10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 713
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 885
 Peppa, твоят свекър заслужава да роди.

# 886
  • София
От как се знаем, съм уведомена, че жената е алергична към млечни продукти. Това сирене, кашкавали у тях може и да се предлагат на масата, но тя никога не ги яде. Нищо не се застройва с кисело мляко, прясното мляко е табу. Внимавала съм и аз, когаот на нас ни гостуват и ако взема, че се разсея и застроя супа, моментално се приготвя нещо друго за нея. Да не говорим с какъв страх аз и педиатърката подходихме към първите ни 2 бебета при захранването с млечни продукти, колко пъти сме се шашкали при коgни проблеми и пр.

И един ден жената влиза в болница за да й диагностицират проблем на крака. Налага се да пренощува там и ние следобеда преди нощувката отиваме на свиждане. Виждаме се с нея, бърборим си, накрая излизаме от стаята да си ходим и срещаме една мила сестра, която реши да ни даде сведение за болната и между другото, за да подертае, че жената се чувства добре, каза и как си изяла обяда и следобед киселото мляко и пр. При което ние с ММ в паника:
- Но тя е с алергия към млечни продукти!!!
- А, с алергия!
- Да, алергична е, какво кисело мляко?!?!?
При което дамата влиза най-спокойно, още й се чудя на стоицизма, и с най-голямата усмивка пита:
- Абе, Хххххх, каква алергия си имала, бе?
- Каква алергия?
- Ми, синът ти каза, че към млечни продукти.
- Ами, просто не са ми вкусни.
Ние ей така  Shocked Shocked Мен кучета ме яли, но цял живот да заблуждаваш собственото си семейство...

Но не е алергична жената, наистина. Ей на последния път на гостуването й пюрето беше с прясно мляко вътре. Е, наложи се да нарежа набързо едни продукти за гръцка салата в отделна чиния, че бях наринала вече сиренето на кубчета, но...

По този повод моята свекърва често получава алергични обриви от месо. И така все се пази да не яде месо била алергична към някоя съставка ненам си кво. И идва момент, в който ни е на гости ненадейно, аз съм сготвила мусака, а мъжа ми по-рано беше купил готови кебапчета. Предлагам и аз да яде мусака (нямаше много кайма, ние я ядем с по-малко кайма и повече картофи) и тя ми казва : " Оооо, не аз месо не ям, камо ли пък кайма . Какво друго има?", аз й отговорих,че ще и сготвя нещо постно, ако иска, а пък мъжа ми спомена кебапчета, че иска да яде. Познайте какво поиска да яде госпожата, която не искала месо/кайма? Еми кебапчета да, а мусака не иска. Нямам нищо против избора й, но да не се прави на алергична, ами да си каже какво й се яде.  Laughing Rolling Eyes

# 887
  • София
В периода, когато бяхме с много обтегнати отношения, каним свекърите на гости на фондю (подарък ни е от сватбата от тях, по моя поръчка  Heart Eyes). Нарязали сме мезета, аперитив, това-онова, купила съм огромно количество сирена за фондюто, по ориджинъл ресипи - стържа, мажа с чесън съда, кирш, бяло вино, това-онова. Поднасме след мезетата огромна купа със зелена салата със самото фондю, разбира се, вина...За после и десерт има. Свекър ми ме гледа нацупено - "Само това ли ще ядем?". Много тъпо ми стана.
Да поясня - всички сме много ящни и никога не съм си и помисляла да подготвя недостатъчно храна за гости. Просто необичайна. Не е да не са яли сирене, да не кажете, че са алергични и те.
Ясно, че е свикнал винаги по два-три вида пържоли и наденици, но те бях предупредени на какво гости са канени, а и сами са питали преди това кога ще се съберем да го изпробваме това чудо.

# 888
  • София
Явно си е мислел човекът че ще го пробва между суджуците...

# 889
Това схващане, че ако не са пържоли, не е никакво ядене е масово. Особено при по-старото поколение. Поднасяла съм синьо сирене заедно с други неща, при което свекъра казва с отвращение "ама това ядете ли го вие?". Когато сме на гости у тях супата се брои за предястие, ако кажа че ще ям супа, всички почват - "ама как нищо ли няма да хапнеш?". Първото ми дете го кърмих 1 година и го захраних след 6 м. Е, извадиха ми душата - това дете ще го умориш от глад, какви са тия глупости със захранването, тука децата на 6 м. ядат кюфтета и са на детска кухня (става дума за провинцията), докога ще я кърмиш, дай му на това дете да опита храна, да види че живота има вкус   ooooh!. Сега ме обвиняват, че дъщеря ми е злояда, заради тези "диети", на които съм я подлагала като бебе.

# 890
  • София
Искаше просто да се заяде човекът, не е останал гладен.  Мезетата бяха все месни.
В течение на годините се научих да парирам такива прояви от тяхна страна още в зародиш. С насмешка и матап. Пък и като спря да ми пука и те спрях да ме дразнят нарочно. Но в началото - прсто ме парализираха. Гък не смеех да им кажа напреко и пак постоянно бях виновна и ги обиждах (според тях). Сега като живеем по-надалеч и нещата сами взех да си идват на мястото.

# 891
съвет към мен: като правиш салата първо ти опитвай краставицата дали горчи  Crazy
А защо нейното мило синче не опита първо краставицата, за да не ям аз горчива краставица  newsm78

Аз този коментар го разбирам по следния начин: ти си по низш човек от моя син, трябва на него да му спестиш горчилката, пък ти може да си опитваш от горчивината колкото си искаш, не ми пука , важното е той да е добре #Cussing out

# 892
съвет към мен: като правиш салата първо ти опитвай краставицата дали горчи  Crazy
А защо нейното мило синче не опита първо краставицата, за да не ям аз горчива краставица  newsm78

Аз този коментар го разбирам по следния начин: ти си по низш човек от моя син, трябва на него да му спестиш горчилката, пък ти може да си опитваш от горчивината колкото си искаш, не ми пука , важното е той да е добре #Cussing out

Моята така преди години ме караше аз да нося един багаж, да не го носело "нейното", което нейно беше 120 кила здрав мъжага.

# 893

А аз го разбирам така: изтървала си горчива краставица в салатата и свекърва ти те съветва другия път предварително да опитваш краставицата. Теб съветва, защото явно ти правиш салатата.
Ако я правеше синът ѝ, навярно щеше да посъветва него.
Ей, наистина се чудите откъде да си изровите проблеми.  Laughing

# 894

А аз го разбирам така: изтървала си горчива краставица в салатата и свекърва ти те съветва другия път предварително да опитваш краставицата. Теб съветва, защото явно ти правиш салатата.
Ако я правеше синът ѝ, навярно щеше да посъветва него.
Ей, наистина се чудите откъде да си изровите проблеми.  Laughing

не, не беше така. Тя ни носи краставици от градината и ме предупреждава! Подразни ме , че трябва аз да опитам и ако е горчива няма проблем, но ако сина и опита тогава е проблем  Whistling
Аз мога да ям горчиво, той не!

# 895
А синът ѝ прави ли салата, готви ли?
Това е по-обидно, че се очаква само ти да го правиш.

# 896
съвет към мен: като правиш салата първо ти опитвай краставицата дали горчи  Crazy
А защо нейното мило синче не опита първо краставицата, за да не ям аз горчива краставица  newsm78

Аз този коментар го разбирам по следния начин: ти си по низш човек от моя син, трябва на него да му спестиш горчилката, пък ти може да си опитваш от горчивината колкото си искаш, не ми пука , важното е той да е добре #Cussing out

Моята така преди години ме караше аз да нося един багаж, да не го носело "нейното", което нейно беше 120 кила здрав мъжага.

Ми "нейното" е носило 120 кила, достатъчно си е  било натоварено според нея, ти пък ква си недосетлива Laughing Laughing Laughing

# 897
Ми да, хич не съм съобразителна и аз  Simple Smile

# 898
Хехе, моята свеки пък като направи супа, то тя е и супа, и ядене. Свекър ми, който е 120 кила, се засища с тенджера и  самун хляб hahaha

# 899
Тия треперушки едва ли могат да се надяват на по-неблагоприятно представяне от тази снимка. Но на детско ушенце биха изглеждали много по-добре. То, на детско уше кое ли би изглеждало зле... На мен не са ми противни. До определена възраст, 1-2 клас, защо да не се носят?

Общи условия

Активация на акаунт