, че една лъжа, казана сто пъти, става истина. Многократно съм се убедила как това действа идеално и всъщност това е начинът й да манипулира сина си, като същевременно не пропуска да повтаря, че аз го манипулирам. Е, на това приятелски отношения ли му викат (щото и моята непрекъснато реве колко искала да бъдем приятели, пък не ставало заради мен).

Общи условия

Активация на акаунт