10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 820
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 315
Kolsches Madel-приех фамилията на мъжа ми, съответно записах със съгласието на мъжа си и фамилиите им да са като нашите,проблема дойде от там,че първото внуче е с фамилия с първото име на свекъра, а не като нашите с наште си фамилии и като на девера,затова четвъртото име беше като фамилията на първото внуче.Дано си ме разбрала.

# 316
Сега вече да  Hug! Знам я тази традиция, ама е  много объркваща !  Whistling

# 317
оф, и аз не мога да се сдържа и да не ви порицая добронамерено, разбира се  Joy
хората ви подаряват неща, вие недоволни... ами нали от сърце са го направили.
моята баба е по същия начин - не смее нищо да ми подари вече милата, защото вижда, че нищо от него не потребяваме. Дори последния път като беше на гости нарочно бях сложила една ужасно кичозна поставка за свещ на видно място, чак мъжа ми се припули какво прави там, но на жената й стана много мило и се радва като малко дете. Другият път съм предупредила мъжа, че и сервизът от сватбата ще изкараме като дойде, въпреки уникалните му цветове и материал.
Толкова ли е трудно да кажеш благодаря и да го бутнеш в шкафа примерно?
Сигурно има и отвратителни свекърви, това не го съмнавам въобще, обаче и вие не си правите живота по-лесен.
Извинявам се, че леко развалих веселата и хубава тема.

# 318
  • Fort Worth, TX
Едно е свещник или сервиз.А аз как да взема цял килим ?Има една приказка =На вкус и цвет, тавориш нет.Това което за нея е прекрасно, вероятноста на мен да ми хареса е много малка.Преди няколко год за една Коледа мми беше подарила една блуза ярко червена подходяща за жени над 50+.Така и никога не я облекох.Помолих после мъжа ми да й каже тактично да не ми купува дрехи, защото само си дава излишно парите, макар много добре да знае, че нашите имат магазини за дрехи откъдето се обличам и стила ми на обличане е съвсем различен от тази блуза.Блузата беше избрана по неин вкус и по дрехите които тя носи.Свекър ми в това отношение е супер.За рожденни дни винаги дава пари да си купим каквото ние реши, само че държи после да види покупките, което си е в реда на нещата.

# 319
сигурно си права, разбира се...
аз рядко забелязвам на хората затова и съм нямала конфликти с майки на постоянни гаджета и сегашната ми свекърва. Дори напротив - всички от тях и до ден днешен жалят каква снаха са изтървали, какво да ги правиш заблудени хора. Joy
И аз съм получавала и получавам дрехи, които никога няма да сложа, но седят сгънати в дрешника на видно място, никога няма да кажа или намекна, че не ги нося и няма да ги сложа... Наистина хората са различни.
абе да ти кажа, аз каквато съм актриса, сигурно и килима щях да взема и да сложа и да измисля нещо и да изчезне после.
извинявам се пак за оффтопика Simple Smile

# 320
Или е имала съмнения,че детето не е от сина й  newsm78...

Деси, това си е класика.
Съмнения бяха отправяни и към мен многократно Party.

Един ден внезапно се изтърсват моите свекър и свекърва на площадката, на която съм извела детето.
Поздравяваме се и свекърва ми казва на детето "Ела при леля.", а свекърът ми я поправя "Ама ти не си му леля, ти си му баба".
Тя отвръща "А, вярно" Laughing.
Не е истина! Тази е луда!

# 321
За рожденни дни винаги дава пари да си купим каквото ние реши, само че държи после да види покупките, което си е в реда на нещата.
Аз пък това не го разбирам. Дала съм пари на някой за рождения му ден и от там нататък изобщо не ме интересува как ги е похарчил. Това са си негови пари, каквото иска да ги прави. Също така не приемам някой да иска да види покупката ми. Направил е подарък и не виждам защо ще ми държи сметка. Колкото до свекървата - и мойта не е цвете, но за няколко години се научих в нейно присъствие да кимам с глава, да се съгласявам (привидно разбира се), да приемам умопомрачителни подаръци, които никога няма да употребя, да приемам особените й навици (като това никога да не чука, когато влиза в спалнята ни) и в момента в който си тръгна вече забравям за мъчителното общуване, което ми се е наложило да преживея. Т.е. не се караме - имаме привидно спокойни отношения, които обаче трябва да са сведени до минимум иначе става страшно.

# 322
Вий пък, искала да ги види...ами че как...На мен ми искаше касовите бележки, когато беше дала 30 лв. да купя подарък на детето за Коледа...Таз година, за рожденния ден на мъжа ми, му дала пари да си купи нещо. Решил нашия да си купи риза, ама не я мерил/!?!/, щото бил сигурен в размера си.Хубаво, ама ризата - малка.Тя не му говори една седмица...

# 323
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Или е имала съмнения,че детето не е от сина й  newsm78...

Деси, това си е класика.
Съмнения бяха отправяни и към мен многократно Party.

Един ден внезапно се изтърсват моите свекър и свекърва на площадката, на която съм извела детето.
Поздравяваме се и свекърва ми казва на детето "Ела при леля.", а свекърът ми я поправя "Ама ти не си му леля, ти си му баба".
Тя отвръща "А, вярно" Laughing.
Не е истина! Тази е луда!

е, нали не е казала, че детето и е племенница, защото са от едно племе  Whistling
и не го нарича на галено "маленкая сабачонка" даже след като и обясня, че това може да се изтълкува като малка кучка  Tired

# 324
10 дни след като родих малката, си купувам  чай за увеличаване на кърмата, на Hipp,  с картинка на опаковката -кърмеща жена. Свекърва ми, която е много против кърменето,идея си няма въобще защо се тормозят децата по този начин,   го вижда и възмутена възкликва:
- Ти с  чай ли смяташ да го храниш това дете
                                                                                  Crazy Crazy Crazy

# 325
Много се радвам , че открих тази темичка Simple Smile Отдавна имам нужда да поплюя по адрес на изрода , който за нещастие е майка на любимия ми  Sick

Да ви кажа бисерите на мойто чудовище са по 10 в секунда и е невъзможно да се напишат всички , но ще се опитам да се сетя няколко  Grinning
След като синът и току що е монтирал новия бойлер тя му задава въпрос : Ама Павчо този бойлер има ли копче за изключване ?  Shocked (тя е завършила електротехника или нещо подобно в Москва )
Детето беше на 4 -5 месеца , когато разговаряйки стана дума , че няма гъдел и тя много вещо допълва : Ами да, те бебетата не чувстват и болка  Shocked
В момента детето е на 1,5 год. и е 10,5 кг при ръст 86см и тя контатира : Ева е дебела ще и се образува двойна гуша  #2gunfire
Отиваме един ден у тях на гости (тя живее с майка си ) и двете в един глас : Евичка откога те чакаме , баба ти е купила подарък да ти го даде. Идва баба от другата стая и носи ................ пакет мокри кърпички  Rolling Eyes
Няколко пъти е споменавала : Е не мога да свикна да ми казват баба ! Питам я : А как искаш да ти вика , како ли ? и тя : Ами да може ( и се хили като кифла  Sick )
Още от както детето навърши годинка вече 5 месеца при всяко говорене по телефона или идване на гости първият и въпрос е : Ева проговори ли вече ?
........

# 326
Още от както детето навърши годинка вече 5 месеца при всяко говорене по телефона или идване на гости първият и въпрос е : Ева проговори ли вече ?
........

E - ти пък - чак годинка! Моите от 7 месечна възраст само това повтарят! Mr. Green Даже последно свекър ми каза: Не ми харесва детето - друго освен да мъца незнае - аз видях едно точно на нейната възраст и можеше и да говори и да ходи! Joy (А всъщност Али си говори доста за месеците - съвсем съзнателно казва - Мама, Тата, Баба, Дай и Айде)

По принцип аз гледам много, много да не ги изтипосвам тук - първо, защото тяхното ми се вижда повече простотия от колкото някакъв евъргрийн - приемам темата като място за споделяне на нещо смешно, а не на злобни прояви и забележки, и второ все си казвам да не им обръщам толкова внимание.

И аз правех и правя като  Каспър - гледам да не засегна хората и винаги ям от яденето им, опитвам се да харесам подаръците им, да вземам нещата, които ми предлагат и винаги да направя някакъв комплимент. Те обаче изобщо не се проявяват същото разбиране - моите покупки и готвене се критикуват без изобщо да се замислят как ще се чувствам - хич дори не се сещат, че може вкуса и начина ми на живот просто да са различни от техния - обаче от както се роди детето и гадните забележки почнаха по нейн адрес - хич не мога да проявявам търпимост - не мога да си преставя баба и дядо да търсят само кусури на внучето си и да не проявяват никаква заинтересованост! За детето явно много боли!

Ето друг пример:Свекървата вижда детето за 2 -ри път - ААа ама тя се е променила - заприличала е на човек - първия път като я видях - едни малки дълги пръсти и една голяма глава - казах си - ама какво пък е това дете!? Crazy (И пак да си кажа - бебка се роди супер оформена - в родилния дом всички й се дивяха колко оформено и сладко бебе беше - но и да не е била - внуче й е - не може ли да я погледне с други очи и да хареса все пак нещо newsm78)

# 327
Е те това тата и мама и баба не го смятат за говорене  Naughty Мойта иска изречения да прави на 1 годинка  Rolling Eyes

# 328
  • София
Моята пък иска на 2 години да могат да правят анализи на думите  Mr. Green Не се подигравам и не преувеличавам - за нея това означава да могат да описват някой предмет с допълнителни думи - например Зайчето е бяло, небето е синьо и т.н. Ама те пък пусто моите деца като не знаят какво е анализ и викат Зайчето скача  ooooh! пък това не било правилно  Laughing

# 329
"Тя М. (аз) явно всеки път го кара да хапва преди да дойде вкъщи, и у нас той казва, че не е гладен и не ми яде манджите, ама аз си знам, че е нейно дело това, не може да е отраснал с тия манджи и сега изведнъж да не ги харесва..."
Оохххх, това искрено ме развесели! Laughing

И у нас има подобни изцепки с манджите и кой какво ядял преди, а сега не, обаче драмата е още по-голяма, защото, след като дюканствах няколко месеца, драстично ми се промени вкусът за храна и вече мазно не мога да погледна. Sick Съответно и аз не ям някои от нещата, които преди ядях, готвя различно и мъж ми и той яде различно, така че коментарите в стил "вие вече не ми харесвате манджите"  са ми добре познати. Wink

Общи условия

Активация на акаунт