10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 031
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 360
  • София
По повод на това, че "техния" род е по-хубав - след изписването мъжът ми говори със свека на високоговорител, но тя не знае, и и обяснява как изглежда бебето. Казва и,че е с дълги крака, а тя :"А, добре, мамо...Дано да има твойто тяло." Какво му е добре-то момиче да има мъжко тяло - не знам. Свекър ми пък го питал дали си е дал името на детето, сякаш като нямаме брак не е от него...Това много ме вбеси и от тогава съвсем ме е яд на дъртака (ще ме прощавате).

Той вероятно смята, че трябва да сте женени. Не за да е негово внучето, а понеже така е редно... предполагам. И, един вид, като сте такива "модерни", кой ви знае дали ще се "принизите" да именувате детето с имената на бащата, вместо от някой сериал... примерно.
Дали е добре или зле съжителство без брак не коментирам - само ти давам друга гледна точка, която вероятно е по- близка до тази на свекъра ти, отколкото предположената от теб, в момент, в който без друго си била изпълнена с хормони... това съжителство вероятно не проумява човека, не бащинството - то му е достатъчно познато.

# 361
  • София
Kolsches Madel-приех фамилията на мъжа ми, съответно записах със съгласието на мъжа си и фамилиите им да са като нашите,проблема дойде от там,че първото внуче е с фамилия с първото име на свекъра, а не като нашите с наште си фамилии и като на девера,затова четвъртото име беше като фамилията на първото внуче.Дано си ме разбрала.

Е, сега вече съвсем се обърках... демек - нищо не разбрах.
Първото дете е взело фамилията на девера (който и да е той)?..  newsm78

# 362
  • София
оф, и аз не мога да се сдържа и да не ви порицая добронамерено, разбира се  Joy
хората ви подаряват неща, вие недоволни... ами нали от сърце са го направили.
моята баба е по същия начин - не смее нищо да ми подари вече милата, защото вижда, че нищо от него не потребяваме. Дори последния път като беше на гости нарочно бях сложила една ужасно кичозна поставка за свещ на видно място, чак мъжа ми се припули какво прави там, но на жената й стана много мило и се радва като малко дете. Другият път съм предупредила мъжа, че и сервизът от сватбата ще изкараме като дойде, въпреки уникалните му цветове и материал.
Толкова ли е трудно да кажеш благодаря и да го бутнеш в шкафа примерно?
Сигурно има и отвратителни свекърви, това не го съмнявам въобще, обаче и вие не си правите живота по-лесен.
Извинявам се, че леко развалих веселата и хубава тема.

По този повод - един разказ на моята майка.
Като станало ясно, че ще се бракуват с баща ми (или се били таман оженили, не съм съвсем сигурна, ама горе- долу о/о тогава), баба ми й набутала... нещо... абе, не помня какво точно, ама някакъв абсурден предмет, откровен боклук - с "вземи го, вземи го...". Без някакви особени обяснения за какво пък й трябва и как да го използва и защо трябва да го вземе. Е, майка ми го взела - с идеята, че все ще го набута някъде, макар тогава да живеели в 1 стая при хазяи... в последствие баба ми й обяснила, че имат в семейството такава традиция - да се подари от [бъдещата] свекърва на [бъдещата] (или "прясната") снаха някакъв боклук... ако го вземе - значи, ще се разбират... много смислена идея, прочее... очевидно е, че старото поколение каквото и да прави, все ще си остане с предните разбирания, познания, предмети, опит. А новото, каквото и да прави, все ще иска да е различно, отличимо, "своеобразно". И че не всички съвети, предмети / подаръци, споделен опит ще бъдат използвани. Но... ако бъдат приети и "смотани" някъде дори тогава, когато са ненужни, просто, понеже са дадени от сърце и с желание за помощ, вероятно разбиране ще има.
Впрочем, майка ми и баба ми действително се разбираха и обичаха...

ПП
Каспър, по повод на следващия ти пост - гледам, момиченце си отглеждаш... хм... някой ден, дай Боже да съм жива до тогава, и на мен ще ми трябва снаха...  baby_neutral

# 363
Моите свекъри намират сина си и респективно внуците си за много красиви, а мен за грозновата.Когато сме заедно /а още по-добре да има и други хора около нас/, много обичат да се възхищават гласно как и двете чаавета приличат на баща си, а той пък какъв майстор бил, че с такава майка такива красиви деца направил.Хората около нас леко се объркват, защото ние със съпруга ми много си приличаме визуално, а и аз съвсем не съм "грозновата", та започват да се чудят къде пък може да се е скрила грозничката майка на хубавите деца  Whistling.

И моите тръбят, че синът ми прилича на баща си, а те нямат абсолютно нищо общо. Малкия е със светла , чуплива коса, сини очи и бял, като мен, а мъжа ми е мургав , със черни очи и черна права коса.И чертите на лицата им са коренно различни.   Kато питам свеки , кой друг освен нея мисли така, тя казва: " Как кой, хайде да питаме свекър ти."
 И сега се сетих за друга изцепка. По стечение на обстоятелствата, тя дойде да ми помага след раждането. Малкия беше на 1 месец и тя взе да се вайка , че косата му била рядка и защо не приличала на мойта гъста и къдрава.

# 364
  • На морето!
Моите свекъри намират сина си и респективно внуците си за много красиви, а мен за грозновата.Когато сме заедно /а още по-добре да има и други хора около нас/, много обичат да се възхищават гласно как и двете чаавета приличат на баща си, а той пък какъв майстор бил, че с такава майка такива красиви деца направил.
Хе-хе, това е култово, ще си записвам, че живот и здраве и на мен ще ми "доведат" едно грозно пате да облагородим.

# 365
  • София
Kolsches Madel-приех фамилията на мъжа ми, съответно записах със съгласието на мъжа си и фамилиите им да са като нашите,проблема дойде от там,че първото внуче е с фамилия с първото име на свекъра, а не като нашите с наште си фамилии и като на девера,затова четвъртото име беше като фамилията на първото внуче.Дано си ме разбрала.
Е, сега вече съвсем се обърках... демек - нищо не разбрах.
Първото дете е взело фамилията на девера (който и да е той)?..  newsm78

Пример: Свекърът е Петър Иванов. Синовете му също са Иванов. илиянааа и децата й са също Иванови. Но деверът (нищо че е Иванов) е записал детето си не с фамилия Иванов, а с фамилия първото име на баща си, т.е. Петров. Свекърът най-вероятно е решил, че не е достатъчно уважен, затова е докръстил детето на илиянааа, като към Иванов е добавил и Петров, та е станало с 4 имена. Явно не му е достатъчно, че носят неговата фамилия...що за дивотии.

Има такава възможност, не знам дали важи само за името на свекъра или може и това на тъста. И моят мъж е така.
Баща ми е казвал, че след раждането отначало са го записали с фамилия - името на дядо му, а по-късно не знам по какви причини вече са му сложили фамилията на баща му. Сигурно затова в Б-я има толкова хора с дублиращи се име и фамилия.

# 366
Ами да, в нашето семейство нямаме една обща фамилия, нещо, което никога не ми е харесвало. Аз и брат ми сме с фамилия, образувана от първото име на дядо ми по бащина линия, т.е. взели сме презимето на баща ни за фамилия, а той пък от своя страна носи презимето на своя баща за фамилия и т.н. нагоре по родословното ни дърво всички са така. И се получава нещо такова - баба ми и дядо ми са с фамилия (да речем) Димитрови, родителите ми - Петрови, ние с брат ми - Иванови. Мазало.

# 367
Ами да, в нашето семейство нямаме една обща фамилия, нещо, което никога не ми е харесвало. Аз и брат ми сме с фамилия, образувана от първото име на дядо ми по бащина линия, т.е. взели сме презимето на баща ни за фамилия, а той пък от своя страна носи презимето на своя баща за фамилия и т.н. нагоре по родословното ни дърво всички са така. И се получава нещо такова - баба ми и дядо ми са с фамилия (да речем) Димитрови, родителите ми - Петрови, ние с брат ми - Иванови. Мазало.
Извинявам се за спама- при нас е по същия начин със фамилиите.

# 368
  • Бургас
Вместо запис:
Миналата седмица бяхме на гости при свеки (живее в друг град) и как се завъртя разговорът,съкровището казва:"Не съм чистила от предния път,когато идвахте" (бел. авт. месец май)  smile3544 Това май беше намек към мен,да яхвам прахосмукачката,ама аз нали бавно схващам...Обаче ме хвана малко яд,орева орталъка да отидем,че и домъчняло,а малко дете ще посреща в мръсотията...

Да не си снаха на моята свекърва, само дето на моята не и прави впечатление кога последно е чистила. По секциите й има 1 пръст прах, по чашите - пръсти, ужас! Чак ме догнусява понякога. Иначе не са лоши хората, но хигиената им е нулева!
Моят мъж един ден се ядоса и вика на свеки: "Ти си виновна, заради тебе брат ми не се къпе всеки ден, все му втълпяваш че е болен", а тя го защитава:" Не е вярно, брат ти се къпе всеки ден, /и вече с по тих гласец вика/ през денSick

# 369
  • Бургас
оф, и аз не мога да се сдържа и да не ви порицая добронамерено, разбира се  Joy
хората ви подаряват неща, вие недоволни... ами нали от сърце са го направили.
моята баба е по същия начин - не смее нищо да ми подари вече милата, защото вижда, че нищо от него не потребяваме. Дори последния път като беше на гости нарочно бях сложила една ужасно кичозна поставка за свещ на видно място, чак мъжа ми се припули какво прави там, но на жената й стана много мило и се радва като малко дете. Другият път съм предупредила мъжа, че и сервизът от сватбата ще изкараме като дойде, въпреки уникалните му цветове и материал.
Толкова ли е трудно да кажеш благодаря и да го бутнеш в шкафа примерно?
Сигурно има и отвратителни свекърви, това не го съмнявам въобще, обаче и вие не си правите живота по-лесен.
Извинявам се, че леко развалих веселата и хубава тема.

newsm10  202uu

# 370
Изключително ме забавлява тази тема
Не мога да се оплаквам от мойта свеки, единствено, че не спира да говори. Татко (свекър ми), зълва ми и милото имат избирателна чуваемост, но аз понякога полудявам....

Няколко много добри изцепки са "Жип", "Жи ес ем", "Жоб", "Жинси"... Гледа "Листопад" и незнам защо е решила, че Фикрет е Сикрет, а Ферхунде е Перхунде! ... Ще ходим в "Ауклета" (Outlet-а). ... Ох, има още много, ама не мога да се сетя

# 371
  • София/Варна
Няколко много добри изцепки са "Жип", "Жи ес ем", "Жоб", "Жинси"... Гледа "Листопад" и незнам защо е решила, че Фикрет е Сикрет, а Ферхунде е Перхунде! ... Ще ходим в "Ауклета" (Outlet-а). ... Ох, има още много, ама не мога да се сетя

Отдавна не е имало такива свежи писания Simple Smile.

# 372
Някои неща направо са  Shocked Shocked  има и  Joy Joy...

# 373
  • София/Варна
Е, идеята на темата беше да са главно Joy Joy Joy Wink

# 374
Е, идеята на темата беше да са главно Joy Joy Joy Wink
хаха, то зависи от гледната точка де.

И за да не е спам ето нещо то мен. Аз нямам ни свекърва ни дете, но съм присъствала на следната случка: В БГ сме и отиваме до някакво село, че не знам си кой си роднина на баща ми сега имал вила там. И отиваме ние за 2 дни, там  жена му, синът им и неговата жена-младо семейство с бебе на 3-4 месеца. Те са за пръв път са на вилата с бебето, т.е никога не са били с родителит на момчето за денонощие и свекървата не е слагала детето да спи вечер. И нощта се спуска и свекървата казва на снаха си много сериозно:
-Видях, че не си взела зехтин с теб, сигурно си го забравила.
Снахата гледа учудено и пита за какво и е зехтин.
Свекървата невярваща с един тон все едно са и казали, че трета световна почва:
-Ама ти това бебе с какво го мажеш след баня????

Общи условия

Активация на акаунт