10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 718 230
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 2 910
На практика съм виждала как зорлем се кара 6-7 месечно да стъпва. Към днешна дата има проблеми с изкривяване.
Каката проходи на 1,2г без да е пълзящи, после имаше проблеми с говора. Тези неща са свързани.
Дребното проказа на 6-7, проходи на 11 м ( козирог естествено).
И двамата са бъбриви и " устата" като мен.
Не разбрах кои неща са свързани. Двете ми деца не са пълзели нито метър. Едното проходи на 1 г2 м, другото преди 9. На картона на проходилото по рано от яслата пише при приемането:детето говори с цели изречения. Буквата "р" я изпускаше в изречението обаче.
Братовчедка ми можеше да се яви/или да я заведат/ на състезание по бързо пълзене. Впоследствие тренира спортна гимнастика, може от това да е. На година и половина нямаше зъби. Помня, че баба ни много се тревожеше, туй дети що тъй няма зъби?

# 2 911
Моите проходиха на година и нещо,нямам спомен.Обаче голямото дрънкаше цели изречения на година и 2 месеца.Много бърбореше,по цял ден питаше,защо и дрънкаше.Побъркваше ме по едно време.Второто (момче) беше пълен мълчаливец,проговори на две и то някакви загубени двусрички,едва връзваше изречение,абе с мъка.За момента и двете могат преспокойно да  те купят и продадат и да те изкарат качествено от нерви.Та тия кога какво и що нямат никаква съществена връзка за нататъшно интелектуално развитие.

# 2 912
Моите проходиха на година и нещо,нямам спомен.Обаче голямото дрънкаше цели изречения на година и 2 месеца.Много бърбореше,по цял ден питаше,защо и дрънкаше.Побъркваше ме по едно време.Второто (момче) беше пълен мълчаливец,проговори на две и то някакви загубени двусрички,едва връзваше изречение,абе с мъка.За момента и двете могат преспокойно да  те купят и продадат и да те изкарат качествено от нерви.Та тия кога какво и що нямат никаква съществена връзка за нататъшно интелектуално развитие.
Laughing, Рибозом, точно така си се случва Hug Моят малкия се озъби още на четири месеца, ама  всичко друго му беше забавено. Проходи на почти две и то като украсявахме елхата с голямото мрънкало, явно реши, че действаме неестетично и реши ,че е време да въдвори ред - стигна до елхата, взе от брат си играчката, намести я на елхата и се пусна по дупе. Проговори на две и нещо. Дори срички не казваше преди това, та се бях засилила по психотерапевти  да го проверявам аутист ли е или нещо друго. Проговори си с цели изречения, витиевати някакви като - този филм е много романтичен и свеж, кучето лае с вдъхновение и мама готви сякаш лети  LaughingСега тича и  плющи мъдрости по всяко време, нон стоп, дори и на сън, чак ми става носталгично за периода дето само си пълзеше безмълвно Laughing

# 2 913
Я и аз да се включа в подхванатата тема, че ме бяха побъркали комшийските баби. Малкия проходи на 1,3 месеца, но от 11 месеца ме питаха, айде не е ли проходил, че той мъж за женене стана. И за биберона постоянно някой мърмори от някъде,че бил голям.
Към днешната дата /1,5/ казва отделни думи, но когато си иска. Знае много неща, но предпочита да "Ъ-нка" и толкова, все някога ще проговори като хората.

# 2 914
Говорните умения ( изчистване на звуците, поставяне на звуци и липсващите такива) зависят от двигателните умения.
Но това е дълга и сложна, тогава тема.
А тук е за весели неща.

Моите деца заедно с майка ми са на гости на една нейна приятелка на вилата ( тя е чужда всеки, но все пак). Там са заедно с друга баба и внучка и ( двете момиченца са на 7,6м).
Лакирвали се с детски как, ма шарено,  весело да и ме на децата.
Бабата домакин изрисува:- по наше време толкова шарено не сме се Лакирвали, грозно е и сега.
А моята, нали е устата- ми то по ваше време и Интернет нямало, сега им е весело на снахата ви. Ти им говориш, тя си цъкам " у файсо ".

Иначе бабата е много готина, но мисли, че децата са умалени възрастни

# 2 915
  • при късмета
Говорните умения ( изчистване на звуците, поставяне на звуци и липсващите такива) зависят от двигателните умения.
Но това е дълга и сложна, тогава тема.
А тук е за весели неща.
Както казах, моя проходи на 9 месеца и 3 дни. Проговори рано, на година и половина вече говореше с изречения. Последната буква, която каза беше "Р" на 2г. и 2 месеца.
А никога не е лазил, никога. И до втората си година нямаше и една минута лежене по гръб. По гръб беше само за смяна на памперса и ревеше до последно. А по правило трябва да се обърне първо от корем по гръб само, после обратно. Той се обръщаше по корем сам, като го сложех по гръб, не се обърна по правилото нито веднъж.И да се прескочи някое умение, не се отразява толкова сериозно или поне не на говора.
Да свързани са в известна степен, но това не е абсолютното и безапелационно правило. Познавам деца с много добре развита фина моторика, много рано, но отказваха да говорят почти до 3 години.

# 2 916
Това ми напомня бившата свекърва и съвет към дъщеря ми да рисува "чистичко", т.е. да не смесва цветове с боите и да не цапа четките  Laughing Здраво стъпил на земята Козирог е и не разбира как така ще се мажем и после ще цъкаме колко ни харесва творбата  Laughing

# 2 917
Моята свеки преди правеше забележка на дъщерята, ме излиза извън очертанията или че рисува с черно.

# 2 918
Ако някое е рано проходило и късно проговорило, дали има шансове да следва квантова физика  newsm78
Това ми напомни една мисъл на д-р Спок.
"Не си мислете, че детето ви е много умно, защото рано са му поникнали зъби."

# 2 919
  • София
При дъщерята зъби започнаха да растат на 9 месеца, Също тогава започна да сяда, проходи на 1,6 г. Но преди това пълзеше като хлебарка между краката ни.
Проговори качествено преди да навърши 2 г, даже и Р си казваше от началото.
Но се роди много предсрочно, беше 1200 гр, трудно наддаваше. До 3 год. настигна наборчетата си. После нямаше липси в развитието, бяха си на едно ниво.
При нас съседските баби и майки дуднеха за друго - детето беше много малко на размери. На 1 г. 6.100 кг,  -  като тримесечно, злоядо. Та ми правеха забележки как може да не я храня, защо не наддава.
Никога не съм се влияела от коментарите по пейки и градинки. Приемах с усмивка, че техните са родени с полувисше, че всичко си могат от малки.
А ние не бързаме да пораснем.

# 2 920
Ако някое е рано проходило и късно проговорило, дали има шансове да следва квантова физика  newsm78
Това ми напомни една мисъл на д-р Спок.
"Не си мислете, че детето ви е много умно, защото рано са му поникнали зъби."
Е защо да не може?!

Казвам това, което съм чела и изпитали с две деца.

Много объркахме темата Wink да се върнем на свекитата

# 2 921
Аз от Киндиру разбрах колко било важно лазенето. Моите и двете лазеха много, но племеницата изобщо, в последствие там я учеха да лази, доста след като проходи.

# 2 922
  • Шумен
Аз мислех че ще пропуснем лазенето. На 1 г. родата на БНД ги гласеше вече да ходят, който ги видеше грабваше дете и без кръст оставаше при поредния си опит да ги научи как се ходи. А близначките напук на всички на 13 м. откриха пълзенето и забрави да ходят Laughing Късно и проговориха, чак на 3 г. с цели изречения до тогава само отделни думи и универсалното " ъъъъъъ" за всичко. И до днес едната предпочита да мълчи, то и сестра и не е особено бъбрива де. Явно си е до дете.

# 2 923
  • София, България
Да се включа и аз в темата, макар че все още нямам свекъри  Grinning Запознавам се с бащата на бившия ми приятел (който вече не е между живите, но..  Rolling Eyes), моментът е вълнуващ... Казвам му: "Аз съм Светослава, приятно ми е." А той: "Ейййй майка му да ***, трима сина имам, как една от снахите ми не се падна с нормално име, БЕ!"  Crossing Arms  Shocked Имената и на трите ни са нормални, според мен - Йорданка, Радост и Светослава, но не знам той какви имена е очаквал да чуе.  Confused

# 2 924
  • Бургас
А с какво изключително име е надарен бившия ти свекър?

Общи условия

Активация на акаунт