10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 928
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 180

Медицинска сестра,казваш....Тежко ни и горко на нас,горките пациенти. Laughing

Точно медицинските сестри са най-опасни - хем си мислят, че много знаят, "медицински лица" са все пак, хем такива простотии измислят и правят, че в техните ръце оцеляването на внучетата им е цяло чудо.
Еее,недейте така-плашите ме. Мойта бъдеща свеки е медицинска сестра Rolling Eyes

# 181
Поздравления за веселата тема Simple Smile
Ето някои бисери и от мен:
свеки: идва вкъщи за да гледа детето, а аз ще ходя на козметик. Пристига много притеснена и заявява, че тази козметичка използвала една и съща маска за лице по няколко пъти  Joy Joy Joy и една нейна колежка като ходила, цялата се прибрала обрината и зачервена, при което аз ей така гледах  #Crazy Свекърва ми е уж интелигентна жена, при това детска учителка и ми стана странно как ще каже, че една маска се използва по няколко пъти, при положение, че знае, че маската се слага на лицето и след това се мие... но поне се позабавлявах

дядо ми: преди години имаше едно трабантче, което много пазаше. Отива човечеца един ден при баща ми и го пита хубави ли са тези коли Пежо 206 (по него време тъкмо бяха излезли), Баща ми учуден защо дядо пита му отговаря, че са много хубави, нови и т.н. Пита го обаче защо се интересува. А дядо отговаря: абе чудя се дали да не продам трабанта за 300-400 лв и да си купя една такава кола, гледах във вестника, че струват 300 и колко лева беше вече съм забравила. И накрая се оказа, че имало реклама на пежата и имало цена на изплащане за много години по 300 и няколко лева плюс първоначална вноска, но дядо откъде да знае  Grinning После умряхме от смях, защото иначе първо пита дали били хубави, сакън да не се прекара да си даде трабантчето  Joy
пак от дядо: отива до магазина да си търси видео, но жената му казала, че по добре било да си вземе дибиви, че после пак идва да пита какво било това  Mr. Green
и пак дядо: знам, че като млад е пушил и го питам един ден преди колко години е отказал цигарите. А той отговаря: аааа, не не съм ги отказал, просто 40 години не съм пушил  Mr. Green А той и сега не пуши  Joy
И така има весели случки и покрай нас Simple Smile Като се сетя нещо пак ще пиша.

# 182
Аз идвам с въпрос , за щастие все още нямам с какво да се разпиша по темата.

Издирвам една тема отпреди сигурно 3 години в ДиС.

Ставаше въпрос за снаха , която отива на гости на свекърите и на сутринта загрижената свекърва , която вече явно иска внучета , дава акъл на снахата вечер да си ляга без бельо под нощницата , за да може мъжа й по-лесно да я обладава    Blush

Някой дали си я е запазил ? Може да е било пързалка , но беше страшно забавна  Laughing

# 183

Медицинска сестра,казваш....Тежко ни и горко на нас,горките пациенти. Laughing

Точно медицинските сестри са най-опасни - хем си мислят, че много знаят, "медицински лица" са все пак, хем такива простотии измислят и правят, че в техните ръце оцеляването на внучетата им е цяло чудо.

Даа, баш те ги ръсят най-големите бисери. Като се роди дъщеря ми в първите дни на срамните й устни се събираше физиологичен секрет, за който педиатърката каза да отмиваме с памук с лайка и обясни, че е нормално да се появи веднага след раждането и да отмине след няколко дни, но не е болестно състояние.

Е, да, обаче компетентната ми свекърва - също мед сестра - като видя секрета, разбиращо обясни, че това било "Кандидата" и като хванело бебето млечница заради това, че го кърмя (много я беше яд, че кърмя), капките, които ще капя на езичето за млечницата щели да излекуват и кандидата. #Crazy newsm78 Забележете, освен диагноза и прогноза за бъдещи заболявания даде жената!

Тоест ако се доверявах на медицинските й познания, сигурно щях да се ошашкам, ама добре че предварително си знаех колко е компетентна, та не се впрегнах. Обаче май сгреших, че не й възразих още тогава, щото впоследствие продължавам да получавам все такива компетентни съвети с и без повод. Интересното е, че синът й й вярва... и не разбира защо аз така все с недоверие подхождам.

Още едно допълнение по повод медицинското й образование - веднъж се изказа, че страда от стигматизъм. Помислих, че е грешка на езика, но след като го повтори многократно (обича да си служи с терминология в разговорната реч), реших да й обясня с риск да бъда наругана, че заболяването е Астигматизмъм, а Стигматизмът е нещо съвсем различно. Е, спорът се разреши със справка в речник на чуждите думи, но и тогава не си призна, че е сбъркала, ами побърза да смени темата...

# 184
Аз идвам с въпрос , за щастие все още нямам с какво да се разпиша по темата.

Издирвам една тема отпреди сигурно 3 години в ДиС.

Ставаше въпрос за снаха , която отива на гости на свекърите и на сутринта загрижената свекърва , която вече явно иска внучета , дава акъл на снахата вечер да си ляга без бельо под нощницата , за да може мъжа й по-лесно да я обладава    Blush

Някой дали си я е запазил ? Може да е било пързалка , но беше страшно забавна  Laughing
О, аз си ги спомням до ден днешен това и всеки път се хиля. Мисля, че беше в предишните две теми за свекървите, но не съм сигурна в коя точно.  newsm78

# 185
О, аз си ги спомням до ден днешен това и всеки път се хиля. Мисля, че беше в предишните две теми за свекървите, но не съм сигурна в коя точно.  newsm78
[/quote]

Хехе , аз съм същата. Доста често се присещам за тази тема и си се хиля самичка   Mr. Green

Редактирам се :
Намерих яяяяя ! Ето , на който му се чете или просто иска да се посмее : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239896

Този път я слагам във фаворитите !

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 18:24 от The_Sunrise

# 186
Култова тема.  Laughing Аз за сега нямам оплаквания, добра си е жената само два пъти ме е изправяла на нокти. Първият път когато беше измъкнала всички дрехи от гардероба докато ни няма и ги беше преподредила както сметнала за добре  Shocked , а за другото (то се случи няколко пъти) да ни слага чершафите за пране. За гардероба вдигнах гюронтия на мъжа и повече не се повтори, но за чершафите не се отучи.

# 187
  • Murcia, Spain/Ruse
направо съм откачила от 2 дена насам с мойта свеки Shockedпонеже ни предстои ваканция в Бг(в нейния апартамент),за 1 месец тя се е амбицирала да захранва детето ми с мед...добре де,от какъв зор й е да дава тоя мед,при положение че детето няма 2 год,а тук(Испания)мед в чист вид,не се дава на децата до към 3 год.възраст,а чета че и в Бг педиатрите го отричат до 2 годинки CloseОбясних й че няма нужда от него,а тя не,много е полезен,тука майките дават на децата си с бибероната по няколко пъти на ден, а ти не искаш да й дадеш (каква майка съм ooooh!)....Това както знаем за меда с биберона е ОГРОМНА БЪЛГАРСКА ПРОСТОТИЯ,водеща единствено и само до алергии в детска възраст,до разваляне на зъбите и куп още неприятности Naughty
Но както и да е,с всичкото си нахалство ми заяви че аз като изляза някъде тя пак ще й даде,макар аз категорично да забраних.......Е,кажете как да се оправям с тоя мед и по-точно със свекървището ми newsm78

# 188
Ако половинката ти е мъж на място, той трябва да се разправя с нея, не ти. Говори с него.

# 189
  • Murcia, Spain/Ruse
О,той не може да я понася,но сега като не са виждали малката,малко ми се струва 4е преиграва.. Twisted Evilи трябва да запазим благоприли4ие Mr. Green

# 190
  • София
И моята е толкова нахална и не се съобразява.И при нас ситуацията е,че детето и мъжа ми нещо не я понасят и аз играя дипломат.И мен много ме дразни, когато прави нещо с детето и се опитвам тактично да и правя забележка,но не се разбира.Има вече няколко такива ситуации.Тя за да се хареса на детето,като дойде у нас и дава всичко да пипа и тогава я беше вдигнала до една картина.Казвам и,че едвам е закрепена и да не я пипат.Е,докато не я събори детето зор видя.А у тях нищо не дава да пипа детето.Само вика по нея.Сега си е наумила да я впечатли като и дава да и рови в чантата и там е сложила едно десертче.Обясних и, че за мен  да се рови в чужда чанта не е хубаво,пък и аз например нося и лекарства и въобще не искам да я уча така.Въпреки това вече два пъти го прави и следващия път направо си дръпвам детето.То бива простотия,ама като се опитва и да си я налага  върху детето бяс ме хваща.

# 191
  • Торонто/София
 Joy Joy Joy

# 192
  • Murcia, Spain/Ruse
Не мога да повярвам,4е го казвам-днес ми се извини,че не е била добре информирана относно меда.....и как аз съм била права,а тя слушала комшийките си JoyЕее,значи не ми е чак толкова лоша свекито Heart EyesЩе се радвам и вие да имате такива свекита Hug

# 193
Сега обърнах внимание, че темата обхваща и изцепки на свекърите, и веднага се сетих за една история. Тази история се беше повторила няколко пъти в началото на връзката с мъжа ми. Та като му ходех на гости неговата стая беше точно до стаята на родителите му. И понякога сутрин свекърът питаше дали сме усетили снощното земетресение Laughing, а аз въобще не се усещах в началото Embarassed Joy.

# 194
  • Бургас
Моята свекърва е много добра и възпитана жена, но уви доста "неграмотна" по отношение на всякаква техника. Та повечето й изцепки са главно от там, но сега не мога да се сетя за нищо конкретно.
Сещам се само за една реплика, с която аз много се забавлявах. Та нашия син прясно роден и свекървата голям мерак има да го разхожда с количката в парка. Нали й е първи внук и (за сега) единствен. Върви тя гордо изпъчена и като се прибра и още от вратата заявява: "Абе, гледам в парка, от наш'то по-хубаво няма."

Общи условия

Активация на акаунт