Съкровищата, донесени от Съюза... и аз имам наглостта да не харесвам, пък и харча пари за нови неща, такива същите 
И за повтарянето на спорните истини е същото
Вече е убедила всички около нея, че: "Аз много хубаво готвя еди-какво си... много хубава баница правя... много хубаво гледам деца" и те го твърдят в един глас, без да се замислят. Пък аз спокойно бих оспорила особено последното - хубавото гледане на деца се изразява в това да ги строиш пред себе си (пенсионирана детска учителка е), да им кажеш 1-2 стихчета, да ги попрепиташ малко по други стихчета, след което да ги пуснеш да играят навън (в двор без ограда и къща без парапети никъде - деца на 3 и 6 години), а ти да си готвиш вътре "хубавите манджи" или да отидеш на другия край на градината да копаеш. И още се чуди защо не искам да й оставя децата за лятото.
) прави много по-хубава и сочна баница от нея. И започна всеки път като идем на гости да ни гощава с баница. Ама наистина всеки път. И половинката си взима парче-две от любезност, да не я обиди, но не може повече, тъй като му става лошо от мазно, особено в жегите, а свеки слага близо половин бутилка олио в баницата. И така, последния път дочувам следното (казано на зълвата): "Тя М. (аз) явно всеки път го кара да хапва преди да дойде вкъщи, и у нас той казва, че не е гладен и не ми яде манджите, ама аз си знам, че е нейно дело това, не може да е отраснал с тия манджи и сега изведнъж да не ги харесва..."

Не я мразя ,просто е нестихващ извор на бисери според мен.Някои от тях дори и не са смешни
.