10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 829
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 300
  • София
antena, ако не знаех, че е невъзможно, щях да си помисля, че имаме една и съща свекърва  Crazy Съкровищата, донесени от Съюза... и аз имам наглостта да не харесвам, пък и харча пари за нови неща, такива същите Simple Smile
И за повтарянето на спорните истини е същото Simple Smile Вече е убедила всички около нея, че: "Аз много хубаво готвя еди-какво си... много хубава баница правя... много хубаво гледам деца" и те го твърдят в един глас, без да се замислят. Пък аз спокойно бих оспорила особено последното - хубавото гледане на деца се изразява в това да ги строиш пред себе си (пенсионирана детска учителка е), да им кажеш 1-2 стихчета, да ги попрепиташ малко по други стихчета, след което да ги пуснеш да играят навън (в двор без ограда и къща без парапети никъде - деца на 3 и 6 години), а ти да си готвиш вътре "хубавите манджи" или да отидеш на другия край на градината да копаеш. И още се чуди защо не искам да й оставя децата за лятото.

# 301
Моята известно време беше доста обидена на сина си, задето казал пред сестра ѝ, че жена му (т.е. аз  Sunglasses) прави много по-хубава и сочна баница от нея. И започна всеки път като идем на гости да ни гощава с баница. Ама наистина всеки път. И половинката си взима парче-две от любезност, да не я обиди, но не може повече, тъй като му става лошо от мазно, особено в жегите, а свеки слага близо половин бутилка олио в баницата. И така, последния път дочувам следното (казано на зълвата): "Тя М. (аз) явно всеки път го кара да хапва преди да дойде вкъщи, и у нас той казва, че не е гладен и не ми яде манджите, ама аз си знам, че е нейно дело това, не може да е отраснал с тия манджи и сега изведнъж да не ги харесва..."

# 302
Оффф,това пък за храната е голям проблем и при нас ,защото готвя манджи ,които тя дори не е чувала и страшно става като почне да се пули! Но да не се отплесвам,за друго съм влезнала да пиша ooooh!
Идват свекитата на първия имен ден на внучето.След като многократно предния ден казах ,че няма да имаме гости ,защото е малък ,а и сме сами с него,те пристигат на Петровден и нахлуват ,носейки подарък !!!Пластмасов стол,детски някакъв ,с лепенки.Приемам подаръка аз и учтиво го оставям настрана,няма как да седна в него я ! Но свекъра напира да слагам детето да сяда в него и това си !"Ами дай да го видим дали ще му хареса де,виж какъв е шарен (столът!)".Малкият тогава нямаше и 3 месеца ooooh!
Друг подарък за бебето - играчка от тези ,които ги бутат проходилите деца.С цената на нея естествено (да не би да пропусна да видя ,колко се е охарчила).Нося ми тя играчката и я размята над леглото ,а бебето кротко стои и си гледа.Тогава тя с умилителен поглед "Дай му я да си поиграе де" Shocked Е  как да дам на 3 месечно бебе самолетче за бутане?Викам ,дай му я ти ,но тя нещо се отказа и прибрахме играчката за по-добри времена Laughing

# 303
 данчето с трабантчето, не знам свекърва ти ли е толкова проста, или ти просто толкова я мразиш, че при всеки удобен случай я хвалиш.
Чета те с интерес и стигам до извода, че майката на мъжа ти и баща на детето ти, просто се опитва да се порадва на внучето си. Е, малко нескопосанко, явно не е от най-извисения тип, но и не очаквам друго.
Ама ей, за разстрел е, амидофен ще ти казва да му даваш и цените не сваля!

Успех във възпитанието на сина ти и в бъдещето ти на свекърва.

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 14:29 от Гос`жа Мафани

# 304
Нямам против да се радват,моята майка не е по-добра  TiredНе я мразя ,просто е нестихващ извор на бисери според мен.Някои от тях дори и не са смешни Tired
Не за това е темата !

# 305
Данчето, ти си щастлива, че живеете отделно. За моята не ми се говори, само ще кажа, че тя е единствената причина да не живея в БГ.

# 306
  • София
Първо да кажа, че съжалявам за офф-а, ама не мога да се стърпя...

Татяна, бягството не е начин  Wink

# 307
Татяна, бягството не е начин  Wink

И аз да се намеся, защото съм потърпевша.

Понякога бягството е единствения изход Hug.

# 308
 И  аз съм   от  тези  които  са избрали   бягството като изход , защото  разправиите  с хора  които  са меко  казано " неразбрани"/  да  не употребявам  друга  дума /  само  те  изтощават  и  омърсяват . Да  не говорим , че не  водят  и до никъде.

# 309
Аз само се записвам да ви следя...  Laughing
За щастие все още нямам свекърва и се надявам никога да не ми се налага да пиша тук  Laughing Laughing Laughing

# 310
  • На един клон
Аз пък се надявам нЕкои "дами",неспиращи да драскат по форумите,да си намерят друго място да се заяждат.
Измисляйте си теми,Дами,това го можете,все ще се намерят още 4875629 като вас да одат и да "попълват",хахахаха.
Данче,моите свекърове вече не се вписват в темата с бисерите...Дано и ти не стигнеш до там и да се намира по нещо смешно и забавно в  изцепките им.
П.С. И аз се изселих от родния си град,за да съм по-далеч от Мама,обаче сега тя стъпи на местна почва...Освен да емигрирам в чужбина  ooooh! ...
Обаче тема за Майките нЕма да отварям,щото ме е срам...

# 311
Габи, напълно съм съгласна. И един бисер от моята: била съм нагла и неуважителна, защото  синът и ми бил "разрешил" да уча "висшо". Трябвало да си остана "проста", та тогава съм щяла само да си мълча и да и да я оценя  ooooh!

# 312
Tatyana72 , не можах да се сдържа: как може някой да каже такова нещо  ooooh!

Забавно ми е да чета темата и ми помага да оценя моята бъдеща свекърва. Толкова е мила, чак някой път прекалява с обгрижването  Mr. Green
Не знам ,как щях да постъпя, ако беше по-различно положението. Все пак съм с нейния син, не съм я избирала нея. Много е важно обаче и самият мъж ,как ще се държи . В нашия случай, аз съм тази,която казва на мъжа ми да се държи по-мило с нея, щото той доста си я реже.  И никога, никога не са се мешали със свекъра в нашите работи ! Това обаче пак е заслуга на мъжа ми, защото той ги е научил така. Така че,  вината в повечето случаи не трябва да се търси у свекърите, а в мъжете !

# 313
  O,  Kölsches Mädel повярвай  ми  има  кой  д аго  каже

Tatyana72  това  прилича  на моята  необразована   свекърва , която скочи   за  втората  ми  магистратура , че били  напълно  излишни   разходи / при условие  , че аз  плащам всичко / и  как  можел  мъжа  ми да  ми позволява цитирам " да си вея  байрака  всеки  уикенд". / Пояснявам  , че  от пон- петък   работя   в София , а после  пътувам  цяла  нощ  за  да  мога  да отида събота и неделя  на  изпити във Варна/ . Но  за нея  направо си вея  байрака  далече от  съпруга ми.
Kölsches Mädel   и моя  ги  реже  постоянно /  доскоро де , докато прекратихме всички  взаимоотношения/  , но  просто и да им  викаш и да ги режеш не ти обръжат  внимание . Тогава  ние  отрязахме каринално hahaha

# 314
Kölsches Mädel ние сме по-същият начин.Бъдещата ми свекърва никога не се е месила в нещата ни,ако иска да предложи нещо казва го(без да го натрапва) и после отсича-Вие си решавате.
Преди се е месела в отношенията на приятеля ми с бившата му,но той яко я е скастрил и тя се е научила.
Съгласна съм,че не само свекървите имат вина,от значение е синовете им до каква степен позволяват тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт