10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 922
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 1 065
Да си похваля бабчето, винаги ми е казвала "Няма да даваш да ти режат косата", а моята беше до кръста и гъста. Heart Eyes

# 1 066
  • София
Вярно е това за поколението. Под "приличен ученически вид" се разбираше гол врат, а дългите коси бяха символ на бунтарство и непокорство. И аз на времето си съм била остригана на паница по инициатива на майка ми, която твърди, че сутрин в бързината трудно се решела и връзвала дългата ми, гъста и къдрава коса. Пък същата тази коса на паница се поддържа по-лесно, друг е въпросът как изглежда  Twisted Evil

# 1 067
Значи, до поне 2035, като наближи първият учебен ден, дългокосите момиченца - при баби само с 24-часов родителски надзор.

# 1 068
  • където ми харесва
Аз, слава Богу нямам проблем с майка ми. Тя пък обича да сплита косата на дъщеря ми на плитки и после лапето е много щастливо. Иначе, свеки (новото ми свеки, не бившето) е изключително внимателна спрямо щерка ми и дори не й е минавало през акъла да ми остриже детето. Laughing

# 1 069
  • по пътя

Та по случката . След няколко дни детето щяло да бъде първолаче и майката трепетно прически ,рокли, тетрадки и прочие гласи. Детето е с такива дълги и буйни къдрици като дъщерята на Тонка . Косата й е до кръста .
Бащата я води да се видят и бабата решила да направи подарък за първолаче. Излизат двете до магазините уж ,но всъщност . Води я на фризьор и ...я остригват на много къса черта . Къдрава и на къса до ушите черта ...

Детето се върнало разплакано .А Майка й хлипаше с глас когато ми се обади .Мъжа си го е направила на нищо ,бабата няма да  види детето много време ,но станалото е станало. Детето се е дърпало, молило е баба си ,че си е пускало косата дълга за не знам си какви си плитки ,с които щели да бъдат на първия учебен ден с най-добрата си приятелка ,но баба й казала,че нищо не разбира и така ще е по-хубава и всеки ще я харесва с модерна прическа в 1ви клас.

Много ми е тъпо когато се сетя за емоциите на детето и как безсилна пред свършен факт се е почувствала и майка й.

Направо ми се сви сърцето Cry

# 1 070
  • Шумен
Аз мразя момиче с къса коса, благодарение на баща ми. Той ми диктуваше (по-скоро сам я сътворяваше) прическата до 11-12 годишна. После сама си извоювах дълга коса и ходех задължително вързана той наоколо ли е. За децата също ми е правил изречения, как не харесвал дълги коси, но му заявих че сега аз съм родителя и аз определям как ще изглеждат децата ми. Последните години се примири донякъде и дори се научи да връзва опашки  Laughing

Имам и аз една случка с подстригване на децата ми без мое знание, присъствие и съгласие. Бяха си с бебешките къдрички и много си ме кефеха, връзвах опачки, слагах фибки. Като цяло занимах се с косичките и изглеждаха супер. Един ден свеки и сестра и ги взеха за разходка, върнаха ми ги след час стресирани и пищящи. Вали грубо офъкана и помен от къдрици нямаше  Tired. Миша наполовина с крив бретон  ooooh!. Леле откачих и направих на 2 стотинки инициаторката (сестрата на свеки) а свеки милата само не беше ревнала като ми доведе децата и ми се извинява хиляди пъти, че така се е подлъгала по акъла на сестра си. Нямах избор трябваше да довърша творението на тази пишман "фризьорка", за първи път хванах ножица и се справих, докарах ги до приличен вид и двете след много писъци. В следващите 3 г. усетеха ли накъде духа вятъра (подстрижка) малките откачаха и бяхме на принципа детето заклещено на стола за хранене, баща и я държи с две ръце, аз със седна държа главата и с една подстригвам  Crazy А през това време губя слуха си от писъците  Tired Вече няколко пъти ги водя при приятелка, тя голямо ухажване ги ухажва цял месец докато сами седнат на трона за Принцеси (високо столче за деца в салона) и позволят да си свърши работата. Е отне време, но пък постигна блестящи резултати  Laughing

# 1 071
При мен не са нужни подобни изцепки от страна на свекърва, съвсем успешно се справя и майка ми - беше й офъкала бретона почти до основата му, на което аз реагирах с "как ще подстригваш чуждо дете", а тя най-безочливо - Че то не е чуждо...

Иначе за подстригването преди първия учебен ден, обичайно е по обясними причини, доста момичета от класа на дъщеря ми за началото на учебната година бяха подстригани - повечето от дълги коси се сдобиха с коси до раменете, защото сутрин 15 минутно сресване си е голям разход. Моята беше с коса до дупето, скъсихме я до кръста, но след половин година я отрязохме до раменете, а с толкова къса коса не е била от 3-годишна.

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 13:39 от mariposa de noche

# 1 072
  • софия
Изцепка от моята свеки, на погача сме на другия и внук и там естествено има публика.Тръгва си вече и застава в центъра на стаята и обявява, че щяла да ми изчисти апартамента, но сина ми не и позволил.Сина ми е на три,предишната вечер спаха у нас,защото бях на изпит и да има някой при него.Да уточня , че тя не чисти у дома си, а и никой не я молил да ми чисти дома.Още повече ,че дори у тях очаква аз и другата снаха да и слугуваме.

# 1 073
Аз какво да кажа, като собствената ми майка постоянно ме подстригваше супер идиотски. Около две години ме подстригваше на купичка с обяснението, че не съм давала да ме сресват и ми се заплитала косата. Как да давам, като така яко ме скубеше докато ме сресваше. Та за по-лесно ме подстригваше до ушите и заприличвах на момче. Все си мислех, че можеше поне малко под ушите да ме подстригва  Confused
+1  същата история беше и при мен.

Винаги съм се чудела на малоумните действия и обяснения относно това,защо си подстригваш детето по начин по който изглежда като идиотче.
Да не му е жега,да се реше лесно,дългата коса тежала,да стане по гъста..
Просто ги е мързяло.
В групата ми в детската градина имаше момичета с дълги коси и то къдрави (моята е права), значи можело все пак.

И как пък всички на чертички точно ги остригали  ooooh! и то за първия учебен ден... болни мозъци,ей!
Това е малко като къпането в неделя,неизкоренимо  Mr. Green

# 1 074
И мен ме стрижеха много късо,  ама това  щото майка не издържаше на постоянно въшливата ми коса    : ooooh!

# 1 075
Изцепка от моята свеки, на погача сме на другия и внук и там естествено има публика.Тръгва си вече и застава в центъра на стаята и обявява, че щяла да ми изчисти апартамента, но сина ми не и позволил.Сина ми е на три,предишната вечер спаха у нас,защото бях на изпит и да има някой при него.Да уточня , че тя не чисти у дома си, а и никой не я молил да ми чисти дома.Още повече ,че дори у тях очаква аз и другата снаха да и слугуваме.

При нас репликата беше: "Лятото аз ще ти мия прозорците, за да може ти да ходиш на плаж"

Ще чакам аз някой да дойде да ми чисти и нарежда дето у тях веднъж на високосна чисти....

# 1 076
Малко извън темата...и мен баба ми ме  подстрига  преди 1ви клас,тайно от майка.Подстрига ме като идиот,късо на черта,за да не ме били закачали момчетата  Crazy ooooh! ooooh! ooooh!

# 1 077
Мен пък майка ми винаги ме подстригваше много късо, до такава степен, че чак след 8-ми клас разбрах, че имам къдрава коса  Rolling Eyes

# 1 078
Днес за пореден път се убедих ,че свекър ми нарочно греши името на другата снаха Не вярвам да е толкова тъп ,че да не й запомни името ! В нейно  отсъствие разбира се ,като сме всички заедно й подвиква нещо от рода на "Ей ти ..." ooooh! Не е със сложно име ,Диана е ,той й казва Даниела  Tired

# 1 079
А на мъжа ми бабата още на моменти ми вика "Тъз" .Примерно-ела ма тъз,ела да ти дам орехи за кекс,да правиш домашен на децата да ядат!".
Убива ме с това "тъз".Явно си е до говор на региона(Сливен),щото и на други хора вика тъз.А не е да не ми знае името,тая година правим 11г. брак.И скоро ми се скара,че не съм си сгънала дрехите навреме и ми разказа крайно напоително-поучителен разказ за мъж зарязал жена си след 30 години брак,защото все нямал навреме изгладени ризи Mr. Green. Голяма скица е бабет!Же-ляз-на!
Наскоро почна и на мъжа ми да вика "Тоз".Даже вкъщи като се залигавим си викаме тъз и тоз,на децата-тез или онез Crazy

Общи условия

Активация на акаунт